DewBrick

Stijgend vocht & condensatie

Algemene informatie

Welk vochtprobleem kan worden behandeld?

Of het nu een condensatieprobleem is of opstijgend vocht, de SmartDry DewBrick vermindert beide problemen effectief en verbetert de luchtkwaliteit van uw huis. We hebben de spanwijdte van het buitenelement verbreed en de aerodynamica ervan verbeterd om zo 2,5 maal meer luchtstroom mogelijk te maken dan voorheen.

Maar de innovatie houdt daar niet op

Er is een nieuw poreus Bubblecrete-materiaal speciaal ontwikkeld voor het interne laag. Dit absorbeert tot 2,2 keer meer vocht en heeft betere isolerende eigenschappen dan ooit tevoren. We hebben ook extra filters toegevoegd om de zo het interieur van het element schoon te houden.

De DewBrick werkt doordat het een dauwpunt dicht bij de binnenmuur creëert, dat dauwpunt trekt de condensatie aan en drijft het vervolgens naar buiten via de natuurlijke luchtstroom die door het element stroomt. Dit zorgt voor schonere lucht, drogere muren, betere isolatie en minder warmteverlies.

Uitvoering

1

Een dauwpunt is de temperatuur waarbij vocht in de lucht begint te condenseren. De DewBrick benut dit door dauwpunten op de binnenmuren aan te brengen om het vocht weg te trekken van het interieur en het buiten te drijven.

2

Wanneer vochtige lucht in contact komt met het poreuze gedeelte van de Bubblecrete van de DewBrick, vindt condensatie plaats. De condensatie trekt waterdamp uit de lucht in uw huis en uit de muur.

3

De condensatie die contact maakt met de laag wordt via capillaire werking in het poreuze materiaal van de Bubblecrete getrokken. Dit nieuwe en verbeterde materiaal kan 2.2x meer waterdamp bevatten dan voorheen.

4

Vocht wordt ook uit de muur zelf getrokken, wat opstijgend vocht voorkomt en verhelpt.

5

Net als bij de DryBrick wordt de externe luchtstroom via de aerodynamische vleugel naar binnen geleid in het interieur van de DewBrick, waar het vocht wordt onttrokken en de muur uitdroogt.

Installatie

Hoe worden DewBricks
geïnstalleerd?

Net als de DryBricks worden de DewBricks van buitenaf in de buitenmuren geïnstalleerd.

Hoe lang duurt de installatie?

De gemiddelde installatie duurt 2-4 dagen om te voltooien.

Omdat de binnenmuur tijdens de installatie wordt doorbroken, raden we u aan uw meubels met enkele doeken te bedekken om te voorkomen dat ze in contact komen met stof dat wordt gegenereerd door het boren in de pleister van de binnenmuur. Lakens werken hier uitstekend, omdat ze heel gemakkelijk schoon te maken zijn. Maak je echter geen zorgen; de installatie creëert slechts een kleine hoeveelheid stof.

Zodra de installatie is voltooid maken we de buitenkant van uw eigendom volledig schoon en begint het vochtverwijderingssysteem meteen te werken.

Wanneer zal ik een verschil beginnen op te merken?

U zult de effecten van de DewBricks onmiddellijk opmerken omdat het binnenklimaat warmer en comfortabeler begint aanvoelen. Na een paar maanden zullen de muren droger worden, de situatie verbetert zelfs nog meer.