Last van vochtproblemen?

SmartDry is inmiddels meer dan 35 jaar dé specialist in het oplossen van vochtproblemen in en rondom je woning. Heb je een vochtprobleem in de woning? Laat het dan oplossen door SmartDry. Wij helpen u binnen heel Nederland. Vraag snel een gratis vochtmeting of neem telefonisch contact met ons op.

SmartDry Uniek Verkooppunt

SmartDry is al 35 jaar de
specialist in vochtoplossingen

SmartDry Uniek Verkooppunt

100% Vochtvrij garantie
Wij lossen uw probleem op!

SmartDry Uniek Verkooppunt

Duurzame oplossing: beter
voor je gezondheid en woning

Vochtproblemen

Een veelvoorkomend probleem in en rond het huis is vocht. Een vochtprobleem in huis kan veroorzaakt worden door verschillende oorzaken, en vergt dus ook steeds een andere aanpak. Het is belangrijk om het vochtprobleem structureel aan te pakken, zodat het probleem niet terugkeert. Dat kan namelijk zorgen voor grote kosten, schade aan je woning en zelfs gezondheidsproblemen. Met onze oplossing is het mogelijk om vochtproblemen in een keer aan te pakken. In dit artikel alles over vocht in en rond het huis en het oplossen van vochtoverlast

Optrekkend grondvocht

Heb je plekken ter hoogte van het grondniveau van je huis? Dan heb je last van optrekkend grondvocht. Dit komt meestal door een verouderde fundering, die niet over een vochtkering beschikt. Dit probleem komt dus vaker voor in oudere woningen. Optrekkend vocht kan op twee verschillende manieren behandeld worden. De muren injecteren met een vochtwerende gel is een veelgebruikte oplossing. Een andere oplossing, het onderkappen van de muren om een nieuwe vochtkering te plaatsen, wordt minder vaak toegepast. Deze methode is duurder en ingewikkelder. Er moet namelijk gegraven worden. Dit is erg arbeidsintensief en kost veel geld.

Doorslaand vocht

Heb je plekken op de muren zelf, binnen en/of buiten? Er is dan sprake van doorslaand vocht. Ook dit probleem komt vaker voor bij oudere woningen. De gevelbekleding is in dit geval namelijk poreus geworden, en laat vocht door. Twee veelgebruikte oplossingen zijn het impregneren van de muren en het vervangen van de gevelbekleding. Vooral deze laatste oplossing is duur en kost veel tijd.

Vochtprobleem in de woning
DryBrick - Oplossing vochtprobleem
Vochtprobleem in de muur buiten
Vochtprobleem Woning

Condensatievocht

Vochtoverlast kan ook komen door factoren binnen in de woning. Bijvoorbeeld schade aan de leidingen, het dak of een gebrek aan ventilatie. Condensatievocht ontstaat meestal in de slaapkamers, keuken of badkamer en ontstaat door koken of douchen, in combinatie met onvoldoende ventilatie. De waterdamp kan dan niet ontsnappen en zorgt voor plekken. Een goede oplossing voor dit probleem is het regelmatig luchten van de woning of het plaatsen van een nieuw ventilatiesysteem. Een vochtprobleem kan soms ook ontstaan door een defect, bijvoorbeeld in een waterleiding of rioleringsbuis. Vaak ontstaat een vochtprobleem door een lekkage vaak pas jaren na de lekkage, waardoor de schade dan al groot is. Met een vochtmeter kan een specialist detecteren waar de lekkage zit. Het repareren van de lekkage is belangrijk, voordat je het vocht aan gaat pakken.

Bouwvocht

Sommige problemen met vocht ontstaan echter vlak na de bouw of renovatie van een woning. We spreken dan van bouwvocht. Bij het bouwen van een woning wordt namelijk veel water gebruikt, bijvoorbeeld bij het aanmaken en storten van beton of het aanbrengen van stucwerk. Het kan wel meer dan anderhalf jaar duren voordat de woning goed is ‘uitgedroogd’. Tijdens deze periode kan het vocht schade aanrichten. Denk dan aan loslatend pleisterwerk of de vorming van schimmel. Een ontvochtiger kan helpen om het probleem op te lossen en het drogen van je woning te versnellen.

Het oplossen van vochtproblemen

Er kunnen dus verschillende oorzaken zijn voor een vochtprobleem. Het is dus belangrijk om eerst de correcte diagnose te stellen. Zo voorkom je onnodige reparaties en overbodige kosten. Bij ons kun je een gratis vochtmeting boeken, om te kijken hoe het ervoor staat in jouw woning. Wij hebben meer dan 35 jaar ervaring met het oplossen van vochtoverlast in en rond het huis en we hebben al duizenden woningen vochtvrij gemaakt. Neem dus contact op voor meer informatie of boek vandaag nog je gratis vochtmeting!

Waarom kiest u voor vochtbestrijding van SmartDry?

 1. Al meer dan 35 jaar specialist in vochtbestrijding
  SmartDry heeft inmiddels bij meer dan 30.000 gebouwen het vochtprobleem opgelost.
 2. SmartDry biedt een milieuvriendelijke vochtoplossing
  Onze natuurlijke vochtoplossingen hangen alleen af van de natuurlijke luchtstroom.
 3. Binnen één dag worden de DryBricks geïnstalleerd
  Na voltooiing van de installatie begint het vochtverwijderingssysteem meteen te werken.
 4. Geen schimmel meer in uw woning dankzij SmartDry
  Alle vocht- en schimmelproblemen in uw huis worden opgelost dankzij onze DryBricks.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.