Vochtbestrijding blog → Hoe kun je schimmel in de badkamer voorkomen?

Hoe kun je schimmel in de badkamer voorkomen?
Hoe kun je schimmel in de badkamer voorkomen?

Schimmel in de badkamer voorkomen

Schimmel in huis is een veelvoorkomend probleem. Schimmel ontstaat altijd door vochtproblemen. Schimmelsporen vliegen dag en nacht door de lucht om ons heen. Wanneer deze op een vochtige plek belanden, ontstaat er schimmel op de muur. De badkamer is een van de meest vochtige plekken in huis en daarom ook erg gevoelig voor schimmel. De oorzaak waarom er lelijke schimmelplekken ontstaan is erg makkelijk te verklaren. Het vocht dat onder andere door verdamping tijdens het douchen in deze ruimte ontstaat, kan niet weg. Hierdoor hoopt het zich op koude plekken en ontstaan voedingsbronnen voor schimmelsporen in de badkamer. Hoe je schimmel in de badkamer kunt voorkomen? Hier zijn een paar simpele stappen;

Ventileer. De oplossing is in principe erg eenvoudig. Door de badkamer elke keer na het nemen van een douche of bad goed te ventileren, wordt het vocht in de badkamer naar buiten afgevoerd. Op die manier maken schimmelsporen geen schijn van kans om zich op natte plekken te ontwikkelen. Het ventileren van de badkamer kun je doen door een badkamerraam open te zetten. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een elektronisch of mechanisch afvoersysteem.

Muren drogen. Zorg dat je na het douchen of badderen de vochtige muren van de badkamer afneemt met een doekje. Zo kan het vocht zich niet in de muur nestelen en zal schimmel voorkomen worden.

Deur dichtlaten. Wanneer je klaar bent met douchen is het aan te raden om de badkamerdeur niet direct open te laten. Voornamelijk als de omringde ruimtes klein zijn of niet over een goede installatie beschikken. Het vocht zal zich namelijk dan verplaatsen naar die ruimtes, waardoor er daar vocht- en schimmelproblemen kunnen ontstaan.

Vraag een gratis vochtmeting aan!

Last van schimmel in de badkamer?

Er zijn diverse manieren om dit soort situaties op te lossen en zelfs überhaupt te voorkomen. De meest effectieve methode in dit kader is de DryBrick. Een DryBrick is een ingenieuze uitvinding die in de buitenmuur wordt geplaatst en er vervolgens op een natuurlijke manier voor zorgt dat het vocht in wanden veel sneller en makkelijker wordt afgevoerd. SmartDry is al meer dan 35 jaar dè specialist in vochtbestrijding én het plaatsen van dit soort DryBricks en heeft daardoor al talloze klanten geholpen met het oplossen en voorkomen van hun vocht- en schimmelproblemen. We staan op dit vlak ook graag voor jou klaar. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie om de schimmel in de badkamer te behandelen.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.