Boek een gratis opmeting, Bel ons op +31 (0)30 310 04 73 of neem contact op via het webformulier

Veelgestelde vragen over vochtproblemen

Hoelang duurt de installatie?

De installatie van de Drybricks duurt normaal gesproken een a twee dagen, afhangend van de grootte van het pand. Houd er rekening mee dat u niet thuis hoeft te zijn gedurende de installatie, omdat de werkzaamheden vanaf buiten het pand plaats vinden. Voor de installatie hoeven we alleen toegang tot elektriciteit en water te hebben.

Zijn SmartDry DryBricks geschikt voor alle soorten muren?

Elk type stenen- of bakstenen muur, hetzij massief of met een holte, geïsoleerd of niet, komt in aanmerking voor de SmartDry DryBricks. Ze zijn zo ontworpen dat we onze installaties kunnen aanpassen aan de specifieke kenmerken van uw muren.

Hoe lang duurt het voordat mijn muren uitdrogen?

Het uitdrogingsproces begint direct na de installatie, maar u zult even moeten wachten voordat u de resultaten ziet. Houd er rekening mee dat de muren van uw pand mogelijk al tientallen jaren verzadigd zijn met vocht. De eerste resultaten worden na een paar maanden zichtbaar, afhankelijk van het type muur. Zie onze productpagina voor meer informatie.

Kunnen de SmartDry DryBricks gedeeltelijk worden geïnstalleerd?

In het algemeen moet het systeem om de gehele buitenmuur in een gesloten kring worden geïnstalleerd, omdat anders het vocht probleem zich alleen verplaats. Boek een opmeting van uw vocht probleem, dan kunnen we een beter advies geven omtrent uw specifieke vocht probleem.

Moet ik aanwezig zijn tijdens de installatie?

Voor de DryBricks, nee. Behalve dat u ons van water en elektriciteit voorziet, hoeft u tijdens de installatie niet thuis te zijn.

Hebben de externe elementen van DryBrick verschillende kleuren?

Wij kunnen de elementen in zes meest voorkomenden kleuren leveren. Mocht u een specifieke kleur willen, dan is het altijd mogelijk om de elementen te verven.

Hoe ver strekt de DryBrick-element uit aan de buitenkant?

Het grootste gedeelte van de elementen komt overeen met het oppervlak van de buitenmuur, de luchtinlaten steken twee centimeter uit de muur. De diepte is voor elk type muur verschillend, en wordt ter plekke op maat gemaakt.

Hebben de SmartDry-oplossingen onderhoud nodig?

Onze producten zijn volledig onderhoudsvrij, maar we raden het aan om de externe elementen eenmaal per jaar schoon te maken en te controleren of de lucht er vrij doorheen kan stromen.