Vochtbestrijding blog → Vocht in de muur door een lekkage

Vocht in de muur door een lekkage
Vocht in de muur door een lekkage

Vocht in de muur door een lekkage

Lekkages kunnen de oorzaak zijn van hardnekkige vochtproblemen in de muren van je huis. Deze situaties kunnen ontstaan door diverse factoren, zoals ouderwetse leidingen, onvoldoende afdichtingen, een verstopte dakgoot, of zelfs schade aan het dak. De eerste stap is natuurlijk het inschakelen van een betrouwbaar bedrijf dat de lekkage kan opsporen en repareren.

Echter, het oplossen van de lekkage zelf is slechts het halve werk. Het is cruciaal dat het achtergebleven vocht in de muren zo snel mogelijk wordt aangepakt om verdere problemen, zoals schimmelvorming en nare geurtjes, te voorkomen. Daar komt SmartDry Vochtbestrijding® in beeld. Onze unieke, gepatenteerde DryBricks technologie zorgt ervoor dat de muren binnen afzienbare tijd weer volledig droog zijn. Dit niet alleen elimineert de kans op schimmelgroei maar zorgt ook voor een frissere leefomgeving. Een goede oplossing om vocht in de muur door een lekkage te verhelpen.

Het bestrijden van vochtproblemen is een tweeledige aanpak. Naast het aanpakken van de oorzaak, is het cruciaal om het gevolg – het opgehoopte vocht in de muren – effectief te bestrijden. Daarvoor biedt SmartDry Vochtbestrijding® een duurzame oplossing die de levenskwaliteit in je huis aanzienlijk kan verbeteren.

Vraag een gratis vochtmeting aan!

Hoe lokaliseer je vocht in de muur door een lekkage?

Vermoed je een hoge vochtigheidsgraad in de muur of zie je zelfs al vochtplekken? Dit kan duiden op een verborgen lekkage. De complexiteit is dat als een lekkage eenmaal enige tijd gaande is, de vochtplekken niet per se in de nabijheid van de daadwerkelijke lekkage hoeven te zijn. Dat maakt het oplossen van vocht in de muur door een lekkage soms een lastige klus. Bijvoorbeeld, water kan zich via een dakkapel of schuin plafond verspreiden en elders schade aanrichten. Hier zijn enkele aanbevelingen om de bron van het probleem op te sporen:

Visuele beoordeling: Inspecteer de muur nauwkeurig op vochtindicatoren zoals verkleuringen, tekenen van schimmel, afgebladderde verf of duidelijke vochtplekken.

Check leidingen en sanitair: Onderzoek waterleidingen, afvoeren en sanitair dichtbij de vochtplekken. Wees alert op tekenen zoals druppels, plassen water of vochtige oppervlakken.

Dak diagnose: Mocht het water van bovenaf komen, beoordeel dan het dak op problemen zoals beschadigingen, ontbrekende dakpannen of defecte dakgoten.

Buitenkant inspectie: Bestudeer de buitenmuren op mogelijke vochtbronnen zoals scheurtjes, afwezige voegen, beschadigde pleisterlagen, of onvoldoende afdichtingen rond ramen en deuren. Controleer ook de regenafvoersystemen en eventuele afvoerbuizen die water langs de muren kunnen leiden.

Vraag een vochtmeting aan bij SmartDry Vochtbestrijding®

Vochtproblemen kunnen op diverse manieren ontstaan. Of het nu gaat om lekkage, optrekkend vocht, doorslaand vocht of zelfs overmatige condensatie, elke situatie vraagt om een specifieke aanpak. SmartDry Vochtbestrijding® biedt met de innovatieve DryBricks een oplossing die verschillende soorten vochtproblemen kan aanpakken. Echter, als er sprake is van een lekkage, is het cruciaal om deze eerst te verhelpen voordat we onze DryBricks installeren.

Heeft u een vochtprobleem dat zich richt op de binnenmuren? Dan bestaat de mogelijkheid om deze muren te behandelen met een vochtwerende gel. Deze gel kan als een effectieve barrière dienen om verdere vochtinfiltratie te voorkomen.

Om de onderliggende oorzaak van het vochtprobleem in de muur nauwkeurig te identificeren, raden wij aan een professionele vochtmeting in te plannen bij SmartDry Vochtbestrijding. Zo kunnen we samen met u de meest effectieve en duurzame oplossing bepalen en toepassen, waardoor uw woning weer gezond en comfortabel wordt.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.