Vochtproblemen in huis?

SmartDry is inmiddels meer dan 35 jaar dé specialist in het oplossen van vochtproblemen in huis. Heeft u een vochtprobleem in uw woning? Laat het dan oplossen door SmartDry. Wij helpen u binnen heel Nederland. Vraag snel een gratis vochtmeting of neem telefonisch contact met ons op.

SmartDry Uniek Verkooppunt

SmartDry is al 35 jaar de
specialist in vochtoplossingen

SmartDry Uniek Verkooppunt

100% Vochtvrij garantie
Wij lossen uw probleem op!

SmartDry Uniek Verkooppunt

Duurzame oplossing: beter
voor je gezondheid en woning

Vochtproblemen in huis

Voor een gezond leefklimaat is het belangrijk dat uw woning droog is. Dit is in veel woningen helaas niet altijd het geval, waardoor u last kunt hebben van vochtproblemen in huis. Vocht in de woning is nooit goed. Vocht kan zorgen voor ernstige schade aan de woning en langdurige vochtproblemen kunnen de gezondheid van u en uw gezinsleden aantasten. Natuurlijk is vocht in de woning niet altijd te voorkomen. Denkt u aan woonvocht dat vrijkomt tijdens het douchen of koken. Maar ernstige vochtproblemen die uw woning aantasten, moet u altijd tijdig aanpakken. Het vochtprobleem op zijn beloop laten leidt altijd tot verergering van de problemen. In de meeste gevallen speelt ventilatie van de woning een hoofdrol.

De gevolgen van een vochtproblemen in huis

Als u last heeft van een vochtprobleem, dan is het niet altijd gemakkelijk om te achterhalen wat de oorzaak van het probleem is. U kunt last krijgen van symptomen die bij verschillende vochtproblemen kunnen ontstaan. Ook de locatie van uw vochtprobleem kan soms problematisch zijn om te achterhalen. Het is daarom verstandig om hier een expert bij te halen, zoals SmartDry. Zij hebben ruime ervaring in het achterhalen en het oplossen van vochtproblemen. Wat kan een mogelijke oorzaak van uw vochtproblemen zijn?

Condensatie

Condensatie behoort tot één van de meest voorkomende vochtproblemen in woningen. Als u last heeft van condensatie, dan heeft u een ventilatieprobleem. Vooral tegenwoordig, waar de nadruk op het goed isoleren van woningen ligt, is condensatievocht een probleem. Woningen kunnen namelijk ook te goed geïsoleerd zijn, waardoor vocht geen kans krijgt de woning te verlaten en frisse lucht uw woning niet kan binnenkomen.

Opstijgend vocht

Opstijgend vocht is vooral een probleem in oudere woningen. In nieuwbouwwoningen wordt tegenwoordig standaard een waterkering toegepast. Dit was in het verleden niet het geval. Oudere woningen zijn niet voorzien van een waterkering, waardoor grondvocht kans krijgt om via de onderkant van de muren of via de kelder omhoog te trekken. Bij opstijgend vocht zult u voornamelijk vochtproblemen ervaren aan de onderzijde van uw muren.

Doorslaand vocht

Bij doorslaand vocht kunt u dezelfde symptomen zien als bij opstijgend vocht. Dit komt omdat doorslaand vocht vooral een vochtprobleem in de muren van de woning is. Heeft u oude of beschadigde buitengevels? Dan kan hemelwater gemakkelijk door de buitengevel naar binnen trekken. Het doorslaand vocht trekt dan naar de binnenmuren, met vochtproblemen tot gevolg.

Lekkage

Bij een acute grote lekkage aan uw waterleidingen zult u direct actie moeten ondernemen omdat de gevolgen direct zichtbaar zijn. Maar vaker duiken vochtproblemen door lekkage pas na verloop van tijd op, omdat de lekkage heel geleidelijk gaat. Leidingen in woningen zijn vaak weggewerkt in of achter muren. Als er dan een lekkage ontstaat in een leiding, is nagenoeg niet te achterhalen waar de lekkage zit. Het inschakelen van een expert is dan aan te raden die een lekdetectie kan uitvoeren om de lekkage te lokaliseren.

Vochtproblemen in huis?
Vochtproblemen in de woning
Vochtproblemen in huis - Schimmel
Vochtprobleem in een huis

De gevolgen van een vochtprobleem in uw woning

Bij een vochtprobleem in uw woning kunt u te maken krijgen met diverse gevolgen. In de meeste gevallen zult u nog niets doorhebben en zult u pas een tijdje na het ontstaan van het vochtprobleem de eerste symptomen opmerken. De gevolgen van vochtproblemen kunnen groot zijn. U kunt gevolgen ervaren aan de woning zelf, maar het kan ook gevolgen hebben voor uw gezondheid. Symptoombestrijding alleen is niet de juiste oplossing. U moet bij vochtproblemen de bron aanpakken, anders blijft u last houden van de gevolgen. Wat zijn enkele van de gevolgen van vochtproblemen in huis?

Schimmels in huis

Heeft u last van schimmels in huis, dan weet u zeker dat u een vochtprobleem heeft. U herkent schimmels door de de dikwijls zwarte vlekken op de muur. Meestal wordt schimmel vooraf gegaan aan vochtplekken op de muur. Schimmelsporen zweven door de lucht en kunnen door openstaande deuren en ramen uw woning binnenkomen. Schimmelsporen zijn niet gevaarlijk, maar als u een vochtige woning heeft, zullen schimmelsporen zich aan de vochtige muren en plafonds hechten. Hier groeien zij uit tot deze lelijke zwarte schimmelplekken. Als u hier niets aan doet, kan schimmel zelfs de constructie van uw woning intrekken en onherstelbare schade veroorzaken. Daarnaast zijn schimmels verantwoordelijk voor klachten met de luchtwegen en allerlei allergische klachten. Bij schimmel moet u zeker uw vochtprobleem aanpakken.

De woning is niet meer warm te krijgen

Een ander gevolg van vochtproblemen is dat u moeite heeft om uw woning te verwarmen. Vooral bij erg vochtige muren en vloeren zult u enorm meer stoken dan normaal noodzakelijk is. Dit heeft ook tot gevolg dat u een veel hogere energierekening heeft. Door een hoge luchtvochtigheid in huis is zal de woning sowieso lastig op te warmen zijn. U moet uw vochtprobleem oplossen, zodat u weer kunt besparen op uw energiekosten en uw woning weer gemakkelijk te verwarmen is.

Muffe geur of stank in huis

Een vochtprobleem kan ook een constante muffe geur in huis veroorzaken of zelfs stank. Dit is zeer hinderlijk, vooral als de geur in uw gehele woning hangt. U zult niet eens fatsoenlijk meer bezoek kunnen ontvangen, want u wilt natuurlijk niet dat zij ook in deze muffe geur zitten.

Behang en pleisterwerk laat los

Een van de meest herkenbare gevolgen van vochtproblemen in uw huis is als behang en pleisterwerk van uw muren loskomt. Dit is vooral het gevolg van vochtproblemen, waarbij de muren vochtig worden. Dit zal het aanzien van uw interieur geen goed doen. Nieuw behang en schilderwerk heeft pas zin als de daadwerkelijk bron van uw vochtprobleem is opgelost.

Los vochtproblemen in huis op met DryBricks

Heel veel gevolgen van vochtproblemen kunnen voorkomen worden met voldoende ventilatie in uw woning. SmartDry heeft daarom een duurzame oplossing, waarbij geen grote verbouwingen aan te pas komen en geen gebruik gemaakt wordt van chemische middelen. Onze DryBrick-methode is volledig milieuvriendelijk en gebaseerd op het voldoende ventileren van de woning met natuurlijke lucht. Wij plaatsen DryBricks over de gehele woning aan de buitenzijde in de muren. Het unieke ontwerp van DryBricks zorgt ervoor dat uw muren binnen enkele maanden volledig droog worden en ook blijven. U heeft verder geen onderhoud aan de DryBricks en ze zijn een blijvende en gegarandeerde oplossing om uw vochtproblemen en de gevolgen hiervan op te lossen.

Waarom kiest u voor vochtbestrijding van SmartDry?

 1. Al meer dan 35 jaar specialist in vochtbestrijding
  SmartDry heeft inmiddels bij meer dan 30.000 gebouwen het vochtprobleem opgelost.
 2. SmartDry biedt een milieuvriendelijke vochtoplossing
  Onze natuurlijke vochtoplossingen hangen alleen af van de natuurlijke luchtstroom.
 3. Binnen één dag worden de DryBricks geïnstalleerd
  Na voltooiing van de installatie begint het vochtverwijderingssysteem meteen te werken.
 4. Geen schimmel meer in uw woning dankzij SmartDry
  Alle vocht- en schimmelproblemen in uw huis worden opgelost dankzij onze DryBricks.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.