Vochtproblemen in huis?

SmartDry is inmiddels meer dan 35 jaar dé specialist in het oplossen van vochtproblemen in huis. Heeft u een vochtprobleem in uw woning? Laat het dan oplossen door SmartDry. Wij helpen u binnen heel Nederland. Vraag snel een gratis vochtmeting of neem telefonisch contact met ons op.

SmartDry Uniek Verkooppunt

SmartDry is al 35 jaar de
specialist in vochtoplossingen

SmartDry Uniek Verkooppunt

100% Vochtvrij garantie
Wij lossen uw probleem op!

SmartDry Uniek Verkooppunt

Duurzame oplossing: beter
voor je gezondheid en woning

Vochtprobleem in huis

In Nederland hebben veel huishoudens last van vochtproblemen. Dit zorgt voor een onaangename leefsituatie dat zelfs kan leiden tot gezondheidsrisico’s, schimmels, hogere energie kosten en aantasting van uw woning of pand. Gelukkig kan SmartDry deze problemen voor u voorkomen en waar nodig genezen. Lees hieronder meer over de signalen, gevolgen en oplossing van uw vochtprobleem.

Signalen vocht in huis

Een te hoge luchtvochtigheid (RV) en natte muren zorgen voor veel klachten en kosten. Om dit zo snel mogelijk te verhelpen is het belangrijk de signalen van een vochtprobleem te herkennen. Wat zijn de meest voorkomende kenmerken?

  • Schimmelplekken in de vorm van grijs-zwarte plekjes op wand, vloer en/of plafond
  • loslaten van behang en stucwerk
  • Koud en kil binnenklimaat
  • Muffe geur
  • Condens op binnenzijde glas en kozijn
  • Hoge energierekening
  • Drogen van de was duurt langer

Schimmels

Schimmels hebben allerlei vervelende gevolgen. Schimmels ontstaan snel in een vochtige omgeving. Zodra ze zich in u woning bevinden geven ze sporen af. Dit komt vervolgens in de lucht te zitten en bij inademing kan het leiden tot gezondheidsklachten. Denk hierbij aan allergieën, hoofdpijn, benauwd gevoel en een geïrriteerde huid.

Vochtproblemen in huis?
Vochtproblemen in de woning
Vochtproblemen in huis - Schimmel
Vochtprobleem in een huis

Waardedaling van u woning:

Langdurige inwerking van vocht op u woning tast de structuur van u huis aan. Hout gaat rotten, behang/stuc/schilder werk laat los en in het ergste geval tast het zelfs de fundering aan. Deze vochtschade verkort de levensduur van uw woning en laat de waarde kelderen.

Hoge energie rekening:

Hoe droger een muur is, des te lager zal de energievraag zijn. Een muur scheid namelijk binnen van buiten en werkt daarbij als een isolator. In een stenen muur zitten vele minuscule holtes die voor een goede isolatiewaarde zorgen. Maar zodra een muur zich volzuigt met vocht gaat de isolatiewaarde sterk achteruit. Hierbij komt ook nog eens dat vochtige lucht (hoge relatieve luchtvochtigheid) meer energie kost om op te warmen. Dit is natuurlijk zonde voor uw portemonnee en slecht voor het milieu.

Hoe lost u vochtproblemen op:

Het beste is natuurlijk om vochtproblemen te voorkomen. In natte ruimtes is het belangrijk om regelmatig te luchten en tijdens piekmomenten zoals douchen een raam open te zetten. Als u eenmaal last heeft van vochtproblemen in huis, dan helpen wij u graag met een permanente en duurzame oplossing. De SmartDry DryBrick’s zorgen voor een continue afvoer van vocht, zodat u voorgoed van het probleem af bent. De DryBrick elementen worden om de 45 cm net boven vloerhoogte in een gesloten ring rondom u woning geplaatst. Elk element heeft een afvoer capaciteit van 266cc vocht per 24 uur af. Dit komt neer op 10 emmers vocht per element per jaar. Dat is water dat u voorgoed kwijt bent!

Vochtmeting?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.