Vochtproblemen in huis
SmartDry Uniek Verkooppunt

SmartDry® is al 35 jaar de
specialist in vochtbestrijding

SmartDry Uniek Verkooppunt

100% Vochtvrij garantie
Wij lossen uw probleem op!

SmartDry Uniek Verkooppunt

Duurzame oplossing: beter
voor je gezondheid en woning

Vochtproblemen in huis

SmartDry is inmiddels meer dan 35 jaar dé expert in het oplossen van vochtproblemen in huis. Heb je een vochtprobleem in de woning? Laat dan het vocht in huis bestrijden door SmartDry. Wij helpen je binnen heel Nederland. Vraag snel een gratis vochtmeting aan of neem telefonisch contact met ons op.

Last van vochtproblemen in huis?

Een veelvoorkomend probleem in en rond het huis is vocht. Vochtproblemen in de woning kunnen veroorzaakt worden door verschillende oorzaken, en vergt dus ook steeds een andere aanpak. Het is belangrijk om vocht in huis structureel te bestrijden. Op deze manier komt het vochtprobleem in huis niet meer terug. Terugkerende vochtproblemen, zoals vochtige muren, kunnen namelijk zorgen voor grote kosten, schade aan de woning en zelfs gezondheidsproblemen. Voor een gezond leefklimaat is het belangrijk dat de woning droog is. Dit is in veel woningen helaas niet altijd het geval. Een vochtig huis is nooit goed. Vocht in de muur kan zorgen voor ernstige schade aan de woning en langdurige vochtproblemen kunnen de gezondheid van jou en gezinsleden aantasten. Natuurlijk is een vochtig huis niet altijd te voorkomen. Denk hierbij aan woonvocht dat vrijkomt tijdens het douchen of koken. Maar bij ernstige vochtproblemen die de woning aantasten, moet je altijd tijdig aanpakken. Het vochtprobleem op zijn beloop laten leidt altijd tot verergering van de problemen. Het is daarom van belang het vocht in huis te bestrijden of het vocht uit huis te halen middels een expert in vochtbestrijding.

Vochtprobleem in huis: Schimmel
Vochtprobleem in huis: Schimmel
Vochtproblemen in huis: Vochtplekken
Vochtproblemen in huis: Vochtplekken

SmartDry lost de vochtproblemen in huis op

Als je last hebt van een vochtprobleem in huis, dan is het niet altijd gemakkelijk om te achterhalen wat de oorzaak van het probleem is. Je kunt last krijgen van symptomen die bij verschillende vochtproblemen kunnen ontstaan. Ook de locatie van het vochtprobleem kan soms problematisch zijn om te achterhalen. Het is daarom verstandig om hier een specialist op het gebied van vochtbestrijding erbij te halen, zoals SmartDry. We hebben ruime ervaring in het achterhalen en het oplossen van vochtproblemen in de woning op een milieuvriendelijke wijze. We kunnen voor u het vochtprobleem in huis onderzoeken. Onze methode op het gebied van vochtbestrijding is permanent en duurzaam. Wanneer wij de DryBricks geïnstalleerd hebben, is het vochtprobleem aangepakt vanaf de bron. Hierdoor zijn de vochtproblemen in huis permanent opgelost, je zult zien dat de huidige vochtplekken afnemen en het huis minder vochtig word.

Vochtprobleem in de woning: Condensatievocht

Condensatie behoort tot één van de meest voorkomende vochtproblemen in woningen. Als je last hebt van condensatie, dan heb je een ventilatieprobleem. Vooral tegenwoordig, waar de nadruk op het goed isoleren van woningen ligt, is condensatievocht in huis een probleem. Woningen kunnen namelijk ook te goed geïsoleerd zijn, waardoor vocht geen kans krijgt de woning te verlaten en frisse lucht in het huis niet kan binnenkomen. Ook in een huis waar alles goed voor elkaar is, kunnen er problemen met vocht in de woning ontstaan.

In iedere woning ontstaat condensatie bij de alledaagse zaken zoals douchen of koken. Condensatie is een proces waarbij vochtige lucht in contact komt met een oppervlak dat kouder is dan de lucht zelf. De warme lucht condenseert dan op het oppervlak. Dit is zichtbaar als kleine druppeltjes op bijvoorbeeld ramen of muren. Vochtige lucht stijgt op en komt dus vaak op het plafond of op de bovenverdieping van het huis terecht. Condensatievocht komt dus vaak voor op plafonds en muren. Meestal kun je dit herkennen aan schimmel op de muur of schimmelplekken op het plafond. Bij ernstige condensatie kan ook het textiel in huis vochtig worden. Denk dan aan gordijnen, vloerbedekking of, in ernstige gevallen, zelfs de kleding in de kasten. Soms kunnen deze zelfs gaan schimmelen, wat nadelig is voor de gezondheid, en natuurlijk zonde is. Hieronder een tweetal foto’s van condensatievocht:

Condensatievocht in huis
Condensatievocht in huis
Condensatievocht in de badkamer
Condensatievocht in de badkamer

Vochtprobleem in de muur: Optrekkend vocht

Optrekkend vocht is vooral een probleem in oudere woningen. In nieuwbouwwoningen wordt tegenwoordig standaard een waterkering toegepast. Dit was in het verleden niet het geval. Oudere woningen zijn niet voorzien van een waterkering, waardoor grondvocht kans krijgt om via de onderkant van de muren of via de kelder omhoog te trekken. Optrekkend vocht is een probleem in huis waar veel mensen liever niet over nadenken. En het toch is het belangrijk om er mee bezig te zijn. Dit is een vochtprobleem dat zeer veel voorkomt in huizen. Veel mensen zijn zich daar echter niet van bewust. Want hoe vaak ben je nu eigenlijk bezig met een vochtig huis? Vrij weinig natuurlijk.

Maar optrekkend vocht in de buitenmuur kan voor veel problemen zorgen, dus het is belangrijk om alert te zijn. Opstijgend vocht komt vooral voor in de meer oudere huizen. Vooral huizen die gebouwd zijn voor 1920 hebben een groot risico op opstijgend vocht. Let op: dit betekent natuurlijk niet dat wanneer je huis nieuwer is, deze vochtproblemen niet kunnen ontstaan. In principe kan opstijgend vocht namelijk in elk huis voorkomen. Oudere huizen zijn minder geavanceerd gebouwd, waardoor er bijvoorbeeld geen vochtkering in de grond zit. Soms is er wel een vochtkering. Mocht deze aanwezig zijn, dan is het vaak een hele slechte vochtkering. De vochtkering houdt normaliter het vocht buitenshuis. Het zorgt ervoor dat het vocht niet optrekt. Zonder deze vochtkering kan het vocht dus wel optrekken en dan ontstaan de eerste vochtproblemen in huis. Veel mensen denken dat opstijgend vocht geen kwaad kan. Dit is echter een misvatting. Vocht kan namelijk veel schade aan het huis veroorzaken. Bij opstijgend vocht zul je voornamelijk vochtproblemen ervaren aan de onderzijde van de binnenmuren.

Optrekkend vocht in huis
Optrekkend vocht in huis
Symptomen van Optrekkend vocht
Symptomen van Optrekkend vocht

Vochtprobleem in de muur: Doorslaand vocht

Bij doorslaand vocht kun je dezelfde symptomen zien als bij opstijgend vocht. Dit komt omdat doorslaand vocht vooral een vochtprobleem in de muren van de woning is. Heb je oude of beschadigde buitengevels? Dan kan hemelwater gemakkelijk door de buitengevel naar binnen trekken. Het doorslaand vocht trekt dan naar de binnenmuren, met vochtproblemen tot gevolg. Vooral bij een buitenmuur van slechte kwaliteit, of een oudere buitenmuur, kan neerslag, zoals regen of sneeuw, opgenomen worden door de buitenmuur. Dit zorgt voor een vochtprobleem in de muur, genaamd doorslaand vocht, dat zowel binnen als buiten zichtbaar kan zijn. Het doorslaan van het vocht naar binnen kan komen door een defect in de buitenmuren, zoals een scheur of breuk, maar ook door een poreuze, oude muur. Vaak ontstaan of verergeren de plekken nadat het heeft geregend. Het vocht is immers afkomstig van de neerslag. De plekken op het plafond of de muren voelen hiernaast ook vochtig aan.

Doorslaand vocht in huis
Doorslaand vocht in huis
Doorslaand vocht in een woning
Doorslaand vocht in een woning

De gevolgen van een vochtprobleem in de woning

Bij een vochtprobleem in huis kun je te maken krijgen met diverse gevolgen. In de meeste gevallen zul je nog niets doorhebben en zal je pas een tijdje na het ontstaan van het vochtprobleem de eerste symptomen van een vochtig huis opmerken. De gevolgen van vochtproblemen kunnen groot zijn. Je kunt gevolgen ervaren aan de woning zelf, maar het kan ook gevolgen hebben voor jouw gezondheid. Symptoombestrijding alleen is niet de juiste oplossing. Je moet bij vochtproblemen de bron aanpakken, anders blijf je last houden van de gevolgen. Wat zijn enkele van de gevolgen van vochtproblemen in huis?

Schimmels in huis

Heb je last van schimmels in huis, dan weet je zeker dat je een vochtprobleem hebt. Je kunt schimmels herkennen door de de dikwijls zwarte vlekken op de muur. Meestal wordt schimmel vooraf gegaan aan vochtplekken op de muur. Schimmelsporen zweven door de lucht en kunnen door openstaande deuren en ramen de woning binnenkomen. Schimmelsporen zijn niet gevaarlijk, maar als je een vochtig huis hebt, zullen schimmelsporen zich aan de vochtige muren en plafonds hechten. Hier groeien zij uit tot deze lelijke zwarte schimmelplekken. Als je hier niets aan doet, kan schimmel zelfs de constructie van het huis intrekken en onherstelbare schade veroorzaken. Daarnaast is schimmel in huis verantwoordelijk voor klachten met de luchtwegen en allerlei allergische klachten. Bij schimmel moet je zeker het vochtprobleem in huis bij de bron aanpakken.

De woning is niet meer warm te krijgen

Een ander gevolg van vochtproblemen is dat je moeite hebt om de woning te verwarmen. Vooral bij erg vochtige muren en vloeren zul je enorm meer stoken dan normaal noodzakelijk is. Dit heeft ook tot gevolg dat je een veel hogere energierekening gaat krijgen. Door een hoge luchtvochtigheid in huis is zal de woning sowieso lastig op te warmen zijn. Je moet het vochtprobleem oplossen, zodat je weer kunt besparen op de energiekosten en de woning weer gemakkelijk te verwarmen is.

Muffe geur of stank in huis

Een vochtprobleem kan ook een constante muffe geur in huis veroorzaken of zelfs stank. Dit is zeer hinderlijk, vooral als de geur in de gehele woning hangt. Je zult niet eens fatsoenlijk meer bezoek kunnen ontvangen, want je wilt natuurlijk niet dat zij ook in deze muffe geur of in een veel te vochtig huis zitten.

Behang en pleisterwerk laat los

Een van de meest herkenbare gevolgen van vochtproblemen in huis is als behang en pleisterwerk van de muren loskomt. Dit is vooral het gevolg van vochtproblemen, waarbij de muren vochtig worden. Dit zal het aanzien van het interieur geen goed doen. Nieuw behang en schilderwerk heeft pas zin als de daadwerkelijk bron van uw vochtprobleem is opgelost. Anders blijft het probleem met het loslatende behang keer op keer terugkomen.

Vocht bestrijden in huis
Vocht bestrijden in huis
Drybricks - Oplossing voor vochtproblemen
Drybricks - Oplossing voor vochtproblemen

Los vochtproblemen in huis op met DryBricks

Heel veel gevolgen van vochtproblemen kunnen voorkomen worden met voldoende ventilatie in de woning. SmartDry heeft daarom een duurzame oplossing, waarbij geen grote verbouwingen aan te pas komen en geen gebruik gemaakt wordt van chemische middelen. Onze DryBrick-methode is volledig milieuvriendelijk en gebaseerd op het voldoende ventileren van de woning met natuurlijke lucht. Kortom: Ideale vochtbestrijding voor de muren. Wij plaatsen DryBricks over de gehele woning aan de buitenzijde in de muren. Het unieke ontwerp van DryBricks zorgt ervoor dat de vochtige muren binnen enkele maanden volledig droog worden en ook blijven. Je hebt verder geen onderhoud aan de DryBricks en ze zijn een blijvende en gegarandeerde oplossing om het vochtprobleem in huis en de gevolgen hiervan op te lossen.

Waarom kiest u voor vochtbestrijding van SmartDry?

 1. Al meer dan 35 jaar specialist in vochtbestrijding
  SmartDry heeft inmiddels bij meer dan 30.000 gebouwen het vochtprobleem opgelost.
 2. SmartDry biedt een milieuvriendelijke vochtoplossing
  Onze natuurlijke vochtoplossingen hangen alleen af van de natuurlijke luchtstroom.
 3. Binnen één dag worden de DryBricks geïnstalleerd
  Na voltooiing van de installatie begint het vochtverwijderingssysteem meteen te werken.
 4. Geen schimmel meer in uw woning dankzij SmartDry
  Alle vocht- en schimmelproblemen in uw huis worden opgelost dankzij onze DryBricks.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.