Vochtbestrijding blog → Schimmel verwijderen met soda

Schimmel verwijderen met soda
Schimmel verwijderen met soda

Schimmel verwijderen met soda

Als je schimmel op de muur hebt, kun je dit op een natuurlijke manier verwijderen met behulp van soda. Maak een oplossing van 4 liter warm water en 1 kopje soda. Breng dit mengsel aan op de schimmel met een borstel of spons en laat het ongeveer 30 minuten intrekken. Veeg daarna de muur schoon met een schone doek en zorg ervoor dat het oppervlak goed droog is. Zo kun je op een veilige en effectieve manier van schimmel afkomen zonder gebruik te maken van chemische middelen.

Wat heb je nodig om schimmel te verwijderen met soda?

Als je van plan bent om zelf schimmel van de muur te verwijderen met soda, dan heb je het volgende nodig.

 1. Soda
 2. Warm water
 3. Emmer
 4. Borstel of spons
 5. Schone doek of handdoek
 6. Beschermende kleding (handschoenen en masker)

Het is belangrijk om beschermende kleding te dragen wanneer je aan de slag gaat met het schoonmaken van de schimmel op de muur. Wanneer er heel veel schimmelgroei op de muur zit, dan kun je altijd nog overwegen om professionele hulp in te schakelen.

Vraag een gratis vochtmeting aan!

Stappenplan: schimmel verwijderen met soda?

  1. Maak een oplossing van 4 liter warm water en 1 kopje soda. Meng dit goed door elkaar tot de soda is opgelost.
  2. Trek beschermende kleding aan, zoals handschoenen en een masker, om jezelf te beschermen tegen eventuele allergische reacties of ademhalingsproblemen.
  3. Gebruik een borstel of spons om het soda-mengsel op de schimmelplekken aan te brengen. Zorg ervoor dat je een paar centimeter buiten de zichtbare schimmelplekken gaat om er zeker van te zijn dat je alles behandelt.
  4. Laat het soda-mengsel ongeveer 30 minuten intrekken. Dit zal helpen om de schimmel te doden en te verwijderen.
  5. Gebruik vervolgens een schone doek of handdoek om de muur schoon te maken en alle resten van het soda-mengsel weg te vegen. Zorg ervoor dat je het oppervlak grondig droogt met een andere schone doek of een ventilator om te voorkomen dat er opnieuw schimmel groeit.
  6. Controleer na het drogen van de muur of er nog steeds schimmelplekken zijn. Als dit het geval is, herhaal dan de stappen totdat de schimmel volledig is verdwenen.
  7. Nadat je klaar bent, spoel je de gebruikte borstel of spons grondig af met water en laat je deze drogen voordat je hem weer opbergt.

Zoals eerder vermeld, is het belangrijk om beschermende kleding te dragen terwijl je de schimmel verwijdert en om professionele hulp in te schakelen als de schimmel een groot gebied beslaat of als je niet zeker weet hoe je het moet verwijderen.

Voorkom schimmel op de muur met SmartDry

Als je last hebt van schimmel op de muur, is het mogelijk om deze op een natuurlijke manier te verwijderen met soda. Het gebruik van soda is een veilige en effectieve manier om van schimmel af te komen zonder gebruik te maken van chemische middelen. Toch is het belangrijk om te beseffen dat het verwijderen van schimmel niet altijd de beste oplossing is. Schimmel ontstaat vaak als gevolg van vochtproblemen in de muur, en als deze problemen niet worden aangepakt, zal de schimmel terug blijven komen.

Daarom is het beter om het vochtprobleem in de muur op te laten lossen. Dit zal niet alleen voorkomen dat de schimmel terugkomt, maar zal ook de luchtvochtigheid in huis verbeteren en de muffe geur verminderen. SmartDry is een bedrijf dat al meer dan 35 jaar gespecialiseerd is in het verhelpen van vochtproblemen en schimmel op de muur. Ze werken met gepatenteerde DryBricks, die de muren van binnenuit opdrogen en vochtproblemen voorgoed oplossen.

Als je meer wilt weten over vochtbestrijding, of als je een vochtmeting wilt aanvragen, neem dan gerust contact op met een van de vochtspecialisten van SmartDry. Ze kunnen je helpen om het vochtprobleem in je muur op te lossen en ervoor te zorgen dat de schimmel niet meer terugkomt.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.