Hoge luchtvochtigheid in huis?

SmartDry is inmiddels meer dan 35 jaar dé specialist in het oplossen van een hoge luchtvochtigheid in huis. Heb je een vochtprobleem in de woning? Laat het dan oplossen door SmartDry. Wij helpen u graag binnen heel Nederland. Vraag snel een gratis vochtmeting of neem telefonisch contact met ons op.

SmartDry Uniek Verkooppunt

SmartDry is al 35 jaar de
specialist in vochtoplossingen

SmartDry Uniek Verkooppunt

100% Vochtvrij garantie
Wij lossen uw probleem op!

SmartDry Uniek Verkooppunt

Duurzame oplossing: beter
voor je gezondheid en woning

Een te hoge luchtvochtigheid in huis!

Het wooncomfort is afhankelijk van een aantal factoren. De luchtvochtigheid speelt bijvoorbeeld een belangrijke rol. Hierbij kan de luchtvochtigheid in huis zowel te hoog als te laag zijn. Een goede luchtvochtigheid in huis is ook om andere redenen belangrijk. Wat je moet weten over een te hoge luchtvochtigheid in huis en wat je eraan kan doen? Dat leggen wij graag voor jou uit.

Wat is een te hoge luchtvochtigheid?

De luchtvochtigheid geeft in feite informatie weer over de hoeveelheid waterdampdeeltjes die zich in de lucht bevinden. De luchtvochtigheid is daarbij afhankelijk van verschillende factoren, zoals de luchtdruk en de temperatuur. Voor een goede luchtkwaliteit spreken we van een luchtvochtigheidspercentage van 40 tot 60%. Bij een luchtvochtigheidspercentage van meer dan 60% spreken we altijd van een te hoge luchtvochtigheid.

Wat zijn de oorzaken van een te hoge luchtvochtigheid?

Een te hoge luchtvochtigheid kan verschillende oorzaken hebben. Vaak ligt een gebrekkige ventilatie aan de basis van een te hoge luchtvochtigheid. Vooral in de keuken en in de badkamer kan de waterdamp soms nergens heen, waarna het tegen de muren en ramen condenseert. Daarnaast kan het ook het gevolg zijn van ingrijpendere problemen. Optrekkend vocht, gevelproblemen en lekkages kunnen vochtoverlast veroorzaken en in een te hoge luchtvochtigheid resulteren.

Wat zijn de gevolgen van een te hoge luchtvochtigheid in huis?

Wanneer de luchtvochtigheid te hoog is, loopt jouw woning een aantal risico’s. Schimmels zullen het gemeste kalf slachten, behang zal onder de voet raken en ook zilvervisjes durven dan al eens boven water te komen. Daarnaast kan het ook voor een aantal gezondheidsproblemen zorgen. Onder andere het ontwikkelen of verergeren van astma, problemen met de luchtwegen en de gevolgen van schimmel in huis en huisstofmijt laten zich al snel voelen. Meer dan redenen genoeg om in te grijpen, laat dit duidelijk zijn!

Hoe los je een te hoge luchtvochtigheid op?

Vochtproblemen worden nog te vaak genegeerd. Loskomend behang wordt vervangen en daarmee denkt men al eens dat de kous af is. Niets is minder waar. Het is belangrijk dat het probleem aan de bron wordt aangepakt én dat je toekomstige problemen voorkomt. In de praktijk doe je dat in drie stappen: het opsporen van de oorzaak, het aanpakken van het probleem en het treffen van preventieve maatregelen.

Spoor de oorzaak van het vochtprobleem op

Zoals eerder aangehaald kunnen vochtproblemen verschillende oorzaken hebben. Ga daarom na wat deze problemen kunnen veroorzaken. Indien jouw woning bijvoorbeeld niet over een waterkering beschikt, mag dat zeker de alarmbellen laten luiden. Hetzelfde geldt indien je onregelmatigheden vaststelt op de waterrekening. Lukt het je niet om zelf de oorzaak van het vochtprobleem op te sporen? Doe dan beroep op een specialist. Dan ben je net zo zeker.

Pak de schade aan

Eenmaal nadat het probleem in kaart werd gebracht, is het tijd voor actie. Een lek dient bijvoorbeeld te worden hersteld en muren moeten worden geïnjecteerd. Nadat alles goed is uitgedroogd kan de schade worden aangepakt en kunnen de nodige opknapwerken gebeuren.

Neem preventieve acties

Na het aanpakken van de schade is het belangrijk om toekomstige vochtproblemen te voorkomen. Dat kan je op verschillende manieren doen. Zo kunnen de nodige breekwerken zich opdringen en moet er bijvoorbeeld een waterkering worden aangebracht. Daarnaast moet ook de binnenventilatie op punt worden gesteld. Er zijn hierbij verschillende ventilatiesystemen op de markt die stuk voor stuk hun eigen voor- en nadelen kennen. Maar wat ons betreft is de SmartDry DryBrick toch nog steeds het beste middel om toekomstige vochtproblemen te voorkomen.

Aanrader: de SmartDry DryBrick

Naast voorgaande actiemiddelen raden wij steeds de plaatsing van SmartDry DryBricks aan. Dergelijke SmartDry DryBricks pakken niet alleen het probleem aan, maar beschermen jouw muur of gevel langdurig tegen waterschade. Deze dubbele aanpak resulteert in een 100% vochtvrijgarantie en is bovendien ook nog eens uiterst duurzaam. Bij ons boek je bovendien een gratis vochtmeting waarbij wij de oorzaak van jouw vochtprobleem opsporen.

Hoe werkt de SmartDry DryBrick?

De SmartDry DryBrick is een speciale steen die in de muur wordt verwerkt. Deze steen bevat een binnenkamer waarin het vocht dat zich in de muur bevindt, condenseert. Ten gevolge van de luchtstromen omheen de woning wordt de condens vervolgens naar buiten geblazen. Zelfs bij de kleinste bries doet de SmartDry DryBrick zijn werk.

Hierdoor zorgt de SmartDry DryBrick voor een goede vochtafvoer in bestaande muren en grijpt het zowel preventief als curatief in. De SmartDry DryBrick absorbeert het vocht van de wanden zonder dat de isolerende eigenschappen van de muur worden aangetast. In ongeveer zes maand tijd is een vochtige muur uitgedroogd, waarna het de muur levenslang droog houdt.

Afwerking van de SmartDry DryBrick

De SmartDry DryBrick is verkrijgbaar in verschillende kleuren zodat ze bij elke gevel aansluiten. Hierbij wordt een natuurlijke compositie nagestreefd. Het is ook mogelijk om de kleuren te matchen om een net resultaat te bekomen. De SmartDry DryBricks werken in stenen muren, spouwmuren, geïsoleerde muren, historische muren en bakstenen muren. Na de plaatsing van de SmartDry DryBrick wordt alles netjes opgeruimd om een afgewerkt resultaat te garanderen.

Luchtvochtigheid te hoog?

Onze specialisten komen graag langs voor een gratis vochtmeting. Zij gaan op zoek naar de oorzaak van de hoge luchtvochtigheidsgraad. Bovendien controleren ze of de plaatsing van de SmartDry DryBricks al dan niet een oplossing is. Is dat het geval? Dan bespreken ze met jou de mogelijkheden, testen ze verschillende staaltjes uit en maken ze graag een offerte. Dit alles geheel vrijblijvend. Neem contact met ons op voor een gratis afspraak.

Waarom kiest u voor vochtbestrijding van SmartDry?

 1. Al meer dan 35 jaar specialist in vochtbestrijding
  SmartDry heeft inmiddels bij meer dan 30.000 gebouwen het vochtprobleem opgelost.
 2. SmartDry biedt een milieuvriendelijke vochtoplossing
  Onze natuurlijke vochtoplossingen hangen alleen af van de natuurlijke luchtstroom.
 3. Binnen één dag worden de DryBricks geïnstalleerd
  Na voltooiing van de installatie begint het vochtverwijderingssysteem meteen te werken.
 4. Geen schimmel meer in uw woning dankzij SmartDry
  Alle vocht- en schimmelproblemen in uw huis worden opgelost dankzij onze DryBricks.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.