Hoge luchtvochtigheid in huis
SmartDry Uniek Verkooppunt

SmartDry® is al 35 jaar de
specialist in vochtbestrijding

SmartDry Uniek Verkooppunt

100% Vochtvrij garantie
Wij lossen uw probleem op!

SmartDry Uniek Verkooppunt

Duurzame oplossing: beter
voor je gezondheid en woning

Hoge luchtvochtigheid in huis

SmartDry is inmiddels meer dan 35 jaar dé specialist in het oplossen van een hoge luchtvochtigheid in huis. Heb je een vochtprobleem in de woning? Laat het dan oplossen door SmartDry. Wij helpen u graag binnen heel Nederland. Vraag snel een gratis vochtmeting of neem telefonisch contact met ons op.

Last van een te hoge luchtvochtigheid in huis?

Het wooncomfort is afhankelijk van een aantal factoren. Luchtvochtigheid kan een grote impact hebben op het binnenklimaat in de woning en daarom ook op het wooncomfort. Een goede luchtvochtigheid voorkomt muffe geur in huis en zorgt voor een gezonde leefomgeving voor het gezin. Per dag wordt er veel vocht in huis geproduceerd door het koken, douchen, wassen en ademen. Hierdoor kan de luchtvochtigheid in huis te hoog worden. Een goede luchtvochtigheid in huis is ook om andere redenen belangrijk. Wat je moet weten over een te hoge luchtvochtigheid in huis en wat je eraan kan doen? Dat leggen wij graag voor jou uit.

Wanneer is de luchtvochtigheid in huis te hoog?

De luchtvochtigheid geeft in feite informatie weer over de hoeveelheid waterdampdeeltjes die zich in de lucht bevinden. De luchtvochtigheid is daarbij afhankelijk van de luchtdruk en de temperatuur. Een goede luchtvochtigheid in huis heeft een luchtvochtigheidspercentage van 40 tot 60%. Wanneer het luchtvochtigheidspercentage hoger dan 60% is, spreken we van een te hoge luchtvochtigheid.

Wat zijn de oorzaken van een hoge luchtvochtigheid?

Een te hoge luchtvochtigheid kan verschillende oorzaken hebben. Gebrek aan goede ventilatie is vaak de hoofdoorzaak van een te hoge luchtvochtigheid. Voornamelijk de keuken en de badkamer zijn plekken waar de waterdamp vaak nergens heen kan. Het gevolg hiervan is dat het tegen de muren en ramen condenseert. Daarnaast kan het ook het gevolg zijn van ingrijpendere problemen. Optrekkend vocht, gevelproblemen en lekkages kunnen vochtoverlast veroorzaken en in een te hoge luchtvochtigheid resulteren.

Schimmel door een (te) hoge luchtvochtigheid in huis
Schimmel door een (te) hoge luchtvochtigheid in huis
Een hoge luchtvochtigheid zorgt voor beslagen ramen
Een hoge luchtvochtigheid zorgt voor beslagen ramen

Wat zijn de gevolgen van een te hoge luchtvochtigheid in huis?

Er zijn een aantal risico’s die gepaard gaan met een te hoge luchtvochtigheid. Denk hierbij aan schimmels die hun weg in huis zullen vinden, behang dat onder de voet zal raken, maar ook zilvervisjes waar je mee te maken krijgt. Daarnaast brengt het ook de gezondheid in gevaar. Onder andere het ontwikkelen of verergeren van astma, problemen met de luchtwegen en de gevolgen van schimmel in huis en huisstofmijt laten zich al snel voelen.

Hoe los je een te hoge luchtvochtigheid op?

Zoals eerder aangegeven kunnen vochtproblemen verschillende oorzaken en gevolgen hebben. Het is daarom belangrijk dat de oorzaken worden vastgesteld. Indien jouw woning bijvoorbeeld niet over een waterkering beschikt, mag dat zeker de alarmbellen laten luiden. Hetzelfde geldt indien je onregelmatigheden vaststelt op de waterrekening. Het is daarbij van belang dat de woning geventileerd wordt. Hierdoor is de kans op een te hoge luchtvochtigheid kleiner. Probeer zo nu en dan de ramen open te zetten. Hang natte was buiten. Wanneer het regent kan in de ruimte waar de was droogt een raam opengezet worden. Maak na het douchen de douchecabine en de muren eromheen droog met een doekje. Probeer ook tijdens het koken altijd de afzuigkap aan te zetten en een deksel op de pannen te leggen. Zo voorkom je in elk geval een luchtvochtigheid in huis van 70%. Lukt het je niet om zelf de oorzaak van het vochtprobleem op te sporen? Doe dan beroep op een specialist. Dan ben je gelijk 100% zeker van de zaak.

Pak de schade aan en voorkom dit vochtprobleem

Na het aanpakken van de schade is het belangrijk om toekomstige vochtproblemen te voorkomen. Dat kan je op verschillende manieren doen. Zo kunnen de nodige breekwerken zich opdringen en moet er bijvoorbeeld een waterkering worden aangebracht. Daarnaast moet ook de binnen ventilatie op punt worden gesteld. Er zijn hierbij verschillende ventilatiesystemen op de markt die stuk voor stuk hun eigen voor- en nadelen kennen. Wij raden de plaatsing van SmartDry DryBricks aan. Dergelijke SmartDry DryBricks pakken niet alleen het probleem aan, maar beschermen jouw muur of gevel langdurig tegen waterschade. Deze dubbele aanpak resulteert in een 100% vochtvrijgarantie en is bovendien ook nog eens uiterst duurzaam. Bij ons boek je vandaag nog een gratis vochtmeting, waarbij wij de oorzaak van jouw vochtprobleem opsporen en oplossen.

Hoge luchtvochtigheid? - Vraag een vochtmeting aan!
Hoge luchtvochtigheid? - Vraag een vochtmeting aan!
Met de DryBricks wordt de luchtvochtigheid verlaagd
Met de DryBricks wordt de luchtvochtigheid verlaagd

Hoe werken de DryBricks van SmartDry

De SmartDry DryBrick is een speciale steen die in de muur wordt verwerkt. Deze steen bevat een binnenkamer waarin het vocht dat zich in de muur bevindt, condenseert. Ten gevolge van de luchtstromen rondom de woning wordt de condens vervolgens naar buiten geblazen. Zelfs bij de kleinste bries doet de SmartDry DryBrick zijn werk. Hierdoor zorgt de SmartDry DryBrick voor een goede vochtafvoer in bestaande vochtige muren en grijpt het zowel preventief als curatief in. De SmartDry DryBrick absorbeert het vocht van de wanden zonder dat de isolerende eigenschappen van de muur worden aangetast. In ongeveer zes maand tijd is een vochtige muur uitgedroogd, waarna het de muur levenslang droog houdt.

Afwerking van de SmartDry DryBrick

De SmartDry DryBrick is verkrijgbaar in verschillende kleuren zodat ze bij elke gevel aansluiten. Hierbij wordt een natuurlijke compositie nagestreefd. Het is ook mogelijk om de kleuren te matchen om een net resultaat te bekomen. De SmartDry DryBricks werken in stenen muren, spouwmuren, geïsoleerde muren, historische muren en bakstenen muren. Na de plaatsing van de SmartDry DryBrick wordt alles netjes opgeruimd om een afgewerkt resultaat te garanderen.

Last van een te hoge luchtvochtigheid in uw woning?

Onze specialisten komen graag langs voor een gratis vochtmeting. Zij gaan op zoek naar de oorzaak van de hoge luchtvochtigheidsgraad. Bovendien controleren ze of de plaatsing van de SmartDry DryBricks al dan niet een oplossing is. Is dat het geval? Dan bespreken ze met jou de mogelijkheden, testen ze verschillende staaltjes uit en maken ze graag een offerte. Dit alles geheel vrijblijvend. Neem contact met ons op voor een gratis afspraak.

Waarom kiest u voor vochtbestrijding van SmartDry?

 1. Al meer dan 35 jaar specialist in vochtbestrijding
  SmartDry heeft inmiddels bij meer dan 30.000 gebouwen het vochtprobleem opgelost.
 2. SmartDry biedt een milieuvriendelijke vochtoplossing
  Onze natuurlijke vochtoplossingen hangen alleen af van de natuurlijke luchtstroom.
 3. Binnen één dag worden de DryBricks geïnstalleerd
  Na voltooiing van de installatie begint het vochtverwijderingssysteem meteen te werken.
 4. Geen schimmel meer in uw woning dankzij SmartDry
  Alle vocht- en schimmelproblemen in uw huis worden opgelost dankzij onze DryBricks.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.