Vochtbestrijding blog → Hoe kun je een vochtige muur behangen?

Vochtige muur behangen
Vochtige muur behangen

Een vochtige muur behangen?

Het behangen van een vochtige muur kan een uitdagende klus zijn. Als de muur niet op de juiste manier wordt behandeld voordat je gaat behangen, kan het behang na verloop van tijd loslaten of beschadigd raken als gevolg van de vochtigheid. Hoe kun je ervoor zorgen dat de muur droog wordt en dat je het behang er probleemloos tegenaan kunt plakken? Je kunt er meer over lezen in dit artikel.

Hoe kun je een vochtige muur behangen?

Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat het behang goed blijft zitten op een vochtige muur.

De eerste stap bij het behangen van een vochtige muur is om te bepalen wat de oorzaak is van de vochtigheid. Als er bijvoorbeeld lekkages zijn in het dak of in de muren, dan moet je deze problemen eerst oplossen voordat je begint met behangen. Als de vochtigheid wordt veroorzaakt door condensatie, dan kun je overwegen om een vochtafvoersysteem te installeren om het probleem aan te pakken. In sommige gevallen laat het behang los aan de onderkant van de muur, dan kun je last hebben van optrekkend vocht.

Zodra de oorzaak van de vochtigheid is vastgesteld en aangepakt, moet je de muur voorbereiden op het behangen. Dit houdt in dat je alle loszittende verf of behang verwijdert en eventuele scheuren of gaten opvult met een geschikte vulmiddel. Als er nog steeds vocht op de muur aanwezig is, dan moet je het oppervlak eerst goed laten drogen voordat je verdergaat.

Als de muur eenmaal droog is, kun je beginnen met het aanbrengen van een geschikt behanglijm. Het is belangrijk om te kiezen voor een behanglijm die geschikt is voor vochtige ruimtes en die een sterke hechting biedt. Breng de lijm aan op de muur en niet op het behangpapier, dit zorgt voor een betere hechting.

Als het behang eenmaal is aangebracht, is het belangrijk om het goed te laten drogen voordat je verdergaat met de volgende laag of de afwerking. Het is ook belangrijk om het behang regelmatig te controleren op eventuele tekenen van losraken of beschadiging, zodat je eventuele problemen snel kunt aanpakken.

Kortom, het behangen van een vochtige muur vereist wat extra zorg en aandacht, maar met de juiste voorbereiding en materialen kan het zeker lukken. Zorg ervoor dat je de oorzaak van de vochtigheid aanpakt, de muur goed voorbereidt en de juiste behanglijm gebruikt, dan kun je genieten van een mooi behangen muur zonder zorgen over vochtproblemen.

Vraag een gratis vochtmeting aan!

Het behang laat los door een vochtprobleem in de muur

Een vochtprobleem kan ervoor zorgen dat behang gaat loslaten. Als er te veel vocht in de muur trekt, zal het behang loskomen van de muur en bobbels of scheuren vormen. Het vochtprobleem kan worden veroorzaakt door een lekkage of door een hoge luchtvochtigheid. Het is belangrijk om het vochtprobleem zo snel mogelijk aan te pakken om verdere schade aan de muur te voorkomen. In sommige gevallen groeit er zelfs schimmel op de muur. Het is ook belangrijk om het loslatende behang zo snel mogelijk te verwijderen om verdere schade te voorkomen en om de muur te laten drogen. Vervolgens kan er nieuw behang worden aangebracht of kan de muur worden geschilderd.

Laat de muren drogen door een vochtbestrijding specialist

Als je muren vochtig zijn, is het niet verstandig om direct te gaan behangen. Dit kan leiden tot lelijke vochtplekken en het verpesten van je mooie behang. Het is daarom belangrijk om eerst een vochtbestrijding specialist in te schakelen. Deze specialist kan de oorzaak van het vochtprobleem opsporen en vervolgens de juiste oplossing bieden. Zo worden je muren weer droog en kun je zonder problemen gaan behangen. Een goede voorbereiding is het halve werk, dus schakel altijd een expert in voordat je gaat behangen!

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.