Vochtbestrijding blog → Een grotere kans op doorslaand vocht door regen

Doorslaand vocht door veel regen
Doorslaand vocht door veel regen

Een grotere kans op doorslaand vocht door regen

De herfstmaanden staan natuurlijk bekend om de grote hoeveelheid neerslag. Als je nog niet nat geregend bent, dan wordt je wel van de fiets geblazen door de harde windstoten. Een beter moment om lekker binnen te blijven is er niet. Daar is het tenslotte lekker warm en droog, toch? De wind en de flinke regenval kan tevens ook een flinke aanslag zijn op je woning. Zeker met poreuze muren of wanneer de gevels in slechte staat verkeren. Door de flinke windstoten wordt de regen vrijwel horizontaal tegen de muur geblazen. En als de buitenmuren vol met kieren zitten, gaat het water direct het huis in. Dit is meestal de oorzaak van doorslaand vocht door regen en veel vocht in huis.

De gevolgen van doorslaand vocht door regen

Bij de grote hoeveelheid regen krijgen de muren van het huis veel te verduren. Al is de woning voorzien van spouwmuren, met zoveel regenwater krijg je snel vochtdoorslag in de binnenmuren. Dit zorgt niet alleen voor vochtplekken op de muren, maar heeft ook andere vervelende gevolgen. Hierbij kun je denken aan schimmel in huis, een muffe lucht of het behang dat loskomt van de muren. In de meeste gevallen kun je dit probleem voorkomen door de buitenmuur van de woning te behandelen. Dat kan door de muren te impregneren, vochtwerende verf aan te brengen of gebruik te maken van de muurelementen van SmartDry. Zo kun je de nare gevolgen van doorslaand vocht door regen stoppen.

Vraag een gratis vochtmeting aan!

Pak doorslaand vocht door regen snel aan!

De gevolgen van doorslaand vocht of vochtdoorslag in de muur worden een stuk ernstiger wanneer je deze laat ontdekt. Maar ze worden uiteindelijk ook erger wanneer je de bron van het probleem niet aanpakt. Hoe eerder je het vochtprobleem bestrijdt, hoe beter het is voor je gezondheid. Zeker gedurende regenachtige dagen, of dagen waarop het hard waait, is het belangrijk om de signalen van doorslaand vocht snel te signaleren. Als je wilt weten of er in jouw huis sprake is van vochtdoorslag? Laat het dan even controleren door een van onze vochtbestrijding specialisten. Je kunt een vochtmeting gratis aanvragen. Na de vochtmeting kunnen we kijken naar de behandeling van doorslaand vocht.

De DryBricks – Muurelementen tegen vochtdoorslag

Wanneer er een vochtmeting is gedaan door een van onze vochtexperts. Dan kunt u ervoor kiezen om de muren te voorzien van de muurelementen van SmartDry. Dit ingenieuze luchtcirculatiesysteem zorgt ervoor dat het doorslaand vocht door regen op een natuurlijke wijze wordt opgelost. Dit alles gebeurt zonder het gebruik van externe energiebronnen. Elk muurelement (DryBrick) kan tot wel 266 kubieke centimeter water verwijderen per 24 uur. Als je echt last hebt van doorslaand vocht, dan zullen de DryBricks binnen 6 maanden de muren volledig uitdrogen. Deze elementen zijn zelfs zo duurzaam, dat je deze nooit hoeft te vervangen.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.