Opstijgend vocht
SmartDry Uniek Verkooppunt

SmartDry is al 35 jaar de
specialist in vochtbestrijding

SmartDry Uniek Verkooppunt

100% Vochtvrij garantie
Wij lossen uw probleem op!

SmartDry Uniek Verkooppunt

Duurzame oplossing: beter
voor je gezondheid en woning

Opstijgend vocht bestrijden

SmartDry is inmiddels meer dan 35 jaar dé specialist in het oplossen van opstijgend vocht in de muur. Heb je last van opstijgend vocht? SmartDry lost jouw vochtprobleem op. Wij helpen u graag binnen heel Nederland. Vraag snel om een gratis vochtmeting of neem telefonisch contact met ons op.

Opstijgend vocht

Het is een probleem waar veel mensen liever niet over nadenken. En het toch is het belangrijk om er mee bezig te zijn. Dan hebben we het over opstijgend vocht. Dit is een probleem dat zeer veel voorkomt in huizen. Veel mensen zijn zich daar echter niet van bewust. Want hoe vaak bent u daar nou mee bezig? Vrij weinig natuurlijk. Maar optrekkend vocht kan voor veel problemen zorgen, dus het is belangrijk om alert te zijn.

Opstijgend vocht komt vooral voor in de meer oudere huizen. Vooral huizen die gebouwd zijn voor 1920 hebben een groot risico op optrekkend vocht. Let wel: dit betekent natuurlijk niet dat wanneer je huis nieuwer is, deze problemen niet kunnen ontstaan. In principe kan het namelijk in elk huis voorkomen. De oude huizen zijn minder geavanceerd gebouwd, waardoor er bijvoorbeeld geen vochtkering in de grond zit. Soms is er wel een vochtkering. Mocht deze aanwezig zijn, dan is het vaak een hele slechte vochtkering. De vochtkering houdt normaliter het vocht buitenshuis. Het zorgt ervoor dat het vocht niet optrekt. Zonder deze vochtkering kan het vocht dus wel optrekken en dan ontstaan de eerste problemen. Veel mensen denken dat optrekkend vocht in de binnenmuur geen kwaad kan. Dit is echter een misvatting. Vocht kan namelijk veel schade aan uw huis veroorzaken.

De schade van opstijgend vocht

Maar wat voor schade dan precies? Deze schade kunnen we in principe opdelen in twee verschillende soorten van schade. Allereerst heb je de schade aan het huis. Het vocht kan de muren van je huis aantasten. Hierdoor ontstaat er schade aan uw woning. Indien u dan niet snel actie onderneemt, kan de schade verergeren en het herstellen kost dan heel veel geld. Om die reden is het verstandig om er altijd op tijd bij te zijn.

Naast schade aan uw huis, zorgt het er ook voor dat de lucht in uw huis minder aangenaam wordt. Een onprettige geur in huis is natuurlijk nooit leuk. Niet voor uzelf, maar ook niet als er vrienden of familie over de vloer komen. U wilt namelijk wel een goed visitekaartje afgeven. Daarnaast is het ook nog eens zo dat er bij opstijgend vocht risico’s op gezondheidsproblemen zijn. U kunt bijvoorbeeld last krijgen met moeilijk ademen en dergelijke. Zeker mensen wiens gezondheid al niet heel sterk is lopen risico. Optrekkend vocht is dus niet zonder risico en heeft veel nadelen!

Waar komt het voor en hoe is het te herkennen?

Veel mensen denken dat opstijgend vocht op alle plekken in het huis voor kan komen. Dit is echter niet het geval. Het kan voorkomen in de kelder, maar ook op de begane grond. Deze plekken zijn het meest vatbaar voor opstijgend vocht. Maar waar herken je het dan aan? Opstijgend vocht is voornamelijk te herkennen aan natte vochtplekken in de muur. Het kan ook schimmel veroorzaken, alsook een muffe geur. Dit zijn de drie elementen waar de vochtige plekken het meest aan te herkennen zijn. Heeft u al tijden een muffe geur in huis? Ziet u veel vochtige plekken? In die gevallen is het dan zeer verstandig om passende actie te ondernemen.

Vocht bestrijden

In principe zijn er verschillende manieren om vocht te bestrijden. Een aantal manieren zullen we hier behandelen. Allereerst is het mogelijk om vocht in huis te bestrijden met behulp van vochtwerende gel. Hiermee kan het vocht gemakkelijk worden onttrokken. De muren met deze gel injecteren heeft echter ook zo zijn nadelen. Een van die zaken is dat de gel zeer giftig zijn. Een risico dat aan die methode vastkleeft. Maar de giftigheid is niet het enige nadeel. Ook is het vaak noodzakelijk om te boren om de gel te injecteren. Hierdoor is het dus noodzakelijk om gaten in de muur te boren om het probleem op te lossen. Het is begrijpelijk dat u daar niet per se zin in heeft.

Naast het injecteren van de vochtige muren, is er ook nog een andere oplossing. U hebt namelijk ook de mogelijkheid om een nieuwe vochtkering te plaatsen. Dit is een goede oplossing, maar ook hier kleven veel nadelen aan. Allereerst het kostenplaatje. Er moeten heel veel werkzaamheden worden verricht, waardoor je veel geld kwijt bent. Er moeten veel werkzaamheden worden verricht waar veel uren in gaan zitten. Zelf bent u hier hoogstwaarschijnlijk niet ervaren genoeg voor. Daarom kunnen de bedragen ook snel hoog oplopen. Als u aan uw budget wilt denken is het dus niet de meest ideale oplossing.

DryBrick: de ideale oplossing

Wilt u een effectieve oplossing voor de vochtproblemen in de muur tegen een scherp tarief? Zonder schade aan uw woning? In dat geval kan DryBrick voor u de oplossing zijn. Daarmee wordt er een keramische koker geplaatst tegen de binnenmuur. Dit wordt dan ook nog eens gecombineerd met speciale elementen. Het gevolg hiervan is dat er een verdroging kan plaatsvinden. De muren drogen met DryBrick snel op. Dat is zeker voordelig. Bovendien is het niet giftig en ontstaat er geen verdere schade aan uw woning om het probleem op te lossen. Dit zijn dus belangrijke voordelen. Het is dan ook een zeer vernieuwende en inventieve oplossing. Het voordeel is dat het zowel helpt om huidig vocht te bestrijden, maar daarnaast helpt het om optrekkend vocht tegen te gaan. U slaat dus twee vliegen in één klap!

Hulp nodig om opstijgend vocht te bestrijden?

Uw vochtproblemen oplossen met DryBrick is een verstandige keuze. Wij hebben veel ervaring met het oplossen van vochtproblemen met de DryBricks en daarom staan wij u graag ter dienst. In de 35 jaar dat wij actief zijn hebben wij al veel woningen gered van vochtproblemen. We weten dus wat we doen! Het is begrijpelijk dat u eerst advies wilt inwinnen. Daarom is er altijd de mogelijkheid om contact op te nemen. Zowel voor advies, maar ook voor een offerte. Wij kunnen bovendien een gratis vochtmeting bij u thuis doen. Dan weet u hoe de vochtige gevel er aan toe is. Wij hebben dan gelijk inzicht op de situatie en kunnen passende maatregelen nemen.

Waarom kiest u voor vochtbestrijding van SmartDry?

 1. Al meer dan 35 jaar specialist in vochtbestrijding
  SmartDry heeft inmiddels bij meer dan 30.000 gebouwen het vochtprobleem opgelost.
 2. SmartDry biedt een milieuvriendelijke vochtoplossing
  Onze natuurlijke vochtoplossingen hangen alleen af van de natuurlijke luchtstroom.
 3. Binnen één dag worden de DryBricks geïnstalleerd
  Na voltooiing van de installatie begint het vochtverwijderingssysteem meteen te werken.
 4. Geen schimmel meer in uw woning dankzij SmartDry
  Alle vocht- en schimmelproblemen in uw huis worden opgelost dankzij onze DryBricks.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.