Vochtbestrijding blog → Vocht in de slaapkamer bestrijden? Dit moet je doen!

Vocht bestrijden in de slaapkamer
Vocht bestrijden in de slaapkamer

Vocht bestrijden in de slaapkamer?

Vocht in huis is nooit goed, maar zeker in de slaapkamer is het erg ongezond. Het zal je verbazen wat de rol van het weer in het slaappatroon speelt, voornamelijk als het om luchtvochtigheid gaat. Een hoge luchtvochtigheid in huis gaat gepaard met een warme lichaamstemperatuur, zweten en een slechte slaap. Vocht in de slaapkamer kan ook voor schimmel zorgen. Maar hoe kun je het beste vocht in de slaapkamer bestrijden?

Soorten vochtproblemen in de slaapkamer.

Vochtproblemen in de slaapkamer kunnen onder andere ontstaan door het drogen van de was en het vocht dat je lichaam uitstoot. Er zijn ook andere zaken die reden zijn voor het ontstaan van vochtproblemen in de slaapkamer.

Vraag een gratis vochtmeting aan!

Doorslaand vocht van de buitenmuur is hier een voorbeeld van. Doorslaand vocht ontstaat als een muur vanwege aanhoudend zware regenbuien nat wordt en niet de kans krijgt om te drogen. Daarnaast kun je met doorslaand vocht te maken krijgen met vocht dat ‘vast’ komt te zitten in de scheuren van de buitenmuur. Dit vocht zal daardoor via de binnenmuur een uitweg zoeken. Ook is het mogelijk dat je last krijgt van optrekkend vocht in de slaapkamer. Dit probleem komt vaak bij oude woningen met een slechte fundering voor. Ook zijn oudere huizen over het algemeen niet voorzien van een vochtkering, waardoor vocht veel gemakkelijker door de bakstenen vanuit de grond omhoog wordt gezogen. Deze situatie zorgt ervoor dat de stenen muur kletsnat wordt.

De oorzaak achterhalen van vocht in de slaapkamer

De oorzaak van vochtproblemen is niet altijd even makkelijk om te achterhalen. Sommige symptomen passen bij verschillende vochtproblemen en ook de locatie kan soms moeilijk te vinden zijn. Vochtproblemen achterhalen en permanent verwijderen in de slaapkamer? Neem direct contact op met SmartDry voor een gratis vochtmeting en advies van een vochtexpert. De elementen van SmartDry zijn een duurzame oplossing voor de vochtproblemen en schimmel in de slaapkamer. Wij pakken het probleem vanaf de bron aan en zorgen ervoor dat het vocht in de slaapkamer voorgoed weg is.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.