Schrijver Vochtbestrijding - Sfeerfoto
SmartDry Uniek Verkooppunt

SmartDry® is al 35 jaar de
specialist in vochtbestrijding

SmartDry Uniek Verkooppunt

100% Vochtvrij garantie
Wij lossen uw probleem op!

SmartDry Uniek Verkooppunt

Duurzame oplossing: beter
voor je gezondheid en woning

Schrijver Vochtbestrijding®

Een warm en behaaglijk huis is voor iedereen van belang. Vochtproblemen kunnen dit thuisgevoel snel van u wegnemen. Een koud en kil klimaat samen met een muffe geur maakt niemand gelukkig. Teveel vocht is niet alleen schadelijk voor de woning, maar kan ook de gezondheid van u en uw familieleden aantasten. Het vochtprobleem op zijn verloop laten, zorgt altijd voor verergering. Het is van groot belang dat u het vocht direct laat bestrijden middels een vochtexpert.

Vocht bestrijden met Schrijver vochtbestrijding®

Schrijver Vochtbestrijding® is de Europese marktleider op het gebied van niet-chemische vochtbestrijding. Schrijver Vochtbestrijding® biedt dé duurzame oplossing die het vochtprobleem volledig aanpakt. De bekroonde oplossing van Schrijver Systeem® laat uw muren weer ademen, en maakt de woning permanent vochtvrij. Een oplossing van de 21e eeuw – die hebben we nodig bij vochtproblemen in huis. De installatie van Schrijver Vochtbestrijding® komt met een levenslange garantie en hebben geen onderhoud nodig. Schrijver Systeem® geeft u en uw gezin weer een gezonde en warme woonomgeving terug.

Benieuwd naar onze oplossing tegen uw vochtproblemen in huis? Vraag direct een gratis offerte aan! Vul hier uw gegevens in en u weet direct waar u aan toe bent. U kunt ook geheel vrijblijvend een vochtmeting aanvragen inclusief een op maat gemaakt advies van één van onze vochtexperts.

Wat is het Schrijver Systeem?®

De ingenieuze muurelementen van Schrijver Vochtbestrijding® zorgen definitief voor een vochtvrije woning. In 1988 werd het Schrijver Systeem® uitgeroepen tot ‘de uitvinding van het jaar’. Het principe is hetzelfde gebleven met meer dan 40 jaar succes. Het Schrijver Systeem® is een slimme oplossing voor verschillende soorten vochtproblemen in huis, uw bedrijfspand, of welk gebouw dan ook. De muurelementen zorgen ervoor dat de woning 24/7 geventileerd wordt, wat betekend dat het overtollig vocht elk uur van de dag wordt afgevoerd. Zo houdt u uw woning permanent droog!

Zo werkt het Schrijver Systeem®
Zo werkt het Schrijver Systeem®
Een muurelement van het Schrijver Systeem®
Een muurelement van het Schrijver Systeem®

Hoe werkt de vochtbestrijding van Schrijver Systeem®?

Het Schrijver Systeem® bestaat uit sterke kunststoffen prefab-elementen. Deze worden in de buitenmuur geplaatst. Omdat ze de grootte hebben van een baksteen, vallen ze nauwelijks op. Een muurelement bestaat uit twee ‘luchtkamers’ en een koudebrug. Door de ingenieuze vorm van het element ontstaat er een zuigende werking van lucht.

Lucht is het actieve onderdeel in de elementen van Schrijver Systeem®. Zodra ze op hun plek zitten, veroorzaakt de wind die om het huis circuleert een natuurlijke luchtstroom door de elementen. Deze luchtstroom koelt de elementen naar binnen. Omdat vocht altijd wordt aangetrokken door koude plekken, zal het zich verzamelen en condenseren in de luchtkamers van de elementen. Dit resulteert in dat het vocht uit de muur wordt getrokken en overgebracht naar de holte binnen het element. Dezelfde luchtstroom zorgt voor een koelend effect en transporteert het condensatievocht naar buiten. Met de muurelementen van Schrijver Vochtbestrijding® worden uw muren op een natuurlijke manier geventileerd en is het mogelijk om zelfs de meest verzadigde muren uit te drogen.

Uit onderzoek van het TNO is gebleken dat elk element een kwart liter vocht per 24 uur afvoert. Dit gaat altijd door en heeft geen externe energie nodig. Met de vochtbestrijding van het Schrijver Systeem® blijft uw woning op een natuurlijke wijze het hele jaar door vochtvrij!

Hoe is het Schrijver Systeem® ontstaan?

Schrijver Systeem® is in 1983 opgericht en sindsdien een echt familiebedrijf. Henk Schrijver, uitvinder en directeur, zocht een gezonde en duurzame oplossing voor vochtproblemen in woningen en gebouwen. In 1979 vond Henk Schrijver een vochtverwijdering systeem uit dat natuurlijke luchtstroom gebruikte om vocht uit de muren van een gebouw te halen. Een astmapatiënt merkte een aanzienlijke verbetering van haar ademhalingsproblemen na de installatie van het vochtverwijdering systeem in haar woning. Dit bewees de hypothese van Henk en het systeem ging in productie. Dit leverde Henk Schrijver de eerste prijs voor beste uitvinding van het jaar op. Inmiddels is het Schrijver Systeem® al in duizenden muren van woningen in binnen- en buitenland geïnstalleerd.

Installatie van de muurelementen in de buitenmuur

De gemiddelde installatie van de muurelementen van Schrijver Systeem® duurt een dag om te voltooien. Na het plaatsen van het systeem zorgen wij voor een volledige opruiming en begint het vochtverwijdering systeem meteen te werken. De elementen worden aan de buitenkant van de muur geplaatst, waardoor u binnen geen overlast van de installatie heeft. De elementen zijn in verschillende standaardkleuren verkrijgbaar, maar kunnen ook geverfd worden. Zo zorgen we ervoor dat de kleur zo discreet mogelijk is en de elementen niet opvallen. We brengen onze monsters mee om de kleur tegen uw muur te controleren en de beste keuze te adviseren. U bent vrij om de definitieve keuze te maken zonder toeslagen.

Een team van twee á drie specialisten brengt vakkundig uitsparingen aan in uw buitenmuren. Vervolgens worden de prefab-elementen boven vloerhoogte om de 30 centimeter geplaatst. De diepte van de uitsparing is afhankelijk van het soort muur. Nadat de elementen zijn geplaatst, worden ze afgevoegd. Na het monteren van de elementen in de uitsparingen, werkt het systeem onmiddellijk en onafgebroken.

Een vochtmeting aanvragen?
Een vochtmeting aanvragen?
Installatie van de muurelementen
Installatie van de muurelementen

Geen onderhoud nodig.

Na het installeren van de muurelementen, is onderhoud vrijwel overbodig. Het systeem is zodanig vormgegeven dat ongedierte en vuil geen toegang tot het systeem hebben. Enkel in de herfstperiode kan het geen kwaad om af en toe de elementen te controleren op spinnenwebben of bladeren en deze, waar nodig, te verwijderen. Dit een eenvoudige klus met een bezem of tuinborstel

Na ongeveer 3 maanden zult u aanzienlijk verbetering merken. Afhankelijk van het vochtprobleem, zal het ongeveer 6 tot 12 maanden duren tot er een goede vochtbalans in de muur ontstaat. U kunt altijd een gratis 12-maanden controle aanvragen om de mate van succes te laten meten.

Belangrijkste voordelen van het Schrijver Systeem®

Creëer een gezonder leefklimaat in huis.
Vochtproblemen in huis tasten niet alleen het interieur aan, maar ook de gezondheid van de bewoners. Vocht kan zorgen voor schimmels en bacteriën zorgen, die erg ongezond zijn. De luchtvochtigheid speelt hierin een belangrijke rol. Wanneer deze verbeterd wordt, neet de kans op schimmel in huis en bacteriën af. Hiermee creëert u weer een gezonde leefomgeving in uw woning.

Een duurzame en 100% natuurlijke oplossing.
Schrijver Systeem® maakt geen gebruik van chemicaliën en externe energiebronnen, waardoor u ook geen kosten meer heeft. U bespaart verder op onderhoud van muren en houtwerk. De investering verdient zich daarom snel terug. De woning wordt op een duurzame en natuurlijke manier permanent vochtvrij gemaakt.

Binnen 1 dag geïnstalleerd.
De elementen van Schrijver Systeem® worden door ons team vakkundig en snel in de buitenmuur geplaatst. Het systeem bevat een levenslange garantie. Tijdens de installatie is er geen toegang tot de woning vereist, waardoor u niet thuis hoeft te blijven of geen overlast van de installatie ervaart.

Geen onderhoud vereist.
Na de plaatsing van de elementen heeft u er verder geen omkijken naar. Het Schrijver Systeem® is onderhoudsvrij. Enkel in de herfstperiode zult u de elementen af en toe kunnen controleren op spinnenwebben of bladeren die de luchttoevoer blokkeren.

Waarom kiest u voor vochtbestrijding van SmartDry®?

 1. Al meer dan 35 jaar specialist in vochtbestrijding
  SmartDry® heeft inmiddels bij meer dan 30.000 gebouwen het vochtprobleem opgelost.
 2. SmartDry® biedt een milieuvriendelijke vochtoplossing
  Onze natuurlijke vochtoplossingen hangen alleen af van de natuurlijke luchtstroom.
 3. Binnen één dag worden de DryBricks® geïnstalleerd
  Na voltooiing van de installatie begint het vochtverwijderingssysteem meteen te werken.
 4. Geen schimmel meer in uw woning dankzij SmartDry®
  Alle vocht- en schimmelproblemen in uw huis worden opgelost dankzij onze DryBricks®.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.