Vochtbestrijding blog → Een vochtbestrijdingsbedrijf nodig om vochtproblemen te stoppen?

Vochtbestrijdingsbedrijf
Vochtbestrijdingsbedrijf

Een vochtbestrijdingsbedrijf nodig om vochtproblemen te stoppen?

Ben je op zoek naar een vochtbestrijdingsbedrijf om vochtproblemen in huis te verhelpen? Dan kun je stoppen met zoeken, SmartDry is de vochtspecialist die je zoekt. We zijn inmiddels al meer dan 35 jaar gespecialiseerd in het oplossen van allerlei soorten vochtproblemen in en rondom het huis. Of het nu gaat om optrekkend vocht, doorslaand vocht of een grote hoeveelheid condensatievocht in huis, wij pakken het vochtprobleem aan. Daarnaast maken we gebruik van een milieuvriendelijke oplossing die werkt op basis van natuurlijke luchtstromen. Deze oplossing, onze DryBricks, kunnen binnen één dag geïnstalleerd worden. Na de installatie begint het vochtverwijderingssysteem gelijk te werken. Met behulp van deze oplossing zullen de muren drogen en zal de schimmel op de muur verdwijnen. Wil je meer weten over onze werkwijze? Neem dan gerust contact op met ons vochtbestrijdingsbedrijf.

Optrekkend vocht in huis laten bestrijden

Als vochtbestrijdingsbedrijf zijn we gespecialiseerd in het verhelpen van de 3 meest voorkomende vochtproblemen. Dat zijn doorslaand vocht, condensatievocht en optrekkend vocht. Dit laatste vochtprobleem komt vaak voor in oude woningen, in dit geval bedoelen we woningen die gebouwd zijn voor het jaar 1980. Doordat er een vochtkering ontbreekt, of deze in slechte staat is, kan het grondvocht via de muur omhoog getrokken worden. Vandaar ook de benaming “optrekkend vocht”. Je kunt dit probleem herkennen door dat de vochtplekken op de muur tegen de grond aan zitten. Op dezelfde plekken kan het behang loslaten, de verf op de muur kan afbladderen of het stucwerk kan afbrokkelen. Maar je kunt ook te maken met een muffe geur in huis of een te hoge luchtvochtigheid. Als je denkt dat je last hebt van opstijgend vocht, onderneem dan direct actie. Hoe langer je hiermee wacht des te vervelender zullen de gevolgen worden.

Vraag een gratis vochtmeting aan!

Doorslaand vocht verhelpen met behulp van een vochtbestrijdingsbedrijf

Een ander vochtprobleem dat vaak voor komt in de muur is doorslaand vocht. Dit probleem wordt meestal veroorzaakt door een combinatie van veel regen en poreuze (beschadigde) muren. Als de muren buiten vochtig worden kan het vocht doorslaan naar de binnenmuren van de woning. Wanneer dat het geval is zullen er ook vochtplekken op de muur ontstaan. Opvallend bij doorslaand vocht is dat deze vochtplekken meestal op het midden van de muur zitten. Ook zitten de vochtplekken zowel binnen als buiten ongeveer op dezelfde hoogte.

Soms kan het zijn dat de muur niet beschadigd is, maar niet goed kan drogen. Als de muur in de schaduw staat of er groeien planten (zoals klimop) tegen, is het lastig om op te drogen. Er zijn verschillende oplossingen die vochtbestrijdingsbedrijven aanbieden. Hierbij kun je denken aan het impregneren van de muur of de muur schilderen met vochtwerende verf. Het probleem is wel dat het vocht dan ook niet meer naar buiten kan. Een betere oplossing is het plaatsen van duurzame muurelementen, zoals de DryBricks.

De hoeveelheid condensatievocht in huis verminderen

Condensatievocht is een vochtprobleem in huis dat binnen de woning wordt veroorzaakt. Als er slecht wordt geventileerd kun je met dit vochtprobleem te maken krijgen. Bij condensatievocht zitten de vochtplekken op de muur vaak tegen het plafond aan. Meestal kun je dit zien in de keuken of in de badkamer, dat zijn dan ook de plekken in huis waar veel condensatievocht ontstaat.

Als vochtbestrijdingsbedrijf geven we je graag een paar tips om dit vochtprobleem aan te pakken: De hoeveelheid condensatievocht in huis kun je verminderen door vaker de ramen open te zetten, de was buiten te laten drogen om minder lang te douchen. Maar als de ventilatie gebrekkig is of je hebt ook nog last van een ander vochtprobleem in huis, is dat helaas niet genoeg. Als je zeker wilt weten of je alleen last hebt van condensatievocht in huis, vraag dan om een gratis vochtmeting bij SmartDry. Na de vochtmeting weten we gelijk de oorzaak van het vochtprobleem en kunnen we kijken naar een passende oplossing.

Vochtmeting aanvragen bij een vochtbestrijdingsbedrijf

Zou je willen weten wat de oorzaak is van de vochtplekken op de muur of de hoge luchtvochtigheid in je woning? Twijfel niet en vraag om een gratis vochtmeting. We komen graag een keer bij je langs om de luchtvochtigheid in huis en in de muur te meten. Neem telefonisch contact met ons op of maak gebruik van ons informatieformulier.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.