Vochtbestrijding blog → Vochtplekken overschilderen op de muur

Vochtplekken overschilderen
Vochtplekken overschilderen

Vochtplekken overschilderen op de muur

Het overschilderen van vochtplekken kan een prima tijdelijke oplossing zijn om het vocht op de muur te camoufleren. Echter adviseren wij wel om eens goed te kijken naar het onderliggende vochtprobleem. Los je het vochtprobleem niet definitief op, dan zul je zien dat de vochtplekken op de muur na enige tijd weer terug zullen komen. Kies je er toch voor om alleen de vochtplekken over te schilderen? Wellicht kun je dan wat met onze handige tips.

4 tips voor het overschilderen van vochtplekken

Voorbereiding is essentieel: Zorg ervoor dat je de muur goed voorbereid voordat je gaat schilderen. Verwijder losse verf en schimmel op de muur met een verfkrabber of schuurpapier. Reinig de muur grondig met water en mild reinigingsmiddel om eventuele resterende vuil- en schimmeldeeltjes te verwijderen. Laat de muur volledig drogen voordat je verdergaat.

Gebruik een vochtbestendige primer: Een primer is een belangrijke stap bij het overschilderen van vochtplekken. Kies een vochtbestendige primer die speciaal is ontworpen om te helpen bij het blokkeren van vocht en vlekken. Breng de primer aan op de vochtige plekken en zorg ervoor dat je een gelijkmatige laag aanbrengt. Volg de instructies op de verpakking voor de droogtijd.

Kies de juiste verf: Bij het kiezen van de verf voor het overschilderen van vochtplekken is het belangrijk om een hoogwaardige latexverf te selecteren. Kies een verf die specifiek is geformuleerd om bestand te zijn tegen vocht en schimmel. Deze verfsoorten hebben vaak extra beschermende eigenschappen om vochtplekken te voorkomen. Overleg eventueel met een professionele verfspecialist om de juiste verf voor jouw situatie te kiezen.

Breng meerdere dunne lagen aan: Om een goede dekking en uniformiteit te bereiken, is het raadzaam om meerdere dunne lagen verf aan te brengen in plaats van één dikke laag. Laat elke laag volledig drogen voordat je de volgende aanbrengt. Dit zorgt voor een betere hechting van de verf en helpt om de vochtplekken volledig te bedekken.

Vraag een gratis vochtmeting aan!

Hoe kun je vochtplekken op de muur permanent oplossen?

Het permanent oplossen van vochtplekken op de muur vereist een grondige aanpak. Allereerst is het belangrijk om de oorzaak van het vochtprobleem te identificeren, zoals lekkages of gebrekkige ventilatie. Repareer lekkende leidingen en verbeter de ventilatie in de ruimte. Vochtwerende verf of coatings kunnen helpen om vochtplekken te voorkomen. Zorg ervoor dat de muren goed zijn voorbereid door losse verf en schimmel te verwijderen. Breng vervolgens een vochtwerende primer aan voordat je de muur schildert met hoogwaardige, vochtbestendige verf. Als het probleem complexer is, zoals opstijgend vocht of doorslaand vocht, neem dan contact op met SmartDry Vochtbestrijding. Wij hebben de definitieve oplossing voor het verhelpen van schimmel- en vochtplekken op de muur.

Nooit meer vochtplekken overschilderen?

Wil je voorgoed afrekenen met vochtplekken op de muur? Neem contact op met SmartDry Vochtbestrijding voor een duurzame oplossing en vergeet het overschilderen. Met meer dan 35 jaar ervaring bieden wij gratis vochtmetingen en effectieve methoden om vochtproblemen in muren aan te pakken. Onze gepatenteerde DryBricks kunnen snel in de buitenmuur worden geïnstalleerd, waardoor de muur van binnenuit opdroogt. Na verloop van tijd zul je zien dat de vochtplekken op de muur verdwijnen. Je kunt de muur opnieuw schilderen zonder dat de plekken terugkomen. Neem vandaag nog contact met ons op en vraag naar de gratis vochtmeting. Onze deskundige vochtbestrijders helpen je graag verder. Geniet van een schimmelvrije muur en een fris huis, zonder vochtproblemen.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.