Bouwvocht
SmartDry Uniek Verkooppunt

SmartDry® is al 35 jaar de
specialist in vochtbestrijding

SmartDry Uniek Verkooppunt

100% Vochtvrij garantie
Wij lossen uw probleem op!

SmartDry Uniek Verkooppunt

Duurzame oplossing: beter
voor je gezondheid en woning

Last van bouwvocht?

SmartDry is inmiddels meer dan 35 jaar dé specialist in het oplossen allerlei soorten vochtproblemen, waaronder bouwvocht. Heb je last van bouwvocht? Laat dit vochtprobleem dan efficiënt oplossen door SmartDry. Wij helpen u binnen heel Nederland. Vraag snel om een gratis vochtmeting of neem telefonisch contact met ons op.

Hoe ontstaat er bouwvocht in huis?

Tijdens het bouwen van een woning wordt heel wat water verbruikt. Er worden bijvoorbeeld veel materialen gebruikt die vermengd, of aangemaakt worden, met water. Al dit water moet zich natuurlijk naar buiten werken na de bouw van de woning. Hierdoor kan een nieuwbouwwoning of pas gerenoveerde woning gevoelig zijn voor het ontwikkelen van een vochtprobleem en vochtplekken op muren en plafonds. We spreken dan van bouwvocht: vocht dat ontstaat als gevolg van de bouw of renovatie van een woning. Dit vocht kan schade toebrengen aan de woning. Het kan de isolatie verzwakken en eventueel hout poreus maken en laten uitzetten. Maar je kunt ook last krijgen van natte muren in huis. Vooral bij beton storten en het aanbrengen van stucwerk treedt vaak bouwvocht op. Deze materialen worden namelijk aangemaakt met water, waarbij het water zich loslaat tijdens het uithardingsproces. Het is dus belangrijk dit vochtprobleem in huis te vermijden en zo nodig op te lossen.

Goede ventilatie

Na deze werkzaamheden, of bij het wonen in een recente nieuwbouwwoning, is het belangrijk je woning goed te laten drogen. Een vochtige muur uit laten drogen kun je op een natuurlijke manier doen. Het is dan belangrijk om alle ramen en deuren wijd open te zetten bij droog weer, zodat de hele woning goed door kan ventileren. Dit kan wel vlug anderhalf jaar duren. Wil je het vocht zo snel mogelijk weg hebben uit je woning? Maak dan gebruik van een bouwdroger. Dit apparaat neemt het vocht op uit de lucht en bewaart dit in een opvangbak. Met een goede bouwdroger kan een woning binnen een paar weken al droog zijn.

Het gebruik van een bouwdroger

Tijdens koud weer (beneden de 12 graden Celsius) dien je een bouwdroger met warmtepomp te gebruiken. Deze warmt de woning op, zodat het vocht condenseert en opgevangen kan worden. De woning is droog genoeg wanneer de bouwdroger na 24 uur minder dan een centimeter water opvangt. Een bouwdroger is natuurlijk ook goed te gebruiken ter preventie van vochtschade bij een nieuwbouwwoning. Het is een veilige, niet-giftige manier van het drogen van de woning.

Bouwvocht voorkomen

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Slim is het natuurlijk om al bij de bouw of renovatie van je woning vochtproblemen te voorkomen. Maak daarvoor gebruik van onze oplossing. Onze DryBricks zijn een innovatieve, natuurlijke oplossing voor ieder vochtprobleem. Er is geen sprake van giftige chemicaliën, en de plaatsing is zo gebeurd. De DryBricks worden geïnstalleerd in de buitenmuur en de wind zorgt voor luchtstroom in en rond de muur. De DryBricks zorgen ervoor dat condens en vocht uit de muur wordt getrokken, zodat het vocht uit zowel de binnen- als buitenmuur wordt verwijderd. Er wordt dus gebruik gemaakt van ventilatie en verdamping. Ideale vochtbestrijding voor de muren. Binnen zes maanden zijn zelfs de meest verzadigde muren uitgedroogd en blijven ze droog! Al tijdens de bouw of renovatie kunnen deze dus aangebracht worden, om problemen in de toekomst te voorkomen en te zorgen voor een goede vochtpreventie in de woning.

SmartDry pakt bouwvocht aan

Wij hebben meer dan 35 jaar ervaring met het oplossen van vochtoverlast in en rond het huis en we hebben al duizenden woningen vochtvrij gemaakt. Bel gerust voor meer informatie of boek vandaag nog je gratis vochtmeting, ook voor recent gerenoveerde woningen of nieuwbouwwoningen!

Waarom kiest u voor vochtbestrijding van SmartDry?

 1. Al meer dan 35 jaar specialist in vochtbestrijding
  SmartDry heeft inmiddels bij meer dan 30.000 gebouwen het vochtprobleem opgelost.
 2. SmartDry biedt een milieuvriendelijke vochtoplossing
  Onze natuurlijke vochtoplossingen hangen alleen af van de natuurlijke luchtstroom.
 3. Binnen één dag worden de DryBricks geïnstalleerd
  Na voltooiing van de installatie begint het vochtverwijderingssysteem meteen te werken.
 4. Geen schimmel meer in uw woning dankzij SmartDry
  Alle vocht- en schimmelproblemen in uw huis worden opgelost dankzij onze DryBricks.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.