Vochtbestrijding blog → Een vochtige muur uit laten drogen? Deze stappen moet je ondernemen.

Een vochtige muur uit laten drogen
Een vochtige muur uit laten drogen

Een vochtige muur uitdrogen?

Wanneer je last hebt van vochtproblemen in de woning, zal dit in veel gevallen gaan om vocht in de muur. Muren dragen namelijk de woning en zijn de verbinding tussen de fundering, de grond en de meest gevoelige ruimtes in huis. Hierdoor worden de muren makkelijk door vocht aangetast. Een vochtprobleem in de muur kan grote gevolgen hebben voor de woning een het algehele leefklimaat in huis. Het is daarom belangrijk om vocht in de muur snel te verhelpen. Het drogen van de muur verhelpt de kans op blijvende schade en de groei van schimmel in huis.

De vochtige muur zelf aanpakken of een expert inschakelen?

Vochtproblemen in de muur kunnen diverse oorzaken hebben. Het is van belang de juiste oorzaak te achterhalen om het probleem op te lossen. Wanneer de vochtplekken moeilijk te achterhalen zijn, is het verstandig om SmartDry langs te laten komen. Wij zijn expert op elk gebied van vochtbestrijding en het oplossen van verschillende vochtproblemen. Als je de vochtige muur zelf uit wilt laten drogen, zijn er een aantal stappen die je kunt ondernemen.

Vraag een gratis vochtmeting aan!

Meer ventileren zorgt voor droge(re) muren

Een vochtige muur laten drogen kun je versnellen door ramen en deuren open te zetten. Ook is het belangrijk dat wanneer je in bezit bent van ventilatiesystemen, deze ook gebruikt worden. Om vocht uit de lucht te verwijderen, is een ontvochtiger een goede optie. Deze verwijdert ook indirect het vocht uit de muren. Een ontvochtiger is bij verschillende groothandels en doe-het-zelf zaken verkrijgbaar. Bekijk meer tips over het ventileren in huis.

Laat vocht niet achterblijven.

Om de verdamping van lucht te versnellen, is het belangrijk plinten en lijsten weg te halen. In de kiertjes blijft vaak vocht achter, zonder dat je het doorhebt. Hieronder vallen ook de decoratieobjecten die aan de muur hangen, zoals schilderijen.

Het isolatiemateriaal moet droog zijn

Om een droge muur te houden, moet het isolatiemateriaal ook volledig droog zijn. Om dit droog te krijgen, zal er een expert langs moet komen. Deze klus kun je namelijk niet zelf doen. Schakel een vochtexpert in om schimmelvorming te voorkomen en het vocht uit de muur te halen.

Droge muren dankzij de DryBricks van SmartDry

Een vochtige muur uitdrogen? Met behulp van de muurelementen van SmartDry zal de woning 24 uur per dag geventileerd worden. Het vocht in de muur kan zo op de juiste wijze zijn weg naar buiten vinden, waardoor er weer een optimaal leefklimaat ontstaat. De muren zullen permanent uitdrogen en het is niet meer mogelijk dat je opnieuw last krijgt van vochtige muren. De DryBrick is een perfecte oplossing voor mensen met vochtige muren en die graag een duurzame en milieuvriendelijke oplossing wensen. Neem direct contact op met SmartDry voor een gratis vochtmeting en advies van een specialist in vochtbestrijding.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.