Vochtbestrijding blog → Hoe kun je zwam in huis bestrijden?

Zwam in huis bestrijden
Zwam in huis bestrijden

Wat is zwam en hoe kun je dit bestrijden?

Zwam is een ernstig en helaas veelvoorkomend probleem. De zwam tast het hout in de woning aan, zoals de balken en de vloer. Zwam is net als andere schimmel in huis vaak pas te zien op het moment dat het zich al volledig heeft ontwikkeld. Hierbij zijn brede bruinkleurige plakkaten met een witte rand te zien, waar vrijwel onzichtbare schimmeldraadjes aanhangen. Deze schimmeldraadjes zijn erg moeilijk te zien, behalve voor de experts van SmartDry®.

De oorzaak van huiszwam.

Zwam in huis ontstaat vaak door overmatig vocht in de woning. Ze zijn dan ook over het algemeen in vochtige ruimtes te vinden. Denk hierbij aan de kelder, badkamer, keuken en kruipruimtes. Dit kan komen door een luchtvochtigheid van boven de 70 procent, maar ook door vochtproblemen in huis. Daarnaast kan een slecht geïsoleerde woning ook de dupe zijn van zwam in huis. De schimmels kunnen zich snel verspreiden naar andere plekken in de woning en zelfs de ramen, deuren en meubels ernstig beschadigen. Wanneer je zwam in huis niet laat bestrijden, zal het alles aantasten wat hout bevat. De woning gaat hierdoor erg achteruit en vereist een professionele bestrijdingsmethode om hoge kosten te voorkomen.

Vraag een gratis vochtmeting aan!

De beste methode voor het bestrijden van zwam in huis.

Voor het bestrijden van zwam in huis moet er eerst een ongediertebestrijder langskomen. De ongediertebestrijder kan de ernst van de situatie bekijken en een advies uitbrengen voor de beste aanpak en de kosten van de bestrijding. De kosten voor het bestrijden van de zwam is afhankelijk van de hoeveelheid zwam in huis, de plek waar het zit en de tijd die het kost om de zwam in huis te bestrijden. Doordat vochtproblemen vaak de oorzaak zijn van huiszwam, zal er een vochtexpert ingeschakeld moeten worden om de vochtproblemen aan te pakken.

Aan de slag met het bestrijden van zwam

Om zwam in huis te voorkomen, moet je ervoor zorgen dat de vochtproblemen worden opgelost. Hiervoor moet een vochtbestrijding expert langskomen om het vochtprobleem te achterhalen. SmartDry® is al meer dan 35 jaar gespecialiseerd in het bestrijden van vochtproblemen in de woning. Door de aanpak van SmartDry® zal de woning levenslang droog blijven en daarmee zullen ook de zwammen buiten de deur blijven! Daarbij komen wij gratis bij je langs en kijken we samen naar de beste oplossing om onverwachtse financiële gevolgen te voorkomen.

Meer informatie?

Benieuwd naar onze vochtbestrijdingsmethode? Neem direct telefonisch contact met ons op voor meer informatie of mail ons op info@smartdry.nl!

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.