SmartDry Uniek Verkooppunt

SmartDry is al 35 jaar de
specialist in vochtoplossingen

SmartDry Uniek Verkooppunt

100% Vochtvrij garantie
Wij lossen uw probleem op!

SmartDry Uniek Verkooppunt

Duurzame oplossing: beter
voor je gezondheid en woning

Artikelen over vochtbestrijding in huis

SmartDry is inmiddels al meer dan 35 jaar gespecialiseerd in het bestrijden van vochtproblemen in en rondom uw woning. We hebben vochtproblemen opgelost in ontzettend veel verschillende woningen. We vinden het ook fijn om onze expertise te delen met anderen, vandaar dat we met regelmaat nieuwe artikelen plaatsen over vochtbestrijding en vochtproblemen. Hieronder kun je het overzicht vinden met onze blogberichten over vochtbestrijding.

Buitenmuur waterdicht maken - Uitgelicht

Bescherm je woning: De buitenmuur waterdicht maken

Het waterdicht maken van je buitenmuren speelt een essentiële rol in het behoud van een gezonde en veilige leefomgeving. Naast de directe gevolgen zoals schimmelvorming en structurele schade, kan vocht ongemerkt leiden tot hogere stookkosten door verlies van warmte.

Vochtwering - Uitgelicht

Wat is vochtwering en waarom is het belangrijk?

Vochtwering verwijst naar methoden en technieken die worden gebruikt om vocht buiten je woning te houden of bestaand vocht te beheersen. Dit is cruciaal omdat overmatig vocht in huis kan leiden tot een scala aan problemen, van structurele schade tot gezondheidsproblemen voor jou en je gezin.

Luchtontvochtiger slaapkamer - Uitgelicht

Een luchtontvochtiger gebruiken in je slaapkamer

Het gebruik van een luchtontvochtiger in de slaapkamer kan een aanzienlijke verbetering van je slaapomgeving betekenen. Vochtige lucht kan je slaapcomfort namelijk ernstig verstoren, leiden tot overmatige condensatie op ramen en muren en het ontstaan van schimmels bevorderen.

Binnenmuur waterdicht maken - Uitgelicht

Hoe je de binnenmuur waterdicht maakt van je huis

Het waterdicht maken van de binnenmuren van je woning is een essentiële stap om de structuur te beschermen tegen schade door vocht en lekkage. Door je binnenmuren waterdicht te maken, voorkom je niet alleen problemen zoals schimmel en vochtophoping, maar zorg je ook voor een gezondere leefomgeving.

Condens op ramen bij koud weer - Uitgelicht

Condens op de ramen bij koud weer: Oorzaken en tips

Wanneer je tijdens koude dagen condens op je ramen opmerkt, is dit een teken dat er een hoge luchtvochtigheid in je huis is. Condens ontstaat wanneer warme, vochtige lucht in contact komt met het koude oppervlak van het raam, waardoor de lucht afkoelt en het vocht condenseert.

Groene schimmel op de muur - Uitgelicht

Groene schimmelvorming op de muren van je woning

Het ontdekken van groene schimmel op de muren van je woning kan zorgwekkend zijn. Deze schimmelsoort, vaak herkenbaar aan zijn levendige groene kleur, is niet alleen een visueel probleem, maar kan ook wijzen op ernstigere onderliggende vochtproblemen in je huis.

Natte spouwmuur - Uitgelicht

Het grote probleem van een natte spouwmuur

Bij een natte spouwmuur in je huis, waarbij twee muurlagen met daartussen een ruimte vocht moeten weren en isolatie bieden, ontstaat een complexe uitdaging die directe aandacht vraagt.

Oorzaak schimmel in huis - Uitgelicht

De meest voorkomende oorzaak van schimmel in huis

Schimmel in huis, vaak veroorzaakt door een (te) hoge luchtvochtigheid of optrekkend vocht, is een wijdverbreid en serieus probleem dat aanzienlijke aandacht vereist.

Slaapkamer vochtvrij maken - Uitgelicht

Hoe kun je een slaapkamer vochtvrij maken?

Een optimale luchtvochtigheid in je slaapkamer is cruciaal voor een ontspannen en gezonde nachtrust, maar vocht kan problemen zoals schimmel en ongedierte veroorzaken.

Schimmel behang verwijderen - Uitgelicht

Hoe kun je schimmel op het behang verwijderen?

Schimmel op je behang is niet alleen frustrerend, maar ook schadelijk voor zowel je gezondheid als de kwaliteit van je leefomgeving, en kan gelukkig effectief worden aangepakt.

Minimale temperatuur in huis schimmel - Uitgelicht

De minimale temperatuur in huis tegen schimmel

Bij het creëren van een gezond en comfortabel thuis is het essentieel om schimmelproblemen, zoals die op muren, te voorkomen door de juiste temperatuur te handhaven.

Symptomen schimmel in huis - Uitgelicht

Het herkennen van symptomen van schimmel in huis

Het herkennen van schimmel in je huis kan lastig zijn; het kan in verschillende vormen en plaatsen voorkomen, zelfs als je kleine veranderingen in je omgeving opmerkt.

Vocht in huis oplossen - Uitgelicht

Oplossingen voor het aanpakken van vochtproblemen in huis

Ervaar je vochtproblemen thuis? Dit is niet alleen hinderlijk, maar kan ook schadelijk zijn voor je gezondheid en de structuur van je huis. Vochtproblemen komen vaak voor en uiten zich in schimmel en een muffe geur in huis.

Spouwmuurisolatie vochtproblemen - Uitgelicht

Problemen met vocht na het installeren van spouwmuurisolatie

Is er na het installeren van spouwmuurisolatie een vochtprobleem opgedoken? Dit kan erg vervelend zijn. Het is van belang om eerst de oorzaak van het vochtprobleem in de muur te achterhalen en deze aan te pakken.

Schimmel in huis gevaarlijk - Uitgelicht

Gevaren van schimmel in huis door vochtproblematiek

Heb je last van donkere plekken of een muffe lucht in huis? Dit zijn vaak indicaties van schimmel, meestal veroorzaakt door vocht. Vocht kan ontstaan door lekkages, condensatie of onvoldoende ventilatie.

Opstijgen vocht buitenmuur - Uitgelicht

Behandeling van opstijgend vocht in de buitenmuren van woningen

Opstijgend vocht in de buitenmuur is een veelvoorkomend probleem in zowel oude als nieuwe huizen. Dit vochtprobleem komt voort uit grondwater dat door de muren wordt opgezogen, vergelijkbaar met een spons die water absorbeert.

Loslatend stucwerk repareren - Uitgelicht

Het repareren van loslatend stucwerk veroorzaakt door vocht

Last van loslatend stucwerk thuis? Dit kan wijzen op onderliggende vochtproblemen zoals optrekkend vocht. Vocht is de voornaamste oorzaak van loslatend stucwerk, veroorzaakt door lekkages, condensatie of opstijgend vocht.

Schimmel raamkozijn verwijderen - Uitgelicht

Verwijdering van schimmel op raamkozijnen in vochtige ruimtes

Schimmel op de raamkozijnen komt vaak voor, en kan uitbreiden naar muren, vooral in vochtige ruimtes zoals keukens en badkamers. Schimmel ontstaat door een combinatie van vocht en onvoldoende ventilatie.

Schimmel muur verven - Uitgelicht

Een muur verven met schimmel plekken

Denk je eraan om direct over schimmel heen te verven? Wacht even! Schimmel op muren is niet alleen een esthetisch probleem, maar ook een teken van een onderliggend vochtprobleem.

Koudebrug schimmel - Uitgelicht

Koudebruggen en schimmelvorming in huis

Wist je dat een koudebrug in je huis niet alleen voor een koud gevoel zorgt, maar ook de ideale plek is voor schimmelgroei? Een koudebrug ontstaat waar de isolatie van je huis onderbroken is.

Schimmel in stucwerk - Uitgelicht

Schimmel in het stucwerk van je woning

Heb je donkere vlekken of een muffe geur in je huis opgemerkt? Dit kunnen tekenen zijn van schimmel in je stucwerk, een veelvoorkomend probleem in veel huizen. De hoofdoorzaken van schimmel zijn vocht en slechte ventilatie.

Oorzaken vocht in huis - Uitgelicht

De oorzaken van vocht in huis + Oplossingen

Heb je last van vocht in je huis? Dit is een veelvoorkomend probleem en kan verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende zijn lekkages, condensatie, opstijgend vocht en bouwfouten.

Schimmel bestrijden in huis - Uitgelicht

Schimmel bestrijden in huis – Tips en advies

Worstel je met schimmel in huis? Je bent niet alleen. Schimmels gedijen in vochtige omgevingen en kunnen snel een probleem worden. Gelukkig zijn er effectieve methoden om dit aan te pakken.

Zwam in huis - Uitgelicht

Zwam in huis – Herkennen, bestrijden en voorkomen

Heb je wel eens ongewenste, schimmelachtige plekken in je huis opgemerkt? Dit kan een teken zijn van zwam, een soort schimmel die vooral gedijt in vochtige omstandigheden. Zwammen herken je aan hun donkere, soms pluizige uitstraling.

Minimale temperatuur in huis vocht - Uitgelicht

Minimale temperatuur in huis tegen vochtproblemen

Als je in een comfortabel en gezond huis wilt wonen, is het essentieel om niet alleen te letten op de inrichting en netheid, maar ook op factoren zoals temperatuur en vochtigheid.

Wat te doen tegen condens in huis - Uitgelicht

Wat te doen tegen condens in huis?

Condens in huis is een veelvoorkomend probleem, vooral in de koudere maanden. Het ontstaat wanneer warme, vochtige lucht in aanraking komt met koude oppervlakken, zoals ramen of muren.

Zwarte schimmel raamkozijn - Uitgelicht

Zwarte schimmel op het raamkozijn

Zwarte schimmel op raamkozijnen komt vaak voor en wordt meestal veroorzaakt door een combinatie van vochtigheid en slechte ventilatie. Condensatie op de ramen kan leiden tot vochtophoping.

Klachten schimmel in huis - Uitgelicht

Klachten als gevolg van schimmel in huis

Als je in huis last hebt van onverklaarbare gezondheidsklachten, kan schimmel de verborgen boosdoener zijn. Schimmels, vaak herkenbaar aan een muffe geur of zichtbare plekken, kunnen diverse klachten veroorzaken.

Vocht meten in huis - Uitgelicht

Vocht meten in huis, hoe kun je dit doen?

Het meten van vocht in je huis is essentieel, vooral als je je zorgen maakt over de vochtigheid. Een betrouwbare manier is het gebruik van een hygrometer, die de relatieve luchtvochtigheid meet.

Optimale luchtvochtigheid in huis - Uitgelicht

De meest optimale luchtvochtigheid in huis

Wist je dat de luchtvochtigheid in je huis een cruciale rol speelt in zowel je welzijn als de staat van je woning? De optimale luchtvochtigheid in huis voor een comfortabel en gezond binnenklimaat ligt tussen de 40% en 60%.

Blog - Optrekkend vocht in de binnenmuur bestrijden

Optrekkend vocht in de binnenmuur bestrijden

Vochtproblemen kunnen voor flinke kopzorgen zorgen, of het nu in je thuis of op de werkplek is. Het kan je gebouw van binnenuit aantasten, leiden tot een ongezonde leef- of werkomgeving en gezondheidsproblemen veroorzaken.

Blog - Hoe krijg je vocht uit je huis?

Hoe krijg je vocht uit huis?

Vocht in huis is een probleem dat niet alleen kan leiden tot structurele schade en gezondheidsproblemen, maar ook een kweekvijver kan zijn voor schimmel op de muur, wat resulteert in een onaangename leefomgeving.

Blog - Doorslaande muren behandelen

Doorslaande muren behandelen? Dit kun je doen!

Doorslaand vocht is een probleem dat kan leiden tot aanzienlijke schade aan uw woning. Wanneer water door de muren slaat, meestal als gevolg van zware regenval en wind tegen de gevels, kan dit leiden tot vochtplekken,

Blog - Helpt verwarming tegen vocht?

Helpt de verwarming tegen veel vocht in huis?

Vocht in huis kan een slopend probleem zijn, leidend tot schimmelvorming, gezondheidsproblemen en schade aan de structuur. Soms vindt men zelfs schimmel achter de verwarming, een plek waar men het niet direct verwacht.

Blog - Optrekkend vocht zelf behandelen

Methodes om optrekkend vocht zelf te behandelen

Heb je te maken met optrekkend vocht in je huis en wil je dit graag zelf behandelen? Optrekkend vocht zelf behandelen kan een complexe uitdaging zijn die grondige voorbereiding vereist. Lees er meer over in ons artikel!

Blog - Huiszwam herkennen

Hoe kun je huiszwam herkennen in je woning?

Het tijdig signaleren van zwam in huis is cruciaal voor de gezondheid van je leefomgeving en de stabiliteit van je woning. Zwammen, vaak verward met onschuldige schimmels, zijn in werkelijkheid symptomen van overmatig vocht.

Tips tegen beslagen ramen in huis - Uitgelicht

4 Handige tips tegen beslagen ramen in huis

Beslagen ramen zijn een veelvoorkomend probleem in huizen, vooral tijdens de koude en vochtige maanden. Dit fenomeen, hoewel vaak als enkel een visueel ongemak beschouwd, is een duidelijk teken van een te hoge luchtvochtigheid in de woning.

Regendoorslag buitenmuur - Uitgelicht

Zit er regendoorslag in de buitenmuur

Regendoorslag in de buitenmuur, vaak omschreven als ‘doorslaand vocht’, is een ongewenst fenomeen waarbij regenwater door de buitenste beschermlagen van een gebouw dringt en direct in de binnenmuren trekt.

Vochtige ramen in de slaapkamer - Uitgelicht

Vochtige ramen in de slaapkamer, wat kun je doen?

Niets staat gelijk aan het belang van een rustgevende nacht. Maar als je constant wakker wordt door vochtige ramen in de slaapkamer of een te hoge luchtvochtigheid in huis, kan dit zeker je welzijn en humeur negatief beïnvloeden.

Vocht in de muur door een lekkage - Uitgelicht

Vocht in de muur door een lekkage

Lekkages kunnen de oorzaak zijn van hardnekkige vochtproblemen in de muren van je huis. Deze situaties kunnen ontstaan door diverse factoren, zoals ouderwetse leidingen, onvoldoende afdichtingen of een verstopte dakgoot.

Schimmel op het plafond - Uitgelicht

Heb je last van schimmel op het plafond?

Schimmel op het plafond is meestal een gevolg van veel condensatievocht in huis, als de luchtvochtigheid in huis erg hoog is, dan kan er schimmel op het plafond gaan groeien. In sommige gevallen kun je ook schimmel op de muur zien.

Ramen binnenkant huis beslagen - Uitgelicht

De ramen aan de binnenkant van het huis zijn beslagen

Heb je last van beslagen ramen aan de binnenkant van je huis? Geen zorgen, het is een veelvoorkomend probleem in Nederlandse woningen, vaak veroorzaakt door een te hoge luchtvochtigheid. We hebben een paar handige tips voor je.

Schimmel op de kozijnen - Uitgelicht

Schimmel op de kozijnen van je woning?

Schimmel op de kozijnen: niet alleen een doorn in het oog, maar ook potentieel schadelijk voor je gezondheid en de integriteit van je woning. Bij SmartDry Vochtbestrijding® begrijpen we de ernst van dit vochtprobleem.

Condens binnenkant raam - Uitgelicht

Condens aan de binnenkant van het raam

Veel condens aan de binnenkant van het raam ontstaat wanneer warme, vochtige lucht in huis in contact komt met het koude glasoppervlak van het raam. Dit gebeurt vooral in de winter wanneer we onze huizen verwarmen en de buitenlucht koud is.

Relatieve luchtvochtigheid - Uitgelicht

De relatieve luchtvochtigheid in huis

Relatieve luchtvochtigheid in huis heeft te maken met hoe vochtig of droog de lucht binnen is. Een goede luchtvochtigheid is belangrijk voor ons comfort en welzijn. Als het te vochtig is, kan het klam en benauwd aanvoelen.

Oranje schimmel in de badkamer - Uitgelicht

Oranje schimmel in de badkamer

Ontdek je oranje schimmel in de badkamer? Geen paniek, je bent niet alleen! Oranje schimmel is een veelvoorkomend probleem in vochtige ruimtes zoals badkamers. Het wordt veroorzaakt door overmatige vochtigheid of gebrek aan ventilatie.

Vochtexpert - Uitgelicht

Hulp nodig van een vochtexpert?

Heb je last van vochtproblemen in huis? Dan kan het nuttig zijn om een vochtexpert om hulp te vragen. SmartDry® Vochtbestrijding is al meer dan 35 jaar gespecialiseerd in het oplossen van vochtproblemen, zowel in huis als in muren.

Schimmel in huis voorkomen - Uitgelicht

Hoe kun je schimmel in huis voorkomen?

Schimmel in huis is vervelend en komt vaak voor in Nederlandse woningen. Gelukkig kun je maatregelen nemen om het te voorkomen. Ventileer goed door regelmatig een raam open te zetten voor gezonde luchtvochtigheid. Houd je woning schoon en opgeruimd.

Luchtvochtigheid in huis 65 procent - Uitgelicht

Luchtvochtigheid in huis 65 procent?

Is de luchtvochtigheid in huis aan de hoge kant? Is de luchtvochtigheid soms 65 procent of hoger? Dan is de kans zeer aanwezig dat je last hebt van een vochtprobleem (in de muur). Hoe los je dit op en krijg je de luchtvochtigheid in huis weer normaal?

Muffe geur in huis na de vakantie - Uitgelicht

Een muffe geur in huis na de vakantie

Heb je een heerlijke vakantie gehad maar wordt je bij thuiskomst overvallen door een muffe geur in huis? In dit artikel lees je wat een muffe geur in huis veroorzaakt tijdens de vakantie en uiteraard wat je kunt doen om dit te voorkomen.

Vochtplekken overschilderen - Uitgelicht

Vochtplekken overschilderen op de muur

Het lijkt een gemakkelijke oplossing om vochtplekken over te schilderen op de muur. Alleen houdt er wel rekening mee dat de vochtplekken terugkomen op de muur. Het is beter om het vochtprobleem dat in de muur zit permanent op te lossen.

Soorten schimmel in huis - Uitgelicht

Welke soorten schimmel in huis zijn er?

In huis kunnen er verschillende soorten schimmels ontstaan in diverse kleuren. In dit artikel leggen we uit welke schimmelsoorten er in huis voor kunnen komen, hoe je deze kunt herkennen én belangrijk: Hoe kun je schimmels voorkomen.

Normale luchtvochtigheid in huis - Uitgelicht

Een normale luchtvochtigheid in huis

Een normale luchtvochtigheid in huis is een vochtpercentage dat tussen de 40 en 60 procent ligt. Is dat percentage lager dan 40%, dan is de lucht in huis aan de droge kant. Een hoge luchtvochtigheid begint bij een vochtpercentage vanaf 60 procent.

Schimmel bij het raamkozijn uitgelicht

Hoe komt er schimmel op het raamkozijn?

Schimmel op het raamkozijn ontstaat bij een hoge luchtvochtigheid in huis en een grote hoeveelheid condensatievocht. Zeker wanneer het buiten koud is krijg je te maken met veel condensatievocht tegen het raamkozijn waardoor er schimmelgroei ontstaat.

Optrekkend vocht zelf bestrijden - Uitgelicht

Optrekkend vocht zelf bestrijden

Heb je last van optrekkend vocht thuis en zou je dit vochtprobleem zelf aan willen pakken? In dit artikel kun je lezen wat de voor- en nadelen zijn van optrekkend vocht zelf bestrijden én waarom uitbesteding eigenlijk de beste oplossing is.

Ideale luchtvochtigheid in huis - Uitgelicht

De ideale luchtvochtigheid in huis

Hoe creëer je de meest ideale luchtvochtigheid in huis? Je krijgt van ons diverse tips om de luchtvochtigheid in huis te verhogen én uiteraard om te verlagen. Bij een extreem hoge luchtvochtigheid is het van belang om een vochtexpert in te schakelen.

Schimmel in huis meten - Uitgelicht

Hoe kun je schimmel in huis meten?

Wanneer je last hebt van vochtproblemen in huis, dan kun je uiteraard de luchtvochtigheid in huis meten. Maar je kunt ook de schimmel in huis (laten) meten. Hoe dit werkt en wat je ervoor nodig hebt kun je lezen in dit artikel.

Vochtpercentage in huis | Uitgelicht

Wat is het vochtpercentage in huis?

Het vochtpercentage in huis verwijst naar de hoeveelheid waterdamp in de lucht. Een ideaal vochtpercentage ligt tussen 40% en 60% om schimmelvorming, een muffe geur in de woning en gezondheidsproblemen te voorkomen.

Waterkering in de buitenmuur - Uitgelicht

Een waterkering in de buitenmuur

Een waterkering in de buitenmuur voorkomt vochtproblemen. Het beschermt tegen regeninfiltratie en houdt water buiten. Een essentiële functie om de integriteit van de muur te behouden en schade te voorkomen.

Witte schimmel op de muur - Uitgelicht

Witte schimmel op de muur van je huis

Witte schimmel op de muur brengt zorgen met zich mee. Het vereist directe aandacht om verdere verspreiding te voorkomen. Raadpleeg een professional om de oorzaak te achterhalen en de juiste stappen te nemen voor een gezond huis.

Vochtproblemen door lagere verwarming - Uitgelicht

Last van vochtproblemen door een lagere verwarming?

Een te lage verwarmingstemperatuur in huis kan leiden tot vochtproblemen en schimmelvorming. Koudere lucht bevat namelijk minder vocht dan warmere lucht, waardoor de luchtvochtigheid in huis kan toenemen.

Schimmel verwijderen met azijn - Uitgelicht

Hoe kun je schimmel op de muur verwijderen met azijn?

Schimmel op de muur kan een ongezonde en onaangename situatie zijn. Azijn kan een betaalbare en effectieve oplossing zijn om schimmel te verwijderen. In dit artikel lees je hoe je schimmel aanpakt met azijn.

Luchtvochtigheid babykamer - Uitgelicht

Een gezonde luchtvochtigheid in de babykamer

Het handhaven van de juiste luchtvochtigheid in de babykamer is van groot belang voor de gezondheid en het welzijn van je baby. Droge lucht kan leiden tot uitdroging van de huid en teveel vocht kan weer leiden tot vochtproblemen.

Schimmel in de badkamer verwijderen - Uitgelicht

Hoe kun je schimmel in de badkamer verwijderen?

Het is belangrijk om die nare schimmel in de badkamer zo snel mogelijk te verwijderen omdat het niet alleen een onaantrekkelijke uitstraling heeft, maar ook schadelijk kan zijn voor jouw gezondheid.

Schimmel verwijderen met soda - Uitgelicht

Hoe kun je schimmel verwijderen met soda?

Als je schimmel op de muur hebt, kun je dit verwijderen met behulp van soda. Maak een oplossing van 4 liter warm water en 1 kopje soda. Breng dit mengsel aan op de schimmel en laat het ongeveer 30 minuten intrekken.

Gevel impregneren nadelen - Uitgelicht

De nadelen van het impregneren van de gevel

Als je de gevel wilt impregneren, breng je een waterafstotende laag aan op de buitenmuren van je woning. Dit kan gedaan worden door het aanbrengen van een speciale impregneermiddel op de buitengevel.

Blog - Hoe kun je de luchtvochtigheid in huis verlagen?

Hoe kun je de luchtvochtigheid in huis verlagen?

Luchtvochtigheid kan een grote impact hebben op het binnenklimaat in de woning. Een goede luchtvochtigheid voorkomt onder andere een muffe geur in huis.

Blog - Wat is zwarte schimmel?

Wat is zwarte schimmel en waar komt het vandaan?

Vochtige ruimtes met weinig licht en een slechte ventilatie, zijn een broedplek voor schimmels. Ze verspreiden zich onder de juiste omstandigheden erg snel.

Goede luchtvochtigheid in huis - Uitgelicht

Wat is een goede luchtvochtigheid in huis?

Misschien herken je het wel; een te hoge of te lage luchtvochtigheid in huis. Het begint kouder te worden en de openhaard staat op loeien.

Blog - Hoe kom je van een muffe geur in huis af?

Hoe kom je van een muffe geur in huis af?

U komt na een lange dag werken eindelijk thuis. U trekt de voordeur open en wordt overvallen door een muffe geur. Zo’n thuiskomer is erg vervelend.

Vocht uit de muur halen

Hoe kun je vocht uit de muur halen?

Je kunt denken dat vochtplekken op de muur niet zo erg zijn, maar niets is minder waar. Vochtige muren zijn degelijk schadelijk, niet alleen aan de woning.

Blog - Vochtplekken op het plafond

Last van vochtplekken op het plafond? Zo los je het op!

Vochtproblemen in huis zijn in veel gevallen zichtbaar op de muur en de vloer. Maar ook het plafond van de woning kan aangetast worden door een grote hoeveelheid vocht.

Doorslaand vocht door de regen - Blog

Een grotere kans op doorslaand vocht door regen.

De herfstmaanden staan natuurlijk bekend om de grote hoeveelheid neerslag. Als je nog niet nat geregend bent, dan wordt je wel van de fiets geblazen door de harde windstoten.

Vochtige binnenmuren - blog

Vochtige binnenmuren? Wat kun je er tegen doen?

Het is een probleem dat jammer genoeg in vele huizen voor komt. Vochtplekken of vochtige binnenmuren. Wat zijn de oorzaken van dit vochtprobleem en hoe kun je het oplossen?

Hoe kun je vocht in huis herkennen

Hoe kun je vocht in huis herkennen?

In elke woning waar mens in wonen, daar is vocht in huis. Zelfs in jouw huis. Mensen koken en douchen, we ademen en zweten. Dit zijn allemaal oorzaken waardoor er vocht in huis binnendringt.

Blog - Hoe kun je schimmel op de muur bestrijden?

Hoe kun je schimmel op de muren bestrijden?

Of het nou binnen of buiten uw huis is, schimmel is een onderdeel van het milieu en kan overal ontstaan. We worden dagelijks door schimmels omringt en ademen ze constant in.

Blog - Een hoge luchtvochtigheid in de slaapkamer

Een hoge luchtvochtigheid in de slaapkamer.

Een te hoge luchtvochtigheid in huis, en zeker in de slaapkamer, is erg ongezond. Het zal u en veel anderen verbazen wat voor rol het weer in uw slaappatroon speelt.

Blog - Wat zijn de gevolgen van vocht in huis

Wat zijn de gevolgen van vocht in huis?

Vocht in huis kan op 3 verschillende manieren komen; optrekkend vocht, doorslaand vocht en condensatie. De gevolgen van deze problemen zijn vaak groter dat menig mens denkt.

Blog - Last van een vochtige buitenmuur?

Last van een vochtige buitenmuur? Dit kun je doen!

In ons regenachtig kikkerlandje krijgt de buitenmuur regelmatig te maken met een flinke laag neerslag. Het vocht baant zich van buitenaf langzaam de binnenmuren van de woning in.

Blog - Hoe kun je vocht in de muur behandelen?

Hoe kun je effectief vocht in de muur behandelen?

Vochtproblemen in de woning betekenen in veel gevallen dat het gaat om vochtproblemen in de muur. De muren dragen de woning en zijn verbonden met de fundering en de grond.

Blog - Hoe kun je de hoeveelheid vocht in huis meten?

Hoe kun je de hoeveelheid vocht in huis meten?

Vocht is een veelvoorkomend probleem in de binnen- en buitenmuren van de woning. Vochtproblemen in de woning kunnen op verschillende manieren veroorzaakt worden.

Blog - Vochtproblemen bij nieuwbouwwoningen

Vochtproblemen bij nieuwbouwwoningen door gebrekkige ventilatie.

Er wordt vaak gedacht dat nieuwbouwwoningen geen last hebben van vochtproblemen. Het tegenovergestelde blijkt waar te zijn. Nieuwe woningen hebben namelijk gemiddeld meer last van een hoge luchtvochtigheid.

Blog - Hoe ventileer je je huis?

Hoe ventileer je je huis? Dit moet je doen!

In elke woning is het belangrijk dat er voldoende mogelijkheid moet zijn om lucht af te voeren, voordat het zich aan de muren en het meubilair gaat hechten. Lucht moet zich vrij om- en door het huis kunnen bewegen.

Blog - Vochtproblemen in de badkamer

Hoe ontstaan er vochtproblemen in de badkamer?

Vochtproblemen in de badkamer hebben niet altijd te maken met te weinig ventilatie na het douchen. Het vocht kan ook van buitenaf de woning komen.

Blog - Je huis vochtvrij maken

Hoe kun je je huis permanent vochtvrij maken?

Vocht is een veelvoorkomend probleem in en rond het huis. Een warm en behaaglijk thuisgevoel is voor iedereen van groot belang. Vochtproblemen in huis moeten aangepakt worden.

Blog - Oorzaken van vochtproblemen in huis

Wat zijn de oorzaken van vochtproblemen in huis?

Vocht kan in elke woning een probleem vormen. Het ene huis zal er sneller mee te maken krijgen dan het andere huis. Vochtproblemen ontstaan op verschillende manieren.

Blog - Vocht bestrijden in de slaapkamer

Vocht in de slaapkamer bestrijden? Dit moet je doen!

Vocht in huis is nooit goed, maar zeker in de slaapkamer is het erg ongezond. Het zal je verbazen wat de rol van het weer in het slaappatroon speelt, voornamelijk als het om luchtvochtigheid gaat.

Blog - Een vochtmeting aanvragen

Een vochtmeting aanvragen? Hoe gaat dit in zijn werk?

Of je nu last hebt van vochtproblemen of er signalen zichtbaar zijn, wij zullen altijd bij je langskomen om de situatie te bekijken. Via onze website kun je telefonisch contact met ons opnemen.

Blog | Zwarte schimmel op de muur

Zwarte schimmel op de muur? Hoe kun je dit voorkomen?

Vochtproblemen in huis zijn vrijwel altijd de oorzaak van zwarte schimmel op de muur. Kleine schimmelsporen maken deel uit van de natuur en zweven elke dag in de lucht om ons heen.

Blog - Een vochtige muur laten drogen

Een vochtige muur uit laten drogen? Deze stappen moet je ondernemen.

Wanneer u last heeft van vochtproblemen in de woning, zal dit in veel gevallen gaan om vocht in de muur. Muren dragen namelijk de woning en zijn de verbinding tussen de fundering.

Blog - Hoe ontstaat schimmel in huis?

Hoe ontstaat schimmel in huis? We leggen het uit!

Schimmel in huis is een veelvoorkomend probleem. Schimmel ontstaat altijd door vochtproblemen. Schimmelsporen vliegen dag en nacht door de lucht om ons heen en kunnen op een vochtige plek belanden.

Blog - Schimmel in de badkamer voorkomen

Hoe kun je schimmel in de badkamer voorkomen?

De badkamer is een van de meest vochtige plekken in huis en daardoor ook erg gevoelig voor schimmel. De oorzaak waardoor er lelijke schimmelplekken in de badkamer ontstaan is makkelijk te verklaren.

Blog - Schimmel van de buitenmuur verwijderen

Hoe kun je schimmel van de buitenmuur verwijderen?

Schimmel is een onderdeel van het milieu en kan overal ontstaan. We worden dagelijks omringd door schimmels en ademen ze constant in. Deze schimmelsporen zijn over het algemeen niet schadelijk voor de mens.

Blog - Natte muren in huis?

Natte muren in huis? Wat moet je doen?

Vochtproblemen kunnen iedereen overkomen. De ene woning is er vatbaarder voor dan de andere, maar soms ontkom je er simpelweg niet aan. Veel mensen denken dat natte muren niet zo erg zijn, maar dat is een misvatting.

Blog - Vochtproblemen in huis onderzoeken

Hoe kun je vochtproblemen in huis onderzoeken?

De oorzaak van vochtproblemen in huis zijn niet altijd makkelijk te achterhalen. Je kunt last krijgen van verschillende symptomen die door verschillende soorten vochtproblemen kunnen ontstaan.

Blog - Vochtdoorslag in de spouwmuur

Vochtdoorslag in de spouwmuur

‘Spouwmuur’ is niet een woord dat dagelijks over de tong rolt. Je zal sowieso niet vaak bezig zijn met wat er tussen je muren gebeurt. Gelukkig is dat over het algemeen ook niet echt nodig.

Blog - Vochtig in huis

Vochtig in huis? Zo los je vocht in huis op!

De oorzaak van vochtproblemen in huis zijn niet altijd makkelijk te achterhalen. Je kunt last krijgen van verschillende symptomen die door verschillende soorten vochtproblemen in huis kunnen ontstaan.

Blog - Water door de muur

Help! Er komt water door de muur van mijn woning

Iedereen kan ertegenaan lopen; vochtproblemen. Het ene huis zal er sneller mee te maken krijgen. Vochtproblemen ontstaan op diverse manieren. Ademen, wassen, koken en regen zijn de grootste veroorzakers van vocht.

Blog - Ideale luchtvochtigheid in de slaapkamer

Wat is de ideale luchtvochtigheid voor de slaapkamer?

Een te hoge luchtvochtigheid in huis, en zeker in de slaapkamer, is erg ongezond. Het zal u en veel anderen verbazen wat voor rol het weer in uw slaappatroon speelt, vooral als het om luchtvochtigheid gaat.

Blog - Hoe ontstaat schimmel in huis?

Hoe ontstaat er schimmel in uw woning?

Binnen- of buitenshuis, schimmel is een onderdeel van het milieu en kan overal ontstaan. We worden dagelijks door schimmels omringt en ademen ze constant in. Op zich zijn deze schimmelsporen niet schadelijk voor de mens.

Blog - Vochtproblemen zelf oplossen

Vochtproblemen zelf oplossen in huis?

Vocht in huis kan op 3 verschillende manieren veroorzaakt worden, namelijk: Optrekkend vocht, doorslaand vocht en condensatie. De gevolgen van deze problemen in de woning zijn vaak groter dat menig mens denkt.

Blog - Planten tegen vocht in huis?

Helpen planten tegen vocht in huis?

Ze zijn in elke woning te vinden: kamerplanten. Planten vergezellen niet alleen de woonkamer, maar zorgen ook voor een gezonde lucht in huis. Daarbij hebben planten invloed op de luchtvochtigheid in huis.

Blog - Een goede luchtvochtigheid op kantoor

Een goede luchtvochtigheid op kantoor of de werkplek

Als werkgever is van belang dat het personeel zo min mogelijk ziek is. Natuurlijk is het voor een werknemer ook niet prettig, maar het kost de onderneming veel geld en is voor de algehele productiviteit niet bevorderlijk.

Blog - Een muur met schimmel behandelen

Hoe kun je een muur met schimmel behandelen?

Schimmel op de muur is een probleem wat vaak voorkomt bij woningen. Iedereen wil graag een comfortabel thuisgevoel, waarin schimmel geen rol speelt. Als je last hebt van schimmel op de muur, wil je dit probleem zo snel mogelijk oplossen.

Blog - Schimmel in de woonkamer

Last van schimmel in de woonkamer? Dit kun je doen!

Schimmelproblemen kunnen in de gehele woning voorkomen, zo ook in de woonkamer. Schimmel in de woonkamer is niet alleen slecht voor het meubilair, maar ook voor de gezondheid. Een avond op voor de televisie is daardoor opeens een stuk minder aangenaam.

Blog - Muffe geur in huis

Een muffe geur in huis, wat kun je hier tegen doen?

Thuiskomen in een huis waar een muffe geur hangt, is erg vervelend. De muffe geur in huis wordt veroorzaak door overmatig vocht wat het huis niet kan verlaten. Het vocht gaat in meubels, vloeren en muren zitten.

Blog - Vocht in de muur behandelen

Vocht in de muur behandelen? Hoe doe je dat?

De meeste vochtproblemen in de woning hebben te maken met vochtproblemen in de muur. Muren komen namelijk vaak in aanmerking met plekken die gevoelig zijn voor vocht, waardoor ze makkelijk kunnen worden aangetast.

Blog - Luchtvochtigheid in huis 70%

De luchtvochtigheid in huis is 70%, wat nu?

Is de luchtvochtigheid in huis erg hoog? Dat is erg ongezond, zeker wanneer het percentage boven de 60 a 70 procent komt. Dan is er zeker sprake van een vochtprobleem in uw woning.

Blog - Vocht in huis verminderen

Hoe kun je de hoeveelheid vocht in huis verminderen?

Iedereen droomt van een fijne en comfortabele woning, waar we kunnen genieten van rust. Een thuis is een plek die naar onze stijl is ingericht en veilig aan moet voelen. Maar wat als er sprake is van een overmatig vocht in huis?

Blog - Schimmel op de muur behandelen

Schimmel op de muur behandelen, zo kun je dat doen!

Schimmel op de muur wordt altijd veroorzaakt door vochtproblemen. Vocht in de muur trekt namelijk schimmels aan. Schimmels zweven de hele dag om ons heen en komen onder andere via kleding in huis terecht.

Blog - Optrekkend vocht oud huis

Last van optrekkend vocht in een oud huis?

Woont u in een huis dat vóór 1920 is gebouwd? Dan is er een grote kans dat u geen waterkering, of een waterkering in slechte staat heeft. Een waterkering heeft een belangrijke functie voor het huis.

Blog - Vocht in de muur meten

Hoe kun je vocht in de muur meten?

Een stabiele luchtvochtigheid in huis is belangrijk voor het wooncomfort. Soms kan de luchtvochtigheid te hoog of te laag zijn. Er is sprake van een te hoge luchtvochtigheid in huis wanneer deze boven een percentage van 60 procent komt.

Blog - Luchtvochtigheid boven 60 procent

De luchtvochtigheid is boven de 60 procent in huis

Is de luchtvochtigheid in huis boven de 60 procent? Nog geen paniek. In dit blogbericht lees je precies wat je ertegen kan doen! Er zijn namelijk een aantal manieren hoe je de luchtvochtigheid terug onder de 60 procent kunt krijgen.

Blog - Vocht in de muur zelf oplossen

Kan ik vocht in de muur zelf gemakkelijk oplossen?

De muren in huis zijn vaak het slachtoffer van vochtproblemen. Ze staan namelijk in contact met plekken waar veel vocht voorkomt. De muren moeten de weersomstandigheden van buiten tegenhouden, maar ook het vocht wat zich in de woning vormt.

Blog - Vochtige slaapkamer

Last van een vochtige slaapkamer? Dit kun je doen!

Een goede nachtrust is voor elk mens belangrijk. Wanneer dit verstoord wordt, gaat je energie omlaag en kan dit invloed hebben op je humeur. Een vochtige slaapkamer zorgt dat het slaappatroon ernstig wordt verstoord.

Blog - Veel vocht in huis

Veel vocht in huis? Zo kun je dit verminderen!

Bij een fijn thuisgevoel hoort voornamelijk het gevoel van comfort en gezondheid. Helaas heeft niemand een huis van staal en daar horen soms problemen bij. Te veel vocht in de woning kan hier één van zijn.

Blog - Vocht verdrijven uit huis

3 handige methodes om vocht uit huis te verdrijven

Natte vlekken op de muren, een muffe geur en een klam binnenklimaat: vocht in de woning is voor niemand fijn. Zeker in Nederland hebben we regelmatig te maken met regen en hagel, waardoor er vochtproblemen in huis kunnen ontstaan.

Blog - Schimmel onder het behang

Schimmel onder het behang? Hoe kun je dit voorkomen?

Het behang is een belangrijk onderdeel voor een gezellige sfeer in huis. Behang kan in alle soorten en maten komen. Kortom, het kan volledig naar jouw wens aangepast worden. Hier geven we vaak ook flink aardig bedrag aan uit.

Blog - Zwarte schimmel verwijderen op de muur

Hoe kun je zwarte schimmel op de muur verwijderen?

Onder de juiste omstandigheden kunnen schimmels zich snel verspreiden. Het begint als een klein schimmeltje wat zich in de muur nestelt dat kan uitgroeien tot een grote schimmelplek. Er zijn verschillende vormen van schimmel.

Blog - Spocht in de muur

Wat is spocht in de muur en wat kun je hiertegen doen?

Zonder muren kan de woning niet blijven staan. Het is daarom niet gek dat het belangrijk is de muren goed te onderhouden. Wanneer de woning te maken krijgt met vochtproblemen, kan het zo zijn dat de muren ernstig worden aangetast.

Blog - Luchtvochtigheid in huis 80 procent

Wat te doen bij een luchtvochtigheid in huis van 80 procent?

Heb je je weleens afgevraagd wat de luchtvochtigheid in huis is? Wij kunnen ons voorstellen dat dit voor veel mensen geen dagelijkse bezigheid is. Toch is het belangrijk hier regelmatig stil bij te staan.

Blog - Zwam in huis bestrijden

Hoe kun je zwam in huis bestrijden?

Zwam is een ernstig en helaas veelvoorkomend probleem. De zwam tast het hout in de woning aan, zoals de balken en de vloer. Zwam is net als andere schimmel in huis vaak pas te zien op het moment dat het zich al volledig heeft ontwikkeld.

Blog - Schimmellucht in huis verwijderen

Hoe kun je een schimmellucht in huis verwijderen?

Een heersende schimmellucht komt altijd voort uit schimmelplekken in huis. Onder een schimmellucht valt een muffe geur, wat in sommige gevallen ook naar slootwater kan ruiken. Als je dit herkent, heb je hoe dan ook last van vochtproblemen in huis.

Blog - Opkruipend vocht

Wat is opkruipend vocht en wat kun je hiertegen doen?

Herken je het probleem van vochtplekken aan de onderkant van de muur? Dan is de kans groot dat je last hebt van opkruipend vocht. Dit vochtprobleem in de muur of woning kan voor veel vervelende consequenties zorgen.

Blog - Schimmel in een nieuwbouwhuis

Schimmel in een nieuwbouwhuis, hoe is dat mogelijk?

Veel mensen maken de fout om te denken dat nieuwbouwwoningen geen last kunnen krijgen van schimmel. Schimmel in huis kan namelijk in alle soorten woningen voorkomen. Vaak heeft dit te maken met onvoldoende ventilatie.

Blog - Natte plek op de buitenmuur

Een natte plek op de buitenmuur, hoe kun je dit voorkomen?

Een woning moet comfortabel en fijn aanvoelen. Dit geldt niet alleen voor de binnenkant van de woning, maar de buitenkant is natuurlijk ook erg belangrijk! Als de muren natte plekken bevatten, dan heb je een vochtprobleem.

Blog - Witte uitslag op de buitenmuur

Last van witte uitslag op de buitenmuur van je woning?

Herken je witte aanslag op de buitenmuur van je woning? Dit ziet er niet alleen lelijk uit, maar kan ook voor blijvende schade aan het huis zorgen. Hier zit natuurlijk niemand op te wachten.

Blog - Zoutuitslag op de muur

Zit er zoutuitslag op de muur? Zo kun je dit oplossen.

Zoutuitslag op de muur is een veelvoorkomend probleem bij nieuwbouwwoningen. Vaak enkele maanden na de bouw van deze woningen, ontstaan er zouten in de muur. Deze uitslag is te herkennen aan de witte kleur, wat zich uit op de buitengevel.

Blog - De buitenmuur slaat door

De buitenmuur slaat door, wat kun je hier tegen doen?

Vochtige plekken op de muur, schimmels en loslatend stucwerk. Dit zijn bekende problemen wanneer er sprake is van vochtdoorslag in de buitenmuur. In dit geval slaat het vocht vanaf de buitenmuur naar de binnenmuur.

Blog - Optrekkend vocht in de fundering

Optrekkend vocht ontstaat uit de fundering van de woning.

De onderzijde van de binnenmuur is waarschijnlijk een plek die je niet dagelijks in de gaten houdt. Toch is het slim om zo nu en dan de muren te controleren op vochtige plekken.

Blog - Hoge luchtvochtigheid in huis zomer

Wat te doen bij een hoge luchtvochtigheid in huis in de zomer?

Het is eindelijk zover: de zon begint te schijnen en iedereen kan genieten van het mooie weer. Met de hitte geniet je niet alleen in de tuin, maar kan een verkoelende woning ook heel prettig zijn.

Blog - Benauwd door schimmel in huis

Is het benauwd door schimmel in huis?

Voel je je benauwd in huis en wil je direct de ramen openzetten bij thuiskomst? Grote kans dat er sprake is van een vocht- of schimmelprobleem. Of je in een nieuw of oud huis woont, schimmels kunnen overal voorkomen.

Blog - Vochtige muren behandelen

Hoe kun je de vochtige muren in huis behandelen?

Het weer in Nederland kan soms heel onvoorspelbaar zijn. Bij de verschillende soorten weersomstandigheden kunnen verschillende soorten vochtproblemen ontstaan. Een veelvoorkomend probleem bij overmatig neerslag is doorslaand vocht.

Blog | Optrekkend vocht zelf injecteren

Zelf de muur injecteren tegen optrekkend vocht?

Optrekkend vocht is een veelvoorkomend probleem bij oude woningen. Dit is toe te wijden aan het ontbreken van een waterkering of een slecht werkende waterkering. Let op: dit wil niet zeggen dat optrekkend vocht niet in nieuwe woningen kan ontstaan!

Veel vocht in een nieuwbouwhuis - Uitgelicht

Veel vocht in een nieuwbouwhuis? Hoe kan dat?

Veel bewoners van een nieuwbouwhuis denken vaak dat zij geen last kunnen krijgen van vocht in de muren. Dit heeft deels te maken met de bouw van het huis, maar ook met de manier waarop er met de woning om wordt gegaan. Toch kan er veel vocht in een nieuwbouwhuis ontstaan.

Vochtplekken achter het behang verwijderen - Uitgelicht

Vochtplekken achter het behang verwijderen?

Als je last hebt van een vochtprobleem in de woonkamer, dan kan het zijn dat er vochtplekken achter het behang ontstaan. Hierdoor kan het behang loslaten van de muur en er kunnen zelfs schimmelplekken ontstaan. Het kan ook gebeuren dat er vochtplekken achter de plinten op de muur zitten.

Schimmel in huis slecht voor gezondheid - Uitgelicht

Wat doet schimmel in huis met jouw gezondheid?

In een vochtig huis is de kans op huisstofmijt en de groei van schimmel een stuk groter dan in een woning met een lage luchtvochtigheid. Verder kun je last krijgen van vochtproblemen en een muffe schimmellucht in de woning. Dit wordt vaak veroorzaakt door slecht woongedrag.

Blog - Opstijgend vocht in de binnenmuur behandelen

Opstijgend vocht in de binnenmuur behandelen

Opstijgend vocht, bij sommigen onder ons beter gekend als “optrekkend vocht”, is vocht dat door toedoen van een niet goed werkende of ontbrekende waterkering naar boven stijgt via de muren. Omdat dit soort vocht stijgt, spreken we van “opstijgend vocht”.

Blog - Vochtige binnenmuur

Een vochtige binnenmuur, wat kun je doen?

Vooral wanneer je in een oude woning, van voor de jaren ’80, woont, is het waarschijnlijk dat je vroeg of laat te maken krijgt met een vochtige binnenmuur. Afhankelijk van de plaats waarop de vochtplekken verschijnen, kan het om verschillende vochtproblemen in de muur gaan.

Blog - Injecteren tegen opstijgend vocht

De muren injecteren tegen opstijgend vocht

Zo goed als alle eigenaars van oude woningen, die gebouwd zijn voor het jaar 1980, krijgen op zekere dag te maken met opstijgend vocht of een vochtige gevel. Eén van de meest gebruikte methodes om opstijgend vocht te verhelpen, is muurinjectie.

Blog - Vochtige buitenmuren

Vochtige buitenmuren, hoe herken je dit?

Een vochtige binnenmuur is meestal snel en gemakkelijk te herkennen aan afbladderende muurafwerking en vochtplekken. Maar hoe zit het eigenlijk met vocht in de buitenmuur? Een vochtige buitenmuur, of een vochtige gevel, valt niet zo snel op.

Schimmel op de binnenmuur - Uitgelicht

Schimmel op de binnenmuur, wat nu?

Als je in huis last hebt van schimmel op de binnenmuur, dan is het erg belangrijk dat dit vochtprobleem zo snel mogelijk wordt opgelost. Vanzelfsprekend zul je als eerste denken aan het wegpoetsen van de schimmelplekken, maar dat is helaas niet voldoende.

Vochtplekken behandelen - Uitgelicht

Vochtplekken behandelen op de muur

Heb je last van plekken op de muur en wil je deze vochtplekken behandelen? Dat is natuurlijk goed, maar het is ook van belang om te kijken naar de oorzaak van het vochtprobleem in huis. Vochtplekken op de muur ontstaan namelijk niet zomaar, dan is er meer aan de hand.

Blog - Gezonde luchtvochtigheid in huis

Een gezonde luchtvochtigheid in huis

De luchtvochtigheid heeft een grote impact op het binnenklimaat van het huis. Deze zorgt voor een gezonde leefomgeving voor jou en je medebewoners, maar ook kun je een muffe geur in huis voorkomen. De luchtvochtigheid in huis is gezond wanneer deze tussen de 40 en 60 procent ligt.

Blog - Vochtige muur behandelen

Hoe kun je een vochtige muur behandelen?

Hoe moet je een vochtige muur behandelen? Dat is afhankelijk van het probleem dat de vochtige muren veroorzaakt. Er zijn vele oplossingen om vochtige muren te behandelen waarbij de focus niet ligt op de oorzaak van het vochtprobleem. Hierbij kun je denken aan het injecteren van de muren.

Blog - Opstijgend vocht behandelen

Hoe kun je opstijgend vocht behandelen?

Hoe kun je dit vochtprobleem in huis oplossen? Allereerst willen we je laten weten wat opstijgend vocht precies is en wat de gevolgen hiervan kunnen zijn. Opstijgend vocht is een vochtprobleem dat meestal voorkomt in oudere woningen. Woningen gebouwd voor het jaar 1980.

Blog - Schimmel achter de verwarming

Zit er schimmel achter de verwarming?

Heb je thuis last van schimmel achter de verwarming? Dat is uiteraard niet zo prettig en dit probleem dient snel opgelost te worden. In eerste instantie zul je denken aan het grondig reinigen van de schimmels op de muur achter de verwarming.

Blog - Hoe vochtig mag een muur zijn?

Hoe vochtig mag een muur zijn?

Een ideaal vochtpercentage voor een muur ligt tussen de 5 a 12 procent. Echter dit is wel afhankelijk van de materialen waarvan de muur is gemaakt. Is het percentage een flink stuk hoger? Dan is de kans groot dat je last hebt van een vochtprobleem in huis.

Blog - Schimmel in de hoek van de woonkamer

Schimmel in de hoek van de woonkamer

Als je last hebt van een vochtprobleem in de muur, dan kan er schimmel in de hoek van de woonkamer ontstaan. Het ontstaan van schimmel kan meerdere oorzaken hebben, maar is eigenlijk altijd een gevolg van een te grote hoeveelheid vocht in de muur.

Optrekkend vocht stucwerk - Uitgelicht

Optrekkend vocht in het stucwerk

Vochtproblemen kunnen in elke woning ontstaan, de meest voorkomende vochtproblemen zijn condensatievocht, doorslaand vocht en optrekkend vocht. In dit artikel gaan we het vooral hebben over het onderwerp: optrekkend vocht in het stucwerk.

Vochtbestrijdingsbedrijf - Uitgelicht

Heb je een vochtbestrijdingsbedrijf nodig?

Vochtbestrijdingsbedrijf nodig om vochtproblemen in huis te verhelpen? Dan kun je stoppen met zoeken, SmartDry is de vochtspecialist die je zoekt. We zijn al meer dan 35 jaar gespecialiseerd in het oplossen van vochtproblemen in en rondom het huis.

Wat te doen bij vochtige muren - Uitgelicht

Wat te doen bij vochtige muren?

Als je in huis last hebt van vochtige muren, dan is er sprake van een vochtprobleem. Wat je het beste kunt doen is een vochtbestrijding specialist inschakelen. Met behulp van een vochtmeting kan de oorzaak van het vochtprobleem achterhaald worden.

Natte muur behandelen - Uitgelicht

Natte muur behandelen, hoe pak je dat aan?

Hoe kun je het beste een natte muur behandelen? Allereerst is het belangrijk om te kijken met welk vochtprobleem in de muur je te maken hebt. Er zijn diverse oplossingen waarmee je de natte plekken kunt wegwerken, maar het is beter om de oorzaak te stoppen.

Optrekkend vocht steensmuur - Uitgelicht

Optrekkend vocht in een steensmuur

Woon je in een oudere woning en zijn de muren enkelsteens? Dan kun je snel te maken krijgen met vochtproblemen, zoals optrekkend vocht in een steensmuur. Maar wat is een steensmuur precies of wat wil dat eigenlijk zeggen? We leggen het uit in dit artikel.

Doorslaande gevel - Uitgelicht

Doorslaande gevel, wat is het?

Een doorslaande gevel houdt in dat je last hebt van het vochtprobleem: Doorslaand vocht. Een doorslaande gevel ontstaat door kapotte gevels en poreuze buitenmuur. Maar dit vochtprobleem kan ook ontstaan door fouten tijdens de bouw of verbouwing van je huis.

Doorslaand vocht buitenmuur - Uitgelicht

Doorslaand vocht in de buitenmuur

Doorslaand vocht kan zowel in de binnen- als buitenmuur ontstaan, in de meeste gevallen wordt dit vochtprobleem veroorzaakt door het regenwater dat via de buitenmuur naar binnen treedt. De ernst van het vochtprobleem is afhankelijk van de status van de buitenmuur.

Vocht uit huis halen - Uitgelicht

Hoe kun je efficiënt vocht uit huis halen?

Zou je op een goede en efficiënte manier het vocht uit huis willen halen? Het beste wat je kunt doen is een vochtspecialist inschakelen voor een gratis vochtmeting. Zeker als je niet weet hoe de grote hoeveelheid vocht in huis wordt veroorzaakt.

Behandeling vochtige muren - Uitgelicht

De behandeling van vochtige muren

Als je last hebt van veel vocht in huis, dan kan een behandeling van de vochtige muren een oplossing zijn. Maar welke behandeling is het meest efficiënt? Dat is weer afhankelijk van het type vochtprobleem dat zich in huis afspeelt.

Oorzaken vochtproblemen in huis - Uitgelicht

De oorzaken van vochtproblemen in huis

Zou je willen weten wat de oorzaken zijn van jouw vochtproblemen in huis? Er zijn in het algemeen drie vochtproblemen zijn die vaak voorkomen. Dat zijn optrekkend vocht, doorslaand vocht en een teveel aan condensatievocht.

Doorslaand vocht binnenmuur - Uitgelicht

Doorslaand vocht in de binnenmuur

Als je last hebt van doorslaand vocht, dan wordt dit veroorzaakt door een grote hoeveelheid neerslag die tegen de muur aan slaat. Doorslaand vocht in de binnenmuur kun je herkennen aan vochtplekken op de muur, behang dat loslaat of loslaten pleisterwerk.

Opstijgend vocht buitengevel - Uitgelicht

Opstijgend vocht in de buitengevel

Heb je last van opstijgend vocht in de buitengevel? Opstijgend vocht is een van de meest voorkomende vochtproblemen die je kunt hebben in een muur. Zeker als je een wat ouder huis hebt, gebouwd voor het jaar 1980, kun je met dit vochtprobleem te maken krijgen.

Ziek door vocht in huis - Uitgelicht

Kun je ziek worden door vocht in huis?

Een hoge luchtvochtigheid kan een flinke invloed hebben op je gestel, zowel buiten als binnen. Het is dus niet zo vreemd dat je ziek wordt door veel vocht in huis. De hoge luchtvochtigheid in huis kan ontstaan verschillende vochtprobleem. Hierbij kun je denken aan optrekkend vocht.

Vochtplekken in huis - Uitgelicht

Vochtplekken in huis? Hoe kun je dit oplossen?

Bij vochtproblemen kunnen er vochtplekken in huis ontstaan. Deze plekken kunnen op de muur en op het plafond zitten. We kijken naar de mogelijke oorzaken en de oplossingen om de vochtplekken te stoppen. De locatie van de vochtplekken is van cruciaal belang.

Vochtspecialist uitgelicht

Vochtspecialist nodig om vochtproblemen te verhelpen?

Groeit er schimmel op de muur of heerst er een muffe lucht in je woning? De kans is groot dat je last hebt van een vochtprobleem. Vochtproblemen kunnen op meerdere manieren opgelost worden, maar het is altijd verstandig om een vochtspecialist er even naar te laten kijken.

Verzadigde muur - Uitgelicht

Verzadigde muur door vocht

Heeft het een tijdje flink geregend, dan kun je te maken krijgen met een verzadigde muur. Zeker wanneer de muur poreus is geworden of vol zit met barstjes en kieren. Als dat het geval is kan het regenwater dieper de muur binnendringen.

Vochtproblemen oude huizen - Uitgelicht

Vochtproblemen in oude huizen, wat nu?

Woon je in een oud huis en zitten er vochtplekken op de muur of is de luchtvochtigheid in huis te hoog? Of ruik je een muffe geur elke keer als je binnenkomt? Dan is de kans aanwezig dat je te maken hebt met een vochtprobleem in huis of in de muur.

Luchtvochtigheid 75 in huis - Uitgelicht

Een luchtvochtigheid in huis van 75 procent

Heb je in huis de luchtvochtigheid gemeten en is het percentage hoger dan 75 procent? Dan is er zeker sprake van een vochtprobleem in huis of in de muur. Daarnaast is een hoge luchtvochtigheid in de woning ook nog eens erg slecht voor je gezondheid.

Vocht in huis gezondheid - Uitgelicht

Wat doet vocht in huis met je gezondheid?

Teveel vocht in huis is niet goed voor je gezondheid. Bij een goede luchtvochtigheid in huis hoort het percentage tussen de 40 en 60 procent te liggen. Maar vooral in de natste maanden van het jaar is de luchtvochtigheid een stuk hoger dan normaal.

Opstijgend vocht behandelen uitgelicht

Hoe kun je opstijgend vocht behandelen in de muur?

Wat is opstijgend vocht en wat is de meest ideale manier om dit vochtprobleem te behandelen? In dit artikel leggen we uit wat opstijgend vocht is en geven we meer informatie over de meest voorkomende behandelingen.

Vochtigheid in huis - Uitgelicht

Vochtigheid in huis, wanneer is deze ideaal?

Het is van belang om een goede vochtigheid in huis te hebben. Als de luchtvochtigheid in huis normaal is dan heb je een gezond leefklimaat en nauwelijks last van vochtproblemen. Een goede luchtvochtigheid ligt tussen de 40 en 60 procent.

Vochtproblemen oplossen in huis - Uitgelicht

Hoe kun je vochtproblemen oplossen in huis?

Heb je last van vochtproblemen in huis? Dan is het belangrijk om deze op te lossen voordat deze erger worden. In dit artikel behandelen we een aantal oorzaken en oplossingen voor vochtproblemen in de woning. Wil je de vochtproblemen oplossen in huis?

Buitenmuur impregneren tegen vocht - Uitgelicht

De buitenmuur impregneren tegen vocht, voor- en nadelen

Een van de oplossingen om dit vochtprobleem te stoppen is het impregneren van de buitenmuur tegen vocht. Als je de muur wilt impregneren dan houdt dat in dat er een waterafstotende vloeistof wordt aangebracht op de buitenmuur.

Schimmel van muur verwijderen - Uitgelicht

Handige methodes om schimmel van de muur te verwijderen

Heb je last van vochtproblemen in huis en wil je de schimmel van de muur verwijderen? In dit artikel leggen we je uit hoe er schimmel op de muur ontstaat, hoe je deze herkent en kunt verwijderen én voorkomen.

Doorslaand vocht behandelen - Uitgelicht

Doorslaand vocht behandelen? 4 handige methodes

Heb je in huis last van een vochtprobleem en is dat waarschijnlijk doorslaand vocht? Er zijn verschillende manieren waarmee je doorslaand vocht behandelen kunt. We lichten een aantal methodes uit.

Vochtbehandeling muren - Uitgelicht

Welke vochtbehandelingen voor de muur zijn er?

Op zoek naar een vochtbehandeling voor de muren? Er zijn diverse behandelingen om vocht in de muur te stoppen en de muur weer te drogen. Maar het is belangrijk om te weten dat elk vochtprobleem in de muur een andere behandeling vereist.

Buitengevel impregneren - Uitgelicht

De buitengevel impregneren tegen doorslaand vocht

Het impregneren van de buitengevel is een methode om doorslaand vocht te verhelpen. Het is een relatief makkelijke en goedkope oplossing tegen vochtdoorslag in de muur. We leggen je uit wat het impregneren van de buitengevel precies is.

Doorslaand vocht herkennen - Uitgelicht

Hoe kun je doorslaand vocht herkennen in huis?

Hoe kun je doorslaand vocht herkennen? Zitten er vochtplekken op de muur? Zit er schimmel achter de verwarming? Of merk je dat de luchtvochtigheid in huis aan de hoge kant is? Dan kun je te maken hebben met het vochtprobleem: Doorslaand vocht.

Witte aanslag muur - Uitgelicht

Zit er witte aanslag op de muur?

Zit er witte aanslag op de muur van je huis? Dan kan het zijn dat je te maken hebt met een vochtprobleem in de muur. Niet alleen ziet dit er minder fraai uit, maar de witte aanslag kan ook permanente schade aan het huis veroorzaken.

Beschimmelde muur behandelen - Uitgelicht

Hoe kun je een beschimmelde muur behandelen?

Groeit er schimmel op de muur in je woning? Dan is het belangrijk om snel stappen te zetten om dit vochtprobleem op te lossen. In eerste instantie ben je geneigd om een emmer met sop en een spons te pakken om de plekken weg te poetsen.

Oorzaken hoge luchtvochtigheid in huis - Uitgelicht

Oorzaken van een hoge luchtvochtigheid in huis

Hoe wordt een hoge luchtvochtigheid in huis veroorzaakt? Een hoog vochtgehalte in huis kan meerdere oorzaken hebben. Zo kan er sprake zijn van een vochtprobleem in de muur zoals doorslaand vocht of optrekkend vocht.

Blog - Vochtige muur schilderen

Een vochtige muur schilderen

Wil je de muren in huis gaan schilderen? Alleen ben je erachter gekomen dat de muren erg vochtig zijn? Dan is de situatie niet bepaald ideaal om aan de slag te gaan met het schilderwerk.

Blog - Buitenmuur impregneren

De buitenmuur impregneren

Heb je last van doorslaand vocht in de muur en wil je de buitenmuur impregneren? Deze methode op het gebied van vochtbestrijding heeft zo zijn voor- en nadelen. In dit artikel kun je er meer over lezen.

Blog - Vermoeidheid schimmel in huis

Vermoeidheid door schimmel in huis

Heb je last van vermoeidheid als gevolg van schimmel in huis? Dat kan! Bij een hoge luchtvochtigheid in huis en woningen waar schimmel op de muur groeit kun je last krijgen van gezondheidsklachten.

Zwarte schimmel op de gordijnen - Uitgelicht

Zwarte schimmel op de gordijnen

Heb je in huis last van zwarte schimmel op de gordijnen? Dat is alles behalve fijn. Niet alleen in de badkamer kun je te maken krijgen met zwarte schimmel op de (douche)gordijnen.

Huis ruikt muf - Uitgelicht

Huis ruikt muf, wat kun je doen?

Een huis ruikt muf wanneer er sprake is van een grote hoeveelheid vocht in huis. Heb je last van een muffe geur in huis? Vinden zelfs de bezoekers dat je huis muf ruikt? Wat kun je doen?

Zwarte schimmel in huis - Uitgelicht

Zwarte schimmel in huis

Is het bij jou in huis erg vochtig? Dan kan er zwarte schimmel in huis gaan groeien. Niet alleen in de badkamer. Zelfs in de meubels, vloerbedekking en gordijnen groeit zwarte schimmel.

Vochtbestrijder - Uitgelicht

Op zoek naar een vochtbestrijder?

Er zijn verschillende behandelingen om te veel vocht in huis te verhelpen, maar voordat je hiermee begint, is het belangrijk om een vochtbestrijder in te schakelen voor een vochtmeting of vochtanalyse.

Keelpijn door schimmel in huis - Uitgelicht

Last van keelpijn door schimmel in huis?

Schimmel in huis kan leiden tot keelpijn, vooral als je allergisch bent voor zwarte schimmels. Dit kan zelfs ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Probeer daarom schimmel in huis te voorkomen.

Symptomen zwarte schimmel - Uitgelicht

Wat zijn de symptomen van zwarte schimmel?

Wanneer het in huis erg vochtig is, kun je last gaan krijgen van zwarte schimmel op de muur. Een van de belangrijkste symptomen van zwarte schimmel is het ontstaan van grote zwarte plekken op de muur.

Schimmelgeur verwijderen in huis - Uitgelicht

Een schimmelgeur verwijderen in huis

Heerst er een muffe schimmelgeur in je woning? Waarschijnlijk is de luchtvochtigheid in huis aan de hoge kant en heb je last van een vochtprobleem. Het kan ook zijn dat er schimmel op de muren groeit.

Afbladderende verf op de binnenmuur - Uitgelicht

Afbladderende verf op de binnenmuur

Is de verf op de binnenmuur aan het afbladderen? In plaats van de muur simpelweg opnieuw te schilderen na het schuren, is het misschien verstandig om de onderliggende oorzaak van het afbladderen te achterhalen.

Luchtvochtigheid in huis 90 procent

Luchtvochtigheid in huis 90 procent?

Als je last hebt van een hoge luchtvochtigheid in huis, zo tegen de 90 procent, kan dat diverse oorzaken hebben. Misschien zijn er geen of onvoldoende ventilatiemogelijkheden of is er een vochtprobleem.

Behang laat los door vocht

Het behang laat los door vocht

Behang is erg belangrijk voor een gezellige sfeer thuis en kan in allerlei soorten en maten komen. Het mooiste is dat je het helemaal naar jouw wensen kunt aanpassen, maar dat kost natuurlijk wel aardig wat geld.

Schimmel koude muur - Uitgelicht

Schimmelgroei op een koude muur

Last van koude muren thuis? Dan kan het zijn dat er vochtproblemen zijn en soms kan er zelfs schimmel op de koude muur groeien. Meestal ontstaat er schimmel door condensatievocht dat ontstaat bij douchen of koken.

Vochtproblemen koudebrug - Uitgelicht

Vochtproblemen door een koudebrug

Een koudebrug kan vaak de boosdoener zijn van vochtproblemen in huis, doordat het een zwakke schakel vormt in de buitenschil van je woning. Dit kan leiden tot koude plekken op de binnenmuur en warmteverlies.

Natte muur nieuwbouw woning - Uitgelicht

Een natte buitenmuur bij een nieuwbouw woning

Er zijn verschillende vochtproblemen die kunnen leiden tot een natte buitenmuur bij een nieuwbouwwoning. Soms is er sprake van een constructiefout, koudebrug of gebrekkige waterdichting in de buitenmuur.

Muffe geur slaapkamer - Uitgelicht

Een muffe geur in de slaapkamer

Na een vermoeiende dag kijk je er eindelijk naar uit om te gaan slapen. Maar bij het openen van de slaapkamerdeur word je begroet door een onaangename muffe geur. Hoe ontstaat deze geur in de slaapkamer?

Behandeling opstijgend vocht - Uitgelicht

Een behandeling voor opstijgend vocht

Opstijgend vocht is een veelvoorkomend probleem in huizen. Het wordt veroorzaakt door grondwater dat via de fundering of de keldermuren omhoogtrekt en schade aan muren, vloeren en decoratie veroorzaakt.

Hoge luchtvochtigheid nieuwbouwwoning - Uitgelicht

Hoge luchtvochtigheid in een nieuwbouwwoning

Een hoge luchtvochtigheid in een nieuwbouwwoning kan verschillende problemen veroorzaken, zoals schimmelvorming en een oncomfortabel leefklimaat. Nieuwbouwwoningen zijn vaak goed geïsoleerd en hebben daardoor minder natuurlijke ventilatie.

Vocht in huis winter - Uitgelicht

Vocht in huis in de winter

Wanneer de winter er weer aankomt, is het belangrijk om stil te staan bij de mogelijke vochtproblemen in huis die kunnen ontstaan. Door het temperatuurverschil tussen binnen en buiten kan de luchtvochtigheid in huis toenemen.

Ziek door schimmel - Uitgelicht

Ziek door schimmel in huis

Schimmel in huis kan leiden tot verschillende gezondheidsproblemen. Schimmels kunnen allergische reacties veroorzaken, irritatie van de luchtwegen, infecties en zelfs chronische ziektes. Lees er meer over in dit artikel.

Stucwerk laat los - Uitgelicht

Het stucwerk laat los door vocht

Als het stucwerk los laat, kan dat verschillende gevolgen hebben. In eerste instantie kan het esthetische problemen veroorzaken, zoals lelijke plekken op de muur en afbladderende verf. Dit kan de uitstraling van een woonkamer verminderen.

Huiszwam bestrijden - Uitgelicht

Op welke manier kun je huiszwam bestrijden?

Heb je huiszwam in je woning en wil je dit probleem graag aanpakken? In dit artikel vind je meer informatie over huiszwam, zoals wat het is, hoe je het kunt voorkomen en welke methodes er zijn om het te bestrijden.

Vochtige muur behangen - Uitgelicht

Hoe kun je een vochtige muur behangen?

Het behangen van een vochtige muur kan een uitdagende klus zijn. Als de muur niet op de juiste manier wordt behandeld voordat je gaat behangen, kan het behang na verloop van tijd loslaten of beschadigd raken als gevolg van de vochtigheid.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.