SmartDry Uniek Verkooppunt

SmartDry is al 35 jaar de
specialist in vochtoplossingen

SmartDry Uniek Verkooppunt

100% Vochtvrij garantie
Wij lossen uw probleem op!

SmartDry Uniek Verkooppunt

Duurzame oplossing: beter
voor je gezondheid en woning

Artikelen over vochtbestrijding in huis

SmartDry is inmiddels al meer dan 35 jaar gespecialiseerd in het bestrijden van vochtproblemen in en rondom uw woning. We hebben vochtproblemen opgelost in ontzettend veel verschillende woningen. We vinden het ook fijn om onze expertise te delen met anderen, vandaar dat we met regelmaat nieuwe artikelen plaatsen over vochtbestrijding en vochtproblemen. Hieronder kun je het overzicht vinden met onze blogberichten over vochtbestrijding.

Blog - Hoe kun je de luchtvochtigheid in huis verlagen?

Hoe kun je de luchtvochtigheid in huis verlagen?

Luchtvochtigheid kan een grote impact hebben op het binnenklimaat in de woning. Een goede luchtvochtigheid voorkomt onder andere een muffe geur in huis.

Blog - Wat is zwarte schimmel?

Wat is zwarte schimmel en waar komt het vandaan?

Vochtige ruimtes met weinig licht en een slechte ventilatie, zijn een broedplek voor schimmels. Ze verspreiden zich onder de juiste omstandigheden erg snel.

Blog - Wat is een goede luchtvochtigheid in huis?

Wat is een goede luchtvochtigheid in huis?

Misschien herken je het wel; een te hoge of te lage luchtvochtigheid in huis. Het begint kouder te worden en de openhaard staat op loeien.

Blog - Hoe kom je van een muffe geur in huis af?

Hoe kom je van een muffe geur in huis af?

U komt na een lange dag werken eindelijk thuis. U trekt de voordeur open en wordt overvallen door een muffe geur. Zo’n thuiskomer is erg vervelend.

Vocht uit de muur halen

Hoe kun je vocht uit de muur halen?

Je kunt denken dat vochtplekken op de muur niet zo erg zijn, maar niets is minder waar. Vochtige muren zijn degelijk schadelijk, niet alleen aan de woning.

Blog - Vochtplekken op het plafond

Last van vochtplekken op het plafond? Zo los je het op!

Vochtproblemen in huis zijn in veel gevallen zichtbaar op de muur en de vloer. Maar ook het plafond van de woning kan aangetast worden door een grote hoeveelheid vocht.

Doorslaand vocht door de regen - Blog

Een grotere kans op doorslaand vocht door regen.

De herfstmaanden staan natuurlijk bekend om de grote hoeveelheid neerslag. Als je nog niet nat geregend bent, dan wordt je wel van de fiets geblazen door de harde windstoten.

Vochtige binnenmuren - blog

Vochtige binnenmuren? Wat kun je er tegen doen?

Het is een probleem dat jammer genoeg in vele huizen voor komt. Vochtplekken of vochtige binnenmuren. Wat zijn de oorzaken van dit vochtprobleem en hoe kun je het oplossen?

Hoe kun je vocht in huis herkennen

Hoe kun je vocht in huis herkennen?

In elke woning waar mens in wonen, daar is vocht in huis. Zelfs in jouw huis. Mensen koken en douchen, we ademen en zweten. Dit zijn allemaal oorzaken waardoor er vocht in huis binnendringt.

Blog - Hoe kun je schimmel op de muur bestrijden?

Hoe kun je schimmel op de muren bestrijden?

Of het nou binnen of buiten uw huis is, schimmel is een onderdeel van het milieu en kan overal ontstaan. We worden dagelijks door schimmels omringt en ademen ze constant in.

Blog - Een hoge luchtvochtigheid in de slaapkamer

Een hoge luchtvochtigheid in de slaapkamer.

Een te hoge luchtvochtigheid in huis, en zeker in de slaapkamer, is erg ongezond. Het zal u en veel anderen verbazen wat voor rol het weer in uw slaappatroon speelt.

Blog - Wat zijn de gevolgen van vocht in huis

Wat zijn de gevolgen van vocht in huis?

Vocht in huis kan op 3 verschillende manieren komen; optrekkend vocht, doorslaand vocht en condensatie. De gevolgen van deze problemen zijn vaak groter dat menig mens denkt.

Blog - Last van een vochtige buitenmuur?

Last van een vochtige buitenmuur? Dit kun je doen!

In ons regenachtig kikkerlandje krijgt de buitenmuur regelmatig te maken met een flinke laag neerslag. Het vocht baant zich van buitenaf langzaam de binnenmuren van de woning in.

Blog - Hoe kun je vocht in de muur behandelen?

Hoe kun je effectief vocht in de muur behandelen?

Vochtproblemen in de woning betekenen in veel gevallen dat het gaat om vochtproblemen in de muur. De muren dragen de woning en zijn verbonden met de fundering en de grond.

Blog - Hoe kun je de hoeveelheid vocht in huis meten?

Hoe kun je de hoeveelheid vocht in huis meten?

Vocht is een veelvoorkomend probleem in de binnen- en buitenmuren van de woning. Vochtproblemen in de woning kunnen op verschillende manieren veroorzaakt worden.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.