SmartDry Uniek Verkooppunt

SmartDry is al 35 jaar de
specialist in vochtoplossingen

SmartDry Uniek Verkooppunt

100% Vochtvrij garantie
Wij lossen uw probleem op!

SmartDry Uniek Verkooppunt

Duurzame oplossing: beter
voor je gezondheid en woning

Artikelen over vochtbestrijding in huis

SmartDry is inmiddels al meer dan 35 jaar gespecialiseerd in het bestrijden van vochtproblemen in en rondom uw woning. We hebben vochtproblemen opgelost in ontzettend veel verschillende woningen. We vinden het ook fijn om onze expertise te delen met anderen, vandaar dat we met regelmaat nieuwe artikelen plaatsen over vochtbestrijding en vochtproblemen. Hieronder kun je het overzicht vinden met onze blogberichten over vochtbestrijding.

Blog - Hoe kun je de luchtvochtigheid in huis verlagen?

Hoe kun je de luchtvochtigheid in huis verlagen?

Luchtvochtigheid kan een grote impact hebben op het binnenklimaat in de woning. Een goede luchtvochtigheid voorkomt onder andere een muffe geur in huis.

Blog - Wat is zwarte schimmel?

Wat is zwarte schimmel en waar komt het vandaan?

Vochtige ruimtes met weinig licht en een slechte ventilatie, zijn een broedplek voor schimmels. Ze verspreiden zich onder de juiste omstandigheden erg snel.

Blog - Wat is een goede luchtvochtigheid in huis?

Wat is een goede luchtvochtigheid in huis?

Misschien herken je het wel; een te hoge of te lage luchtvochtigheid in huis. Het begint kouder te worden en de openhaard staat op loeien.

Blog - Hoe kom je van een muffe geur in huis af?

Hoe kom je van een muffe geur in huis af?

U komt na een lange dag werken eindelijk thuis. U trekt de voordeur open en wordt overvallen door een muffe geur. Zo’n thuiskomer is erg vervelend.

Vocht uit de muur halen

Hoe kun je vocht uit de muur halen?

Je kunt denken dat vochtplekken op de muur niet zo erg zijn, maar niets is minder waar. Vochtige muren zijn degelijk schadelijk, niet alleen aan de woning.

Blog - Vochtplekken op het plafond

Last van vochtplekken op het plafond? Zo los je het op!

Vochtproblemen in huis zijn in veel gevallen zichtbaar op de muur en de vloer. Maar ook het plafond van de woning kan aangetast worden door een grote hoeveelheid vocht.

Doorslaand vocht door de regen - Blog

Een grotere kans op doorslaand vocht door regen.

De herfstmaanden staan natuurlijk bekend om de grote hoeveelheid neerslag. Als je nog niet nat geregend bent, dan wordt je wel van de fiets geblazen door de harde windstoten.

Vochtige binnenmuren - blog

Vochtige binnenmuren? Wat kun je er tegen doen?

Het is een probleem dat jammer genoeg in vele huizen voor komt. Vochtplekken of vochtige binnenmuren. Wat zijn de oorzaken van dit vochtprobleem en hoe kun je het oplossen?

Hoe kun je vocht in huis herkennen

Hoe kun je vocht in huis herkennen?

In elke woning waar mens in wonen, daar is vocht in huis. Zelfs in jouw huis. Mensen koken en douchen, we ademen en zweten. Dit zijn allemaal oorzaken waardoor er vocht in huis binnendringt.

Blog - Hoe kun je schimmel op de muur bestrijden?

Hoe kun je schimmel op de muren bestrijden?

Of het nou binnen of buiten uw huis is, schimmel is een onderdeel van het milieu en kan overal ontstaan. We worden dagelijks door schimmels omringt en ademen ze constant in.

Blog - Een hoge luchtvochtigheid in de slaapkamer

Een hoge luchtvochtigheid in de slaapkamer.

Een te hoge luchtvochtigheid in huis, en zeker in de slaapkamer, is erg ongezond. Het zal u en veel anderen verbazen wat voor rol het weer in uw slaappatroon speelt.

Blog - Wat zijn de gevolgen van vocht in huis

Wat zijn de gevolgen van vocht in huis?

Vocht in huis kan op 3 verschillende manieren komen; optrekkend vocht, doorslaand vocht en condensatie. De gevolgen van deze problemen zijn vaak groter dat menig mens denkt.

Blog - Last van een vochtige buitenmuur?

Last van een vochtige buitenmuur? Dit kun je doen!

In ons regenachtig kikkerlandje krijgt de buitenmuur regelmatig te maken met een flinke laag neerslag. Het vocht baant zich van buitenaf langzaam de binnenmuren van de woning in.

Blog - Hoe kun je vocht in de muur behandelen?

Hoe kun je effectief vocht in de muur behandelen?

Vochtproblemen in de woning betekenen in veel gevallen dat het gaat om vochtproblemen in de muur. De muren dragen de woning en zijn verbonden met de fundering en de grond.

Blog - Hoe kun je de hoeveelheid vocht in huis meten?

Hoe kun je de hoeveelheid vocht in huis meten?

Vocht is een veelvoorkomend probleem in de binnen- en buitenmuren van de woning. Vochtproblemen in de woning kunnen op verschillende manieren veroorzaakt worden.

Blog - Vochtproblemen bij nieuwbouwwoningen

Vochtproblemen bij nieuwbouwwoningen door gebrekkige ventilatie.

Er wordt vaak gedacht dat nieuwbouwwoningen geen last hebben van vochtproblemen. Het tegenovergestelde blijkt waar te zijn. Nieuwe woningen hebben namelijk gemiddeld meer last van een hoge luchtvochtigheid.

Blog - Hoe ventileer je je huis?

Hoe ventileer je je huis? Dit moet je doen!

In elke woning is het belangrijk dat er voldoende mogelijkheid moet zijn om lucht af te voeren, voordat het zich aan de muren en het meubilair gaat hechten. Lucht moet zich vrij om- en door het huis kunnen bewegen.

Blog - Vochtproblemen in de badkamer

Hoe ontstaan er vochtproblemen in de badkamer?

Vochtproblemen in de badkamer hebben niet altijd te maken met te weinig ventilatie na het douchen. Het vocht kan ook van buitenaf de woning komen.

Blog - Je huis vochtvrij maken

Hoe kun je je huis permanent vochtvrij maken?

Vocht is een veelvoorkomend probleem in en rond het huis. Een warm en behaaglijk thuisgevoel is voor iedereen van groot belang. Vochtproblemen in huis moeten aangepakt worden.

Blog - Oorzaken van vochtproblemen in huis

Wat zijn de oorzaken van vochtproblemen in huis?

Vocht kan in elke woning een probleem vormen. Het ene huis zal er sneller mee te maken krijgen dan het andere huis. Vochtproblemen ontstaan op verschillende manieren.

Blog - Vocht bestrijden in de slaapkamer

Vocht in de slaapkamer bestrijden? Dit moet je doen!

Vocht in huis is nooit goed, maar zeker in de slaapkamer is het erg ongezond. Het zal je verbazen wat de rol van het weer in het slaappatroon speelt, voornamelijk als het om luchtvochtigheid gaat.

Blog - Een vochtmeting aanvragen

Een vochtmeting aanvragen? Hoe gaat dit in zijn werk?

Of je nu last hebt van vochtproblemen of er signalen zichtbaar zijn, wij zullen altijd bij je langskomen om de situatie te bekijken. Via onze website kun je telefonisch contact met ons opnemen.

Blog | Zwarte schimmel op de muur

Zwarte schimmel op de muur? Hoe kun je dit voorkomen?

Vochtproblemen in huis zijn vrijwel altijd de oorzaak van zwarte schimmel op de muur. Kleine schimmelsporen maken deel uit van de natuur en zweven elke dag in de lucht om ons heen.

Blog - Een vochtige muur laten drogen

Een vochtige muur uit laten drogen? Deze stappen moet je ondernemen.

Wanneer u last heeft van vochtproblemen in de woning, zal dit in veel gevallen gaan om vocht in de muur. Muren dragen namelijk de woning en zijn de verbinding tussen de fundering.

Blog - Hoe ontstaat schimmel in huis?

Hoe ontstaat schimmel in huis? We leggen het uit!

Schimmel in huis is een veelvoorkomend probleem. Schimmel ontstaat altijd door vochtproblemen. Schimmelsporen vliegen dag en nacht door de lucht om ons heen en kunnen op een vochtige plek belanden.

Blog - Schimmel in de badkamer voorkomen

Hoe kun je schimmel in de badkamer voorkomen?

De badkamer is een van de meest vochtige plekken in huis en daardoor ook erg gevoelig voor schimmel. De oorzaak waardoor er lelijke schimmelplekken in de badkamer ontstaan is makkelijk te verklaren.

Blog - Schimmel van de buitenmuur verwijderen

Hoe kun je schimmel van de buitenmuur verwijderen?

Schimmel is een onderdeel van het milieu en kan overal ontstaan. We worden dagelijks omringd door schimmels en ademen ze constant in. Deze schimmelsporen zijn over het algemeen niet schadelijk voor de mens.

Blog - Natte muren in huis?

Natte muren in huis? Wat moet je doen?

Vochtproblemen kunnen iedereen overkomen. De ene woning is er vatbaarder voor dan de andere, maar soms ontkom je er simpelweg niet aan. Veel mensen denken dat natte muren niet zo erg zijn, maar dat is een misvatting.

Blog - Vochtproblemen in huis onderzoeken

Hoe kun je vochtproblemen in huis onderzoeken?

De oorzaak van vochtproblemen in huis zijn niet altijd makkelijk te achterhalen. Je kunt last krijgen van verschillende symptomen die door verschillende soorten vochtproblemen kunnen ontstaan.

Blog - Vochtdoorslag in de spouwmuur

Vochtdoorslag in de spouwmuur

‘Spouwmuur’ is niet een woord dat dagelijks over de tong rolt. Je zal sowieso niet vaak bezig zijn met wat er tussen je muren gebeurt. Gelukkig is dat over het algemeen ook niet echt nodig.

Blog - Vochtig in huis

Vochtig in huis? Zo los je vocht in huis op!

De oorzaak van vochtproblemen in huis zijn niet altijd makkelijk te achterhalen. Je kunt last krijgen van verschillende symptomen die door verschillende soorten vochtproblemen in huis kunnen ontstaan.

Blog - Water door de muur

Help! Er komt water door de muur van mijn woning

Iedereen kan ertegenaan lopen; vochtproblemen. Het ene huis zal er sneller mee te maken krijgen. Vochtproblemen ontstaan op diverse manieren. Ademen, wassen, koken en regen zijn de grootste veroorzakers van vocht.

Blog - Ideale luchtvochtigheid in de slaapkamer

Wat is de ideale luchtvochtigheid voor de slaapkamer?

Een te hoge luchtvochtigheid in huis, en zeker in de slaapkamer, is erg ongezond. Het zal u en veel anderen verbazen wat voor rol het weer in uw slaappatroon speelt, vooral als het om luchtvochtigheid gaat.

Blog - Hoe ontstaat schimmel in huis?

Hoe ontstaat er schimmel in uw woning?

Binnen- of buitenshuis, schimmel is een onderdeel van het milieu en kan overal ontstaan. We worden dagelijks door schimmels omringt en ademen ze constant in. Op zich zijn deze schimmelsporen niet schadelijk voor de mens.

Blog - Vochtproblemen zelf oplossen

Vochtproblemen zelf oplossen in huis?

Vocht in huis kan op 3 verschillende manieren veroorzaakt worden, namelijk: Optrekkend vocht, doorslaand vocht en condensatie. De gevolgen van deze problemen in de woning zijn vaak groter dat menig mens denkt.

Blog - Planten tegen vocht in huis?

Helpen planten tegen vocht in huis?

Ze zijn in elke woning te vinden: kamerplanten. Planten vergezellen niet alleen de woonkamer, maar zorgen ook voor een gezonde lucht in huis. Daarbij hebben planten invloed op de luchtvochtigheid in huis.

Blog - Een goede luchtvochtigheid op kantoor

Een goede luchtvochtigheid op kantoor of de werkplek

Als werkgever is van belang dat het personeel zo min mogelijk ziek is. Natuurlijk is het voor een werknemer ook niet prettig, maar het kost de onderneming veel geld en is voor de algehele productiviteit niet bevorderlijk.

Blog - Een muur met schimmel behandelen

Hoe kun je een muur met schimmel behandelen?

Schimmel op de muur is een probleem wat vaak voorkomt bij woningen. Iedereen wil graag een comfortabel thuisgevoel, waarin schimmel geen rol speelt. Als je last hebt van schimmel op de muur, wil je dit probleem zo snel mogelijk oplossen.

Blog - Schimmel in de woonkamer

Last van schimmel in de woonkamer? Dit kun je doen!

Schimmelproblemen kunnen in de gehele woning voorkomen, zo ook in de woonkamer. Schimmel in de woonkamer is niet alleen slecht voor het meubilair, maar ook voor de gezondheid. Een avond op voor de televisie is daardoor opeens een stuk minder aangenaam.

Blog - Muffe geur in huis

Een muffe geur in huis, wat kun je hier tegen doen?

Thuiskomen in een huis waar een muffe geur hangt, is erg vervelend. De muffe geur in huis wordt veroorzaak door overmatig vocht wat het huis niet kan verlaten. Het vocht gaat in meubels, vloeren en muren zitten.

Blog - Vocht in de muur behandelen

Vocht in de muur behandelen? Hoe doe je dat?

De meeste vochtproblemen in de woning hebben te maken met vochtproblemen in de muur. Muren komen namelijk vaak in aanmerking met plekken die gevoelig zijn voor vocht, waardoor ze makkelijk kunnen worden aangetast.

Blog - Luchtvochtigheid in huis 70%

De luchtvochtigheid in huis is 70%, wat nu?

Is de luchtvochtigheid in huis erg hoog? Dat is erg ongezond, zeker wanneer het percentage boven de 60 a 70 procent komt. Dan is er zeker sprake van een vochtprobleem in uw woning.

Blog - Vocht in huis verminderen

Hoe kun je de hoeveelheid vocht in huis verminderen?

Iedereen droomt van een fijne en comfortabele woning, waar we kunnen genieten van rust. Een thuis is een plek die naar onze stijl is ingericht en veilig aan moet voelen. Maar wat als er sprake is van een overmatig vocht in huis?

Blog - Schimmel op de muur behandelen

Schimmel op de muur behandelen, zo kun je dat doen!

Schimmel op de muur wordt altijd veroorzaakt door vochtproblemen. Vocht in de muur trekt namelijk schimmels aan. Schimmels zweven de hele dag om ons heen en komen onder andere via kleding in huis terecht.

Blog - Optrekkend vocht oud huis

Last van optrekkend vocht in een oud huis?

Woont u in een huis dat vóór 1920 is gebouwd? Dan is er een grote kans dat u geen waterkering, of een waterkering in slechte staat heeft. Een waterkering heeft een belangrijke functie voor het huis.

Blog - Vocht in de muur meten

Hoe kun je vocht in de muur meten?

Een stabiele luchtvochtigheid in huis is belangrijk voor het wooncomfort. Soms kan de luchtvochtigheid te hoog of te laag zijn. Er is sprake van een te hoge luchtvochtigheid in huis wanneer deze boven een percentage van 60 procent komt.

Blog - Luchtvochtigheid boven 60 procent

De luchtvochtigheid is boven de 60 procent in huis

Is de luchtvochtigheid in huis boven de 60 procent? Nog geen paniek. In dit blogbericht lees je precies wat je ertegen kan doen! Er zijn namelijk een aantal manieren hoe je de luchtvochtigheid terug onder de 60 procent kunt krijgen.

Blog - Vocht in de muur zelf oplossen

Kan ik vocht in de muur zelf gemakkelijk oplossen?

De muren in huis zijn vaak het slachtoffer van vochtproblemen. Ze staan namelijk in contact met plekken waar veel vocht voorkomt. De muren moeten de weersomstandigheden van buiten tegenhouden, maar ook het vocht wat zich in de woning vormt.

Blog - Vochtige slaapkamer

Last van een vochtige slaapkamer? Dit kun je doen!

Een goede nachtrust is voor elk mens belangrijk. Wanneer dit verstoord wordt, gaat je energie omlaag en kan dit invloed hebben op je humeur. Een vochtige slaapkamer zorgt dat het slaappatroon ernstig wordt verstoord.

Blog - Veel vocht in huis

Veel vocht in huis? Zo kun je dit verminderen!

Bij een fijn thuisgevoel hoort voornamelijk het gevoel van comfort en gezondheid. Helaas heeft niemand een huis van staal en daar horen soms problemen bij. Te veel vocht in de woning kan hier één van zijn.

Blog - Vocht verdrijven uit huis

3 handige methodes om vocht uit huis te verdrijven

Natte vlekken op de muren, een muffe geur en een klam binnenklimaat: vocht in de woning is voor niemand fijn. Zeker in Nederland hebben we regelmatig te maken met regen en hagel, waardoor er vochtproblemen in huis kunnen ontstaan.

Blog - Schimmel onder het behang

Schimmel onder het behang? Hoe kun je dit voorkomen?

Het behang is een belangrijk onderdeel voor een gezellige sfeer in huis. Behang kan in alle soorten en maten komen. Kortom, het kan volledig naar jouw wens aangepast worden. Hier geven we vaak ook flink aardig bedrag aan uit.

Blog - Zwarte schimmel verwijderen op de muur

Hoe kun je zwarte schimmel op de muur verwijderen?

Onder de juiste omstandigheden kunnen schimmels zich snel verspreiden. Het begint als een klein schimmeltje wat zich in de muur nestelt dat kan uitgroeien tot een grote schimmelplek. Er zijn verschillende vormen van schimmel.

Blog - Spocht in de muur

Wat is spocht in de muur en wat kun je hiertegen doen?

Zonder muren kan de woning niet blijven staan. Het is daarom niet gek dat het belangrijk is de muren goed te onderhouden. Wanneer de woning te maken krijgt met vochtproblemen, kan het zo zijn dat de muren ernstig worden aangetast.

Blog - Luchtvochtigheid in huis 80 procent

Wat te doen bij een luchtvochtigheid in huis van 80 procent?

Heb je je weleens afgevraagd wat de luchtvochtigheid in huis is? Wij kunnen ons voorstellen dat dit voor veel mensen geen dagelijkse bezigheid is. Toch is het belangrijk hier regelmatig stil bij te staan.

Blog - Zwam in huis bestrijden

Hoe kun je zwam in huis bestrijden?

Zwam is een ernstig en helaas veelvoorkomend probleem. De zwam tast het hout in de woning aan, zoals de balken en de vloer. Zwam is net als andere schimmel in huis vaak pas te zien op het moment dat het zich al volledig heeft ontwikkeld.

Blog - Schimmellucht in huis verwijderen

Hoe kun je een schimmellucht in huis verwijderen?

Een heersende schimmellucht komt altijd voort uit schimmelplekken in huis. Onder een schimmellucht valt een muffe geur, wat in sommige gevallen ook naar slootwater kan ruiken. Als je dit herkent, heb je hoe dan ook last van vochtproblemen in huis.

Blog - Opkruipend vocht

Wat is opkruipend vocht en wat kun je hiertegen doen?

Herken je het probleem van vochtplekken aan de onderkant van de muur? Dan is de kans groot dat je last hebt van opkruipend vocht. Dit vochtprobleem in de muur of woning kan voor veel vervelende consequenties zorgen.

Blog - Schimmel in een nieuwbouwhuis

Schimmel in een nieuwbouwhuis, hoe is dat mogelijk?

Veel mensen maken de fout om te denken dat nieuwbouwwoningen geen last kunnen krijgen van schimmel. Schimmel in huis kan namelijk in alle soorten woningen voorkomen. Vaak heeft dit te maken met onvoldoende ventilatie.

Blog - Natte plek op de buitenmuur

Een natte plek op de buitenmuur, hoe kun je dit voorkomen?

Een woning moet comfortabel en fijn aanvoelen. Dit geldt niet alleen voor de binnenkant van de woning, maar de buitenkant is natuurlijk ook erg belangrijk! Als de muren natte plekken bevatten, dan heb je een vochtprobleem.

Blog - Witte uitslag op de buitenmuur

Last van witte uitslag op de buitenmuur van je woning?

Herken je witte aanslag op de buitenmuur van je woning? Dit ziet er niet alleen lelijk uit, maar kan ook voor blijvende schade aan het huis zorgen. Hier zit natuurlijk niemand op te wachten.

Blog - Zoutuitslag op de muur

Zit er zoutuitslag op de muur? Zo kun je dit oplossen.

Zoutuitslag op de muur is een veelvoorkomend probleem bij nieuwbouwwoningen. Vaak enkele maanden na de bouw van deze woningen, ontstaan er zouten in de muur. Deze uitslag is te herkennen aan de witte kleur, wat zich uit op de buitengevel.

Blog - De buitenmuur slaat door

De buitenmuur slaat door, wat kun je hier tegen doen?

Vochtige plekken op de muur, schimmels en loslatend stucwerk. Dit zijn bekende problemen wanneer er sprake is van vochtdoorslag in de buitenmuur. In dit geval slaat het vocht vanaf de buitenmuur naar de binnenmuur.

Blog - Optrekkend vocht in de fundering

Optrekkend vocht ontstaat uit de fundering van de woning.

De onderzijde van de binnenmuur is waarschijnlijk een plek die je niet dagelijks in de gaten houdt. Toch is het slim om zo nu en dan de muren te controleren op vochtige plekken.

Blog - Hoge luchtvochtigheid in huis zomer

Wat te doen bij een hoge luchtvochtigheid in huis in de zomer?

Het is eindelijk zover: de zon begint te schijnen en iedereen kan genieten van het mooie weer. Met de hitte geniet je niet alleen in de tuin, maar kan een verkoelende woning ook heel prettig zijn.

Blog - Benauwd door schimmel in huis

Is het benauwd door schimmel in huis?

Voel je je benauwd in huis en wil je direct de ramen openzetten bij thuiskomst? Grote kans dat er sprake is van een vocht- of schimmelprobleem. Of je in een nieuw of oud huis woont, schimmels kunnen overal voorkomen.

Blog - Vochtige muren behandelen

Hoe kun je de vochtige muren in huis behandelen?

Het weer in Nederland kan soms heel onvoorspelbaar zijn. Bij de verschillende soorten weersomstandigheden kunnen verschillende soorten vochtproblemen ontstaan. Een veelvoorkomend probleem bij overmatig neerslag is doorslaand vocht.

Blog | Optrekkend vocht zelf injecteren

Zelf de muur injecteren tegen optrekkend vocht?

Optrekkend vocht is een veelvoorkomend probleem bij oude woningen. Dit is toe te wijden aan het ontbreken van een waterkering of een slecht werkende waterkering. Let op: dit wil niet zeggen dat optrekkend vocht niet in nieuwe woningen kan ontstaan!

Blog - Vocht in een nieuwbouwhuis

Veel vocht in een nieuwbouwhuis? Hoe kan dat?

Veel bewoners van een nieuwbouwhuis denken vaak dat zij geen last kunnen krijgen van vocht in de muren. Dit heeft deels te maken met de bouw van het huis, maar ook met de manier waarop er met de woning om wordt gegaan. Toch kan er veel vocht in een nieuwbouwhuis ontstaan.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.