Muren injecteren tegen optrekkend vocht
SmartDry Uniek Verkooppunt

SmartDry is al 35 jaar de
specialist in vochtbestrijding

SmartDry Uniek Verkooppunt

100% Vochtvrij garantie
Wij lossen uw probleem op!

SmartDry Uniek Verkooppunt

Duurzame oplossing: beter
voor je gezondheid en woning

Muren injecteren tegen optrekkend vocht?

SmartDry is inmiddels meer dan 35 jaar de specialist in het oplossen van optrekkend vocht in de muur. Wij kunnen uw muren injecteren tegen optrekkend vocht. We staan voor je klaar in heel Nederland. Heb je een vochtprobleem in de muur? Vraag dan snel om een gratis vochtmeting of neem telefonisch contact met ons op.

Muren injecteren: doelgericht optrekkend vocht bestrijden

Het injecteren van muren is een veelgebruikte oplossing om optrekkend vocht te bestrijden. Het is namelijk relatief goedkoop en kan snel uitgevoerd worden. Optrekkend vocht in de muur is een probleem dat bij veel oude woningen voorkomt. Dit heeft te maken met het ontbreken van een waterkering of bezitten over een slecht werkende waterkering, hierdoor wordt het vocht door de capillaire werking van de muren omhoog getrokken. Voornamelijk bij woningen met een fundering op staal (opgemetselde fundering) vindt dit veel plaatst, echter kan dit probleem ook voorkomen bij nieuwbouwwoningen met fouten in de waterkering.

De gevolgen van optrekkend vocht in de muur

Via de poriën van de bakstenen wordt het vocht opgezogen, waardoor het de muren intrekt. Door het metselwerk trekt het vocht verder omhoog en ontstaan er vochtplekken in de binnenmuren. Dit kan de muren van de woning schade opleveren en zelfs voor vervelende gezondheidsklachten zorgen. Ook kan er een muffe geur in huis ontstaan, wat niet erg bevorderlijk is voor het leefklimaat. Er ontstaat een hoge luchtvochtigheid in de woning. De luchtvochtigheid is te hoog op het moment dat het boven een percentage van 60 procent komt. Hierdoor zal de woning klam aanvoelen en is het lastig warm te stoken. De vochtige lucht zorgt er ook voor dat schimmel op de muur ontstaat. Het is daarom van belang dat het vochtprobleem direct wordt aangepakt, om de gevolgen te voorkomen.

Hoe kun je optrekkend vocht in huis herkennen?

Het vervelende aan optrekkend is dat dit pas herkenbaar is op het moment dat er eigenlijk al schade aan de woning is. Het is erg belangrijk om te benadrukken dat je bij vochtplekken altijd direct actie moet ondernemen. Over het algemeen is optrekkend vocht te herkennen aan de volgende signalen:

 • Er zijn vochtplekken en schimmelplekken aan de onderkant van de muur te zien.
 • Het behang en stucwerk op de binnenmuur begint los te laten.
 • De vloer is vochtig en begint bol te staan.
 • Er hangt een muffe geur in huis.
 • De luchtvochtigheid in de woning is hoger dan 60 procent.
Voor het injecteren worden gaten geboord
Voor het injecteren worden gaten geboord
De muren injecteren tegen vocht
De muren injecteren tegen vocht

Methoden om optrekkend vocht te bestrijden

Er zijn verschillende methoden om optrekkend vocht te bestrijden. De meest voorkomende methoden zijn de muren injecteren tegen optrekkend vocht, onderkappen van de muren en het plaatsen van muurelementen. Elke methode heeft zijn eigen voordelen en nadelen.

Muren injecteren tegen optrekkend vocht: hoe doe je dit?

De muren injecteren tegen optrekkend vocht is een methode die veel gebruikt wordt. Dit is een relatief snelle en goedkope manier om de vochtplekken te behandelen. Om het beste resultaat te krijgen, is het belangrijk de handeling goed uit te voeren. 4 á 5 centimeter boven de vloer moeten er gaten geboord worden in de aangetaste muur. Dit moet om de 10 centimeter herhaald worden. De gaten worden gevuld met een vochtwereld vloeistof. Hoeveel gaten er geboord moeten worden is afhankelijk van het injectiemiddel en de mate van het aantal vocht in de muur.

De nadelen van muren injecteren tegen optrekkend vocht

Dit klinkt als een aantrekkelijke methode om optrekkend vocht te bestrijden. Echter is dit een kortetermijnoplossing en daarom minder aantrekkelijk dan dat de meeste mensen denken. Doordat het vocht alleen voor een aantal jaar wordt tegengehouden en niet wordt afgevoerd kunnen er problemen ontstaan. Wij raden het daarom aan om optrekkend vocht direct professioneel en duurzaam aan te pakken. Verder komt het ook vaak voor dat er meerdere oorzaken zoals condensatie en doorslaand vocht ten grondslag liggen aan het vochtprobleem waardoor injecteren het probleem niet oplost.

DryBricks | Ideaal voor het bestrijden van vocht in de binnenmuur
DryBricks | Ideaal voor het bestrijden van vocht in de binnenmuur
Ideaal voor vochtige buitenmuren
Ideaal voor vochtige buitenmuren

Een permanente oplossing tegen optrekkend vocht.

Het injecteren van muren is een methode om optrekkend vocht te bestrijden, maar niet de meest ideale oplossing. Neem daarom eerst contact op met SmartDry® voordat je onnodig hoge schadekosten oploopt. Wij kunnen je van het beste advies voorzien en kijken naar de beste aanpak. SmartDry® biedt duurzame muurelementen die binnen een aantal maanden de muur uitdrogen. Dit werkt op de natuurlijke luchtstroom en heeft geen externe energie nodig. Daarnaast vereisen onze muurelementen geen onderhoud. Wij zullen na 12 maanden controleren of de elementen hun werk doen. Zo ben je altijd verzekerd van een goed werkend systeem! Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over vochtbestrijding. Wij komen graag bij je langs voor een gratis vochtmeting en op maat gemaakt advies.

Waarom kiest u voor vochtbestrijding van SmartDry?

 1. Al meer dan 35 jaar specialist in vochtbestrijding
  SmartDry heeft inmiddels bij meer dan 30.000 gebouwen het vochtprobleem opgelost.
 2. SmartDry biedt een milieuvriendelijke vochtoplossing
  Onze natuurlijke vochtoplossingen hangen alleen af van de natuurlijke luchtstroom.
 3. Binnen één dag worden de DryBricks geïnstalleerd
  Na voltooiing van de installatie begint het vochtverwijderingssysteem meteen te werken.
 4. Geen schimmel meer in uw woning dankzij SmartDry
  Alle vocht- en schimmelproblemen in uw huis worden opgelost dankzij onze DryBricks.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.