Condensatievocht in huis
SmartDry Uniek Verkooppunt

SmartDry is al 35 jaar de
specialist in vochtbestrijding

SmartDry Uniek Verkooppunt

100% Vochtvrij garantie
Wij lossen uw probleem op!

SmartDry Uniek Verkooppunt

Duurzame oplossing: beter
voor je gezondheid en woning

Condensatievocht in huis?

SmartDry is inmiddels meer dan 35 jaar dé specialist in het oplossen allerlei soorten vochtproblemen, waaronder condensatievocht. Heb je last van vochtproblemen? Laat deze dan oplossen door SmartDry. Wij helpen u binnen heel Nederland. Vraag snel om een gratis vochtmeting of neem telefonisch contact met ons op.

Condensatievocht op de muren in huis?

Ook in een woning waar alles goed voor elkaar is, kunnen er problemen met condensvocht ontstaan. In iedere woning ontstaat namelijk condensatie bij alledaagse zaken zoals douchen of koken. Condensatie is een proces waarbij vochtige lucht in contact komt met een oppervlak dat kouder is dan de lucht zelf. De warme lucht condenseert dan op het oppervlak. Dit is zichtbaar als kleine druppeltjes op bijvoorbeeld ramen of muren. Vochtige lucht stijgt op en komt dus vaak op het plafond of op de bovenverdieping van het huis terecht. Condensatievocht komt dus vaak voor op plafonds. Bij ernstige condensatie kan ook het textiel in huis vochtig worden. Denk dan aan gordijnen, vloerbedekking of, in ernstige gevallen, zelfs de kleding in de kasten. Soms kunnen deze zelfs gaan schimmelen, wat nadelig is voor de gezondheid, en natuurlijk zonde is.

Condensatievocht in de woning
Condensatievocht in de woning
Condensatie op de ramen
Condensatie op de ramen

Onvoldoende ventilatie in de woning

Veel mensen ventileren hun woning helaas onvoldoende of hebben een ventilatiesysteem in huis dat niet goed werkt. Hierdoor gaat de luchtvochtigheid in huis omhoog. Dit zorgt voor een ongezonde luchtkwaliteit in huis, wat tot gezondheidsproblemen en problemen in de constructie van je woning kan leiden. Het vocht krijgt bij onvoldoende ventilatie namelijk niet de kans om je woning te verlaten. Het condens blijft dan op de muren, en trekt zelfs in de muren. Vermijd daarom vochtproblemen in de muur en de vorming van te veel condens: ga niet te lang en/of heet douchen en vermijd het drogen van was binnenshuis zoveel mogelijk. Ventileer badkamers na het douchen of baden: in badkamers treedt vaak veel condensatie op.

Schimmel in huis kan ontstaan door condensatie

Bij langdurige problemen met condensatie zal er schimmel in huis gaan groeien. Dit is niet altijd zichtbaar, maar toch zeer schadelijk voor de gezondheid van mens en dier. Maar ook de woning zelf lijdt onder condensatieproblemen. Verf en pleisterwerk kunnen loslaten, behang kan niet meer blijven plakken door het vocht en het huis krijgt een muffe geur.

Het aanpakken van condensatievocht

Goed nieuws is dat de aanpak van condensatievocht simpel is. Simpelweg meer ventileren kan in veel gevallen al gunstig werken. Denk dan aan het vaker aanzetten van de ventilatie of het openen van ramen en deuren tijdens droog weer. De luchtvochtigheid daalt dan, waardoor de muren droog worden en het huis weer fris ruikt. Na het drogen van de vochtige muren kan de schimmel verwijderd worden en kan er eventueel nieuwe verf of behang aangebracht worden. Ook kan er in de badkamer, een plek waar condensatie en schimmel vaak voorkomt, een waterafstotende verf worden aangebracht. Dit voorkomt verdere vochtproblemen.

DryBricks: Ideale vochtbestrijding in huis
DryBricks: Ideale vochtbestrijding in huis
Geen vochtproblemen in de muur
Geen vochtproblemen in de muur

Maak gebruik van DryBricks

Soms werkt het ventilatiesysteem van de woning niet goed. Het is dan nodig om het ventilatiesysteem te vervangen. Dit is helaas een dure en arbeidsintensieve oplossing. Kijk daarom eerst welke opties er zijn en wat er nodig is voor jouw woning. Heb je vaker last van vochtproblemen in huis? Dan kunnen onze DryBricks eventueel een oplossing bieden. Deze worden geïnstalleerd in de buitenmuren van het huis, en maken de binnen- en buitenmuur droog door middel van verdamping. Wij hebben meer dan 35 jaar ervaring met het oplossen van vochtoverlast in en rond het huis en we hebben al duizenden woningen vochtvrij gemaakt. Neem geheel vrijblijvend contact op voor meer informatie of boek vandaag nog je gratis vochtmeting!

Waarom kiest u voor vochtbestrijding van SmartDry?

 1. Al meer dan 35 jaar specialist in vochtbestrijding
  SmartDry heeft inmiddels bij meer dan 30.000 gebouwen het vochtprobleem opgelost.
 2. SmartDry biedt een milieuvriendelijke vochtoplossing
  Onze natuurlijke vochtoplossingen hangen alleen af van de natuurlijke luchtstroom.
 3. Binnen één dag worden de DryBricks geïnstalleerd
  Na voltooiing van de installatie begint het vochtverwijderingssysteem meteen te werken.
 4. Geen schimmel meer in uw woning dankzij SmartDry
  Alle vocht- en schimmelproblemen in uw huis worden opgelost dankzij onze DryBricks.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.