Schimmel in de slaapkamer
SmartDry Uniek Verkooppunt

SmartDry® is al 35 jaar de
specialist in vochtbestrijding

SmartDry Uniek Verkooppunt

100% Vochtvrij garantie
Wij lossen uw probleem op!

SmartDry Uniek Verkooppunt

Duurzame oplossing: beter
voor je gezondheid en woning

Schimmel in de slaapkamer

SmartDry is inmiddels meer dan 35 jaar dé specialist in het oplossen van schimmel in de slaapkamer. Heb je last van schimmel plekken in de slaapkamer? Laat het dan oplossen door SmartDry. Wij helpen u binnen heel Nederland. Vraag snel een gratis vochtmeting of neem telefonisch contact met ons op.

Last van zwarte schimmel in de slaapkamer?

Als je nog nooit eerder met schimmel in de slaapkamer te maken hebt gehad, is de kans groot dat je je afvraagt hoe het in hemelsnaam mogelijk is dat dit soort lelijke vochtplekken plotseling op de muur van je slaapvertrek verschijnen. De algemene oorzaak hiervoor heeft in alle gevallen te maken met een teveel aan vocht in de kamer. Maar waar komt dat vocht dan vandaan? De kans is per slot van rekening niet zo heel erg groot dat je een bad of douchecabine in je slaapkamer hebt staan. Daarentegen gebruikt menigeen de slaapvertrekken wel eens om was te drogen op dagen dat het weer niet van dien aard is dat je voor het droogproces van de zon en de wind kunt profiteren. Vergeet daarnaast ook jezelf niet als vochtveroorzaker. Per nacht verliest een mens namelijk gemiddeld twee liter water via transpiratie en uitademen. Slaap je met z’n tweeën in een kamer, dan wordt dat aantal logischerwijs verdubbeld naar vier liter per nacht. Zo krijg je toch een hoge luchtvochtigheid in de slaapkamer. Dat kan na verloop van tijd tot een flinke vochtophoping zorgen als je geen passende maatregelen neemt.

Schimmel op het plafond van de slaapkamer
Schimmel op het plafond van de slaapkamer
Zwarte schimmel op de muur van de slaapkamer
Zwarte schimmel op de muur van de slaapkamer

Andere vochtoorzaken in de slaapkamer

Naast ophopend vocht vanwege het drogen van de was en vocht dat je lichaam uitstoot kunnen ook een aantal andere aantoonbare zaken de reden zijn van het ontstaan van vocht- en schimmelproblemen in je vochtige slaapkamer. In de eerste plaats is het ook heel goed mogelijk dat doorslaand vocht van de buitenmuur dit soort situaties tot gevolg heeft. Doorslaand vocht ontstaat als een muur vanwege aanhoudend zware regenval letterlijk doorweekt wordt en niet de kans krijgt om te drogen. Daarnaast kun je met doorslaand vocht te maken krijgen als er zich – bijvoorbeeld vanwege verzakkingen – scheuren in de buitenmuur bevinden waar water in kan sijpelen dat vervolgens ‘vast’ komt te zitten en via je binnenmuur toch een uitweg zoekt. Tenslotte is het ook mogelijk dat je in je slaapkamer te maken krijgt met optrekkend vocht. Dit soort vochtproblemen doen zich vooral in oudere woningen voor waarbij tijdens het leggen van de fundering nog niet specifiek rekening is gehouden met vocht dat door de bakstenen vanuit de grond omhoog wordt gezogen. Zo’n situatie zorgt er namelijk voor dat de stenen muur letterlijk kletsnat kan worden.

Vocht en schimmel zijn slecht voor je gezondheid

Als je je lange tijd in te vochtige omgevingen ophoudt, kan dat erg nadelige gevolgen voor je gezondheid opleveren. Het kan er onder andere toe leiden dat je last krijgt van reumatische klachten. Daarnaast is zwarte schimmel in de slaapkamer ook verre van gezond. Deze kunnen er op hun beurt voor zorgen dat je problemen met je luchtwegen krijgt of dat je last krijgt van allergieën of – als je nu al ergens allergisch voor bent – dat je allergie wordt versterkt. Met name de veelvoorkomende zwarte schimmel op de muur is de belangrijkste oorzaak van al dit soort gezondheidsproblemen. Maar onderschat ook het gevaar niet van schimmelsoorten die bijvoorbeeld een gele, oranje, zwarte of bruine kleur hebben. In alle gevallen geldt dat het erg belangrijk is om zo snel mogelijk van dit soort schimmels af te komen. Daarnaast is het zaak dat je passende actie onderneemt, zodat er ook geen nieuwe schimmelplekken op de muur meer kunnen ontstaan.

Het behang op de slaapkamer laat los door schimmel
Het behang op de slaapkamer laat los door schimmel
Zwarte schimmel bij de ramen van de slaapkamer
Zwarte schimmel bij de ramen van de slaapkamer

Vocht- en schimmelproblemen voorkomen in huis

Je was kun je misschien nog wel op een andere plek laten drogen dan in een slaapkamer, maar aan het ontstaan van vocht vanwege transpiratie en uitademen tijdens je slaap valt natuurlijk niets te doen. Toch hoeft dit niet te betekenen dat je voor de rest van je leven met vocht en zwarte schimmel in je slaapkamer blijft zitten. In de allereerste plaats is ventilatie een hele goede oplossing. Zet regelmatig je slaapkamerraam open of installeer een ventilatierooster in je raam. Dat heeft niet alleen tot gevolg dat de vochtige lucht beter kan ontsnappen, maar zorgt er ook voor dat de luchtkwaliteit in je slaapkamer in algemene zin aanmerkelijk verbetert. Ook dat laatste is iets wat bevorderlijk is voor je gezondheid. Je zou de vochtproblemen in huis ook met behulp van een elektrische luchtontvochtiger op kunnen lossen, maar reken dan wel op een forse stijging van je energierekening want dit soort apparaten zijn forse stroomgebruikers. Daarnaast is deze elektrische methode eerder een lapmiddel dan een concrete oplossing voor vocht- en schimmelproblemen.

Nooit meer vocht- en schimmelplekken dankzij DryBricks

De slimste oplossing om vocht in de slaapkamer te bestrijden en voorgoed van vocht en schimmel in je slaapkamer verlost te worden is een DryBrick. Dit is een volledig natuurlijk ventilatiesysteem, dat op een ingenieuze manier gebruik maakt van de wind die rondom je huis waait. De koele lucht, die dankzij de wind door elke DryBrick suist, trekt automatisch overtollig vocht aan dat zich in je muren heeft opgehoopt en loodst die vochtige lucht vervolgens naar buiten. Deze manier van vochtbestrijding zorgt ervoor dat vochtige muren na verloop van tijd weer goed droog worden en ook goed droog blijven. Hierdoor is er voor schimmels in slaapkamers en andere woonvertrekken geen voedingsbodem meer te vinden waar ze zich kunnen nestelen. Benieuwd welke DryBricks het beste bij je persoonlijke situatie passen? Zorg voor een ideale luchtvochtigheid in de slaapkamer, neem vrijblijvend contact op met SmartDry.

Waarom kiest u voor vochtbestrijding van SmartDry?

 1. Al meer dan 35 jaar specialist in vochtbestrijding
  SmartDry heeft inmiddels bij meer dan 30.000 gebouwen het vochtprobleem opgelost.
 2. SmartDry biedt een milieuvriendelijke vochtoplossing
  Onze natuurlijke vochtoplossingen hangen alleen af van de natuurlijke luchtstroom.
 3. Binnen één dag worden de DryBricks geïnstalleerd
  Na voltooiing van de installatie begint het vochtverwijderingssysteem meteen te werken.
 4. Geen schimmel meer in uw woning dankzij SmartDry
  Alle vocht- en schimmelproblemen in uw huis worden opgelost dankzij onze DryBricks.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.