Vochtbestrijding blog → Vochtspecialist nodig om vochtproblemen te verhelpen?

Vochtspecialist
Vochtspecialist

Vochtspecialist nodig om vochtproblemen te verhelpen?

Groeit er schimmel op de muur of heerst er een muffe lucht in je woning? De kans is groot dat je last hebt van een vochtprobleem. Vochtproblemen kunnen op meerdere manieren opgelost worden, maar het is altijd verstandig om een vochtspecialist er even naar te laten kijken. Met behulp van een vochtmeting of vochtanalyse wordt de oorzaak van het vochtprobleem duidelijk.

SmartDry is een vochtspecialist die al jarenlang, maar liefst 35+ jaar, actief is in het oplossen van vochtproblemen in muren en woningen. We lossen de vochtproblemen in de muur op met behulp van de zogenaamde DryBricks. Deze muurelementen, oftewel ventilatiestenen, zorgen ervoor dat de muur van binnenuit opdroogt. In sommige gevallen injecteren we de muren, maar dat doen we alleen als het om een muur gaat die niet tegen de buitenmuur aan zit. Mocht je specifieke vragen hebben voor een vochtspecialist? Twijfel niet en neem gerust contact met ons op.

Laat een vochtmeting doen door een vochtspecialist

Als je zeker wilt weten of je een vochtprobleem in huis hebt, dan kun je door de vochtspecialist een vochtmeting uit laten voeren. Tijdens de vochtmeting wordt er gekeken naar de algemene luchtvochtigheid in huis en de hoeveelheid vocht in de muur. In meerdere kamers van je woning kijken we naar de luchtvochtigheid. Als het percentage tussen de 40 en 60 procent ligt, dan is er weinig aan de hand. Is het percentage een stuk hoger dan 60 procent, dan is er zeker een vochtprobleem in de woning aanwezig.

We kijken ook naar het vochtgehalte in de muur. Hoeveel vocht mag er in de muur zitten? Het vochtgehalte dient tussen de 4 a 12 procent te zijn. Zijn de metingen uitgevoerd door de vochtspecialist, dan kan de oorzaak vrij snel achterhaald worden. In de meeste gevallen heb je te maken met doorslaand vocht, optrekkend vocht of teveel condensatievocht. Samen met jou kijken we naar een geschikte oplossing om het vochtprobleem te verhelpen.

Vraag een gratis vochtmeting aan!

De vochtbestrijding methodes van een vochtspecialist

Vochtproblemen in huis kunnen op meerdere manieren opgelost worden. Afhankelijk van het vochtprobleem uiteraard. Als er teveel condensatievocht in huis zit, dan kun je de luchtvochtigheid in huis al snel verlagen door beter te gaan ventileren. Zet je wat vaker een raam open tijdens het douchen of koken, dan blijft er veel minder condensatievocht in huis hangen. Heb je last van doorslaand vocht, dan kun je ervoor kiezen om de muren te laten injecteren of te impregneren. In sommige gevallen kun je ook kiezen voor het laten plaatsen van ventilatiestenen of muurelementen. Zou je last hebben van optrekkend vocht in de buitenmuur, dan kun je ervoor kiezen om de muren te laten onderkappen door een vochtspecialist. Onze voorkeur gaat zeker uit naar de muurelementen. Deze elementen zorgen bij elk vochtprobleem voor drogere muren en een verbetering van het woonklimaat.

SmartDry is de vochtspecialist die je zoekt!

Heb je last van een vochtprobleem in huis? Of zou je dat in elk geval zeker willen weten? Neem gerust contact op met SmartDry vochtbestrijding. We zijn inmiddels meer dan 35 jaar actief in het oplossen van allerlei soorten vochtproblemen in huis. Inmiddels hebben we de luchtvochtigheid verlaagd in duizenden woningen en zijn vele muren weer vochtvrij. We maken gebruik van de DryBricks die geplaatst worden in de buitenmuren van de woning. Deze elementen kunnen snel geplaatst worden en zijn 100 procent duurzaam. Je hebt nauwelijks onderhoud aan de DryBricks en zorgen ervoor dat de natte muur van binnenuit uitdroogt. Zou je meer willen weten over onze oplossing op het gebied van vochtbestrijding? Neem dan contact op met vochtspecialist SmartDry.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.