SmartDry® is al 35 jaar de
specialist in vochtbestrijding
100% Vochtvrij garantie
Wij lossen uw probleem op!
Duurzame oplossing: beter
voor je gezondheid en woning
Spouwmuur isolatie vocht
SmartDry is inmiddels meer dan 35 jaar dé specialist in vochtbestrijding. Heb je last van spouwmuurisolatie vocht? SmartDry lost jouw vochtprobleem op. Wij helpen u binnen heel Nederland. Vraag snel om een gratis vochtmeting of neem telefonisch contact met ons op.
Vocht in spouwmuur verhelpen
Het isoleren van de spouwmuur kent een aantal voordelen. Uiteraard gaat het vooral om economische voordelen, want je zal jouw energiefactuur snel en efficiënt verlagen. Een veelgenoemd nadeel is dan weer dat een goede spouwmuurisolatie vocht in het huis houdt. Gelukkig kan je een en ander doen om de vochtigheidsgraad te verlagen. De SmartDry DryBrick is een ideale manier om bij een bestaande spouwmuurisolatie vocht te verwijderen. Uiteraard zijn er ook andere mogelijkheden. Onze specialisten informeren jou graag.
Te hoge vochtigheidsgraad kan verschillende oorzaken hebben
Wanneer jouw woning te kampen heeft met een hoge vochtigheidsgraad heeft dat een aantal ernstige gevolgen voor zowel de gezondheid van de bewoners als voor de woning zelf. Daarom is het uiterst cruciaal om de oorzaak van het vochtprobleem aan te pakken. Belangrijk om te weten is dat de te hoge vochtigheidsgraad uiteenlopende oorzaken kan hebben. In de eerste plaats kan het gaan om een gebrekkige ventilatie waardoor condensatievocht in de woning blijft hangen. Daarnaast kan er sprake zijn van een lek of van een gebrekkige waterkering, waardoor vocht in de muren trekt en langzaam migreert. Denk tot slot aan problemen met de gevel. Zeker indien de spouw niet meer goed uitdroogt, kan er al eens een vochtprobleem ontstaan. Het opsporen van deze oorzaken is belangrijk om de vervolgacties te bepalen. Daarom laat je het maar beter over aan een specialist.
Aanpakken van een gebrekkige ventilatie
Om het vocht in de binnenomgeving aan te pakken, zal je vooral moeten inzetten op een betere ventilatie. Soms volstaat het om gewoon het raam wat vaker open te zetten en de woning lekker te verluchten. Maar in de winter is dat natuurlijk niet altijd even aangenaam. Daardoor investeer je toch maar beter in een ventilatiesysteem. Vooral indien jouw woning goed geïsoleerd is, is dat geen overbodige luxe.
Je hebt hierbij de keuze tussen verschillende ventilatiesystemen. In de eerste plaats zijn er de ventilatiesystemen met luchtroosters en ramen. Deze luchtroosters worden in de kozijnen aangebracht en stimuleren de luchtcirculatie in jouw woning. In de keuken en in de badkamer bevindt zich vervolgens een afvoer voor vervuilde lucht, in combinatie met zelfregelende ventilatieroosters. Hiernaast kan je opteren voor een mechanisch afzuigsysteem dat je met een standenschakelaar kan regelen. Het nadeel van zo’n mechanisch afzuigsysteem is echter dat er geen toevoer van verse lucht is, waardoor je nog steeds zelf een ventilatierooster moet aanbrengen.
Tot slot zijn er ventilatiesystemen met afzuig- en inblaasventielen. Het gaat om gebalanceerde systemen waarbij zowel de toevoer als de afvoer op elkaar worden afgestemd. Wat ons betreft is zo’n ventilatiesysteem de betere keuze omdat je hier een en ander automatiseert, net zoals ook onze SmartDry DryBricks dat op een natuurlijke manier doet.
Opsporen en behandelen van een lek
Indien een lek aan de basis van het vochtprobleem in huis ligt, is het van het grootste belang dat je het opspoort en dicht. Pas wanneer de oorzaak van het probleem is aangepakt, behandel je de muren. Hiervoor bestaan verschillende manieren, maar meestal zullen de muren moeten worden geïnjecteerd. Het injecteren van vochtige muren laat je altijd over aan een specialist.
Verbeteren van de waterkering
Indien het vooral gaat om opstijgend vocht, zal je een vochtwerende laag op de stenen moeten plaatsen. Deze vochtwerende laag of waterkering wordt op de eerste rij stenen geplaatst en zorgt ervoor dat het water niet in de woning kan binnendringen. Indien het om een vrij recente woning gaat, zal de woning waarschijnlijk wel al over een waterkering beschikken. In het andere geval is het plaatsen ervan aangeraden. Het nadeel? Het is heel prijzig en breekwerken dringen zich op. Bovendien moet je de gevel nadien opnieuw afwerken.
Aanpakken van vocht in spouwmuur
Blijkt vooral de spouwmuur last te hebben van ophopend vocht? Dan zal een ventilatiesysteem enkel de gevolgen maar niet de oorzaak van het probleem aanpakken. Bij het aanpakken van vocht in de spouwmuur moeten twee fasen worden onderscheiden. Enerzijds is er het curatief aspect, namelijk het verwijderen van het vocht in de spouwmuur. Anderzijds moet je ook een betere vochtafvoer toestaan. Vooral dat laatste is vaak problematisch, omdat het dat dan weer knauwt aan de isolerende eigenschappen van de spouwmuur. De SmartDry DryBrick is in dit geval een aanrader.
Vocht in spouwmuren behandelen met de SmartDry DryBrick
Wanneer het gaat om vocht in de spouwmuur is de SmartDry DryBrick de beste oplossing. Het gaat om een natuurlijke manier om vochtproblemen in de spouwmuur op te lossen en om damp van de muren te verwijderen. Hierbij wordt de SmartDry DryBrick in de buitenmuur geïnstalleerd, waar de natuurlijke luchtstroom ervoor zorgt dat er condensatie ontstaat in de luchtkamers van de SmartDry DryBrick. Diezelfde luchtstroom zorgt er vervolgens voor een koelend en transporterend effect, waarna de luchtdeeltjes naar buiten worden gezogen. Dit alles doet het zonder aan de isolerende eigenschappen van de muren te raken, in tegenstelling tot wat we van pakweg ventilatieroosters gewoon zijn.
Zowel curatief als preventief vocht verwijderen uit spouwmuren
Het grote voordeel van de SmartDry DryBrick is dat het niet alleen de vochtdoorslag in de spouwmuur voorkomt, maar ook bestaande vochtproblemen verhelpt. Het reeds aanwezig vocht zal langzaamaan condenseren en uit de muur verdwijnen. Elke SmartDry DryBrick kan daarbij 266 kubieke centimeter vocht afvoeren in een periode van 24 uur. Hoe snel resultaten merkbaar zullen zijn, is dan ook afhankelijk van een aantal factoren. Onder andere het aantal SmartDry DryBricks, de hoeveelheid vocht in de muren en de weersomstandigheden zullen de resultaten beïnvloeden. De praktijk leert ons echter dat de eerste resultaten na een periode van enkele maanden al duidelijk merkbaar zijn. Na ongeveer zes maanden zouden de muren droog moeten zijn.
Plaatsing van de SmartDry DryBrick
Tot slot is het plaatsen van de SmartDry DryBrick veel minder ingrijpend dan het aanbrengen van een waterkering. De installatie duurt gemiddeld één dag. Omdat de elementen in verschillende standaardkleuren verkrijgbaar zijn, sluiten ze aan bij elke gevel. Ze zijn ideaal voor spouwmuren, maar je kan ze ook gebruiken om vochtproblemen op te lossen in bakstenen muren, historische (stenen) muren of gepleisterde muren. Tevens is dit ook een ideale oplossing om optrekkend vocht in een oud huis te voorkomen.
Ook voor jou een oplossing?
Dat pluizen onze specialisten graag voor jou uit. Tijdens een gratis en vrijblijvend huisbezoek waarbij ze verschillende metingen uitvoeren, gaan ze de geschiktheid van de SmartDry DryBrick voor jou na. Maak een vrijblijvende afspraak opdat we samen mogen bouwen aan een gezondere vochtigheidsgraad.
Waarom kiest u voor vochtbestrijding van SmartDry?
- Al meer dan 35 jaar specialist in vochtbestrijding
SmartDry heeft inmiddels bij meer dan 30.000 gebouwen het vochtprobleem opgelost. - SmartDry biedt een milieuvriendelijke vochtoplossing
Onze natuurlijke vochtoplossingen hangen alleen af van de natuurlijke luchtstroom. - Binnen één dag worden de DryBricks geïnstalleerd
Na voltooiing van de installatie begint het vochtverwijderingssysteem meteen te werken. - Geen schimmel meer in uw woning dankzij SmartDry
Alle vocht- en schimmelproblemen in uw huis worden opgelost dankzij onze DryBricks.
Plan direct een gratis vochtmeting
Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.