Vochtbestrijding blog → Een schimmelgeur verwijderen in huis

Schimmelgeur verwijderen in huis
Schimmelgeur verwijderen in huis

Schimmelgeur verwijderen in huis

Heerst er een muffe schimmelgeur in je woning? Waarschijnlijk is de luchtvochtigheid in huis aan de hoge kant en heb je last van een vochtprobleem. Het kan ook zijn dat er schimmel op de muren groeit. Een vochtprobleem is vaak de hoofdoorzaak van een schimmelgeur in huis. Wil je graag de schimmelgeur verwijderen en ervoor zorgen dat deze nooit meer terugkomt? In dit artikel geven we je wat meer uitleg over het voorkomen van vochtproblemen en een muffe geur in huis.

Hoe ontstaat er een schimmelgeur in huis?

In de meeste gevallen wordt een schimmelgeur veroorzaakt door een vochtprobleem. Vaak is het erg vochtig in huis en dit zorgt ervoor dat er schimmels op de muren gaan groeien. In sommige gevallen gaan de schimmels ook in de meubels, gordijnen en de vloerbedekking zitten. Soms kan het helpen om beter te ventileren, alleen als je structureel last hebt van vochtige muren of een hoge luchtvochtigheid moet er een vochtspecialist ingeschakeld worden.

Vraag een gratis vochtmeting aan!

Welke vochtproblemen zorgen voor een schimmelgeur?

De meest voorkomende vochtproblemen in huis zijn optrekkend vocht, doorslaand vocht en condensatievocht. Soms kan een lekkage ook zorgen voor een schimmelgeur in de woning. Wanneer deze vochtproblemen niet worden opgelost, dan kun je de schimmelgeur verwijderen, maar deze zal altijd weer terug blijven komen. Hoe kun je de exacte oorzaak achterhalen en op laten lossen? Dat kan door een vochtbestrijder in te schakelen of door een vakkundige vochtmeting uit te laten voeren. Wanneer er een vochtmeting wordt gedaan kan de exacte oorzaak snel achterhaald worden.

Wat kun je zelf doen om de schimmelgeur te verwijderen?

Beter ventileren zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid in huis omlaag gaat. Zeker in de ruimtes van het huis waarin veel condensatievocht ontstaat is ventileren erg belangrijk. Zet daarom regelmatig een raampje open om de ruimte goed te laten luchten. Een lagere of gezonde luchtvochtigheid in huis zorgt ervoor dat er minder snel schimmel op de muur gaat groeien. Het is ook goed om de was buiten te laten drogen, droog de muren en de douchekabine na het douchen. Tijdens het koken is het ook goed om deksels op de pannen te leggen en de afzuigkap aan te zetten. Wanneer dit niet voldoende is, dan is het goed om een vochtbestrijding specialist te contacteren voor een gratis vochtmeting.

Hoe wordt het vochtprobleem opgelost?

Voorkomen is uiteraard beter dan genezen, wanneer het vochtprobleem definitief wordt opgelost zul je geen last meer hebben van een schimmelgeur. Bij SmartDry maken we gebruik van de zogenaamde DryBricks. Dat zijn gepatenteerde muurelementen of ventilatiestenen die de muren van binnenuit opdrogen. Schimmel kan niet goed groeien op een droge muur, dus kan er geen schimmelgeur in huis meer ontstaan. Kies je alleen voor het verwijderen van de schimmelgeur? Dan zul je zien dat deze muffe lucht in huis na een tijdje weer terugkomt. Kies daarom voor een definitieve oplossing, namelijk de oplossing van SmartDry.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.