Vochtige muren in huis?

SmartDry is inmiddels meer dan 35 jaar dé specialist in het oplossen allerlei soorten vochtproblemen. Heb je last van vochtige muren in de woning? Laat het dan oplossen door SmartDry. Wij helpen u binnen heel Nederland. Vraag snel om een gratis vochtmeting of neem telefonisch contact met ons op.

SmartDry Uniek Verkooppunt

SmartDry is al 35 jaar de
specialist in vochtoplossingen

SmartDry Uniek Verkooppunt

100% Vochtvrij garantie
Wij lossen uw probleem op!

SmartDry Uniek Verkooppunt

Duurzame oplossing: beter
voor je gezondheid en woning

Vochtige muren

Iedereen kan ermee te maken krijgen: vochtproblemen. Het ene huis is er meer vatbaar voor dan het andere huis, maar soms ontkomt u er gewoon niet aan. Veel mensen denken dat vochtproblemen niet zo erg zijn, maar dat is een misvatting. Vochtproblemen kunnen wel degelijk schade aanrichten. Niet alleen aan uw huis, maar ook aan uw gezondheid en het kan de geur van uw huis minder aangenaam maken. Reden genoeg om de vochtproblemen zo spoedig mogelijk aan te maken. Bij vochtproblemen is het niet alleen van belang om het probleem op te lossen. Maar het is ook van belang om de wortel van het probleem aan te pakken. Mocht u de wortel niet aanpakken, dan verdwijnen de vochtproblemen weliswaar, maar dan kan het probleem zich binnen no-time weer aanbieden. En dan begint het weer van voor af aan. Dat wilt u natuurlijk voorkomen. Zorg er dan ook altijd voor dat u snel hulp zoekt. Hoe sneller het probleem wordt ontdekt, hoe minder gedoe en hoe lager de kosten.

Vochtige muren: verschillende soorten vocht

Er kunnen verschillende soorten problemen ten grondslag liggen aan muren die vochtig zijn. Maar er zijn ook verschillende vormen van vocht. Het is belangrijk om deze vormen te onderscheiden, omdat elk vochtprobleem over het algemeen een andere aanpak vereist. Een veelgehoord vochtprobleem, is het probleem van optrekkend vocht. Dit vindt over het algemeen alleen plaats op het grondniveau van uw woning. Zeker oudere huizen met een slechte grondfundering zijn hier vatbaar voor. Dit komt omdat deze huizen niet voorzien zijn van een vochtkering, waardoor het vocht veel gemakkelijker kan optrekken. Er zijn twee veelgebruikte methodes om dit op te lossen. Enerzijds kunnen de muren geïnjecteerd worden met een gel. Deze methode is effectief, maar er zitten wel wat haken en ogen aan. Ten eerste kan de gel giftig zijn. Giftigheid in huis wilt u natuurlijk voorkomen. Het tweede nadeel is dat deze methode niet kan worden uitgevoerd zonder gaten in uw muur te boren. Als u uw muren liever gatenvrij houdt, is dit dus niet de beste oplossing.

Een andere methode is om het fundament aan te pakken en een vochtkering te plaatsen. Dit is echter een zeer uitgebreide handeling. Dit kost veel geld aan materiaal en bovendien gaan er veel arbeidskosten inzitten. Hoewel de methode effectief is en het probleem bij de wortels aanpakt, is dit niet de meest goedkope en praktische oplossing. Gelukkig is er ook nog een goedkope oplossing: de DryBrick, maar daarover straks meer.

Condensatievocht

Naast optrekkend vocht, kunnen er in uw huis nog veel meer vochtproblemen ontstaan. Zo kan het namelijk ook zijn dat u last hebt van condensatievocht. Anders dan bij optrekkend vocht, kan dit ook op andere verdiepingen in uw huis ontstaan. Condensatievocht ontstaat in het algemeen op vochtige locaties, zoals in de keuken of in de badkamer. Wanneer u een goede ventilatie heeft, is het vaak geen probleem en ontstaat het niet. Maar zonder een goede ventilatie is de kans groot dat er vochtige plekken ontstaan. Dit komt omdat de waterdamp dan niet kan verdwijnen. Dit resulteert erin dat er vochtige plekken in die specifieke kamers ontstaan. Een nieuw ventilatiesysteem kan dit probleem verhelpen. Ook hierbij is het van belang om het probleem bij de wortels aan te pakken. Maar er kan ook een andere oorzaak zijn. Zo is er soms sprake van een lekkage. Wanneer u een professional inschakelt, kan deze er vrij snel achter komen wat de oorzaak van het condensatievocht is. Deze kan dan ook gepaste maatregelen nemen.

Vochtige muren door het bouwen

Het is een misvatting dat vochtproblemen alleen kunnen ontstaan in oude huizen. Of huizen die niet goed onderhouden worden en waar er bijvoorbeeld sprake is van een slechte ventilatie. Ook tijdens het bouwen kan er namelijk vocht ontstaan. Door specialisten wordt dit type vocht ook wel bouwvocht genoemd. Het kan dus voorkomen bij nieuw gebouwde huizen. Maar ook huizen die bijvoorbeeld gerenoveerd zijn. De reden hiervoor is dat het bij de bouw over het algemeen noodzakelijk is om veel water te gebruiken. Vaak wordt dit niet gezien door een leek. Maar onbewust kan het in de komende jaren dan wel schade aan uw woning aanrichten. En dat zou natuurlijk tragisch zijn, want zeker bij een net nieuwe woning, of een renovatie, wilt u natuurlijk niet dat er na een aantal jaar alweer problemen om de hoek komen kijken. Mocht u na een bouw denken dat er sprake is van bouwvocht, dan is het verstandig om een specialist in te schakelen.

DryBrick

Een goede oplossing voor veel van deze vochtproblemen is DryBrick. DryBrick is bijvoorbeeld een goede methode om optrekkend vocht weg te werken, zonder schade aan de woning aan te richten. Met DryBrick kan uw huis op een natuurlijke manier worden gedroogd. Het is zeer effectief. Het lost niet alleen uw probleem op, maar het pakt het probleem aan bij de wortels. De kans is dan ook groot dat na het gebruik van DryBrick uw huis geheel vochtvrij is. DryBrick is hedendaags één van de meest innovatieve methodes om uw huis vochtvrij te maken.

Wat te doen bij vochtige muren?

Bij alle bovengenoemde vochtproblemen staan wij u graag ter dienst. We hebben meer dan 35 jaar ervaring met betrekking tot het oplossen van vochtproblemen. Geen probleem is voor ons dan ook te groot. Het voordeel is dat wij een gratis vochtmeting aanbieden. We komen graag bij u langs om zo’n vochtmeting uit te voeren. Na de vochtmeting weet u dan ook precies waar u aan toe bent. Wij kunnen aangeven waar het vocht zit en ook de beste manier om het vocht aan te pakken. Mocht u dan interesse hebben in onze diensten, dan kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen. Zo weet u dan gelijk weer u financieel aan toe bent. Ook voor andere informatie en adviezen kunt u natuurlijk contact met ons opnemen. Een van onze specialisten staat u graag ter woord. Samen zorgen wij ervoor dat uw huis weer vochtvrij is. Dan kunt u weer heerlijk ademen en heerst er een aangename lucht in uw woning. Dat heeft natuurlijk zeer veel waarde.

Waarom kiest u voor vochtbestrijding van SmartDry?

 1. Al meer dan 35 jaar specialist in vochtbestrijding
  SmartDry heeft inmiddels bij meer dan 30.000 gebouwen het vochtprobleem opgelost.
 2. SmartDry biedt een milieuvriendelijke vochtoplossing
  Onze natuurlijke vochtoplossingen hangen alleen af van de natuurlijke luchtstroom.
 3. Binnen één dag worden de DryBricks geïnstalleerd
  Na voltooiing van de installatie begint het vochtverwijderingssysteem meteen te werken.
 4. Geen schimmel meer in uw woning dankzij SmartDry
  Alle vocht- en schimmelproblemen in uw huis worden opgelost dankzij onze DryBricks.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.