Vochtige muren
SmartDry Uniek Verkooppunt

SmartDry® is al 35 jaar de
specialist in vochtbestrijding

SmartDry Uniek Verkooppunt

100% Vochtvrij garantie
Wij lossen uw probleem op!

SmartDry Uniek Verkooppunt

Duurzame oplossing: beter
voor je gezondheid en woning

Vochtige muren in huis

SmartDry is inmiddels meer dan 35 jaar dé specialist in vochtbestrijding. Heeft u last van vochtige muren of vochtplekken op de muren van de woning? Laat het dan oplossen door SmartDry. Wij halen het vocht uit uw muur binnen heel Nederland. Vraag snel om een gratis vochtmeting of neem telefonisch contact met ons op.

Vochtige muren in uw woning?

Iedereen kan ermee te maken krijgen: vochtproblemen. Het ene huis is er meer vatbaar voor dan het andere huis, maar soms ontkomt u er gewoon niet aan. Veel mensen denken dat vochtplekken op de muur niet zo erg zijn, maar dat is een misvatting. Vochtproblemen kunnen wel degelijk schade aanrichten. Niet alleen aan uw huis, maar ook aan uw gezondheid en het kan de geur van uw huis minder aangenaam maken. Reden genoeg om de vochtproblemen zo spoedig mogelijk aan te maken.

Bij vochtige muren is het niet alleen van belang om het zichtbare gevolg (zoals witte uitslag op de buitenmuur) van het vochtprobleem op te pakken. Maar het is vooral van belang om de wortel van het probleem aan te pakken. Mocht u de wortel niet aanpakken, dan verdwijnen de vochtplekken weliswaar, maar dan kan het probleem zich binnen no-time weer aanbieden. En dan heeft u zo weer last van vochtige muren in huis. Dat wilt u natuurlijk voorkomen. Zorg er dan ook altijd voor dat u snel hulp zoekt. Hoe sneller het probleem wordt ontdekt, hoe minder gedoe en hoe lager de kosten voor het bestrijden van vocht.

Optrekkend vocht in de muur
Optrekkend vocht in de muur
Vochtige muren door optrekkend vocht
Vochtige muren door optrekkend vocht

Vochtige muren: verschillende soorten vocht

Er kunnen verschillende soorten problemen ten grondslag liggen aan muren die vochtig zijn. Maar er zijn ook verschillende vormen van vocht. Het is belangrijk om deze vormen te onderscheiden, omdat elk vochtprobleem over het algemeen een andere aanpak vereist. Een veelgehoord vochtprobleem, is het probleem van optrekkend vocht. Dit vindt over het algemeen alleen plaats op het grondniveau van uw woning. Zeker oudere huizen met een slechte grondfundering zijn hier vatbaar voor. Dit komt omdat deze huizen niet voorzien zijn van een vochtkering, waardoor het vocht veel gemakkelijker kan optrekken. Hierdoor krijgt u snel last van vochtige muren in huis. Er zijn twee veelgebruikte methodes om dit op te lossen. Enerzijds kunnen de muren geïnjecteerd worden met een gel. Deze methode is effectief, maar er zitten wel wat haken en ogen aan. Ten eerste kan de gel giftig zijn. Giftigheid in huis wilt u natuurlijk voorkomen. Het tweede nadeel is dat deze methode niet kan worden uitgevoerd zonder gaten in uw muur te boren. Als u liever geen gaten in de muur wilt (laten) boren, is dit dus niet de beste oplossing.

Een andere methode is om het fundament aan te pakken en een vochtkering te plaatsen. Dit is echter een zeer uitgebreide handeling om het vocht uit de muren te halen. Dit kost veel geld aan materiaal en bovendien gaan er veel arbeidskosten inzitten. Hoewel deze vochtbestrijding methode effectief is en het probleem met de vochtige binnenmuren bij de wortels aanpakt, is dit niet de meest goedkope en praktische oplossing. Gelukkig is er ook nog een goedkope oplossing om vochtplekken in de muur op te lossen: de DryBrick, maar daarover straks meer.

Vochtplekken op de muur door condensatievocht

Naast optrekkend vocht, kunnen er in uw huis nog veel meer vochtproblemen ontstaan. Zo kan het namelijk ook zijn dat u last hebt van condensatievocht. Anders dan bij optrekkend vocht, kan dit ook op andere verdiepingen in uw huis ontstaan. Condensatievocht ontstaat in het algemeen op vochtige locaties, zoals in de keuken of in de badkamer. Wanneer u een goede ventilatie heeft, is het vaak geen probleem en ontstaan er geen vochtige muren. Maar zonder een goede ventilatie is de kans groot dat er vochtige plekken op de muur ontstaan. Dit komt omdat de waterdamp dan niet kan verdwijnen. Dit resulteert erin dat er vochtige plekken in die specifieke kamers ontstaan. Een nieuw ventilatiesysteem kan vochtige plekken op de muur voorkomen. Ook hierbij is het van belang om het probleem bij de wortels aan te pakken. Maar er kan ook een andere oorzaak zijn. Zo is er soms sprake van een lekkage. Wanneer u een professionele vochtbestrijder inschakelt, kan deze er vrij snel achter komen wat de oorzaak van het condensatievocht is. Deze kan dan ook gepaste maatregelen nemen.

Bouwvocht: Oorzaak van vochtige muren?

Het is een misvatting dat vochtproblemen alleen kunnen ontstaan in oude huizen. Of huizen die niet goed onderhouden worden en waar er bijvoorbeeld sprake is van een slechte ventilatie. Ook tijdens het bouwen kan er namelijk vocht ontstaan. Door specialisten wordt dit type vocht ook wel bouwvocht genoemd. Vochtige muren kunnen dus zeker ontstaan bij nieuw gebouwde huizen. Maar ook huizen die bijvoorbeeld gerenoveerd zijn. De reden hiervoor is dat het bij de bouw over het algemeen noodzakelijk is om veel water te gebruiken. Vaak wordt dit niet gezien door een leek. Maar onbewust kan het in de komende jaren dan wel vochtschade aan uw woning aanrichten. En dat zou natuurlijk tragisch zijn, want zeker bij een net nieuwe woning, of een renovatie, wilt u natuurlijk niet dat er na een aantal jaar alweer vochtproblemen om de hoek komen kijken. Mocht u na een bouw denken dat er sprake is van bouwvocht, dan is het verstandig om een specialist in te schakelen. Deze pakt de vochtplekken op de muur op professionele wijze op.

DryBricks - Oplossing voor vochtige muren
DryBricks - Oplossing voor vochtige muren
Geen vochtige muren dankzij de DryBricks
Geen vochtige muren dankzij de DryBricks

DryBrick

Een goede oplossing voor vochtige muren en andere vochtproblemen in de muur is de DryBrick van SmartDry. DryBricks zijn een goede methode om optrekkend vocht weg te werken, zonder schade aan de woning aan te richten. Met de DryBrick kunnen we de vochtige muren behandelen. Het is zeer effectief. Het lost niet alleen uw probleem op, maar het pakt het probleem aan bij de wortels. De kans is dan ook groot dat na het gebruik van DryBrick uw huis geheel vochtvrij is. DryBrick is hedendaags één van de meest innovatieve methodes om de muren in huis vochtvrij te maken.

Wat te doen bij vochtige muren?

Bij alle bovengenoemde vochtproblemen staan wij u graag ter dienst. We hebben meer dan 35 jaar ervaring in vochtbestrijding en het oplossen van vochtproblemen. Geen probleem is voor ons dan ook te groot. Het voordeel is dat wij een gratis bij u het vocht in de muur meten. We komen graag bij u langs om zo’n vochtmeting uit te voeren. Na de vochtmeting weet u dan ook precies waar u aan toe bent. Wij kunnen aangeven waar het vocht zit, hoe de luchtvochtigheid in de woning is en ook de beste manier om het vocht aan te pakken. Mocht u interesse hebben in onze diensten, neem dan contact met ons op door ons te bellen of gebruik te maken van het webformulier. Vooral voor het effectief behandelen van vocht in de muur. Zo weet u dan gelijk waar u financieel aan toe bent. Ook voor andere informatie en adviezen kunt u natuurlijk contact met ons opnemen. Een van onze vochtexperts staat u graag ter woord. Samen zorgen wij ervoor dat er geen zwarte schimmel op de muur meer groeit. Dan kunt u weer heerlijk ademen en heerst er een aangename lucht in uw woning. Geen vochtige muren meer!

Waarom kiest u voor vochtbestrijding van SmartDry?

 1. Al meer dan 35 jaar specialist in vochtbestrijding
  SmartDry heeft inmiddels bij meer dan 30.000 gebouwen het vochtprobleem opgelost.
 2. SmartDry biedt een milieuvriendelijke vochtoplossing
  Onze natuurlijke vochtoplossingen hangen alleen af van de natuurlijke luchtstroom.
 3. Binnen één dag worden de DryBricks geïnstalleerd
  Na voltooiing van de installatie begint het vochtverwijderingssysteem meteen te werken.
 4. Geen schimmel meer in uw woning dankzij SmartDry
  Alle vocht- en schimmelproblemen in uw huis worden opgelost dankzij onze DryBricks.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.