Vochtproblemen in de vloer?

SmartDry is inmiddels meer dan 35 jaar dé specialist in het oplossen van vochtproblemen in vloeren. Heeft u een vochtprobleem bij u thuis in de vloer? Laat het dan oplossen door SmartDry. Wij staan voor u klaar in heel Nederland. Vraag snel een gratis vochtmeting aan of neem telefonisch contact met ons op.

SmartDry Uniek Verkooppunt

SmartDry is al 35 jaar de
specialist in vochtoplossingen

SmartDry Uniek Verkooppunt

100% Vochtvrij garantie
Wij lossen uw probleem op!

SmartDry Uniek Verkooppunt

Duurzame oplossing: beter
voor je gezondheid en woning

Last van een vochtige vloer

Kenmerken van een vochtige vloer: Wanneer u een vochtige begane grondvloer heeft kan het voorkomen dat laminaat begint te bollen of tapijt vochtig en klam aanvoelt. Grote kans dat een vochtige vloer de oorzaak ervan is. Het is vocht dat van onder de woning naar boven kruipt en zich in de vloer ophoopt.

Oorzaken van vochtige vloeren

  • Optrekkend vocht via de funderingsmuren
  • Hoog grondwaterpeil
  • Vochtige kelder en/of kruipruimtes
  • Een gebrek aan ventilatie
  • Lekkage van buizen en leidingen

Wat is optrekkend vocht?

Optrekkend vocht is de term die wordt gebruikt wanneer vocht via de fundering opgenomen wordt vanuit grond of regenwater. Optrekkend vocht wordt normaal gesproken tegengehouden door een waterkerende laag tussen de woning en fundering maar als deze niet goed functioneert of zelfs ontbreekt kan het vocht optrekken naar uw begane grondvloer en muren.

Hoog grondwaterpeil

In lager gelegen gebieden komt het vaak voor dat het grondwaterpeil hoog staat. Dit heeft een negatieve invloed op de vochtigheid in uw kruipruimte en/of kelder, wat weer tot condensatie problemen leidt. Ook is de fundering extra gevoelig voor optrekkend vocht.

Vochtproblemen in de vloer

Een vochtige kelder

Vaak zijn kelders de oorzaak van het bevochtigen van vloeren. De kelder is sowieso al de meest vochtige ruimte in uw huis, omdat het onder het maaiveld is gebouwd. Hierbij komt nog eens dat er vaak gebrekkige ventilatie aanwezig is waardoor het vocht nauwelijks weg kan. Wanneer de kelder ook nog eens in het grondwater ligt kan dit voor indringend vocht (vocht dat via de wanden de kelder intrekt) zorgen. Vervolgens condenseert het in de kelder en trekt het langzaam de vloer in.

Vochtige kruipruimtes

De kruipruimtes zorgen ervoor dat vloeren van woningen niet direct op de grond worden gebouwd en hierdoor minder last van vocht hebben. Kruipruimtes kunnen het overtollige vocht kwijt dankzij de (beperkte) ventilatie die ontstaat door de ventilatieroosters. Helaas komt het vaak voor dat bij vochtige periodes of verstopte ventilatieroosters kruipruimtes alsnog te vochtig worden, dit vocht trekt vervolgens de vloer in.

Lekkage

Een andere oorzaak kan zijn dat een leiding of afvoerbuis is gesprongen. Kleine scheurtjes zijn al voldoende om een ruime hoeveelheid aan vocht te produceren waardoor vloeroppervlakten kunnen vollopen met vocht.

Oplossingen vochtige kelder

Doordat er verschillende oorzaken van uw vochtprobleem kunnen zijn raden wij het aan om een vochtexpert zoals bijvoorbeeld SmartDry langs te laten komen. Door de juiste diagnose te stellen voorkomt u ook om onnodig op kosten gejaagd te worden.

SmartDry DryBrick

De speciaal ontwikkelde Drybricks zorgen ervoor dat uw huis op een natuurlijke wijze word geventileerd. Hierdoor kunnen wij zorgen voor een continue afvoer van elk soort vocht waardoor muren en funderingen op een natuurlijke wijze kunnen drogen. Meestal is dit een snelle en zeer effectieve oplossing tegen een vochtige vloer.

Vochtmeting?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.