Vochtproblemen in de vloer
SmartDry Uniek Verkooppunt

SmartDry® is al 35 jaar de
specialist in vochtbestrijding

SmartDry Uniek Verkooppunt

100% Vochtvrij garantie
Wij lossen uw probleem op!

SmartDry Uniek Verkooppunt

Duurzame oplossing: beter
voor je gezondheid en woning

Vochtproblemen in de vloer

SmartDry is inmiddels meer dan 35 jaar dé specialist in het oplossen van vochtproblemen in vloeren. Heeft u een vochtprobleem bij u thuis in de vloer? Laat het dan oplossen door SmartDry. Wij staan voor u klaar in heel Nederland. Vraag snel een gratis vochtmeting aan of neem telefonisch contact met ons op.

Vochtproblemen in de vloer

De vloeren in uw woning zijn een belangrijk element. De vloeren bedekt u met een vloerbedekking en geven uw interieur de nodige uitstraling. Vochtproblemen in de vloer kunt u er dan niet bij gebruiken. Vocht in de vloer is namelijk funest voor uw mooie en vaak dure vloerbedekking. Daarnaast zult u met vocht in de vloeren ook last krijgen van koude vloeren en is uw woning moeilijk te verwarmen. Helemaal als u al wat ouder bent, kan dit vervelende klachten opleveren met de gewrichten. Met het oplossen van vocht in de vloeren kunt u uw leefklimaat in huis weer aangenaam maken en kan het u zelfs geld opleveren, doordat u minder hoeft te stoken.

Wat zijn de oorzaken van een vochtige vloer?

Een vochtige vloer kan diverse oorzaken hebben. Het is daarom niet gemakkelijk om de daadwerkelijk oorzaak te vinden. Schakelt u daarom SmartDry in. Met inmiddels meer dan 35 jaar ervaring kunnen wij uw vochtprobleem in de vloer traceren en u de oplossing aanbieden. Wat zijn de meest voorkomende oorzaken van vochtproblemen in de vloeren?

Optrekkend vocht

Veel woningen die problemen hebben met vocht in de vloeren hebben last van optrekkend vocht. Het gaat hierbij om grondvocht dat via de onderzijde van de muren, via de fundering of via de kelder of kruipruimte omhoog trekt. In nieuwere woningen is meestal een waterkering aanwezig dat voorkomt dat het vocht in uw vloer kan trekken. Heeft u een oudere woning van voor de jaren 70? dan is er een grote kans dat een dergelijke waterkering niet aanwezig is. In dit geval kan het vocht dan in uw vloeren trekken en bij ernstig optrekkend vocht kan het vocht zelfs via de muren naar de verdiepingsvloeren trekken.

Een vochtige kelder en kruipruimte

Een vochtprobleem in de vloer betreft vaak de vloer van de begane grond. Deze vloer loopt meer risico, omdat hieronder een kelder en kruipruimte aanwezig is. Kelders en kruipruimte kunnen door allerlei oorzaken vochtig zijn. Omdat er veel leidingen door deze ruimtes lopen kan er een lekkage aan een leiding zijn, maar ook grondvocht wat door poreuze kelder- en kruipruimtemuren trekt. Een zeer veelvoorkomend probleem in vochtige kelders en kruipruimtes is condensatie. Zowel de kelder als de kruipruimte liggen onder het grondniveau en zijn daardoor lastig te ventileren. In een niet geventileerde ruimte kan het vocht niet weg en er komt geen frisse lucht binnen. Dit is de oorzaak van het ontstaan van condensatie. Bij ernstige condensatie zullen ook de plafonds van de kelder en de kruipruimte vochtig worden en laat dit nu juist de vloer van de begane grond zijn. Het kan daarom nooit kwaad om uw vochtige kelder en kruipruimte extra aandacht te geven. Goede ventilatie in deze ruimtes kan al heel veel doen om vochtproblemen te voorkomen.

Vochtproblemen in de vloer door lekkage

Door de vloeren in uw huis lopen veel waterleidingen. Esthetisch is het natuurlijk heel fraai als al uw leidingen netjes in de vloeren en muren zijn weggewerkt. Maar bij lekkage aan de leidingen, kan dit een probleem vormen. En dan hoeft het niet eens om een breuk in de leiding te gaan. Een klein haarscheurtje is al voldoende om heel geleidelijk vocht in de vloeren te krijgen. Grote kans dat u in eerste instantie niets doorheeft. Maar na verloop van tijd zal de vloer verzadigd zijn en zal ook uw vloerbedekking aangetast raken. Voor het opsporen van een lekkage in de vloer zult u een expert moeten inschakelen. Zij kunnen met de juiste apparatuur de lekkage opsporen om vervolgens de lek te dichten.

Een hoog grondwaterpeil

De plek waar uw woning staat kan de oorzaak zijn van vocht in uw vloeren. Dit gaat dan vooral om woningen die in een gebied staan met een hoog grondwaterpeil. Hoewel dit een externe oorzaak is dat u nagenoeg niet kunt vermijden, is het belangrijk om maatregelen te treffen, om te voorkomen dat een hoog grondwaterpeil de oorzaak is van uw vochtige vloeren. Of u in een gebied woont met een hoog grondwaterpeil kunt u vaak al zien aan de grond in uw tuin. Als uw tuin erg vochtig is en er blijven regelmatig grote plassen in uw tuin staan, dan heeft u vermoedelijk last van een te hoog grondwaterpeil. Het grondwater kan dan niet meer de grond intrekken en kan uw vloeren intrekken. Vooral uw kelder en kruipruimte zijn hier uitermate gevoelig voor, alsmede een gevoelige fundering.

Vochtproblemen in de vloer

Gevolgen van vochtproblemen in de vloer

Vocht in de vloeren, ook al is het alleen maar in de vloeren op de begane grond, kunnen grote gevolgen hebben voor het leefklimaat in uw gehele woning. Als een vloer verzadigd is met vocht, zal het vocht een weg zoeken naar de muren en kan vocht vanuit de vloer ook uw muren aantasten. Fatsoenlijk op blote voeten in uw huis lopen is er niet meer bij. De vloeren voelen koud en kil aan en dit zeer onprettig. U blijft maar stoken, maar u zult zien dat dit geen oplossing is. U betaalt ondertussen wel enorme stookkosten. De kosten lopen nog verder op, want als vocht in uw vloer uw vloerbedekking aantast, dan moet u nieuwe vloerbedekking aanschaffen. Verder loopt u kans dat er schimmel in huis op de vloeren en de muren ontstaat. Schimmel is zeer schadelijk voor zowel de woning als uw gezondheid. In het geval van schimmels is een spoedige oplossing daarom noodzakelijk.

Voorkom vochtige vloeren met de SmartDry DryBrick

Bij vrijwel alle vochtproblemen en de gevolgen daarvan, speelt een goede ventilatie een belangrijke rol. Bij een goed geventileerde woning kunt u vocht naar buiten afvoeren en wordt ongezonde lucht vervangen door frisse lucht. Dit is dan ook de oplossing die SmartDry biedt. Onze DryBrick-methode is de oplossing voor vocht in uw vloeren, zonder dat er een grote verbouwing georganiseerd hoeft te worden en zonder gebruik van chemische middelen. Sterker nog, wij garanderen u met DryBricks de meest duurzame en milieuvriendelijke oplossing voor uw vochtproblemen. DryBricks worden in de buitenmuren aangebracht, zodat binnenshuis uw muren niet beschadigd zullen worden. Het unieke ontwerp van de DryBrick zorgt ervoor dat uw woning goed geventileerd wordt. Onze DryBricks laten uw vloeren en muren goed uitdrogen en zorgen er vervolgens voor dat uw vloeren en muren voorgoed droog blijven.

Waarom kiest u voor vochtbestrijding van SmartDry?

 1. Al meer dan 35 jaar specialist in vochtbestrijding
  SmartDry heeft inmiddels bij meer dan 30.000 gebouwen het vochtprobleem opgelost.
 2. SmartDry biedt een milieuvriendelijke vochtoplossing
  Onze natuurlijke vochtoplossingen hangen alleen af van de natuurlijke luchtstroom.
 3. Binnen één dag worden de DryBricks geïnstalleerd
  Na voltooiing van de installatie begint het vochtverwijderingssysteem meteen te werken.
 4. Geen schimmel meer in uw woning dankzij SmartDry
  Alle vocht- en schimmelproblemen in uw huis worden opgelost dankzij onze DryBricks.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.