De DryBrick® oplossing

Stijgend & doordringend vocht

Algemene Informatie

Natuurlijke oplossing

Volledig natuurlijke oplossing

De DryBrick® van SmartDry® is een innovatieve en gepatenteerde oplossing voor vochtprobleem bestrijding, die in tegenstelling tot andere producten op de markt op een volledig natuurlijke manier damp van muren verwijdert.

DryBricks® worden geïnstalleerd in buitenmuren en maken gebruik van elementaire fysica om vocht voorgoed te verwijderen en het binnenklimaat van uw huis te verbeteren.

Elke DryBrick® kan 266 kubieke centimeter water per 24 uur verwijderen zonder dat er externe energie nodig is. Dit maakt ze de meest duurzame en efficiënte behandeling voor vochtproblemen die er is, en omdat ze een leven lang mee gaan, ook de meest kosteneffectieve oplossing.

In tegenstelling tot andere oplossingen, gebruiken SmartDry® DryBricks® geen schadelijke chemicaliën.

Lucht is het actieve onderdeel in de DryBrick®. Zodra de gepatenteerde DryBricks® op hun plaats zitten, veroorzaakt de wind die om uw huis circuleert een natuurlijke luchtstroom door hun elementen. Deze luchtstroom koelt de elementen naar binnen en omdat vocht altijd wordt aangetrokken door koudere plaatsen, verzamelt het zich en condenseert het in de luchtkamers van de DryBricks®. Dit resulteert in dat vocht uit de omringende wand of holte wordt getrokken en overgebracht naar de holte binnen het element. Dezelfde luchtstroom zorgt voor een koelend effect en transporteert het gecondenseerde vocht naar buiten.

Door gebruik te maken van de natuurlijke principes van ventilatie en verdamping, is het mogelijk om zelfs de meest verzadigde muren uit te drogen.

Of u nu stijgende of doordringend vocht problemen ervaart, DryBricks® verwijderen gegarandeerd uw vochtprobleem

 • Trekt vocht van de wanden en voert deze naar buiten af
 • Benut de natuurlijke luchtstroom rond de muur, dus vereist geen energiebron
 • Verbetert de isolerende eigenschappen van uw muren
Uitleg / werking DryBrick®
 • Droogt muren in 6 maanden uit, houdt ze droog voor het leven
 • Verwijdert actief vocht (266 kubieke centimeter water om de 24 uur)
 • Vereist geen onderhoud
 • Gegarandeerd voor het leven, zo duurzaam dat je ze nooit hoeft te vervangen

Uitvoering

Een geweldige
prestatie

1

Lucht is het actieve onderdeel. De geringste bries rond het huis zorgt ervoor dat lucht door elk van de elementen stroomt. Elk element heeft een vleugel die naar buiten steekt en de luchtstroom opvangt en naar de binnenkamer leidt.

2

Deze luchtstroom veroorzaakt een lichte dverlaging in druk in de kamer, waardoor de laag wordt gekoeld (Verturi-effect). Een klein temperatuurverschil creëert een dauwpunt en activeert het condensatieproces binnenin het apparaat.

3

Het vocht, dat aanwezig is in de muren van het pand, begint nu te condenseren op de poreuze laag en wordt door een sterke capillaire werking in het materiaal getrokken. Als gevolg hiervan wordt het vocht gelijkmatig verspreid in de laag. Hoe vochtiger de laag wordt, hoe meer het systeem vocht uit de muren haalt. Het is een zelfregulerend proces.

4

Dezelfde lage druk die aanvankelijk veroorzaakte dat de temperatuur in de kamer van het element daalde, is nog steeds aanwezig. Dit bevordert de verdamping van waterdamp in de lucht (de wet van Henry). De poreuze laag transporteert continu vochtige lucht naar de kamer waar het vocht verdampt.

5

Wanneer het vocht in de lucht verdampt, wordt het direct naar buiten getransporteerd. Elk geïnstalleerd element kan 266 kubieke centimeter water per 24 uur verdrijven. Zolang de elementen aanwezig zijn, en er is een lichte bries, zal vocht uit de muren worden getrokken.

Installatie

Hoe wordt de DryBrick®
geïnstalleerd?

De DryBrick® wordt van buitenaf in de buitenmuur geplaatst. Dat betekent dat u aan de binnenkant van het pand geen werk hoeft te doen en dat u de binnenmuren niet hoeft te vervangen.

Hoe lang duurt de installatie?

 

De gemiddelde installatie duurt 1 dag om te voltooien.
Zodra de installatie is voltooid, zorgen we voor een volledige opruiming en begint het vochtverwijderingssysteem meteen te werken.

Wanneer zal ik een verschil beginnen op te merken?

U zult de effecten van onze behandeling van vocht problemen al na een paar maanden opmerken. De muren worden droger en het binnenklimaat zal comfortabeler en warmer aanvoelen.

Onze DryBricks® werken in:

Bakstenen muren
Stenen muren
Spouwmuren
Gepleisterde muren
Geïsoleerde muren
Historische muren

Specificaties

Geïntegreerd ontwerp

De elementen kunnen ook worden geverfd om ervoor te zorgen dat ze zo discreet mogelijk zijn. We brengen monsters mee om de kleur tegen uw muur te controleren en kunnen u adviseren over de juiste keuze. U bent vrij om de definitieve keuze te maken, zonder toeslagen. We kunnen ons werk ook afstemmen op andere aannemers of architecten waarmee u mogelijk werkt.

De metingen worden altijd zo aangepast dat de algehele compositie zo natuurlijk mogelijk is. Sommige van onze klanten kiezen ervoor om de kleur van de muur te compenseren met een andere kleur voor de elementen. Anderen vinden het leuk om de kleuren te matchen.

DryBrick specificaties
Elementen in zes standaard kleuren

Test resultaten

SmartDry DryBrick® vocht bestrijding Test A

Voor deze test werden twee bakstenen muren opgesteld in een grote industriële hal met een relatieve luchtvochtigheid van 43%, die in het diagram met een stippellijn wordt weergegeven. Muur B heeft de DryBricks® geïnstalleerd en Muur A niet. Beide wanden waren volledig verzadigd met water uit een bassin als voorbereiding op de test. De relatieve vochtigheid van de lucht wordt direct naast de muur gemeten gedurende een periode van 8 weken. De rode kleur vertegenwoordigt de muur met de DryBricks® erin geïnstalleerd.

Op dag 0 zijn de relatieve vochtigheidswaarden (RV) ongeveer gelijk, maar na slechts twee weken is het verschil tussen de twee wanden duidelijk te onderscheiden.

Na 8 weken is de RV voor de DryBrick®-vochtbehandeling (Muur B) met 44,6% gedaald, terwijl de RV van Muur A slechts met 13,4% is gedaald.

De muur met de SmartDry®-dampbehandeling presteert 3,3 keer beter dan de muur zonder. Muur B (met de DryBrick®-vochtig behandeling) heeft een volume verdrievoudigd dat overeenkomt met 2,5 badkuipen meer dan de muur zonder.

Eerste vochttest

SmartDry DryBrick® vocht bestrijding Test B

Wederom twee wanden (muur A zonder vochtbehandeling en muur B met een SmartDry DryBrick® Element), maar deze keer werden de wanden geplaatst met hun basen ondergedompeld in bassins met onbeperkt water gedurende de hele testperiode, waarbij de omstandigheden van optrekkend vocht werden gesimuleerd. Het water in beide bassins wordt gecontroleerd en op een constant niveau gehouden door de extra watertoevoer. De hoeveelheid water die nodig is om de hoofdbassins op hetzelfde niveau te houden, is gelijk aan de hoeveelheid water die door de wanden wordt verdreven en wordt in deze grafiek weergegeven:

Beide muren verdrijven vochtig naar de omgeving door het proces van entropie, d.w.z. als je een glas water achterlaat op een aanrecht, zal het uiteindelijk opdrogen.

Het verschil tussen de twee wanden is echter vanaf het begin opmerkelijk. De lijnen fluctueren licht vanwege lichte inconsistenties in de omliggende klimaten, die altijd voorkomen en meer prominent zijn in situaties in het echte leven. De stippellijn geeft het verschil tussen de twee weer: in deze situatie verdrijft elk element 6 liter water per week!

Vochttest

Waarom kiest u voor vochtbestrijding van SmartDry®?

 1. Al meer dan 35 jaar specialist in vochtbestrijding
  SmartDry® heeft inmiddels bij meer dan 30.000 gebouwen het vochtprobleem opgelost.
 2. SmartDry® biedt een milieuvriendelijke vochtoplossing
  Onze natuurlijke vochtoplossingen hangen alleen af van de natuurlijke luchtstroom.
 3. Binnen één dag worden de DryBricks® geïnstalleerd
  Na voltooiing van de installatie begint het vochtverwijderingssysteem meteen te werken.
 4. Geen schimmel meer in uw woning dankzij SmartDry®
  Alle vocht- en schimmelproblemen in uw huis worden opgelost dankzij onze DryBricks®.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.