Vocht in huis
SmartDry Uniek Verkooppunt

SmartDry® is al 35 jaar de
specialist in vochtbestrijding

SmartDry Uniek Verkooppunt

100% Vochtvrij garantie
Wij lossen uw probleem op!

SmartDry Uniek Verkooppunt

Duurzame oplossing: beter
voor je gezondheid en woning

Vocht in huis

SmartDry is inmiddels meer dan 35 jaar dé specialist in het oplossen allerlei soorten vochtproblemen in woningen. Heeft u last van vocht in huis? SmartDry lost de vochtproblemen in huis op. Wij helpen u binnen heel Nederland. Vraag snel om een gratis vochtmeting of neem telefonisch contact met ons op.

Vocht in huis? Waaraan kunt u dat merken?

Vocht kan zich op verschillende manieren manifesteren. De meest voorkomende soorten vocht in huis zijn: optrekkend vocht, condensatievocht en constructievocht. Op deze pagina zullen al deze soorten vocht in huis de revue passeren. Maar allereerst is het belangrijk om na te gaan hoe we vocht in huis herkennen

Allereerst is het te herkennen aan de geur in het huis. Merkt u bijvoorbeeld dat er al een tijdje een muffe geur in huis hangt? In dat geval kan er sprake zijn van vocht in de woning. Door vocht kan deze muffe geur worden veroorzaakt. Het hoeft echter niet altijd met vocht in huis te maken te hebben. Er zijn ook andere indicaties. Zo kan optrekkend vocht er ook voor zorgen dat de was minder snel gaat drogen. Heeft u last van kleding die minder snel droogt? In dat geval kan dat met een vochtprobleem te maken hebben. Een andere indicatie is behang dat gaat loshangen. Zeker wanneer dit op meerder plekken voorkomt, kan een probleem met vocht hieraan ten grondslag liggen. Ook condens op de ramen en schimmel op de muur zijn twee duidelijke indicaties. Mocht u één van deze indicaties herkennen in je eigen huis? In dat geval is het belangrijk om actie te ondernemen. Schakel daarom een specialist in op het gebied van vochtbestrijding.

Vocht in huis: Schimmelplekken op de muur
Vocht in huis: Schimmelplekken op de muur
Vocht in huis: De verf laat los
Vocht in huis: De verf laat los

Op welke manier kan vocht in huis ontstaan?

Allereerst is het van belang om de oorzaak van het vocht te achterhalen. Daarvoor moet u weten welke soorten vocht er in huis kunnen zitten. Een veelvoorkomende vochtprobleem is optrekkend vocht. De kans dat u hier last van heeft, is voornamelijk groot wanneer u in een zeer oud huis woont. Woont u in een nieuw huis, dan is de kans een stuk kleiner dat het probleem te maken heeft met optrekkend vocht. Ook wanneer u in een oud huis woont, maar de vochtplekken zijn vooral te zien op de bovenverdieping. Ook dan is er geen sprake van optrekkend vocht. Optrekkend vocht in huis komt over het algemeen namelijk enkel voor in kelders of op de eerste verdieping.

Vinden de vochtproblemen plaats in de keuken, douche of slaapkamer? In dat geval is de kans groot dat u te maken heeft met condensatievocht. Dit is vocht dat veroorzaakt wordt door verdamping. Met een goede ventilatie zal deze verdamping niet voor condensvocht zorgen, maar mocht er iets mis zijn met de ventilatie, dan is de kans groot dat er sprake is van condensvocht. Vooral de keuken en douche zijn hier heel vatbaar voor. Dat komt omdat dat soms moeilijk te ventileren is. In veel huizen zijn er geen ramen in de buurt van de douche. En als de ventilatie dan niet goed werkt, kan er op de lange termijn condensatievocht ontstaan. Dit kan resulteren in schimmel en natte muren. Vocht in huis kan erg schadelijk zijn voor uw gezondheid. Daarom is het altijd belangrijk om actie te ondernemen als dit voorkomt. Ook kan er nog sprake zijn van vocht door nieuwe bouwwerkzaamheden. Bij het bouwen wordt veel water gebruikt en dit vocht kan schade veroorzaken.

Oplossingen om vocht in huis te verminderen

Elk vochtprobleem vereist in principe een andere methode. Maar elke methode is er natuurlijk op gericht om de vocht te laten verdwijnen en er ook voor te zorgen dat het vocht niet meer terugkomt. Condensatievocht kan het best voorkomen worden door een goede ventilatie in huis te halen. Daarmee kunt u de kamers die vatbaar zijn voor condensatievocht vrij van vocht houden. Op die manier is de kans groot dat het probleem snel verholpen kan worden. Andere vochtproblemen vereisen over het algemeen wel een hele andere aanpak. Zo is het noodzakelijk om bij hardnekkig optrekkend vocht professionele hulp in te schakelen.

DryBrick: de ideale oplossing voor vocht in huis

Het laten plaatsen van de DryBricks in de muur zorgt voor een permanente oplossing tegen vocht in huis. Met de DryBricks kan het vocht op een gezonde, natuurlijke manier worden opgedroogd. Het is de ideale methode om van uw vochtproblemen in huis af te komen. Het is in het principe een goede methode wanneer je deze vergelijkt met de alternatieve methodes. Aan de ene kant is het niet duur qua arbeidskosten en dergelijke. Daarnaast hoeft er geen schade aan uw huis te worden aangebracht. Het zorgt ervoor dat huidig vocht uit uw woning verdwijnt, maar ook dat er geen nieuw vocht meer in uw huis binnen kan komen.

DryBricks: Halen vocht uit uw huis
DryBricks: Halen vocht uit uw huis
DryBricks: Halen vocht uit de woning
DryBricks: Halen vocht uit de woning

Wat zijn de alternatieven om vocht te bestrijden?

Er zijn verschillende methodes om optrekkend vocht in de woning te verhelpen. Sommige methodes hebben voordelen en nadelen. Een veelgebruikte methode is de muren injecteren met een gel. Deze gel is echter giftig en ook totaal niet milieuvriendelijk. Bovendien zorgt deze methode ervoor dat er noodzakelijk gaten in de muur moeten worden geboord. U heeft daardoor dus behoorlijk wat schade aan muren van uw huis. Een ander nadeel van deze vochtoplossing is dat het wel de gevolgen van het vochtprobleem verhelpt, maar juist niet de oorzaak van het probleem aanpakt. Daarom is het zeker niet de beste manier om op de lange termijn ook van uw vochtproblemen af te komen. Er zijn dan andere oplossingen voor vochtproblemen die meer effect hebben voor de langere tijd.

Zo is het ook mogelijk om een vochtwering in huis te plaatsen. Het voordeel hiervan is dat het probleem is opgelost. Het vocht zal zich dan onttrekken. Bovendien zorgt de wering ervoor dat er ook geen sprake meer kan zijn van vocht dat optrekt. Dit zijn dus twee belangrijke voordelen. Een groot nadeel van deze methode is echter dat het zeer arbeidsintensief werk is. U bent dus veel geld kwijt wanneer u kiest voor deze methode van vochtbestrijding. Niet alleen aan de arbeidskosten, maar ook aan de materiaalkosten. Daarom is het niet de beste methode voor mensen die goedkoop uit willen zijn.

Neem contact op en boek een gratis vochtmeting!

Bij SmartDry weten we goed hoe we met DryBricks om moeten gaan. Om die reden is het dus ook verstandig om contact op te nemen. Met onze 35 jaar ervaring hebben wij al vele vochtproblemen in woningen opgelost. Dit naar alle tevredenheid van onze klanten. Neem daarom snel contact op. Wij voorzien u dan van advies. Daarnaast bieden wij een gratis vochtmeting aan. Zo kunnen we gelijk zien hoeveel last u heeft van vocht in huis en wat de ideale methode is om dit vocht aan te pakken. Ook voor andere vochtproblemen kunt u natuurlijk bij ons terecht. We proberen altijd voor een passende oplossing te zorgen. Daarbij letten we op uw huis, het budget en andere zaken die van belang zijn.

Waarom kiest u voor vochtbestrijding van SmartDry?

 1. Al meer dan 35 jaar specialist in vochtbestrijding
  SmartDry heeft inmiddels bij meer dan 30.000 gebouwen het vochtprobleem opgelost.
 2. SmartDry biedt een milieuvriendelijke vochtoplossing
  Onze natuurlijke vochtoplossingen hangen alleen af van de natuurlijke luchtstroom.
 3. Binnen één dag worden de DryBricks geïnstalleerd
  Na voltooiing van de installatie begint het vochtverwijderingssysteem meteen te werken.
 4. Geen schimmel meer in uw woning dankzij SmartDry
  Alle vocht- en schimmelproblemen in uw huis worden opgelost dankzij onze DryBricks.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.