Schimmel in de kelder
SmartDry Uniek Verkooppunt

SmartDry® is al 35 jaar de
specialist in vochtbestrijding

SmartDry Uniek Verkooppunt

100% Vochtvrij garantie
Wij lossen uw probleem op!

SmartDry Uniek Verkooppunt

Duurzame oplossing: beter
voor je gezondheid en woning

Schimmel in de kelder?

SmartDry is inmiddels meer dan 35 jaar dé specialist in het oplossen van vocht en schimmel in de kelder. Heb je last van een vochtprobleem of schimmel in de kelder? Laat het dan oplossen door SmartDry. Wij helpen u binnen heel Nederland. Vraag snel een gratis vochtmeting of neem telefonisch contact met ons op.

Schimmel in de kelder bestrijden?

Een van de meest voorkomende plekken in een woning waar schimmels kunnen ontstaan is de kelder. En als je het logisch bekijkt is dat ook niet zo heel vreemd. Zeker in oudere panden zijn kelderruimtes meestal niet van een of andere vorm van ventilatie voorzien, waardoor het vocht dat zich in die ruimte ophoopt in principe geen kant op kan. Aangezien kou vocht aantrekt, zetten condensdruppeltjes zich af op de koude keldermuren en leidingen, waardoor ideale voedingsbodems voor schimmels ontstaan. Afhankelijk van het gebruiksdoel van je kelder kan de aanwezige schimmel in huis ook verdergaande gevolgen hebben. Het kan zich bijvoorbeeld ook aan hout en karton hechten, waardoor verpakkingen die langdurig in een vochtige en schimmelige kelder worden opgeslagen kapot kunnen gaan. Bevinden zich in die verpakkingen etenswaren, dan is aansluitend bederf ervan een aanvullend risico. Schimmels kunnen ook het plastic omhulsel van stroomkabels aantasten, waardoor plaatselijk gevaarlijke situaties en een verhoogde kans op kortsluitingen ontstaat. Het is belangrijk om te kiezen voor een goede methode voor vochtbestrijding in de kelder.

Schimmel op de muren in de kelder
Schimmel op de muren in de kelder
Verf laat los door schimmel in de kelder
Verf laat los door schimmel in de kelder

Waarom wordt een kelder vochtig?

Vocht in de kelder heeft meestal meerdere oorzaken. Naast reguliere ophoping van condensvocht kan ook doorslaand vocht tot (nog meer) vochtplekken leiden. Doorslaand vocht ontstaat vooral wanneer muren deels poreus zijn geworden omdat een pand in de loop der jaren bijvoorbeeld een stuk verzakt is en er scheuren in muren zijn ontstaan waarin vocht sijpelt. Daarnaast kampen met name oude panden met het probleem van optrekkend vocht. Dit komt omdat er in het verleden nog geen gebruik werd gemaakt van een zogenoemd vochtscherm tijdens het realiseren van de fundering. Hierdoor heeft vocht vanuit de grond vrij spel om door de bakstenen opgezogen te worden. Deze situatie zorgt doorgaans voor kletsnatte muren en dus ook ideale plekken voor het vormen van schimmels.

Schimmels in je kelder verwijderen

Vanwege het feit dat schimmels uiteindelijk voor praktische ongemakken in je kelderruimte kunnen gaan zorgen en ze ook niet bepaald bevorderlijk zijn voor je gezondheid, doe je er goed aan om opdoemende schimmelplekken meteen grondig te reinigen met behulp van water en soda of in het geval van ernstige schimmel met water en chloor. In plaats van deze twee huismiddeltjes kun je er ook voor kiezen om een speciaal antischimmelmiddel bij de supermarkt of bouwmarkt te kopen. Het wegschrobben van de schimmel in de kelder betekent echter niet dat je er dan ook definitief van af bent. Zonder het nemen van aanvullende maatregelen zal er dus nog steeds condensvocht in de ruimte ‘gevangen’ blijven zitten en zullen vochtige muren ook in de nabije toekomst voor schimmelproblemen blijven zorgen.

Schimmel in de kelder is erg vervelend
Schimmel in de kelder is erg vervelend
Schimmelplekken - Vochtprobleem in de kelder
Schimmelplekken - Vochtprobleem in de kelder

Lapmiddelen om vocht en schimmels te bestrijden

Er zijn tal van verschillende manieren die ervoor kunnen zorgen dat je korte of langere tijd van vochtproblemen of schimmel op de muur wordt verlost. Er zijn echter maar enkele oplossingen die het probleem definitief voor je oplossen. Het impregneren van een muur lijkt op het eerste gezicht misschien een goed idee, maar deze methode voorkomt niet dat er – bijvoorbeeld vanwege nieuwe verzakkingen – nieuwe scheuren in muren ontstaan, zodat ook in de aangebrachte coating nieuwe zwakke plekken ontstaan. Voor handmatige of elektrische luchtontvochtigers geldt dat ze slechts tijdelijk soelaas bieden. Als de gelkorrels zich met water hebben volgezogen moet je ze vervangen en bij de elektrische variant geldt dat deze flink wat stroom verbruikt zodat het gebruik ervan op de lange termijn een erg kostbare aangelegenheid kan worden. Niet ideaal om de vochtproblemen in de kelder te verhelpen.

SmartDry biedt échte oplossingen voor vocht en schimmels

Een van de weinig methodes die in de bestrijding van vocht- en schimmelproblemen op de lange termijn écht effectief is – en vooral ook effectief blijft – wordt geleverd door het Nederlandse bedrijf SmartDry. Zij zijn namelijk in staat om met behulp van zogenoemde DryBricks de vochthuishouding in muren op een dusdanig positieve manier te beïnvloeden, dat er niet langer vochtige muren zullen ontstaan en schimmels dus ook geen kans meer maken om zich daar te kunnen nestelen. DryBricks werken volgens de wetten van de natuur. Er is dus geen elektriciteit nodig om van de perfecte werking van deze methode te kunnen profiteren. Benieuwd geworden hoe DryBricks jouw vochtproblemen in de vloer of in de kelder op kunnen lossen? Neem dan nu contact op met de experts van SmartDry.

Waarom kiest u voor vochtbestrijding van SmartDry?

 1. Al meer dan 35 jaar specialist in vochtbestrijding
  SmartDry heeft inmiddels bij meer dan 30.000 gebouwen het vochtprobleem opgelost.
 2. SmartDry biedt een milieuvriendelijke vochtoplossing
  Onze natuurlijke vochtoplossingen hangen alleen af van de natuurlijke luchtstroom.
 3. Binnen één dag worden de DryBricks geïnstalleerd
  Na voltooiing van de installatie begint het vochtverwijderingssysteem meteen te werken.
 4. Geen schimmel meer in uw woning dankzij SmartDry
  Alle vocht- en schimmelproblemen in uw huis worden opgelost dankzij onze DryBricks.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.