Vochtbestrijding blog → Hoe kun je zwarte schimmel op de muur verwijderen?

Zwarte schimmel verwijderen op de muur
Zwarte schimmel verwijderen op de muur

Zwarte schimmel op de muur verwijderen?

Onder de juiste omstandigheden kunnen schimmels zich snel verspreiden. Het begint als een klein schimmeltje wat zich in de muur nestelt dat kan uitgroeien tot een grote schimmelplek. Er zijn verschillende vormen van schimmel. Zwarte schimmel is een hardnekkige schimmel en is erg lelijk voor het oog. Buiten het feit dat het er lelijk uitziet, kan het ook een muffe geur in huis veroorzaken, het interieur aantasten en is het erg slecht voor de gezondheid van de bewoners. Je zal daarom begrijpen dat het van groot belang is zwarte schimmel van de muur te verwijderen.

Zwarte schimmel op de muur herkennen

Over het algemeen is zwarte schimmel makkelijk te herkennen aan de zwarte of donkere plekken op bijvoorbeeld de muur, de meubels of het plafond. Daarnaast is het, zoals eerdergenoemd, slecht voor de gezondheid. Je zou het dus ook kunnen herkennen aan gezondheidsklachten. Deze zijn als volgt:

  • Hoofdpijn
  • Keelpijn
  • Vermoeidheid
  • Het ontstaan of verergeren van allergieën
  • Verergeren van astma

Dit zijn natuurlijk erg vervelende symptomen, waar je liever niet mee te maken wil hebben. Om dit te voorkomen of op te lossen, moet je de zwarte schimmel van de muur verwijderen. Dit kun je doen door gebruik te maken van bleekwater. Het bleekwater meng je met 10 liter water. Maak de schimmelplekken hiermee schoon door het met dit mengsel te schrobben. Let op: zorg hierbij voor handschoenen en een mondkapje. Je kunt je natuurlijk ook laten adviseren in een bouwmarkt.

Vraag een gratis vochtmeting aan!

De oorzaak van zwarte schimmel: vochtproblemen.

Het verwijderen van zwarte schimmel op de muur door middel van bleekwater is niet de ideale oplossing. Het is een makkelijke en relatief goedkope oplossing op korte termijn, maar het kan op lange termijn voor hoge kosten zorgen. Schimmel in huis ontstaat namelijk door vochtproblemen en zal daarom terugkomen op het moment dat de vochtproblemen niet worden aangepakt. Het gevolg kan zijn dat het behang, stucwerk of verf los gaat laten. De woning zal daarom erg achteruitgaan. Ook kan schimmel in de meubels gaan zitten, waardoor er een kans bestaat dat er nieuwe meubels aangeschaft moeten worden. Om deze kosten te voorkomen is het belangrijk het vochtprobleem door een expert te laten bestrijden. Hierdoor verdwijnen niet alleen de vochtproblemen, maar zal de schimmel in de muur ook opgelost worden.

Een muur zonder schimmel dankzij SmartDry®.

Denk je last te hebben van schimmel in huis? Zorg ervoor dat je de schimmel op de muur niet zelf gaat verwijderen, maar schakel een vochtexpert in om het bij de bron aan te laten pakken. Smartdry® zet zich elke dag opnieuw in om in woningen door heel Nederland schimmel op de muur te verwijderen en het vochtprobleem permanent te bestrijden. Dit doen wij door middel van ons DryBrick®-systeem. Dit is een milieuvriendelijke methode van vochtbestrijding en voorkomt hoge onvoorziene kosten voor in de toekomst. Heb je vragen of wil je een afspraak met ons maken? Neem dan direct contact met ons op! Wij zullen al je vragen beantwoorden en komen graag bij je langs. Dit is gratis en geheel vrijblijvend.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.