Vochtproblemen in de kelder
SmartDry Uniek Verkooppunt

SmartDry® is al 35 jaar de
specialist in vochtbestrijding

SmartDry Uniek Verkooppunt

100% Vochtvrij garantie
Wij lossen uw probleem op!

SmartDry Uniek Verkooppunt

Duurzame oplossing: beter
voor je gezondheid en woning

Vochtprobleem in de kelder?

SmartDry is inmiddels meer dan 35 jaar dé specialist in het oplossen van vochtproblemen in de kelder. Heeft u last van een vochtprobleem in uw kelder? SmartDry kan het vocht in de kelder bestrijden. Wij staan voor u klaar in heel Nederland. Vraag snel een gratis vochtmeting of neem telefonisch contact met ons op.

Vocht in de kelder bestrijden

Heeft u een kelder onder uw woning? Dan loopt u extra risico op vochtproblemen in zowel de kelder, maar ook in de rest van uw woning. Vochtbestrijding in de kelder is zeer essentieel. Als een ondergrondse ruimte staan de keldermuren en keldervloer voortdurend in contact met de grond en grondvocht. Als het grondvocht in de kelder weet te dringen kan het via de keldermuren ook in de muren van uw woning terechtkomen en ervaart u allerlei vochtproblemen. Ook het ventileren van kelders is soms lastig, wat ook weer tot vochtproblemen in de kelder kan leiden.

Wat zijn de belangrijkste oorzaken van vochtproblemen in de kelder?

De kelder doet dikwijls dienst als opslagplaats of voorraadruimte. In een grote kelder is het zelfs mogelijk een aparte slaapkamer, hobbykamer of waskamer te maken. De kelder kan dus best een belangrijke functie vervullen, waarbij u geen vochtproblemen kunt gebruiken. Toch is de kelder de meest gevoelige plek in uw huis waar gemakkelijk vochtproblemen kunnen ontstaan. Dit is hinderlijk als u spullen in de kelder heeft opgeslagen, want dit wordt ook door vocht aangetast. Er kunnen enkele oorzaken gevonden worden voor vochtproblemen in de kelder.

Optrekkend vocht in de kelder

Optrekkend vocht in de kelder ontstaat doordat de keldermuren of keldervloer poreus of beschadigd zijn. Doordat grondwater onder grote druk staat en de muren niet meer bestand zijn tegen het vocht, zal het grondwater door de keldermuren en vloer naar binnen sijpelen. Vocht in de keldermuren kan voor optrekkend vocht naar de rest van de woning zorgen. U heeft dan niet alleen vochtproblemen in de kelder, maar ook in de rest van uw woning. Een keldervloer dat vocht doorlaat, kan ervoor zorgen dat er voortdurend een laag water in uw kelder staat. Het spreekt voor zich dat dit zeer slecht is voor het binnenklimaat in de kelder. Het belangrijkste in deze gevallen is dat u de muren en vloer van de kelder weer waterdicht maakt, zodat grondvocht de kelder niet meer binnenkomt. Daarnaast kan SmartDry met haar revolutionaire oplossing op het gebied van vochtbestrijding voor een voortdurend droge kelder zorgen.

Condensatievocht

Een van de meest voorkomende vochtproblemen in de kelder is condensatievocht. Helemaal vreemd is dit niet. De kelder ligt immers onder het grondniveau, waardoor ventilatie van de kelder in veel gevallen lastig is. Sommige kelders hebben nog wel een raampje, maar veruit de meeste kelders hebben dit niet, wat essentieel is voor ventilatie in een ondergrondse ruimte. Als ook ventilatieroosters ontbreken en uw kelder wordt in het geheel niet geventileerd, dan is het wachten op vochtproblemen in de kelder. Eventuele vocht in de kelder kan niet weg en de lucht wordt niet gezuiverd door aanvoer van frisse lucht. Er ontstaat dan een veel te hoge luchtvochtigheid in de kelder wat condensatievocht veroorzaakt. Condensatievocht zet zich af tegen de kelderwanden en keldervloer. Zodra u de kelder inkomt zult u ook een muffe lucht ruiken. De DryBrick-methode van SmartDry is de ideale oplossing om uw kelder definitief te verlossen van condensatievocht.

Lekkage kan vocht in de kelder veroorzaken

De kelder is een typische ruimte waar veel waterleidingen lopen. Vaak komen hier de waterleidingen voor de rest van de woning naar binnen. Een cv ketel wordt ook wel eens in de kelder geplaatst, van waaruit alle leidingen naar de overige ruimtes in de woning lopen. Aan deze leidingen kan een lekkage ontstaan. Bij een grote lekkage zal de kelder in een mum van tijd blank staan. Direct ingrijpen is dan zeker van belang. Bij een klein scheurtje in de leiding, kan de lekkage heel langzaam gaan, zonder dat u het door heeft. Vooral als de betreffende leiding ook nog in de keldermuur of keldervloer is verwerkt, dan komt u hier pas achter als u grote vochtproblemen in de kelder heeft. In dit soort gevallen is het verstandig om een lekdetectie uit te laten voeren. Zo kan de locatie van de lekkage worden gevonden en kunt u heel gericht de lekkage verhelpen.

Vochtprobleem in de kelder compilatie
Probleem met vocht in de kelder
Vochtige muur in de kelder
Vochtprobleem in de hoek in de kelder

Gevolgen van vochtproblemen in de kelder

Een vochtprobleem in de kelder of een vochtprobleem in de vloer wordt nogal eens onderschat. Vooral als u niet vaak van de kelder gebruikmaakt, zal een eventueel vochtprobleem niet zo snel opvallen. Maar ook al komt u niet vaak in de kelder, die ene keer dat u de kelder binnenstapt zult u in een vochtige kelder al snel een muffe geur opmerken. De combinatie tussen vocht en geen ventilatie brengt al snel een nare lucht met zich mee en muffe lucht kan ook in opgeslagen spullen trekken. Kou, vocht en geen of een slechte ventilatie zorgen er al snel voor dat er op uw kelderwanden zwarte plekken ontstaan. Dit is schimmel in de kelder. Schimmel wilt u ook in uw kelder niet tegenkomen. Het brengt schade toe aan de keldermuren en is daarnaast zeer ongezond. Helemaal als u de kelder bijvoorbeeld als hobby- of leefruimte heeft ingericht, is het niet verstandig om langdurig in een ruimte te zitten met schimmel. Ook opgeslagen spullen in uw kelder kunnen door schimmel en vocht worden aangetast en dat is natuurlijk jammer als u hier waardevolle spullen opslaat. Het is uitermate belangrijk om teveel vocht in de kelder te bestrijden.

Een droge kelder met de DryBricks van SmartDry

Ongeacht of u nu vochtproblemen in de kelder heeft of juist niet, ventilatie is absoluut noodzakelijk. Tijdens vochtproblemen in de kelder zorgt ventilatie voor afvoer van veel vocht en de kelder blijft door aanvoer van verse lucht van buiten altijd fris. Zo creëert u een gezonde luchtvochtigheid. Dit is ook het uitgangspunt van de DryBrick-methode van SmartDry. Aan de buitenzijde van uw woning worden de DryBricks aangebracht. Uw kelder heeft dus geen verbouwing nodig. Aangezien er voor deze oplossing ook geen chemische producten worden gebruikt, is de DryBrick één van de meest duurzame en milieuvriendelijke oplossingen om vocht in uw kelder te bestrijden. Door een constante ventilatie op natuurlijke wijze, blijft uw kelder definitief droog en een gezonde plek om te verblijven.

Waarom kiest u voor vochtbestrijding van SmartDry?

 1. Al meer dan 35 jaar specialist in vochtbestrijding
  SmartDry heeft inmiddels bij meer dan 30.000 gebouwen het vochtprobleem opgelost.
 2. SmartDry biedt een milieuvriendelijke vochtoplossing
  Onze natuurlijke vochtoplossingen hangen alleen af van de natuurlijke luchtstroom.
 3. Binnen één dag worden de DryBricks geïnstalleerd
  Na voltooiing van de installatie begint het vochtverwijderingssysteem meteen te werken.
 4. Geen schimmel meer in uw woning dankzij SmartDry
  Alle vocht- en schimmelproblemen in uw huis worden opgelost dankzij onze DryBricks.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.