Vochtprobleem in de kelder?

SmartDry is inmiddels meer dan 35 jaar dé specialist in het oplossen van vochtproblemen in de kelder. Heeft u last van een vochtprobleem in uw kelder? Laat het dan oplossen door SmartDry. Wij staan voor u klaar in heel Nederland. Vraag snel een gratis vochtmeting of neem telefonisch contact met ons op.

SmartDry Uniek Verkooppunt

SmartDry is al 35 jaar de
specialist in vochtoplossingen

SmartDry Uniek Verkooppunt

100% Vochtvrij garantie
Wij lossen uw probleem op!

SmartDry Uniek Verkooppunt

Duurzame oplossing: beter
voor je gezondheid en woning

Vochtprobleem in de kelder?

Vocht in de kelder is een veel voorkomend probleem met verschillende vervelende gevolgen. Het is dus belangrijk, om het vochtprobleem zo snel mogelijk aan te pakken. Hoe herkent u vochtproblemen? Wat zijn de oorzaken van vocht in de kelder? Wat zijn de gevolgen? En hoe komt u er voorgoed vanaf?

Hoe herkent u vochtproblemen?

Dit is vaak makkelijk te herkennen. In een vochtige kelder hangt vaak een muffe lucht wat een duidelijke indicatie van een vochtprobleem is. Ook kan pleisterwerk schade vertonen. Denk hierbij aan loshangen, afbrokkelen en opbollen van uw pleisterwerk. Ook kan schimmelvorming in de vorm van grijs-zwarte plekjes op u wand, vloer en/of onderkant begane grondvloer verwijzen naar vochtproblemen. Verder kunnen beslagen ruiten, condens of zelfs waterplassen op de vloer van u kelder vochtproblemen aantonen.

Wat zijn de gevolgen?

Vochtproblemen zorgen voor een ongezond leefklimaat. Schimmels vormen zich en geven sporen af, die u vervolgens weer inademt met gezondheidsklachten als gevolg. Vochtproblemen kunnen ook leiden tot het stijgen van energieverbruik of structurele schade aan uw gebouw met waarde daling en/of verbouwingskosten. Ook kunnen opgeslagen spullen in de kelder worden aangetast.

Vochtprobleem in de kelder compilatie
Probleem met vocht in de kelder
Vochtige muur in de kelder
Vochtprobleem in de hoek in de kelder

Wat zijn de oorzaken?

Er zijn meerdere oorzaken mogelijk maar de meest voorkomende oorzaken zijn:

Condensatie in de kelder:

Condensatie is het neerslaan van vocht tegen kouden oppervlakken wanneer het geen uitweg kan vinden. Doordat de kelder een lagere temperatuur heeft dan de rest van de woning trekt daar het vocht naartoe. Hierdoor ontstaat er een hogere relatieve luchtvochtigheid (RV), wat condensatie problemen veroorzaakt.

Doorslaand vocht:

Doordat de kelder zich onder het maaiveld bevind komt er een constante toevoer van regenwater, dat door de grond tegen de keldermuren aan zakt. Normaal is een muur voldoende waterafstotend, maar bij eventuele beschadigingen kan het water doorlaten. Ook kan het zijn dat de muur poreus is en hierdoor doorslaand vocht ontstaat.

Hoe komt u definitief van de vochtproblemen af?

Om in de kelder weer veilig spullen op te slaan en een gezond klimaat te creëren is het belangrijk om het probleem snel en goed aan te pakken. Hierbij kunt u zelf ook een handje helpen, doormiddel van regelmatig ventileren en voor een constante temperatuur te zorgen in uw kelder. Dit is echter vaak niet voldoende, hiervoor adviseren wij een vochtexpert langs te laten komen. Het is belangrijk dat de juiste diagnose wordt gesteld. Vaak worden condensatie problemen aangezien als doorslaand vocht, dit kan onnodig extra kosten met zich mee brengen.

Specialist in vochtbestrijding

SmartDry helpt u graag bij het definitief verhelpen van u vochtproblemen. Er is immers niets vervelender dan een onaangename en ongezonde leefsituatie. Onze DryBricks zijn speciaal ontwikkeld voor het droogtrekken van muren en de luchtvochtigheid (RV) omlaag te brengen. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op om tot een snelle en permanente oplossing te komen.

Vochtmeting?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.