Vochtige gevel
SmartDry Uniek Verkooppunt

SmartDry is al 35 jaar de
specialist in vochtbestrijding

SmartDry Uniek Verkooppunt

100% Vochtvrij garantie
Wij lossen uw probleem op!

SmartDry Uniek Verkooppunt

Duurzame oplossing: beter
voor je gezondheid en woning

Last van vocht in de gevel?

SmartDry is al meer dan 35 jaar dé specialist in het bestrijden van vocht. Wanneer u last heeft van vocht in de gevel, staan wij voor u klaar. Wij verwijderen vocht in de binnen- en buitenmuur door heel Nederland. Twijfel niet langer en vraag een gratis vochtmeting aan of neem direct telefonisch contact op!

Zit er vocht in de gevel van uw huis?

Iedereen kan ertegenaan lopen; vochtproblemen. Het ene huis zal er sneller mee te maken krijgen dan het andere huis. Vochtproblemen ontstaan op verschillende manieren. Ademen, wassen, koken en regen zijn de grootste veroorzakers van vocht in huis. Vocht gaat voor 1/3e via ventilatie naar buiten, maar 2/3e probeert zijn weg via de muren naar buiten te vinden. Hierdoor zijn er drie vochtproblemen die kunnen ontstaan; optrekkend vocht, doorslaand vocht en condensatie. Vochtplekken binnen en buiten de woning worden vaak niet direct als ernstig ervaren, dit is echter een misvatting. Vochtproblemen kunnen op veel gebieden schade aanrichten. Niet alleen aan het huis, maar ook aan uw gezondheid. Ook kan het voor een onaangename geur zorgen. Genoeg redenen om direct het vochtprobleem aan te laten pakken.

De nadelen van een vochtige gevel

Het is niet alleen van groot belang dat het zichtbare gevolg van het vochtprobleem wordt aangepakt, maar ook de wortel van het probleem moet bestreden worden. Wanneer dit niet gebeurt, zullen de vochtproblemen binnen no-time terugkomen. Dit kan voor veel nadelen zorgen;

 • De isolatiewaarden gaan naar beneden, waardoor stookkosten oplopen.
 • Voegen en bakstenen worden poreus. Hierdoor moeten er meer herstelwerkzaamheden verricht worden. Ook dringt het vocht makkelijker door. In de wintermaanden kan het vocht in de gevel bevriezen, waarna het zich uitzet. De voegen beginnen los te laten, waardoor er scheuren in de gevel ontstaan.
 • Zoutuitslag op de gevel is vaak zichtbaar bij vochtproblemen. Dit komt door het verdampingsproces van vocht uit de muur zouten en andere mineralen met zich mee trekt en achterblijft op de gevel.
 • Aan de binnenzijde gaat het stucwerk, schilderwerk en/of behang loszitten. Er ontstaat schimmelaanslag, waardoor het leefklimaat vochtiger wordt en het een ongezonde woning kan worden.
Schimmel ontstaat op een vochtige gevel
Schimmel ontstaat op een vochtige gevel
Met de DryBricks wordt de gevel weer droog
Met de DryBricks wordt de gevel weer droog

Optrekkend vocht kan een vochtige gevel veroorzaken

Optrekkend vocht vindt over het algemeen op grondniveau van uw woning plaats. Dit probleem komt vaak bij oude woningen met een slechte fundering voor. Dit komt doordat deze huizen niet zijn voorzien van een vochtkering, waardoor vocht veel gemakkelijker kan optrekken. Het gevolg is een vochtige buitenmuur.

Condensatievocht in de gevel van de woning

Naast optrekkend vocht, zijn er ook nog andere vochtproblemen die in de gevel kunnen ontstaan. Condensatievocht is hier een goed voorbeeld van. Het verschil tussen optrekkend- en condensatievocht is dat condensatievocht ook op andere verdiepingen in de woning kan ontstaan. Over het algemeen ontstaat condensatievocht voornamelijk in vochtige ruimtes, zoals in de keuken of de badkamer. Bij een goede ventilatie is het vaak geen probleem en ontstaat er geen vochtige gevel. Andersom is het dus ook zo dat zonder een goede ventilatie de kans op een vochtige gevel groot is. Dit komt doordat de waterdamp niet kan verdwijnen. Soms kan er ook sprake zijn van lekkage. Wanneer u een professionele vochtbestrijder inschakelt, komt u snel achter de oorzaak van de vocht in de gevel.

Bouwvocht: oorzaak van een vochtige gevel?

Vochtproblemen ontstaan niet alleen bij oude huizen of huizen die niet goed onderhouden worden en een slechte ventilatie hebben. Ook tijdens het bouwen kan er vocht ontstaan, ook wel bouwvocht genoemd. Een vochtige gevel kan dus ook zeker ontstaan nieuwgebouwde of gerenoveerde huizen. Dit komt doordat het bij de bouw van een woning het over het algemeen noodzakelijk is om veel water te gebruiken. Onbewust kan het overmatige watergebruik voor toekomstige vochtschade zorgen. Mocht u na een bouw denken dat er sprake is van bouwvocht, dan is het verstandig een specialist in vochtbestrijding in te schakelen.

De DryBricks zorgen voor een droge gevel
De DryBricks zorgen voor een droge gevel
Vocht in de gevel? Vraag om geen vochtmeting!
Vocht in de gevel? Vraag om geen vochtmeting!

DryBricks – De muurelementen van SmartDry

De DryBrick van SmartDry is een goede oplossing voor zowel een vochtige gevel, als andere vochtproblemen in de muur. Het is een goede methode om optrekkend vocht weg te werken, zonder schade aan de woning aan te richten. De DryBrick droogt uw woning op een natuurlijke manier en is zeer effectief. Het vochtprobleem wordt bij de wortels aangepakt, waardoor uw woning gegarandeerd vochtvrij blijft. DryBrick is één van de meest innovatieve methodes om de gevel vochtvrij te maken.

Schakel een expert in bij vocht in de gevel

Zorg dat u op tijd de juiste hulp zoekt om het probleem volledig te bestrijden. Hoe sneller het probleem wordt ontdekt, hoe minder gedoe en hoe lager de kosten voor de vochtbestrijding zullen zijn. Met onze 35+ jaar ervaring is voor ons geen probleem te groot. Wij komen graag bij u langs voor een gratis vochtmeting en advies, zodat u weer optimaal van uw woning kan genieten!

Waarom kiest u voor vochtbestrijding van SmartDry?

 1. Al meer dan 35 jaar specialist in vochtbestrijding
  SmartDry heeft inmiddels bij meer dan 30.000 gebouwen het vochtprobleem opgelost.
 2. SmartDry biedt een milieuvriendelijke vochtoplossing
  Onze natuurlijke vochtoplossingen hangen alleen af van de natuurlijke luchtstroom.
 3. Binnen één dag worden de DryBricks geïnstalleerd
  Na voltooiing van de installatie begint het vochtverwijderingssysteem meteen te werken.
 4. Geen schimmel meer in uw woning dankzij SmartDry
  Alle vocht- en schimmelproblemen in uw huis worden opgelost dankzij onze DryBricks.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.