Schrijver Systeem - Vochtbestrijding
SmartDry Uniek Verkooppunt

SmartDry is al 35 jaar de
specialist in vochtbestrijding

SmartDry Uniek Verkooppunt

100% Vochtvrij garantie
Wij lossen uw probleem op!

SmartDry Uniek Verkooppunt

Duurzame oplossing: beter
voor je gezondheid en woning

Schrijver Systeem vochtbestrijding

Een warm en behaaglijk huis is voor iedereen van belang. Vochtproblemen kunnen dit thuisgevoel snel van u wegnemen. Een koud en kil klimaat samen met een muffe geur maakt niemand gelukkig. Te veel vocht is niet alleen schadelijk voor de woning, maar kan ook de gezondheid van u en uw gezin aantasten. Het vochtprobleem op zijn verloop laten, zorgt altijd voor verergering. Het is van groot belang dat u het vocht direct laat bestrijden door een vochtexpert.

Vocht bestrijden met het Schrijver Systeem

Een oplossing van de 21e eeuw- die hebben we nodig bij vochtproblemen. Schrijver Systeem Vochtbestrijding is de Europese marktleider op het gebied van niet-chemische vochtbestrijding. Schrijver Systeem Vochtbestrijding biedt een duurzame oplossing die de oorzaak van het probleem aanpakt, in plaats van de symptomen. Onze experts hebben al duizenden woningen vochtvrij gemaakt. De bekroonde oplossing van Schrijver Systeem laat uw muren weer ademen, waardoor uw woning permanent wordt beschermd tegen vocht. De installatie komt met een levenslange garantie en vereisen geen onderhoud. Schrijver Systeem geeft u en uw gezin een gezonde en warme woonomgeving weer terug.

Benieuwd hoe wij uw woning definitief vochtvrij kunnen maken? Vraag een gratis offerte aan! Vul hier uw gegevens in en u weet direct waar u aan toe bent. U kunt ook geheel vrijblijvend een vochtmeting aanvragen inclusief een op maat gemaakt advies van een vochtexpert.

Wat is het Schrijver Systeem?

De ingenieuze muurelementen van Schrijver Systeem Vochtbestrijding zorgen ervoor dat uw woning definitief vochtvrij is. In 1988 werden de muurelementen van Schrijver Systeem uitgeroepen tot ‘de uitvinding van het jaar’. Sindsdien is het principe hetzelfde gebleven en al meer dan 40 jaar een succes. Het Schrijver Systeem is een slimme oplossing voor verschillende soorten vochtproblemen in huis, bedrijfspand of welk gebouw dan ook. Met de muurelementen zal de woning 24/7 geventileerd worden, wat betekend dat het overtollig vocht altijd wordt afgevoerd en de woning droog blijft.

Zo werkt het Schrijver Systeem®
Zo werkt het Schrijver Systeem®
Een muurelement van het Schrijver Systeem®
Een muurelement van het Schrijver Systeem®

Hoe werkt de vochtbestrijding van het Schrijver Systeem?

Het Schrijver Systeem bestaat uit sterke kunststoffen prefab-elementen. Deze worden in de buitenmuur geplaatst. Omdat ze de grootte hebben van een baksteen, vallen ze nauwelijks op. Een muurelement bestaat uit twee ‘luchtkamers’ en een koudebrug. Door de ingenieuze vorm van het element ontstaat er een zuigende werking van lucht.

Lucht is het actieve onderdeel in de elementen van Schrijver Systeem. Zodra ze op hun plek zitten, veroorzaakt de wind die om het huis circuleert een natuurlijke luchtstroom door de elementen. Deze luchtstroom koelt de elementen naar binnen. Omdat vocht altijd wordt aangetrokken door koude plekken, zal het zich verzamelen en condenseren in de luchtkamers van de elementen. Dit resulteert in dat het vocht uit de muur wordt getrokken en overgebracht naar de holte binnen het element. Dezelfde luchtstroom zorgt voor een koelend effect en transporteert het condensatievocht naar buiten. Door het gebruik van de natuurlijke manier van ventileren en verdampen, is het mogelijk om zelfs de meest verzadigde muren uit te drogen.

Uit onderzoek van het TNO is gebleken dat elk element een kwart liter vocht per 24 uur afvoert. Dit gaat altijd door en heeft geen externe energie nodig. Met het Schrijver Systeem blijft uw woning op een natuurlijke wijze het hele jaar door vochtvrij!

Hoe is het Schrijver Systeem ontstaan?

Schrijver Systeem is in 1983 opgericht en sindsdien een echt familiebedrijf. Henk Schrijver, uitvinder en directeur, zocht een gezonde en duurzame oplossing voor vochtproblemen in woningen en gebouwen. In 1979 vond Henk Schrijver een vochtverwijderingssysteem uit dat natuurlijke luchtstroom gebruikte om vocht uit de muren van een gebouw te halen. Een astmapatiënt merkte een aanzienlijke verbetering van haar ademhalingsproblemen na de installatie van het vochtverwijderingssysteem in haar woning. Dit bewees de hypothese van Henk en het systeem ging in productie. Dit leverde Henk Schrijver de eerste prijs voor beste uitvinding van het jaar op. Inmiddels is het Schrijver Systeem al in duizenden woningen in binnen- en buitenland geïnstalleerd.

Het plaatsen van de muurelementen in de buitenmuur

De gemiddelde installatie duurt een dag om te voltooien. Zodra de installatie is voltooid, zorgen we voor een volledige opruiming en begint het vochtverwijderingssysteem meteen te werken. De elementen worden in de buitenmuur gemonteerd en vallen nauwelijks op. Doordat ze aan de buitenkant van de vochtige muren worden geplaatst, heeft u binnen geen overlast van de installatie. Een team van twee á drie specialisten brengt vakkundig uitsparingen aan in uw buitenmuren. Vervolgens worden de prefab-elementen boven vloerhoogte om de 30 centimeter geplaatst. De diepte van de uitsparing is afhankelijk van het soort muur.

Nadat de elementen zijn geplaatst, worden ze afgevoegd. De elementen zijn in zes standaardkleuren verkrijgbaar, maar kunnen ook geverfd worden om ervoor te zorgen dat ze zo discreet mogelijk zijn. We brengen onze monsters mee om de kleur tegen uw muur te controleren en de beste keuze te adviseren. U bent vrij de definitieve keuze te maken zonder toeslagen. Na het monteren van de elementen in de uitsparingen, werkt het systeem onmiddellijk en onafgebroken.

Vochtproblemen? Vraag om een vochtmeting!
Vochtproblemen? Vraag om een vochtmeting!
De muurelementen van het Schrijver Systeem
De muurelementen van het Schrijver Systeem

Na de installatie is er geen onderhoud meer nodig

Na de installatie van de elementen is onderhoud vrijwel overboden. Het systeem is zodanig vormgegeven dat ongedierte en vuil geen toegang hebben. Enkel in de herfstperiode kan het geen kwaad om zo nu en de elementen te controleren op spinnenrag of bladeren en deze waar nodig te verwijderen. Dit kunt u eenvoudig met een bezem of tuinborstel doen.

Na ongeveer drie maanden zult u verbetering merken. Afhankelijk van de hoeveelheid vocht in de muur zal het ongeveer 6 tot 12 maanden duren tot er een goede vochtbalans ontstaat. U kunt een gratis 12-maandencontrole aanvragen om de mate van succes te laten meten.

De belangrijkste voordelen van het Schrijver Systeem

Creëer een gezonder leefklimaat.
Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat vocht in huis een negatieve invloed op de gezondheid heeft. Vocht zorgt voor schimmels en bacteriën en deze zijn erg ongezond. Door de luchtvochtigheid te verbeteren, neemt de kans op schimmel in huis en bacteriën af. Hiermee creëert u weer een gezonde leefomgeving in uw woning.

Duurzaam en 100% natuurlijk.
Schrijver Systeem maakt geen gebruik van chemicaliën en externe energiebronnen, waardoor u ook geen kosten meer heeft. Verder bespaart u op onderhoud van muren en houtwerk. De investering verdient zich daarom snel weer terug. Het vocht wordt op een duurzame en natuurlijke manier permanent uit de woning verwijderd.

Binnen 1 dag geïnstalleerd.
De ingenieuze prefab-elementen worden door ons team vakkundig en snel in de buitenmuur geplaatst en hebben een levenslange garantie. Hierbij is geen toegang tot de woning vereist, waardoor u niet thuis hoeft te blijven of geen overlast van de installatie heeft.

Geen onderhoud nodig.
Nadat de elementen eenmaal geplaatst zijn, heeft u er verder geen omkijken naar. De prefab-elementen zijn onderhoudsvrij. Wel kunt u af en toe in de herfstperiode even controleren of er geen spinnenrag of bladeren zijn die de luchttoevoer blokkeren.

Waarom kiest u voor vochtbestrijding van SmartDry?

 1. Al meer dan 35 jaar specialist in vochtbestrijding
  SmartDry heeft inmiddels bij meer dan 30.000 gebouwen het vochtprobleem opgelost.
 2. SmartDry biedt een milieuvriendelijke vochtoplossing
  Onze natuurlijke vochtoplossingen hangen alleen af van de natuurlijke luchtstroom.
 3. Binnen één dag worden de DryBricks geïnstalleerd
  Na voltooiing van de installatie begint het vochtverwijderingssysteem meteen te werken.
 4. Geen schimmel meer in uw woning dankzij SmartDry
  Alle vocht- en schimmelproblemen in uw huis worden opgelost dankzij onze DryBricks.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.