Last van optrekkend vocht?

SmartDry is inmiddels meer dan 35 jaar dé specialist in het oplossen allerlei soorten vochtproblemen. Heb je last van optrekkend vocht? Laat het dan oplossen door SmartDry. Wij helpen u binnen heel Nederland. Vraag snel om een gratis vochtmeting of neem telefonisch contact met ons op.

SmartDry Uniek Verkooppunt

SmartDry is al 35 jaar de
specialist in vochtoplossingen

SmartDry Uniek Verkooppunt

100% Vochtvrij garantie
Wij lossen uw probleem op!

SmartDry Uniek Verkooppunt

Duurzame oplossing: beter
voor je gezondheid en woning

Optrekkend vocht

Een van de meest voorkomende problemen in de woning is optrekkend vocht. Dit is een probleem wat zich voornamelijk voordoet in oudere woningen. Veel woningen die gebouwd zijn voor 1920 hebben namelijk geen vochtkering in de grond, of een slechte vochtkering, waardoor het grondvocht direct door de muren wordt opgenomen. De bakstenen zuigen namelijk het vocht aan door hun poriën, waardoor het vocht omhoog in de muren trekt. Door het metselwerk stijgt het vocht verder op in de muur. Dit kan de muren aantasten en schade veroorzaken aan de woning zelf. Ook kan deze vorm van vocht leiden tot gezondheidsklachten en een nare geur in het huis.

Géén vochtkering

De vochtkering, waterkering of dampdichte laag is vaak niet aanwezig in woningen die gebouwd zijn voor 1920. De vochtkering is een laag die als barrière functioneert tussen de grond en de wanden van de woning en de fundering, en is aangebracht bij de dragende muren van het huis. De vochtkering voorkomt dat de fundering en de wanden het grondwater opnemen. Wanneer de vochtkering afwezig is, betekent dat dat vocht onder de vloer of in het metselwerk kan lopen. Dit zorgt voor wateroverlast en vochtplekken.

Waar komt optrekkend vocht voor?

Deze vorm van vocht komt zowel binnen als buiten het huis voor, maar enkel op de begane grond en in de kelder. Het is te herkennen aan vochtige plekken op de muren (vochtproblemen in de muur), voornamelijk bij de vloer, schimmel en een muffe geur in huis. Vaak stijgt het vocht niet meer dan 60 centimeter op, en in sommige gevallen vormt het vocht ook kristallen op de binnenmuur, waardoor het door de specialist makkelijk te herkennen is. In dit artikel onder meer drie veelgebruikte manieren voor het bestrijden van het optrekkende vocht.

 • Het injecteren van de muur met vochtwerende gel: de meest voorkomende methode. Nadeel is dat de gel giftig kan zijn, en dat er geboord dient te worden.
 • DryBrick: het plaatsen van speciale elementen i.c.m. een keramische koker tegen de binnenmuur. Hierdoor kan er een verdampingsproces plaats vinden , wat de muren droogt. Dit is een zeer efficiënte manier van het bestrijden van vocht.
 • Een nieuwe vochtkering plaatsen is de meest arbeidsintensieve en dure methode. De muur moet namelijk onderkapt worden door een aannemer. Er dient dus gegraven te worden, wat tijd kost en overlast veroorzaakt. Ook moeten de muren weer opnieuw afgewerkt worden.
Optrekkend vocht buitenmuur
Optrekkend vocht compilatie

Het bestrijden van optrekkend vocht

Het bestrijden van vocht met deze traditionele methodes kan erg prijzig en arbeidsintensief zijn. Het is dus slim om te kiezen voor een doeltreffende oplossing, gecombineerd met een goede diagnose van het probleem. Onze DryBricks zijn een innovatieve, natuurlijke oplossing voor ieder vochtprobleem. Er is geen sprake van giftige chemicaliën, en de plaatsing is zo gebeurd. De DryBricks worden geïnstalleerd in de buitenmuur en de wind zorgt voor luchtstroom in en rond de muur. DryBricks zorgen ervoor dat condens en vocht uit de muur wordt getrokken, zodat het vocht uit zowel de binnen- als buitenmuur wordt verwijderd. Er wordt dus gebruik gemaakt van ventilatie en verdamping. Binnen zes maanden zijn zelfs de meest verzadigde muren uitgedroogd en blijven ze droog!

Oplossen van optrekkend vocht

Wij helpen u graag bij het oplossen van uw vocht probleem. Wij hebben meer dan 35 jaar ervaring met vochtbestrijding en het oplossen van vochtoverlast in en rond het huis en we hebben al duizenden woningen vochtvrij gemaakt. Neem dus geheel vrijblijvend contact op voor meer informatie of boek vandaag nog je gratis vochtmeting!

Waarom kiest u voor vochtbestrijding van SmartDry?

 1. Al meer dan 35 jaar specialist in vochtbestrijding
  SmartDry heeft inmiddels bij meer dan 30.000 gebouwen het vochtprobleem opgelost.
 2. SmartDry biedt een milieuvriendelijke vochtoplossing
  Onze natuurlijke vochtoplossingen hangen alleen af van de natuurlijke luchtstroom.
 3. Binnen één dag worden de DryBricks geïnstalleerd
  Na voltooiing van de installatie begint het vochtverwijderingssysteem meteen te werken.
 4. Geen schimmel meer in uw woning dankzij SmartDry
  Alle vocht- en schimmelproblemen in uw huis worden opgelost dankzij onze DryBricks.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.