Vochtbestrijding muren
SmartDry Uniek Verkooppunt

SmartDry® is al 35 jaar de
specialist in vochtbestrijding

SmartDry Uniek Verkooppunt

100% Vochtvrij garantie
Wij lossen uw probleem op!

SmartDry Uniek Verkooppunt

Duurzame oplossing: beter
voor je gezondheid en woning

Vochtbestrijding voor muren

SmartDry is meer dan 35 jaar dé specialist in vochtbestrijding in de muren. Heb je een vochtprobleem in de muur van je woning? Neem dan contact op met SmartDry. Wij zoeken het vochtprobleem op en helpen je binnen heel Nederland. Vraag snel een gratis vochtmeting of neem telefonisch contact met ons op.

Vochtbestrijding voor de muren van de woning

Veel mensen hebben last van vochtproblemen in de woning. De reden dat de vochtproblemen zich voor kunnen doen in de woning heeft verschillende oorzaken. Zo kan er bijvoorbeeld sprake zijn van optrekkend vocht, doorslaand vocht of condensatievocht in de woning. Dit is een groot probleem en kan diverse oorzaken hebben. Je zit vaak met je handen in het haar als deze vochtproblemen zich voordoen in je woning. De oplossing kan nu worden gevonden in de DryBricks. Deze oplossing voor vocht in de woning is permanent en wordt op een makkelijke manier geplaatst zodat het niet nodig is dat er wat hoeft te veranderen aan de inrichting van de woning.

Hoe ontstaat optrekkend vocht in de muur?

Een van de meest voorkomende vochtproblemen is optrekkend vocht. Dit wil zeggen dat vocht niet goed wordt afgevoerd bij de muren of bij de gevel, maar daarvoor in de plaats in de muren trekt. Dat is de reden dat je dit soort problemen vaak tegenkomt bij woningen met een tuin. Het vocht doet zich dan voor bij de natte muren op de begaande verdieping. Dit soort vocht is te herkennen aan het feit dat je aan de buitenkant een soort witte uitslag kan zien op de buitenmuur. Dit is salpetervorming. Daarnaast zul je op de binnenmuren zien dat het behang er afbladert of dat de verf scheurtjes vertoond. Daarnaast zijn de vochtplekken op de muur ook kenmerkend voor dit vochtprobleem. Het probleem heeft een grote impact op de gezondheid als dit onbehandeld blijft. Schimmel wordt meestal gevormd bij dit soort vochtproblemen en dit heeft weer nadelige gevolgen voor de gezondheid.

DryBricks: Vochtbestrijding voor muren
DryBricks: Vochtbestrijding voor muren
Permanente vochtbestrijding voor muren
Permanente vochtbestrijding voor muren

Hoe krijg je condensatievocht op de muur?

Condensatievocht is een groot probleem dat veel voorkomt in een woning waarin de luchtafvoer niet goed. Hierdoor kan vocht niet goed worden afgevoerd uit de woning en blijft het hangen op de muren en op het plafond. Tijdens het ademen, het koken en het douchen ontstaat er stoom. De kleine waterdruppeltjes van het stoom trekken naar koudere oppervlakten toe zoals muren en ramen. Daar ontstaat dan condensvorming en een hoge luchtvochtigheid in huis.

Condensvorming is van de ramen makkelijk af te vegen maar van de muren gaat het wat moeilijker. En dat is waar de problemen ontstaan. Er ontstaat namelijk schimmel op de muur en dit is schadelijk voor de gezondheid. De schimmelvorming is te herkennen aan de donkere vlekken op het plafond of aan de muur. Dit vervelende probleem komt niet alleen in oude woningen voor. Daar is nogal eens een misvatting over. De problemen kunnen zich voordoen in zowel de moderne als de oudere woningen.

Doorslaand vocht op de muur, hoe ontstaat het?

Doorslaand vocht in de woning is een vochtprobleem dat wordt veroorzaakt door schade aan de buitenmuur. Een muur is opgebouwd uit verschillende lagen. Deze vormen een basis voor de bescherming van de woning. Deze laag hoort vocht tegen te houden, maar ook kou en warmte van buiten. Zodra deze laag beschadigd is en er een grote hoeveelheid aan vocht aanwezig is buiten door bijvoorbeeld regen, dan komt het makkelijker binnen. Dit heeft weer grote gevolgen voor de binnenmuren. Zo krijg je vochtige muren en het behang raakt daardoor beschadigd of het verf bladert af. Er ontstaan grote schimmelplekken en het is daardoor niet meer mogelijk om spullen tegen de wand te zetten.

Optrekkend vocht op de muur
Optrekkend vocht compilatie

Vochtbestrijding voor de muren met de oplossing van SmartDry

Vochtbestrijding in de muren van je woning moet natuurlijk zo snel en zo effectief mogelijk worden aangepakt. Je kunt hier verschillende chemische middelen voor gebruiken of drastische maatregelen tegen nemen, maar het is juist de bedoeling dat de vochtproblemen bij de bron worden aangepakt. Veel oplossingen bieden alleen een tijdelijke oplossing en pakken alleen de symptomen aan in plaats van de oorzaak. Bijvoorbeeld in het geval van vochtplekken door doorslaand vocht, zal er vaak worden gedacht aan oplossingen zoals het oververven van de muren of het opnieuw behangen, maar dit pakt het werkelijke probleem natuurlijk niet aan.

Bij SmartDry geloven we namelijk in het aanpakken van de problemen bij de bron. Daarnaast bieden we ook een permanente en duurzame oplossing zodat het niet nodig is om op korte termijn weer op zoek te gaan naar een oplossing. Het probleem zal zich immers niet meer voordoen. De oplossing die wij bieden op het gebied van vochtbestrijding is de DryBrick.

De DryBrick voor vochtbestrijding in de muren

De oplossing die wij bieden is door middel van het plaatsen van DryBricks tussen de gewone bakstenen van de buitenmuur. Ideaal als je het vocht in de muur behandelen wilt. Deze zorgen ervoor dat vocht problemen direct worden verholpen. Een belangrijk kenmerk van de DryBrick is dat deze is voorzien van een compartiment in de tegel zelf. Deze zorgt ervoor dat het vocht van buiten door middel van de wind in het compartiment wordt gebracht. Dit komt omdat de wind ervoor zorgt dat het vocht condenseert in het compartiment, waar het gaat condenseren. Vervolgens zorgt dezelfde luchtstroom ervoor dat het condens naar buiten wordt gebracht nadat het in het compartiment gekoeld is en naar buiten kan worden getransporteerd. Deze prachtige manier van de samenwerking tussen de natuurlijke elementen zorgt ervoor dat het een oplossing biedt op dagelijkse basis.

Het plaatsen van DryBricks in de muur
Het plaatsen van DryBricks in de muur
Permanente vochtbestrijding in de muur
Permanente vochtbestrijding in de muur

De DryBricks laten plaatsen en onderhouden

De bricks zijn binnen één dag te plaatsen door onze vakkundige monteurs. Tijdens het plaatsen is het niet eens nodig dat er een hele verbouwing plaatsvindt. De bricks kunnen namelijk makkelijk worden geplaatst. Als deze eenmaal zijn geplaatst, treden deze gelijk in werking. Dankzij de DryBricks zal de hoeveelheid vocht in de muur gaan afnemen. Het is bijvoorbeeld niet eens nodig dat er gebruik wordt gemaakt van externe energiebronnen. De bricks hoeven maar één keer per jaar schoon te worden gemaakt en behoeven verder geen onderhoudswerkzaamheden. Een ideale en onderhoudsvrije methode op het gebied van vochtbestrijding. Daarnaast is vervanging ook niet nodig en dit maakt het een perfecte maar ook permanente oplossing voor vocht in de woning. Tot slot is de aanschaf ook niet duur en deze vochtoplossing is milieuvriendelijk. Wij helpen je graag op het gebied van vochtbestrijding in de muren.

Waarom kiest u voor vochtbestrijding van SmartDry?

 1. Al meer dan 35 jaar specialist in vochtbestrijding
  SmartDry heeft inmiddels bij meer dan 30.000 gebouwen het vochtprobleem opgelost.
 2. SmartDry biedt een milieuvriendelijke vochtoplossing
  Onze natuurlijke vochtoplossingen hangen alleen af van de natuurlijke luchtstroom.
 3. Binnen één dag worden de DryBricks geïnstalleerd
  Na voltooiing van de installatie begint het vochtverwijderingssysteem meteen te werken.
 4. Geen schimmel meer in uw woning dankzij SmartDry
  Alle vocht- en schimmelproblemen in uw huis worden opgelost dankzij onze DryBricks.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.