Vochtbestrijding blog → Witte aanslag op de muur

Witte aanslag muur
Witte aanslag muur

Witte aanslag op de muur

Zit er witte aanslag op de muur van je huis? Dan kan het zijn dat je te maken hebt met een vochtprobleem in de muur. Niet alleen ziet dit er minder fraai uit, maar de witte aanslag kan ook permanente schade aan het huis veroorzaken. Als je dit vochtprobleem ziet op de buitenmuur, dan is het belangrijk om snel actie te ondernemen. De witte aanslag kan op verschillende manieren ontstaan en er is een permanente oplossing nodig om onnodige schade aan het huis te voorkomen.

Hoe ontstaat er witte aanslag op de muur?

Witte aanslag op de muur kan ontstaan wanneer er sprake is van een vochtprobleem. Meestal is dit het geval bij doorslaand vocht of opkruipend vocht. De witte kleur ontstaat doordat de zouten door het vocht uit de bakstenen getrokken worden. Je kunt ook last hebben van kalkuitslag. Mocht dit het geval zijn, dan loopt het kalk uit de stenen van de muur van je huis. Als het gaat regenen dan kan de kalk makkelijk weggespoeld worden, maar het kan ook gebeuren dat het in de buitenmuur trekt. Wanneer dat gebeurt, dan is de kans dat de hoeveelheid witte uitslag op de buitenmuur toeneemt.

Vraag een gratis vochtmeting aan!

De gevolgen van witte aanslag op de muur

Je woning moet niet alleen van binnen gezond zijn om aangenaam in te wonen. Ook de buitenkant van het huis speelt een belangrijke rol hierin. De twee belangrijkste redenen om actie te ondernemen bij zoutuitslag op de muur hebben we voor je opgesomd:

  1. Door de witte aanslag op de muur kan er blijvende schade ontstaan aan je huis. Uiteindelijk kan dit zorgen voor hoge kosten, het opknappen van een buitenmuur is een behoorlijk karwei.
  2. Is er sprake van een vochtprobleem in de gevel? Dan kan het vocht doortrekken naar de binnenmuur van de woning (vochtdoorslag in de muur). Met als resultaat dat er schimmel op de binnenmuur gaat groeien en dat er een muffe geur in huis zal ontstaan.

De oplossing om witte aanslag op de muur te verhelpen

Constateer je witte aanslag op de muur? Dan is het verstandig om direct actie te ondernemen. Neem gerust contact op met SmartDry vochtbestrijding voor een gratis vochtmeting en vakkundige expertise. Inmiddels zijn we al meer dan 35 jaar dé specialist in het oplossen van vochtproblemen in de muur. Dankzij onze DryBricks droogt de buitenmuur snel op zodat je geen last meer hebt van de gevolgen van vochtproblemen. Een permanente oplossing zonder externe energiebronnen die geen onderhoud vereist. Wil je meer weten over vochtbestrijding voor de muren? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.