Last van doorslaand vocht?

SmartDry is inmiddels meer dan 35 jaar dé specialist in het oplossen allerlei soorten vochtproblemen, waaronder doorslaand vocht. Heb je last van een vochtprobleem? Laat deze dan duurzaam oplossen door SmartDry. Wij helpen u binnen heel Nederland. Vraag snel om een gratis vochtmeting of neem telefonisch contact met ons op.

SmartDry Uniek Verkooppunt

SmartDry is al 35 jaar de
specialist in vochtoplossingen

SmartDry Uniek Verkooppunt

100% Vochtvrij garantie
Wij lossen uw probleem op!

SmartDry Uniek Verkooppunt

Duurzame oplossing: beter
voor je gezondheid en woning

Doorslaand vocht

Bij een buitenmuur van slechte kwaliteit, of een oudere buitenmuur, kan neerslag, zoals regen of sneeuw, opgenomen worden door de buitenmuur. Dit zorgt voor een vochtprobleem in de muur, dat zowel binnen als buiten zichtbaar kan zijn. Het doorslaan van het vocht naar binnen kan komen door een defect in de buitenmuren, zoals een scheur of breuk, maar ook door een poreuze, oude muur. Vaak ontstaan of verergeren de plekken nadat het heeft geregend. Het vocht is immers afkomstig van de neerslag. De plekken op het plafond of de muren voelen hiernaast ook vochtig aan.

Oplossingen voor doorslaand vocht

Voor doorslaand vocht zijn verschillende oplossingen beschikbaar, waarbij het met name belangrijk is de buitenmuur goed te behandelen, zodat er geen vocht meer in de muren trekt en neerslag vlug opdroogt.

  • Het impregneren/hydrofoberen van de muren: de gevel wordt waterdicht gemaakt. Een nadeel is dat deze methode gebruik maakt van giftige stoffen.
  • Het schilderen van de gevel met vochtwerende verf. Hiermee kun je je huis ook een nieuwe kleur geven. Dit is duur en arbeidsintensief.
  • Het aanbrengen van nieuwe gevelbekleding: dit is de meest arbeidsintensieve en dure manier. Er dient namelijk ook gesloopt te worden: de oude gevelbekleding moet verwijderd worden door de specialist.

Wanneer kun je dit vochtprobleem behandelen

Het is het beste om deze vorm van vocht te behandelen aan het einde van de zomer. Hierdoor is de gevel al uitgedroogd door de zon en warmte, en is er zo min mogelijk kans op neerslag. Het vochtprobleem is dan dus zo snel mogelijk opgelost. Is dit niet mogelijk, dan kan de gevel afgedekt en drooggeblazen worden met een warmteblazer.

Behandelen van doorslaand vocht

Het is belangrijk voor de behandeling van de vochtoverlast om het verschil te kennen tussen een doorslaand of optrekkend vochtprobleem. De behandeling van beide problemen is namelijk verschillend. Vooral als er ook binnen sprake is van vocht, is het soms moeilijk het verschil te zien tussen de verschillende problemen. Een goede diagnose is dus van groot belang voor het definitief oplossen van het probleem. Onze DryBricks zijn een innovatieve, natuurlijke oplossing voor ieder vochtprobleem, en werken zowel bij een optrekkend als doorslaand vochtprobleem. De DryBricks worden geïnstalleerd in de buitenmuur en de wind zorgt voor luchtstroom in en rond de muur. De DryBricks zorgen ervoor dat condens en vocht uit de muur wordt getrokken, zodat het vocht uit zowel de binnen- als buitenmuur wordt verwijderd. Voor beide problemen geschikt, dus! Binnen zes maanden zijn zelfs de meest verzadigde binnen- en buitenmuren uitgedroogd en blijven ze droog! Al tijdens de bouw of renovatie kunnen ze dus aangebracht worden, om problemen in de toekomst te voorkomen en te zorgen voor een goede vochtpreventie in de woning.

SmartDry lost élk vochtprobleem op

Wij hebben meer dan 35 jaar ervaring met het oplossen van vochtoverlast in en rond het huis en we hebben al duizenden woningen vochtvrij gemaakt. Neem dus contact op voor meer informatie of boek vandaag nog je gratis vochtmeting!

Vochtmeting?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.