Vochtbestrijding blog → Schimmel op de muur behandelen, zo kun je dat doen!

Schimmel op de muur behandelen
Schimmel op de muur behandelen

Schimmel op de muur behandelen

Schimmel op de muur wordt altijd veroorzaakt door vochtproblemen. Vocht in de muur trekt namelijk schimmels aan. Schimmels zweven de hele dag om ons heen en komen onder andere via kleding in huis terecht. Dit is in principe geen probleem. Het wordt een ander verhaal als de schimmel naar vochtige plekken op de muur toe trekt. Als de schimmel zich gaat nestelen op de muur, ontstaat er een donslaagje op de muren. Vaak uit dit zich in zwarte schimmel. Schimmel op de muur is erg slecht voor de gezondheid en moet daarom direct behandeld worden. Wil je ook snel van de schimmels op de muur afzijn? Schimmel op de muur behandelen kan op verschillende manieren. Lees hier op welke manieren je schimmel op de muur kan behandelen!

Methoden om schimmelplekken op de muur te behandelen.

Zie je schimmelplekken op de muur? Dan is het belangrijk de schimmel op de muur te behandelen. Wanneer de schimmel op de muur niet behandeld wordt, bestaat de kans dat het zich zal verspreiden.

Soda is een milieuvriendelijke manier om schimmel op de muur te behandelen. Als je ervoor kiest om de schimmel op de muur door middel van deze methode te verwijderen, moet je het volgende doen: laat 6 gram soda in een liter emmer water oplossen. Ga hier met een harde borstel in en schrob over de schimmelplekken heen. Trek hierbij handschoenen aan en doe een mondkapje op voor de veiligheid. Let op! Neem ook de vochtplekken rondom de schimmel mee, want nieuwe schimmels zijn voor het blote oog soms lastig te zien. Voor het schoonmaken van de voegen kan je eventueel een tandenborstel gebruiken. Laat de soda-oplossing een aantal uur intrekken en maak het daarna schoon met kraanwater.

Last van een hardnekkige schimmel? Dan is bleekmiddel een betere optie. Om schimmel op de muur schoon te maken middels deze methode meng je 25 milliliter bleekmiddel met 1 liter water. Dep hiermee op de schimmelplekken met een spons. Het is belangrijk het goed te laten drogen.

Vraag een gratis vochtmeting aan!

Een permanente behandeling voor schimmel in huis

Wij kunnen ons voorstellen dat je er liever voor kiest de schimmel op de muur niet zelf te behandelen. Wij bieden een permanente oplossing om de vocht- en schimmel in de muur te behandelen. Binnen een paar maanden zal je verschil merken! Onze DryBrick®-oplossing is duurzaam en maakt gebruikt van de natuurlijke luchtstroom. Hierdoor zijn externe energiebronnen voor de vochtbestrijding niet nodig. Met de 35+ jaar ervaring van SmartDry® weten wij precies hoe we de vochtproblemen in jouw woning op kunnen lossen! Neem vandaag nog contact met ons op en wij helpen je graag verder!

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.