Vochtproblemen in de muur?

SmartDry is inmiddels meer dan 35 jaar dé specialist in het oplossen van vochtproblemen in muren. Heeft u een vochtprobleem in de muur? Laat het even nakijken en oplossen door SmartDry. Wij helpen u binnen heel Nederland. Vraag snel een gratis vochtmeting of neem telefonisch contact met ons op.

SmartDry Uniek Verkooppunt

SmartDry is al 35 jaar de
specialist in vochtoplossingen

SmartDry Uniek Verkooppunt

100% Vochtvrij garantie
Wij lossen uw probleem op!

SmartDry Uniek Verkooppunt

Duurzame oplossing: beter
voor je gezondheid en woning

Optrekkend vocht

Als er vochtplekken, schimmel, of loslatend stuc/verf werk aan de onderkant van de muur zichtbaar zijn op de begane grond, is het bijna zeker optrekkend vocht. Dit is grondwater dat zich door de fundering door middel van de capillaire werking omhoog werkt naar de gevel van de woning. Dit kan gebeuren doordat de waterkering tussen de fundering en gevel beschadigd is of zelfs helemaal ontbreekt. Hiervoor word in sommige gevallen de muur geïnjecteerd, dit houd in dat men een chemisch middel in de muur spuit waardoor er een waterkering ontstaat.

Condensatie

Bij een hoge luchtvochtigheid ontstaan er condensatie problemen. Condensatie is het neerslaan van vocht tegen koude oppervlakken wanneer het geen uitweg kan vinden. Denk hierbij aan beslagen ramen, vochtplekken op de muur en de vorming van schimmel in de vorm van zwart-grijze stipjes. Doordat er in huis veel woonvocht (douchen, koken, wassen, ademen, etc) word geproduceerd is het van belang om goed te ventileren, helemaal in natte ruimtes zoals de badkamer. In sommige gevallen is het aan te raden om ventilatie roosters te plaatsen of u kunt kiezen voor mechanische ventilatie (houd er rekening mee dat dit ook weer extra energie kosten oplevert).

Optrekkend vocht op de muur
Optrekkend vocht compilatie

Doorslaand vocht

Wanneer de buitengevel beschadigd is kan er doorslaand vocht (regenwater dat door de buitengevel naar binnen trekt) ontstaan. Dit zie je vaak bij oudere huizen. De stenen worden poreus en laten hierdoor vocht door. Verder kan het voegwerk ook beschadigd raken, zoiets kan bijvoorbeeld erger worden na het zandstralen van uw gevel. Doordat het in Nederland nou eenmaal vaak regent worden de muren ook vaker onderworpen aan vocht, helemaal gevels die op het zuidwesten liggen vangen meer regen dan de rest. Planten zoals klimop kunnen ook schade aan de muren veroorzaken. Doorslaand vocht is vaak te herkennen aan onregelmatige vlekken die er vochtig uitzien en voelen, Vocht op het plafond en de bovenkant van de muren, vochtige muren op de 1e verdieping en hoger en afbladderend verf en behang. Oplossingen hiertegen kunnen zijn het vervangen van het voegwerk of de gevel te laten impregneren. Dit word ook wel hydrofoberen genoemd, wat een moeilijk woord is voor de muur waterafstotend maken.

Koudebruggen

Doordat de isolatie in de spouw niet goed is aangebracht of uitgezakt kunnen er koudebruggen ontstaan. Ook kan achtergebleven bouw puin, specie of spouwankers zorgen voor een brug tussen de binnen en buitengevel. Hierdoor ontstaan er op die plekken koudere zones en omdat vocht altijd naar de koudste plek trekt kan het gaan condenseren. Hiervoor zou een inspectie van de spouw een uitkomst zijn, om het probleem vast te stellen en correct aan te pakken.

Leefcomfort

Wat de oorzaak van uw vochtprobleem in huis ook is, het heeft een hoop nadelige gevolgen. Gezondheidsklachten kunnen voorkomen doordat schimmels minuscule sporen in de lucht achterlaten. Dit ademt u weer in wat allerlei klachten kan opleveren, denk hierbij aan Allergieën, luchtweg infecties, hoofdpijn, benauwd gevoel en een geïrriteerde huid. Door een hogere luchtvochtigheid kost het ook meer energie om de woning op te warmen, dit in combinatie met vochtige muren die hun isolatie waarden verliezen komen er elke maand een hoop extra kosten bij.

Kanttekening over vochtproblemen

Alle hierboven gegeven oplossingen werken alleen bij één specifieke oorzaak van het vochtprobleem. Alleen komt vocht vaak van meerderen kanten. Dus dan lost het niet al uw klachten op, gelukkig heeft SmartDry elementen ontwikkeld die al deze problemen definitief kan oplossen. Ons systeem zorgt voor een stabiele luchtvochtigheid in huis en trekt de muren droog. Wij durven er zelfs 100% vochtvrij garantie op te geven.

Vochtmeting?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.