Vochtproblemen in de muur?

SmartDry is inmiddels meer dan 35 jaar dé specialist in het oplossen van vochtproblemen in muren. Heeft u een vochtprobleem in de muur? Laat het even nakijken en oplossen door SmartDry. Wij helpen u binnen heel Nederland. Vraag snel een gratis vochtmeting of neem telefonisch contact met ons op.

SmartDry Uniek Verkooppunt

SmartDry is al 35 jaar de
specialist in vochtoplossingen

SmartDry Uniek Verkooppunt

100% Vochtvrij garantie
Wij lossen uw probleem op!

SmartDry Uniek Verkooppunt

Duurzame oplossing: beter
voor je gezondheid en woning

Vochtproblemen in de muur

Als u last heeft van vochtproblemen in uw woning dan zal dit in veel gevallen gaan om vochtproblemen in de muur. De muren dragen de woning en zijn verbonden met de fundering en de grond. Zichtbare muren lopen door naar de kelder en de kruipruimtes, de meest gevoelige plekken voor vocht. Dit is dan ook reden dat de muren van uw woning gemakkelijk door vocht kunnen worden aangetast. Vocht in de muur is iets wat u niet wilt hebben, want het kan grote gevolgen hebben voor het algehele leefklimaat in huis. Het is daarom belangrijk om vocht in de muur snel te laten verhelpen.

Wat kan de oorzaak zijn van vocht in de muur?

Als u last heeft van vocht in de muren van uw woning, dan kan er sprake zijn van diverse oorzaken. Het is daarom belangrijk om de juiste oorzaak te achterhalen. U kunt tijdelijk uw muren misschien opknappen, maar dit blijft maar symptoombestrijding. Als u de daadwerkelijk bron niet bestrijdt, zult u last blijven houden van vocht in de muren en alle bijbehorende gevolgen. Als u de oorzaak niet kunt achterhalen, dan is het verstandig om SmartDry langs te laten komen. Als expert op elk gebied van vochtbestrijding en het oplossen van allerlei vochtproblemen, kunnen wij de oorzaak achterhalen en met onze revolutionaire en duurzame oplossing u van uw vochtproblemen af helpen. Wat zijn de meest voorkomende oorzaken van vochtproblemen in de muur?

Optrekkend vocht

Optrekkend vocht kan dikwijls als oorzaak van vocht in de muren worden aangewezen. Bij optrekkend vocht heeft u vooral last van vocht in de onderkant van de muur. Optrekkend vocht is grondwater dat zich een weg naar binnen baant door de fundering, de kelder, kruipruimte of de onderzijde van poreuze buitenmuren. Het vocht trekt dan door de muur naar boven, waardoor uw muren vochtig en klam aanvoelen. Wanneer u een goede waterkering in de muur van uw woning heeft, zal optrekkend vocht tegengehouden worden. Maar een waterkering ontbreekt in veel oudere woningen en vocht heeft dan vrij spel.

Doorslaand vocht

Ook doorslaand vocht kan een oorzaak zijn van vocht in uw muren. Het gaat dan vooral om aangetaste buitengevels waar hemelwater tegenaan slaat. Doordat de beschadigde buitengevel vocht kan doorlaten, zal het vocht ook in de binnenmuren trekken. Hierdoor ontstaan dezelfde symptomen als met optrekkend vocht. Een oplossing hiervoor is reparatie van de buitengevel en deze laten impregneren. Het vocht wat in uw binnenmuren zit kan worden verholpen door de oplossing van SmartDry. Hiermee wordt een vochtige binnenmuur in de toekomst ook voorkomen.

Condensvorming

Condensatie wordt een probleem als er een te hoge luchtvochtigheid in de woning ontstaat en het vocht krijgt geen kans om de woning te verlaten. Woonvocht in huis is volstrekt normaal. Dit ontstaat al als er mensen in huis aanwezig zijn, door middel van ademen. Er wordt ook gedoucht en gekookt in huis. Dit kan tijdelijk een hoge luchtvochtigheid in de huis veroorzaken. In veel gevallen helpt het dan om een raampje te openen. Maar niet altijd helpt dit. In gevallen dat een woning zeer goed geïsoleerd is of als goede ventilatie ontbreekt, kan vocht de woning niet uit en zal er geen frisse lucht de woning inkomen. Er ontstaat dan condensvorming. Dit is vaak te herkennen aan de beslagen ramen. Maar condens kan ook neerslaan op de muren. Bij een voortdurende te hoge luchtvochtigheid in de woning, zal dit de muren aantasten.

Koudebruggen

Een koudebrug is een probleem met isolatie in de muur. De isolatieschil van de woning wordt dan op één of meerdere plekken onderbroken. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als spouwmuurisolatie is verzakt. Ook achtergebleven specie of bouwpuin kunnen voor een koudebrug zorgen. Een koudebrug wordt zo genoemd, omdat deze ruimte de brug vormt tussen de binnen- en buitengevel. Dit zijn dan de koude plekken in de muur. Aangezien vocht juist naar de koudste plek trekt, vormen koudebruggen altijd een risico voor vocht in de muur.

Optrekkend vocht op de muur
Optrekkend vocht compilatie

Wat zijn de gevolgen van vochtige muren?

Vanzelfsprekend leveren vochtige muren veel problemen op. Ten eerste zullen er vochtplekken op de muur verschijnen. Dit is al lelijk om te zien, maar door het vocht in de muren zal behang en pleisterwerk ook loskomen. Een nieuw behang zal niet helpen, zolang het vochtprobleem niet is oplost. De vochtige muren zullen vochtig blijven en ook uw nieuwe behang zal gaan loslaten. Bij langdurig vocht in de muur, krijgt schimmel de kans om flink uit te breiden. U herkent schimmel door de zwarte plekken die op de muur verschijnen. Dit ontsiert niet alleen de muur, maar schimmel kan ook diep in de muur en zelfs in de constructie trekken. Hierdoor wordt u op grote kosten gejaagd, want u zult delen van de constructie moeten vervangen. Daarnaast is schimmel op de muur uitermate ongezond voor de bewoners. Schimmel zal zorgen voor klachten aan de luchtwegen en er kunnen chronische allergische klachten ontstaan. Door koude en vochtige muren zult u ook moeite hebben met het verwarmen van uw woning. U zult veel meer stoken, wat tot een hogere energierekening leidt.

De perfecte oplossing voor vocht in de muur: de SmartDry DryBrick

SmartDry biedt de ideale oplossing voor vocht in de muur. De beste methode om vocht uit uw muren te krijgen is goede ventilatie. Met ventilatie kan vocht de woning verlaten en zal frisse lucht de woning binnenkomen. De SmartDry DryBrick is een speciaal ontworpen systeem dat in de buitenmuur wordt geplaatst. Via natuurlijke ventilatie worden uw muren 24 uur per dag geventileerd. Vocht kan zo op de juiste wijze de weg naar buiten vinden en verse lucht naar binnenkomen en zorgen voor een optimaal leefklimaat. De muren zullen uitdrogen en het is niet meer mogelijk dat de muren vochtig worden. Onze DryBrick-methode is de perfecte oplossing voor mensen met vochtige muren en die een duurzame en milieuvriendelijke oplossing wensen. Doordat DryBricks aan de buitenkant van de woning in de muur worden geplaatst, heeft u binnen geen overlast bij het plaatsen hiervan. Er wordt ook geen gebruik gemaakt van chemische middelen, de DryBrick is een volledig natuurlijke oplossing.

Waarom kiest u voor vochtbestrijding van SmartDry?

 1. Al meer dan 35 jaar specialist in vochtbestrijding
  SmartDry heeft inmiddels bij meer dan 30.000 gebouwen het vochtprobleem opgelost.
 2. SmartDry biedt een milieuvriendelijke vochtoplossing
  Onze natuurlijke vochtoplossingen hangen alleen af van de natuurlijke luchtstroom.
 3. Binnen één dag worden de DryBricks geïnstalleerd
  Na voltooiing van de installatie begint het vochtverwijderingssysteem meteen te werken.
 4. Geen schimmel meer in uw woning dankzij SmartDry
  Alle vocht- en schimmelproblemen in uw huis worden opgelost dankzij onze DryBricks.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.