Vochtproblemen in de muur
SmartDry Uniek Verkooppunt

SmartDry® is al 35 jaar de
specialist in vochtbestrijding

SmartDry Uniek Verkooppunt

100% Vochtvrij garantie
Wij lossen uw probleem op!

SmartDry Uniek Verkooppunt

Duurzame oplossing: beter
voor je gezondheid en woning

Vochtproblemen in de muur

SmartDry is inmiddels meer dan 35 jaar dé specialist in het oplossen van vochtproblemen in muren. Heeft u een vochtprobleem in de muur? Laat het even nakijken en oplossen door SmartDry. Wij helpen u binnen heel Nederland. Vraag snel een gratis vochtmeting of neem telefonisch contact met ons op.

Vochtproblemen in de muur

Als u last heeft van vochtproblemen in uw woning dan zal dit in veel gevallen gaan om vochtproblemen in de muur. De muren dragen de woning en zijn verbonden met de fundering en de grond. Zichtbare muren lopen door naar de kelder en de kruipruimtes, de meest gevoelige plekken voor vocht. Dit is dan ook reden dat de muren van uw woning gemakkelijk door vocht kunnen worden aangetast. Een vochtprobleem in de muur, zoals vochtige muren, is iets wat u niet wilt hebben. Dit kan grote gevolgen hebben voor het algehele leefklimaat in huis. Daarom is het belangrijk om vocht in de muur snel te laten verhelpen door een expert in vochtbestrijding.

Vochtprobleem in de muur | Optrekkend vocht
Vochtprobleem in de muur | Optrekkend vocht
Vochtprobleem | Verf laat los van de muur
Vochtprobleem | Verf laat los van de muur

Wat kan de oorzaak zijn van vocht in de muur?

Als u last heeft van vocht in de muren van uw woning, dan kan er sprake zijn van diverse oorzaken. Het is daarom belangrijk om de juiste oorzaak te achterhalen. U kunt tijdelijk uw vochtige muren misschien opknappen, maar dit blijft maar symptoombestrijding. Bestrijdt u de daadwerkelijke bron niet? Dan zult u last blijven houden van vocht in de muren en alle bijbehorende gevolgen. Als u de oorzaak van de vochtplekken niet kunt achterhalen, dan is het verstandig om SmartDry langs te laten komen. We zijn de expert op elk gebied van vochtbestrijding en het oplossen van allerlei vochtproblemen. Middels een vochtmeting kunnen wij de oorzaak van het vochtprobleem achterhalen. Met onze revolutionaire en duurzame oplossing helpen wij u van uw vochtproblemen in de muur af. Wat zijn de meest voorkomende oorzaken van vochtproblemen in de muur?

Vocht in de muur door optrekkend vocht

Optrekkend vocht kan dikwijls als oorzaak van vocht in de muren worden aangewezen. Bij optrekkend vocht heeft u vooral last van vocht in de onderkant van de muur. Optrekkend vocht is grondwater dat zich een weg naar binnen baant door de fundering, de kelder, kruipruimte of de onderzijde van poreuze buitenmuren. Het vocht trekt dan door de muur naar boven, waardoor uw muren vochtig en klam aanvoelen. Wanneer u een goede waterkering in de muur van uw woning heeft, zal optrekkend vocht tegengehouden worden. Maar een waterkering ontbreekt in veel oudere woningen en vocht heeft dan vrij spel.

Schimmel en vochtplekken op de muur
Schimmel en vochtplekken op de muur
Duidelijk te zien: Vochtprobleem op de muur
Duidelijk te zien: Vochtprobleem op de muur

Vochtige muren door doorslaand vocht

Ook doorslaand vocht kan een oorzaak zijn van vochtplekken op uw muren. Het gaat dan vooral om aangetaste buitengevels waar hemelwater tegenaan slaat. Doordat de beschadigde buitengevel vocht kan doorlaten, zal het vocht ook in de binnenmuren trekken. Je kunt doorslaand vocht herkennen op een aantal manieren. Hierdoor ontstaan dezelfde symptomen als met optrekkend vocht. Een oplossing hiervoor is het repareren van de muur en daarna de buitengevel impregneren. Het vocht wat in uw binnenmuren zit kan worden verholpen door de oplossing van SmartDry. Hiermee wordt een vochtige binnenmuur in de toekomst ook voorkomen.

Vochtplekken die ontstaan door condensvorming

Condensatie wordt een probleem als er een te hoge luchtvochtigheid in de woning ontstaat en het vocht krijgt geen kans om de woning te verlaten. Woonvocht in huis is volstrekt normaal. Dit ontstaat al als er mensen in huis aanwezig zijn, door middel van ademen. Er wordt ook gedoucht en gekookt in huis. Dit kan tijdelijk een hoge luchtvochtigheid in de huis veroorzaken. In veel gevallen helpt het dan om een raampje te openen. Maar niet altijd helpt dit. In gevallen dat een woning zeer goed geïsoleerd is of als goede ventilatie ontbreekt, kan vocht de woning niet uit en zal er geen frisse lucht de woning inkomen. Er ontstaat dan condensvorming. Dit is vaak te herkennen aan de beslagen ramen. Maar condens kan ook neerslaan op de muren. Bij een voortdurende te hoge luchtvochtigheid in huis, zal dit de muren aantasten.

Koudebruggen – Risico voor vocht in de muur

Een koudebrug is een probleem met isolatie in de muur. De isolatieschil van de woning wordt dan op één of meerdere plekken onderbroken. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als spouwmuurisolatie is verzakt. Ook achtergebleven specie of bouwpuin kunnen voor een koudebrug zorgen. Een koudebrug wordt zo genoemd, omdat deze ruimte de brug vormt tussen de binnen- en buitengevel. Dit zijn dan de koude plekken in de muur. Aangezien vocht juist naar de koudste plek trekt, vormen koudebruggen altijd een risico voor vocht in de muur.

Optrekkend vocht op de muur
Optrekkend vocht compilatie

Wat zijn de gevolgen van vochtige muren?

Vanzelfsprekend leveren vochtige muren veel problemen op. Ten eerste zal er witte aanslag op de muur ontstaan en kunnen er vochtplekken op de muur verschijnen. Dit is al lelijk om te zien, maar door het vocht in de muren zal behang en pleisterwerk ook loskomen. Een nieuw behang zal niet helpen, zolang het vochtprobleem niet is oplost. De vochtige muren zullen vochtig blijven en ook uw nieuwe behang zal gaan loslaten. Bij langdurig vocht in de muur, krijgt schimmel de kans om flink uit te breiden. U herkent schimmel door de zwarte plekken die op de muur verschijnen. Dit ontsiert niet alleen de muur, maar schimmel kan ook diep in de muur en zelfs in de constructie trekken. Hierdoor wordt u op grote kosten gejaagd, want u zult delen van de constructie moeten vervangen. Daarnaast is schimmel op de muur uitermate ongezond voor de bewoners. Schimmel zal zorgen voor klachten aan de luchtwegen en er kunnen chronische allergische klachten ontstaan. Door koude en vochtige muren zult u ook moeite hebben met het verwarmen van uw woning. U zult veel meer stoken, wat tot een hogere energierekening leidt.

De perfecte oplossing voor vocht in de muur: de SmartDry DryBrick

SmartDry lost het vochtprobleem in de muren op van uw woning. Hoe kun je vocht uit de muur halen? Of hoe kun je je huis vochtvrij maken? Dat kan met behulp van goede ventilatie. Met ventilatie kan vocht de woning verlaten en zal frisse lucht de woning binnenkomen. De SmartDry DryBrick is een speciaal ontworpen systeem dat in de buitenmuur wordt geplaatst. Via natuurlijke ventilatie worden uw muren 24 uur per dag geventileerd. Vocht kan zo op de juiste wijze de weg naar buiten vinden en verse lucht naar binnenkomen en zorgen voor een optimaal leefklimaat. De muren zullen uitdrogen en het is niet meer mogelijk dat de muren vochtig worden. Onze DryBrick-methode is de perfecte oplossing voor mensen met vochtige muren en die een duurzame en milieuvriendelijke oplossing wensen. Dé ideale oplossing voor vochtbestrijding voor de muren. Doordat DryBricks aan de buitenkant van de woning in de muur worden geplaatst, heeft u binnen geen overlast bij het plaatsen hiervan. Er wordt ook geen gebruik gemaakt van chemische middelen, de DryBrick is een volledig natuurlijke oplossing.

Waarom kiest u voor vochtbestrijding van SmartDry?

 1. Al meer dan 35 jaar specialist in vochtbestrijding
  SmartDry heeft inmiddels bij meer dan 30.000 gebouwen het vochtprobleem opgelost.
 2. SmartDry biedt een milieuvriendelijke vochtoplossing
  Onze natuurlijke vochtoplossingen hangen alleen af van de natuurlijke luchtstroom.
 3. Binnen één dag worden de DryBricks geïnstalleerd
  Na voltooiing van de installatie begint het vochtverwijderingssysteem meteen te werken.
 4. Geen schimmel meer in uw woning dankzij SmartDry
  Alle vocht- en schimmelproblemen in uw huis worden opgelost dankzij onze DryBricks.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.