Vochtbestrijding blog → Hoe kun je de hoeveelheid vocht in huis verminderen?

Vocht in huis verminderen
Vocht in huis verminderen

De hoeveelheid vocht in huis verminderen

Iedereen droomt van een fijne en comfortabele woning, waar we kunnen genieten van rust. Een thuis is een plek die naar onze stijl is ingericht en veilig aan moet voelen. Maar wat als er sprake is van een overmatig vocht in huis? Dit is natuurlijk erg vervelend en kan voor veel problemen zorgen. Een te hoge luchtvochtigheid in huis kan zorgen voor schimmel op de muur en gezondheidsklachten veroorzaken. Een ideale luchtvochtigheid ligt tussen de 40 en 60 procent, maar er zijn verschillende oorzaken die voor vocht in huis kunnen zorgen. Wanneer de luchtvochtigheid boven de 60 procent komt, is het van belang het vocht in huis te verminderen. Lees in dit artikel hoe je dit het beste kunt doen!

Aandachtspunten voor minder vocht in huis

De woning krijgt elke dag te maken met vocht door koken, wassen, douchen en ademen. Wanneer er niet voldoende geventileerd wordt, blijft het vocht in huis hangen. Voornamelijk in de keuken en in de badkamer moet het vocht een uitweg kunnen vinden. Om vocht in huis te verminderen of te voorkomen, zijn er een aantal acties die ondernomen moeten worden. Om de hoeveelheid vocht in huis te verminderen, kun je het volgende doen:

  • Zorg er altijd voor dat een raam of deur openstaat, zodat de natuurlijke lucht van buiten naar binnen kan komen. De natuurlijke lucht zorgt voor een gezonde ventilatie van de woning. Hierdoor zal de hoge luchtvochtigheid in huis afnemen.
  • Zet wat leuke groene kamerplanten neer in huis. Planten verminderen vocht in huis, geven een decoratieve aanblik en verversen de lucht in de woning.
  • Houd de keuken droog door een raam open te zetten en gebruik te maken van de afzuigkap. Tijdens het koken komt er namelijk een hoop stoom vrij, waardoor de lucht nog vochtiger wordt. Probeer op vochtige dagen zo min mogelijk te koken en blijf altijd ventileren. Dit is een makkelijke manier om vocht in huis te verminderen.
  • Maak na het douchen de badkamer droog. Zorg dat er een raam openstaat, maak gebruik van het ventilatiesysteem en droog de vochtige muren met een doekje.
  • Ademen is ook een vorm van vocht produceren. Maak daarom gebruik van voldoende ventilatie wanneer je bezoek in huis hebt. Op die manier zal het vocht in huis gecompenseerd worden en minder worden.
Vraag een gratis vochtmeting aan!

De permanente oplossing om vocht in huis te bestrijden

Vocht in huis verminderen is niet altijd even gemakkelijk. Er zijn een aantal opties om de te hoge luchtvochtigheid in huis te verlagen. Hierbij ligt de focus op het ventileren van de woning. Wanneer de hoge luchtvochtigheid in huis wordt veroorzaak door vochtproblemen, zoals optrekkend vocht, biedt SmartDry® een permanente oplossing om het vocht in huis binnen een aantal maanden te verminderen en verwijderen. Met onze vochtbestrijding methode wordt het huis op een natuurlijke manier vochtvrij gemaakt. Deze oplossing is permanent en gaat levenslang mee.

Verminder vocht in huis met de DryBricks® van SmartDry®!

Het DryBrick®-systeem van SmartDry® is milieuvriendelijk en geeft binnen een aantal maanden resultaat. De DryBricks® hebben geen onderhoud nodig en zijn daarom dé perfecte oplossing voor vocht in huis te bestrijden. Wil je het vocht in huis voorgoed verwijderen? Neem contact met ons op voor een gratis vochtmeting en wij helpen je graag verder!

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.