Optrekkend vocht in de binnenmuur
SmartDry Uniek Verkooppunt

SmartDry® is al 35 jaar de
specialist in vochtbestrijding

SmartDry Uniek Verkooppunt

100% Vochtvrij garantie
Wij lossen uw probleem op!

SmartDry Uniek Verkooppunt

Duurzame oplossing: beter
voor je gezondheid en woning

Optrekkend vocht in de binnenmuur

SmartDry is inmiddels al meer dan 35 jaar gespecialiseerd in het bestrijden van optrekkend vocht in de binnenmuren van woningen. Heb je last van optrekkend vocht in de binnenmuur? Laat het vochtprobleem dan oplossen door SmartDry. We helpen je binnen heel Nederland. Vraag snel om een gratis vochtmeting of neem telefonisch contact met ons op.

Optrekkend vocht in de binnenmuur, hoe ontstaat het?

Optrekkend vocht is een vochtprobleem dat kan ontstaan in de binnenmuur van een woning. Dit is een vochtprobleem in de muur dat in de meeste gevallen voor komt in de binnenmuren van oudere woningen. Met oude(re) woningen bedoelen we huizen die gebouwd zijn voor het jaar 1980. Deze huizen hebben geen vochtkering in de grond. Maar het kan ook zijn dat de vochtkering in slechte staat verkeerd. Als er sprake is van een slechte vochtkering, dan wordt het grondvocht direct door de muur van de woning opgenomen. Via de buitenmuur trekt dit vochtprobleem door tot de binnenmuur. Het vocht wordt via de muur als het ware omhoog getrokken. Vandaar dat dit vochtprobleem ‘Optrekkend vocht’ wordt genoemd.

De bakstenen die in de muur zitten, zuigen het vocht aan via hun poriën. Dit zorgt ervoor dat het vocht in de muur omhoog getrokken wordt. Door het metselwerk in de muur stijgt het vocht verder op en dan krijg je last van optrekkend vocht in de buitenmuur. Het optrekken van het vocht tast de muren aan en veroorzaakt in sommige gevallen ook schade aan de woning zelf. Niet alleen de muur buiten wordt aangetast, het vochtprobleem kan zich verspreiden naar de binnenmuren van de woning. Meestal krijg je dan vochtplekken te zien aan de onderkant van de muur.

Wanneer er sprake is van optrekkend vocht in de binnenmuur, dan kan er een muffe geur ontstaan en dit kan leiden tot gezondheidsklachten. Het is daarom ontzettend belangrijk om een specialist op het gebied van vochtbestrijding in te schakelen. Wij onderzoeken en meten de situatie omtrent de luchtvochtigheid in huis en de vochtige gevel, we kijken ook naar de grootte van het vochtprobleem in de binnenmuren van de woning.

Vochtplekken | Optrekkend vocht in de binnenmuur
Vochtplekken | Optrekkend vocht in de binnenmuur
Vochtige binnenmuur | De verf laat los
Vochtige binnenmuur | De verf laat los

De mogelijke oorzaken van vochtige binnenmuren

Er zijn verschillende oorzaken waardoor er opstijgend vocht in de binnenmuur kan ontstaan. Is de binnenmuur vochtig? Dan komt dat meestal door een ontbrekende waterkering, dat is vaak het geval bij huizen die voor 1980 zijn gebouwd. Doordat de vochtkering ontbreekt, wordt het vocht in de grond geabsorbeerd door de muren van het huis. Het vocht dat wordt opgenomen bevat vaak schadelijke zouten. Dit zout blijft op de muur achter nadat het grondvocht is verdampt en kan ervoor zorgen dat de muur beschadigd. Is een woning gebouwd na 1980, dan is deze meestal wel voorzien van een waterkerende laag. De waterkerende laag bestaat uit vochtbestendig materiaal en zorgt ervoor dat het vocht niet via de muren naar boven trekt. Dankzij een vochtkering kun je voorkomen dat de fundering en de muren het water in de grond opnemen.

Wat zijn de gevolgen van optrekkend vocht in de binnenmuur?

Niet alleen materiële schade zoals loslatend stucwerk, schilderwerk of behang zijn vervelende gevolgen van optrekkend vocht in de binnenmuur. Je moet ook denken aan de invloed op het leefklimaat in de woning. Optrekkend vocht kan namelijk ook zorgen voor een hoge luchtvochtigheid in huis. In huis kan het klam aanvoelen en het is lastig om de woning te verwarmen. Uiteraard is de optie er om de verwarming wat hoger te zetten, maar dit resulteert weer in een hoge energierekening.

Opstijgend vocht is in elk geval vervelend en kan schadelijk voor de gezondheid zijn. Door de grote hoeveelheid vocht in de lucht en de warmte in huis gaan schimmels en bacteriën sneller groeien. Als er echt sprake is van een vochtprobleem, dan kun je vaak zwarte vlekken of de schimmels op de muur zien zitten. Erg schadelijk voor de gezondheid. Het is dan ook zeker aan te raden om een specialist in te schakelen op het gebied van vochtbestrijding.

Wat zijn de kosten voor het behandelen van vochtige binnenmuren?

Als optrekkend vocht in de binnenmuur behandeld moet worden, dan is er volgens ons maar een oplossing die het meest geschikt is. Namelijk het plaatsen van de DryBricks (muurelementen) in de buitenmuren van de woning. Zou je last hebben van optrekkend vocht in de buitenmuur, dan wordt dat vochtprobleem ook direct aangepakt. Het opstijgend vocht in de binnenmuur wordt direct behandeld en het vocht komt niet meer terug. De meest voorkomende muren die behandeld worden zijn spouwmuren. De kosten hiervoor bedragen € 130,- (excl. BTW) per strekkende meter. Het is ook mogelijk om een enkelsteens muur te laten behandelen. De kosten hiervoor bedragen € 110,- (excl. BTW) per strekkende meter. Als je zelf uit wilt rekenen wat de mogelijke kosten gaan worden voor het behandelen van dit vochtprobleem, kijk dan op onze vochtbestrijding kosten pagina.

DryBricks | Ideaal voor het bestrijden van vocht in de binnenmuur
DryBricks | Ideaal voor het bestrijden van vocht in de binnenmuur
Met de DryBricks geen vochtplekken meer op de muur
Met de DryBricks geen vochtplekken meer op de muur
DryBricks | Verhelp het vochtprobleem in de binnenmuur
DryBricks | Verhelp het vochtprobleem in de binnenmuur
De oplossing voor optrekkend vocht | De DryBricks
De oplossing voor optrekkend vocht | De DryBricks

De DryBricks bestrijden optrekkend vocht in de binnenmuur

Het plaatsen van de muurelementen van SmartDry is tevens een uitstekende oplossing voor vochtproblemen in de binnenmuur. Niet alleen is deze oplossing milieuvriendelijk en permanent. Maar het optrekkend vocht in de muur wordt namelijk bij de bron aangepakt, je bestrijdt dus echt de oorzaak van het probleem en niet de symptomen. Je kunt ervoor kiezen om een muur opnieuw te schilderen of op een andere manier proberen om de muur droog te krijgen. Maar met de DryBricks van SmartDry heb je er nadien geen omkijken meer naar, er zijn geen chemicaliën nodig, elektriciteit is niet nodig, waardoor dit systeem erg duurzaam is.

Optrekkend vocht in de binnenmuur? Neem contact op met SmartDry

Zou je graag willen weten wat de oorzaak is van het vochtprobleem in de binnenmuren van je woning? Wil je zeker weten of je last hebt van optrekkend vocht in de binnenmuur? Twijfel dan niet en neem gerust contact op voor een gratis vochtmeting. We komen graag bij je langs, voeren een vochtmeting uit en adviseren je over het oplossen van het mogelijke vochtprobleem in de woning. SmartDry is inmiddels al meer dan 35 jaar gespecialiseerd in vochtbestrijding in huis, waaronder het bestrijden van vocht in de binnenmuur. Vochtproblemen lossen we netjes op in en rondom het huis. Inmiddels hebben we al duizenden woningen en muren vochtvrij gemaakt. Neem gerust telefonisch contact met ons op en laat een van onze vochtbestrijding specialisten je woning nakijken op vochtproblemen in de binnenmuur.

Waarom kiest u voor vochtbestrijding van SmartDry?

 1. Al meer dan 35 jaar specialist in vochtbestrijding
  SmartDry heeft inmiddels bij meer dan 30.000 gebouwen het vochtprobleem opgelost.
 2. SmartDry biedt een milieuvriendelijke vochtoplossing
  Onze natuurlijke vochtoplossingen hangen alleen af van de natuurlijke luchtstroom.
 3. Binnen één dag worden de DryBricks geïnstalleerd
  Na voltooiing van de installatie begint het vochtverwijderingssysteem meteen te werken.
 4. Geen schimmel meer in uw woning dankzij SmartDry
  Alle vocht- en schimmelproblemen in uw huis worden opgelost dankzij onze DryBricks.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.