Vochtbestrijding blog → Wat te doen bij een muffe geur in huis?

Muffe geur in huis
Muffe geur in huis

Last van een muffe geur in huis?

Thuiskomen in een huis waar een muffe geur hangt, is erg vervelend. De muffe geur in huis wordt veroorzaak door overmatig vocht wat het huis niet kan verlaten. Het vocht gaat in meubels, vloeren en muren zitten, waardoor er schimmels in huis en bacteriën ontstaan. Deze problemen komen voornamelijk op plekken als kruipruimten, kelders, badkamers, keukens en garages voor. Een muffe lucht in huis komt voornamelijk voor op plekken waar onvoldoende geventileerd wordt. Daarnaast zijn deze plekken vaak donker en door het tekort aan ventilatie erg vochtig. Zo kan de schimmel op de muur zich nestelen en blijft de muffe geur in huis zich aanhouden.

Ook last van schimmels in huis?

Schimmel gaat vaak gepaard met een muffe geur. Vochtige ruimtes met weinig licht en een slechte ventilatie, zijn een broedplek voor schimmels. Ze verspreiden zich onder de juiste omstandigheden erg snel. Zwarte schimmel is te herkennen aan de zwarte of donkere vlekken in de woning. Schimmel ziet er niet alleen lelijk uit, maar kan ook voor ernstige gezondheidsproblemen zorgen. Wanneer je je een lange tijd in een vochtige omgeving bevindt, kan dit nadelige gevolgen voor de gezondheid opleveren. Het kan bijvoorbeeld leiden tot reumatische klachten, maar ook tot misselijkheid, het verergeren van astma, keelpijn en vermoeidheid. Ook kan de zwarte schimmel op hun beurt zorgen voor problemen met de luchtwegen of allergieën creëren en/of versterken. Het is belangrijk dat je snel actie onderneemt, wanneer je schimmel in de woning ontdekt.

Vraag een gratis vochtmeting aan!

Een muffe geur in huis verhelpen.

Een muffe geur in huis kan op korte termijn verdoezeld worden met een luchtverfrisser, maar hiermee wordt het probleem niet verholpen. De muffe geur kan een aantal oorzaken hebben. Vaak zijn deze te herleiden naar vochtproblemen, schimmels of gebrek aan frisse lucht. De oplossing voor deze drie problemen, komen voor een groot deel overeen, namelijk een gebrek aan goede ventilatie. Niet alleen de badkamer en de keuken hebben goede ventilatie nodig, in elk deel van de woning is dit van belang. Buitenlucht is over het algemeen een stuk droger en geeft daardoor schimmels en vocht niet de kans om verder uit te spreiden. Daarbij heeft ook uw lichaam behoefte aan schone en frisse lucht. Hiermee helpt u dus niet alleen uw woning, maar ook uzelf. Ruikt u een muffe lucht in huis? Dan adviseren wij om daar snel iets aan te doen. De vieze lucht is niet alleen onaangenaam, maar gaat ook in uw kleding en meubelstukken zitten.

Vocht- en schimmelproblemen in huis oplossen

Een muffe geur komt voort uit schimmel- en vochtproblemen. Op het moment dat schimmel verwijderd wordt, maar het vochtprobleem niet, zal de schimmel telkens weer terugkeren. SmartDry biedt een bestrijdingsmethode die de woning op lange termijn verhelpt van vocht- en schimmelproblemen. Met behulp van DryBricks zal er niet langer meer sprake zijn van een muffe geur in huis en worden de vochtproblemen verholpen. Heeft u last van een muffe geur in huis? Laat snel een vochtexpert van SmartDry langskomen om de kern van het probleem te onderzoeken! Neem telefonisch contact met ons op of vraag direct een afspraak aan via de website.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.