Optrekkend vocht in de buitenmuur
SmartDry Uniek Verkooppunt

SmartDry® is al 35 jaar de
specialist in vochtbestrijding

SmartDry Uniek Verkooppunt

100% Vochtvrij garantie
Wij lossen uw probleem op!

SmartDry Uniek Verkooppunt

Duurzame oplossing: beter
voor je gezondheid en woning

Optrekkend vocht in de buitenmuur

SmartDry is inmiddels al meer dan 35 jaar gespecialiseerd in het verhelpen van optrekkend vocht in de buitenmuren. Heb je last van optrekkend vocht in de buitenmuur? Laat het vochtprobleem dan behandelen door SmartDry. We helpen je binnen heel Nederland. Vraag snel om een gratis vochtmeting of neem telefonisch contact met ons op.

Wat is optrekkend vocht en waar ontstaat het?

Optrekkend vocht is een van de meest voorkomende vochtproblemen die in een buitenmuur kan ontstaan. Het probleem doet zich vooral voor in de muren van oudere woningen. Veel huizen die gebouwd zijn voor het jaar 1980 hebben namelijk geen vochtkering in de grond. Of de vochtkering van de woning verkeert in slechte staat. Met een slechte vochtkering wordt het grondvocht direct door de buitenmuur opgenomen, het vocht wordt als het ware omhoog getrokken. Vandaar dat dit vochtprobleem ‘optrekkend vocht’ wordt genoemd. Optrekkend vocht in de binnenmuur is meestal een gevolg van dit vochtprobleem in de buitenmuur.

De bakstenen van de muur zuigen het vocht aan door hun poriën. Hierdoor wordt het vocht in de muren omhoog getrokken. Middels het metselwerk stijgt het vocht verder op in de muur en krijg je last van vochtige buitenmuren. Dit proces tast de muren aan en veroorzaakt in de meeste gevallen schade aan de woning zelf. Niet alleen de buitenmuren worden aangetast, maar er ontstaat witte uitslag op de buitenmuur en vochtplekken op de muren in de woning. Dit vochtprobleem in huis kan zelfs leiden tot gezondheidsklachten en een muffe geur. Het is ontzettend van belang om dit vochtprobleem zo snel mogelijk aan te pakken. Schakel daarom een expert in op het gebied van vochtbestrijding om te kijken hoe groot het vochtprobleem is in de buitenmuren van de woning.

De mogelijke oorzaken van vochtige buitenmuren?

Er zijn tal van diverse oorzaken waardoor optrekkend vocht in de buitenmuur kan ontstaan. De meest voorkomende oorzaak is het ontbreken van een waterkering in de woning. Dit komt meestal voor bij de wat oudere huizen, meestal zijn deze gebouwd voor het jaar 1980. Door het ontbreken van de waterkering wordt het vocht in de grond geabsorbeerd door de buitenmuren van de woning. Dit vocht bevat ook schadelijke zouten. Deze blijven achter op de muur nadat het grondvocht is verdampt en dit kan de muur beschadigen. De meeste woningen die na 1980 gebouwd zijn, die zijn wel voorzien van een zogenaamde waterkerende laag. Deze laag bestaat uit vochtbestendig materiaal en voorkomt dat het vocht via de muren naar boven trekt. De vochtkering voorkomt dat de fundering en de wanden het water in de grond opnemen.

Schimmel op de buitenmuur door optrekkend vocht
Schimmel op de buitenmuur door optrekkend vocht
Optrekkend vocht aan de onderkant van de buitenmuur
Optrekkend vocht aan de onderkant van de buitenmuur

De gevolgen van optrekkend vocht in de buitenmuur

Optrekkend vocht in de buitenmuur van de woning kan vervelende gevolgen hebben. Optrekkend vocht is niet goed voor het leefklimaat in de woning en zorgt voor een hoge luchtvochtigheid. In de woning kan het klam aanvoelen en het is lastig om het huis op te warmen. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om dan de verwarming hoger te zetten, maar dit heeft weer als gevolg dat de energierekening omhoog gaat. Uiteraard iets waar niemand op zit te wachten. Optrekkend vocht kan zich ook aan de binnenzijde van de woning uiten. Hierbij kun je denken aan loslatend stucwerk, schilderwerk of behang. Maar het meest nare gevolg is dat optrekkend vocht slecht is voor je gezondheid. Het vocht zal in combinatie met warmte schimmels en bacteriën sneller laten groeien. Wanneer er vocht in de muren zit, dan kun je vaak schimmels of zwarte vochtplekken zien op de muur. Dit kan erg schadelijk zijn voor de gezondheid. Het is dan ook funest om het vochtprobleem op te lossen bij de bron en niet alleen de symptomen te bestrijden.

Wat kost het om vochtige buitenmuren te behandelen

Wanneer het gaat over de mogelijke kosten om vochtige buitenmuren te behandelen. Dan is er volgens ons een permanente en milieuvriendelijke oplossing. Dat is namelijk het plaatsen van de muurelementen van SmartDry, namelijk de DryBricks. Heb je een woning met een enkelsteens muur, dan bedragen de kosten € 110,- (excl. BTW) per strekkende meter. Heb je een woning met een muur van natuursteen? Dan liggen de kosten op € 160,- (excl. BTW) per strekkende meter. De meest voorkomende muursoort is een spouwmuur, de kosten voor het behandelen van deze muur komt uit op € 130,- (excl. BTW) per strekkende meter. Zou je zelf uit willen rekenen wat de kosten gaan worden voor het behandelen van de vochtige buitenmuren voor jouw woning? Neem dan eens een kijkje op onze vochtbestrijding kosten pagina. Het plaatsen van de DryBricks is ideaal om de witte uitslag op de vochtige buitenmuur te verminderen. Het is een eenmalige investering waardoor er geen vochtproblemen in huis meer ontstaan. Je kunt er altijd voor kiezen om de symptomen te bestrijden van optrekkend vocht. Maar het beste is natuurlijk om het vochtprobleem permanent op te lossen. Kies je voor het bestrijden van de symptomen van vocht? Houdt er dan rekening mee dat deze onkosten periodiek terug zullen komen. Daar is geen sprake van bij het plaatsen van de DryBricks.

DryBricks - Oplossing voor optrekkend vocht in de buitenmuur
DryBricks - Oplossing voor optrekkend vocht in de buitenmuur
Ideaal voor vochtige buitenmuren
Ideaal voor vochtige buitenmuren
Optrekkend vocht in de buitenmuur - Opgelost!
Optrekkend vocht in de buitenmuur - Opgelost!
Vochtbestrijding voor de buitenmuren
Vochtbestrijding voor de buitenmuren

De DryBrick – De oplossing voor vochtproblemen op de buitenmuur

Het plaatsen van de DryBricks is volgens ons de meest duurzame en milieuvriendelijke oplossing tegen vochtproblemen. Het vochtprobleem in de buitenmuur wordt hiermee permanent opgelost en hiermee verhelp je het optrekkend vocht in de buitenmuur. De DryBricks zijn innovatief en gepatenteerd en haalt op natuurlijke wijze het vocht uit de buitenmuur. Dankzij de elementaire fysica wordt vocht voorgoed verwijderd en zal het binnenklimaat van de woning verbeteren. De DryBricks gaan levenslang mee en hebben geen chemicaliën of elektriciteit nodig. Elk muurelement van SmartDry kan tot maar liefst 266 kubieke centimeter water verwijderen elke 24 uur. Doordat de DryBricks erg lang meegaan, is dit qua kosten ook de meest effectieve oplossing. Als de buitenmuren vochtig zijn, dan zullen de DryBricks de muur van de woning in 6 maanden uitdrogen en daarna blijven de muren altijd droog. De DryBricks zijn zo duurzaam, dat je deze nooit hoeft te vervangen. Geen vochtplekken op de buitenmuur meer.

SmartDry – De expert in het oplossen van optrekkend vocht

Ben je benieuwd naar de oorzaak van jouw vochtprobleem in huis? Benieuwd of er optrekkend vocht in jouw buitenmuren zit? Neem dan gerust contact op voor een gratis vochtmeting. We komen bij je langs en adviseren je graag over het oplossen van het vochtprobleem. SmartDry is inmiddels al meer dan 35 jaar gespecialiseerd in het voorkomen en bestrijden van optrekkend vocht in de buitenmuur. We lossen vochtproblemen op in en rondom het huis en hebben inmiddels al duizenden woningen vochtvrij gemaakt. Neem daarom telefonisch contact met ons op en laat een van onze vochtbestrijding experts jouw woning nakijken op vochtproblemen in de buitenmuur.

Waarom kiest u voor vochtbestrijding van SmartDry?

 1. Al meer dan 35 jaar specialist in vochtbestrijding
  SmartDry heeft inmiddels bij meer dan 30.000 gebouwen het vochtprobleem opgelost.
 2. SmartDry biedt een milieuvriendelijke vochtoplossing
  Onze natuurlijke vochtoplossingen hangen alleen af van de natuurlijke luchtstroom.
 3. Binnen één dag worden de DryBricks geïnstalleerd
  Na voltooiing van de installatie begint het vochtverwijderingssysteem meteen te werken.
 4. Geen schimmel meer in uw woning dankzij SmartDry
  Alle vocht- en schimmelproblemen in uw huis worden opgelost dankzij onze DryBricks.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.