Vochtbestrijding blog → Zwarte schimmel op de gordijnen

Zwarte schimmel op de gordijnen
Zwarte schimmel op de gordijnen

Zwarte schimmel op de gordijnen

Heb je in huis last van zwarte schimmel op de gordijnen? Dat is alles behalve fijn. Niet alleen in de badkamer kun je te maken krijgen met zwarte schimmel op de (douche)gordijnen. Het is zelfs mogelijk in de woonkamer of keuken. Wanneer er schimmel op de meubels begint te groeien, dan is de luchtvochtigheid in huis veel te hoog. Waarschijnlijk zul je ook een muffe geur in huis gaan ruiken als de zwarte spikkels op de gordijnen zichtbaar worden. In dit artikel leggen we je uit hoe je de zwarte schimmel uit de gordijnen krijgt en hoe je dit probleem kunt voorkomen.

Hoe krijg je zwarte schimmel uit de gordijnen?

Schimmel op de muur is een van de laatste dingen die je tegen wilt komen. Wil je de beschimmelde gordijnen in de badkamer efficiënt schoonmaken? Dan kun je gebruik maken van azijn, alcohol, tandpasta of zuiveringszout. Wanneer je tandpasta met behulp van een spons op de schimmelplekken van de gordijnen smeert en nadien afspoelt, zal de zwarte schimmel verdwenen zijn. Maar ook wanneer je alcohol op een spons of vochtige doek op de beschimmelde gordijnen wrijft, zul je de schimmelplekken niet meer zien. Uiteraard wil je ervoor zorgen dat de schimmel niet meer terugkomt op de muur of in de gordijnen. Daarom is het belangrijk om te zorgen voor een goede vochtigheid in huis.

Vraag een gratis vochtmeting aan!

Hoe kun je zwarte schimmel op de gordijnen voorkomen?

Eigenlijk heel simpel, je moet het vocht verdrijven uit huis. Wanneer de luchtvochtigheid in huis erg hoog is, dan krijg je snel te maken met een muffe lucht in huis en schimmelgroei op de muur en in de meubels. Groeit er zwarte schimmel op de gordijnen, dan is de luchtvochtigheid in huis veel te hoog. Het beste wat je dan kunt doen is een vochtbestrijding specialist inschakelen. De specialist kan snel achterhalen van welk vochtprobleem er sprake is. In Nederland zijn optrekkend vocht, doorslaand vocht en condensatievocht de meest voorkomende vochtproblemen. Wanneer het vochtprobleem duidelijk is, dan kan er gekeken worden naar een passende oplossing.

Een gezonde luchtvochtigheid in huis

Het is erg belangrijk dat de luchtvochtigheid in huis gezond is. Niet alleen voorkom je hiermee structurele schade aan de woning, gezondheidsklachten en schimmelgroei op de muur. Maar een hoge luchtvochtigheid zorgt ook voor vochtige buitenmuren en maakt het lastig om de woning warm te krijgen in de koude maanden. Een simpele oplossing is het hoger zetten van de verwarming. Alleen dat zul je helaas terug gaan zien op de energierekening, zeker in deze tijd is dat erg onaangenaam.

Er zijn tal van oplossingen om zwarte schimmel op de gordijnen te voorkomen en vochtproblemen in de badkamer te verhelpen. Zo kun je de muren laten injecteren, de buitenmuur impregneren of kiezen voor de DryBricks van SmartDry. Maar allereerst is de vochtmeting in huis erg van belang om de juiste oorzaak te achterhalen. Neem gerust contact op met een van onze vochtspecialisten.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.