Vochtbestrijding in huis
SmartDry Uniek Verkooppunt

SmartDry® is al 35 jaar de
specialist in vochtbestrijding

SmartDry Uniek Verkooppunt

100% Vochtvrij garantie
Wij lossen uw probleem op!

SmartDry Uniek Verkooppunt

Duurzame oplossing: beter
voor je gezondheid en woning

Vochtbestrijding in huis

SmartDry is inmiddels meer dan 35 jaar dé expert in vochtbestrijding in huis. Heb je behoefte aan vochtbestrijding in je woning? Schakel dan de vochtspecialisten in van SmartDry. Wij helpen je binnen heel Nederland. Vraag snel een gratis vochtmeting aan of neem telefonisch contact met ons op.

Duurzame vochtbestrijding in huis

Vocht in huis is een groot probleem en helaas komt het voor in zowel oude en in nieuwe huizen. Er zijn veel oorzaken te vinden waarom vocht zich ontwikkeld in de woning. De gevolgen zijn vaak erg duidelijk en het probleem dient opgelost te worden met vochtbestrijding in huis. Het kan namelijk zijn dat je een probleem hebt met de muren waardoor het vocht de woning binnenkomt. Daarnaast kan het ook zijn dat er problemen zijn met de afvoer van het vocht.

Wat de oorzaak ook is, het is van groot belang dat je de vochtproblemen in huis zo snel mogelijk aanpakt en dat je ervoor zorgt dat niet alleen de symptomen hierbij worden aangepakt maar dat je ook echt op zoek gaat naar de oplossing van de kern. Om te zorgen voor een goede oplossing qua vochtbestrijding kunnen wij je goed van dienst zijn. Bij smartDry geloven we namelijk in een definitieve en permanente oplossing voor vochtproblemen. Deze oplossing kan worden gevonden in onze DryBricks.

DryBricks: Ideale vochtbestrijding in huis
DryBricks: Ideale vochtbestrijding in huis
Milieuvriendelijke bestrijding van vocht
Milieuvriendelijke bestrijding van vocht

Condens in de woning

Voor we kunnen kijken naar manieren om vochtbestrijding in huis aan te gaan, is het eerst belangrijk dat we kijken naar de oorzaken van de vochtproblemen. Een van de meest voorkomende vochtproblemen, is het probleem met het condens in huis. De oorzaak hiervan kan worden gevonden in het feit dat elk huis goed moet worden uitgelucht. Bij het luchten van de woning zal alle warme lucht naar buiten kunnen trekken waarna het niet meer in de woning blijft hangen. Als de warme lucht niet goed kan worden afgevoerd, dan ontstaat er condensatievocht in de woning.

Als we ademen, koken of douchen, komt er stoom vrij. Dit komt omdat kleine warme waterdruppeltjes in de lucht gaan hangen. Warme lucht heeft de neiging om zich te willen vestigen op koudere oppervlakten. Denk hierbij aan muren, plafonds en natuurlijk ramen. Als de warme kucht deze koude oppervlakten heeft bereikt, zal het daar condens vormen. Het warme water begint daar te druppelen en zorgt voor natte vlekken op het plafond en de muren en zal de ramen doen beslaan.

Op de ramen is het een minder groot probleem omdat je het daar af kan vegen of weg kan zemen. Op de vochtige muren en vooral op het plafond is het een groter probleem om het vocht daar te verwijderen. Dit komt omdat het haast niet te doen is om constant op een trap te klimmen om goed bij de muren te komen of bij het plafond te komen om deze altijd af te kunnen vegen. Dit zorgt er dan voor dat er vochtige vlekken op de muur of op het plafond blijven waarna hier schimmelplekken kunnen ontstaan. Schimmel op de muur heeft natuurlijk weer nadelige gevolgen voor de gezondheid, dus is het erg belangrijk dat je dit vochtprobleem zo snel mogelijk oplost.

De oorzaken van doorslaand vocht in de muren

De oorzaak van doorslaand vocht in de muren van je woning is vaak te vinden in het feit dat de muur beschadigd is. Het gaat hier dan om de buitenmuur die beschadigd is waardoor de beschermingslaag voor ook de binnenmuur in de problemen komt. Buiten kan het erg vochtig zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vocht en regen. Als de buitenmuur beschadigd is waardoor dus ook de beschermende laag van buiten niet meer intact is, kan het vocht makkelijk doorslaan naar de muren binnen. Vandaar de naam doorslaand vocht.

Als er sprake is van een doorslaand vochtprobleem dan is dit makkelijk te herkennen aan de scheuren of andere beschadigingen die duidelijk te zien zijn aan de buitenmuren. Daarnaast is het ook binnen goed te zien omdat er enorme vochtplekken kunnen ontstaan op de binnenmuren. Vooral op het behang is het goed te zien omdat daar lichte en donkere vochtplekken ontstaan en in het geval van verf zal deze laag niet meer mooi intact zijn en zelfs af kunnen bladeren.

Optrekkend vocht op de muur
Optrekkend vocht compilatie

Optrekkend vocht als vochtprobleem

Een ander bekend vochtprobleem is optrekkend vocht. Als je een benedenwoning hebt zal je hier wel eens mee te maken kunnen hebben. Bij optrekkend vocht is het zo dat er sprake is van vocht dat wordt geabsorbeerd door de muren waardoor het vocht naar binnen kan dringen tot aan de binnenmuren. Aan de buitenkant is het probleem goed te herkennen omdat er een witte substantie wordt afgegeven op de buitenmuur. Deze afzetting is salpeter dat zich op muur verspreidt.

Grondwater, maar ook regenwater dat zich voor het huis verzameld zou gewoon moeten worden afgedreven. Alleen dit is niet altijd zo het geval. Bij sommige muren is het helemaal niet mogelijk dat het vocht wordt afgedreven en daardoor gaat het zich ophopen bij de muur. De muur weet vervolgens niet met het vocht om te gaan en het trekt vervolgens in de muur. Dit is een vervelend probleem wat ook zeker verholpen moet worden doordat het enorme schade kan veroorzaken in de woning.

De milieuvriendelijke oplossing om vocht in huis te bestrijden

Dat is precies waar wij graag bij komen kijken omdat wij de oplossing kunnen bieden die wij permanent kunnen plaatsen zodat er van een toekomstig vochtprobleem geen sprake meer zal zijn. De oplossing die wij bieden is door middel van het plaatsen van DryBricks. Ideaal voor vochtbestrijding in huis! Deze DryBricks kun je zien als een soort bakstenen die tussen de gewone bakstenen van de buitenmuur worden geplaatst. Deze bricks zorgen er op een natuurlijke manier voor dat het vocht op de juiste manier wordt afgevoerd.

Vochtbestrijding in huis
Vochtbestrijding in huis
Vocht bestrijden in de woning
Vocht bestrijden in de woning

De werking van de DryBricks

De DryBricks vormen een permanente oplossing voor vochtbestrijding in huis. Dit komt omdat er op een natuurlijke manier wordt gezorgd dat er vochtbestrijding in muren wordt ingezet. De bricks treden direct in werking zodra deze zijn geplaatst. Door middel van wind wordt het vocht afgedreven en afgevoerd via de brick. Maar hoe werkt dit nou precies? De werking van de bricks is als volgt. De bricks bevatten een ruimte in het midden. Vocht vormt zich rond de tegel. Door middel van de wind, wordt het vocht in de tegel worden gebracht waarna het wordt omgezet in condens. Dit komt omdat de kern van de brick koud is en warmere lucht zal zich altijd proberen te vestigen op koudere oppervlakten. Zodra dit is gebeurd, zal dezelfde windstroom ervoor zorgen dat het vocht als condens weer via de brick verlaten.

Definitieve oplossing bij vochtbestrijding in huis

Vochtbestrijding in huis is vaak lastig maar de DryBricks bieden hier een uitstekende oplossing in. Nadat de bricks zijn geplaatst treedt het proces van de vochtbestrijding meteen in werking. Doordat de bricks zijn gemaakt van duurzame materialen behoeven deze nauwelijks onderhoud. Eenmaal per jaar is het schoonhouden van de bricks voldoende. Daarnaast blijven de bricks gewoon hun werking doen op een natuurlijke manier en is het niet nodig dat er gebruik wordt gemaakt van externe energiebronnen om deze te laten werken. Daarnaast wordt er ook geen gebruik gemaakt van chemische en gevaarlijke stoffen. De DryBricks zijn dan ook een zeer duurzame en milieuvriendelijke methode voor vochtbestrijding in huis. Doordat je de keuze hebt uit verschillende kleuren van de bricks, zijn ze haast onzichtbaar tussen de oorspronkelijke bakstenen. Dit maakt het niet alleen een praktische oplossing maar ook een stijlvolle oplossing.

Waarom kiest u voor vochtbestrijding van SmartDry?

 1. Al meer dan 35 jaar specialist in vochtbestrijding
  SmartDry heeft inmiddels bij meer dan 30.000 gebouwen het vochtprobleem opgelost.
 2. SmartDry biedt een milieuvriendelijke vochtoplossing
  Onze natuurlijke vochtoplossingen hangen alleen af van de natuurlijke luchtstroom.
 3. Binnen één dag worden de DryBricks geïnstalleerd
  Na voltooiing van de installatie begint het vochtverwijderingssysteem meteen te werken.
 4. Geen schimmel meer in uw woning dankzij SmartDry
  Alle vocht- en schimmelproblemen in uw huis worden opgelost dankzij onze DryBricks.

Plan direct een gratis vochtmeting

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtmeting of advies van onze vochtexpert.